Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος στο Χρουστσόφ (75 φωτογραφίες)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος στο Χρουστσόφ (75 φωτογραφίες)

Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος στο Χρουστσόφ (75 φωτογραφίες)

Οι στενές, άβολες διαρρυθμίσεις των διαμερισμάτων, που χτίστηκαν κατά την εποχή του Χρουστσόφ, εξακολουθούν να προκαλούν σημαντική δυσφορία στους ιδιοκτήτες. Το μικρό τους μέγεθος με δωμάτια που περπατούν συχνά απαιτεί τον επανασχεδιασμό για να κάνουν τη στέγαση πιο φιλική προς την οικογένεια. Υπάρχει μια ποικιλία επιλογών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να συνδυάσετε δωμάτια για να δημιουργήσετε μεγάλους χώρους διαβίωσης ή για να επανασχεδιάσετε ριζικά τον χώρο διαμονής σας για να έχετε πιο άνετα καταλύματα. Στο άρθρο μας, θα εξετάσουμε διάφορες επιλογές για το πώς μπορείτε να κάνετε μια ανάπλαση του Χρουστσόφ, μετατρέποντάς τον σε έναν άνετο χώρο διαβίωσης.

Από πού να ξεκινήσετε την ανάπλαση?

Εάν έχετε σταθερές προθέσεις να κάνετε το διαμέρισμά σας στο Χρουστσόφ πιο άνετο, πρώτα αξιολογήστε ποια δωμάτια και περιοχές θα χρειαστούν για την οικογένεια. Είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες κάθε μέλους του νοικοκυριού, έτσι ώστε στην αναζήτηση της ομορφιάς και της νεωτερικότητας, κανείς να μην αφήνει κανένα από αυτά χωρίς τον απαραίτητο προσωπικό χώρο..

Στη συνέχεια, θα πρέπει να σχεδιάσετε ένα προκαταρκτικό έργο σε χαρτί, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος κάθε δωματίου. Η ανάπλαση προβλέπει εργασίες για την αποσυναρμολόγηση των τοίχων και ως προς αυτό, οι ιδιοκτήτες των Χρουστσόφ ήταν απίστευτα τυχεροί, καθώς όλα τα εσωτερικά εσωτερικά χωρίσματα δεν φέρουν φορτίο. Αυτό απλοποιεί τα θέματα όχι μόνο όσον αφορά την ευκολία κατεδάφισης τους, αλλά και την επίλυση ζητημάτων ανάπλασης στις αρμόδιες αρχές..

Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος στο Χρουστσόφ - Από πού να ξεκινήσετε

Αναδιαμόρφωση του μπάνιου

Τα μπάνια και οι τουαλέτες στο Χρουστσόφ έχουν μάλλον μικρούς χώρους, όπου λίγα μπορούν να φιλοξενηθούν εκτός από τα πιο απαραίτητα χωρίσματα υδραυλικών εγκαταστάσεων. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, απαγορεύεται η επέκτασή τους προς την κουζίνα ή το σαλόνι. Η αφαίρεση του τοίχου που χωρίζει το μπάνιο και την τουαλέτα είναι μια κοινή τεχνική με την οποία μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ευρύχωρο μπάνιο. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα θα είναι η παρουσία μιας περιοχής κατά μήκος του τοίχου, όπου βρισκόταν προηγουμένως η δεύτερη πόρτα εισόδου.

Υπάρχει επίσης μια πιο πολύπλοκη επιλογή, η οποία θα απαιτήσει προκαταρκτικούς λανθασμένους υπολογισμούς, εκπόνηση σχεδίου και έγκριση του στις αρμόδιες αρχές – επέκταση του μπάνιου προς το διάδρομο ή χρήση της αποθήκης. Στη φωτογραφία βλέπουμε μια επιτυχημένη λύση όταν οι ιδιοκτήτες έκαναν το μπάνιο πιο διαστατικό χρησιμοποιώντας το πέρασμα από το διάδρομο στην κουζίνα. Ο χώρος διέλευσης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλήρως, αλλά απλά να περιοριστεί, δίνοντας μέρος του μπάνιου. Τις περισσότερες φορές, τέτοιες επιλογές συνδυάζονται με την αποσυναρμολόγηση του εσωτερικού χωρίσματος, με αποτέλεσμα ένα μάλλον μεγάλο μπάνιο..

Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος στο Χρουστσόφ - Ανάπλαση μπάνιου Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος στο Χρουστσόφ - Ανάπλαση μπάνιου Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος στο Χρουστσόφ - Ανάπλαση μπάνιου

Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος 1 δωματίου στο Χρουστσόφ

Η αναδιαμόρφωση ενός διαμερίσματος ενός δωματίου στο Χρουστσόφ συνεπάγεται δύο επιλογές – είτε βρίσκουμε τρόπους για να χαράξουμε επιπλέον τετραγωνικά μέτρα και να κάνουμε το χώρο όσο το δυνατόν πιο ελεύθερο, ή χωρίζουμε ένα δωμάτιο σε δύο. Συχνά, η ανάπλαση επηρεάζει τα μπαλκόνια και τις λότζες, συνδέοντάς τα στη συνολική χρησιμοποιούμενη περιοχή. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να φροντίσετε για την πρόσθετη μόνωση τους..

Έργο 1

Σήμερα, τα διαμερίσματα στούντιο είναι πολύ δημοφιλή, όπου απουσιάζουν σχεδόν όλα τα εσωτερικά χωρίσματα, με εξαίρεση εκείνα που χωρίζουν το μπάνιο. Είναι ευκολότερο να εφαρμοστεί ένα τέτοιο έργο σε σπίτια Χρουστσόφ παρά σε σπίτια από πάνελ, καθώς μόνο οι τοίχοι περιμετρικά του διαμερίσματος φέρουν φορτίο. Ως αποτέλεσμα της αποσυναρμολόγησης όλων των εσωτερικών τοίχων (εκτός από το μπάνιο), αποκτάται ένας αρκετά μεγάλος χώρος, όπου τοποθετούνται ξεχωριστά λειτουργικά νησιά χρησιμοποιώντας ζώνη. Ο χώρος εργασίας της κουζίνας παραμένει στον ίδιο χώρο, καθώς η μεταφορά των επικοινωνιών δεν είναι σκόπιμη, τοποθετούμε μια περιοχή αναψυχής στο έδαφος του δωματίου και το συγκρότημα τραπεζαρίας μπορεί να εγκατασταθεί στα σύνορα όπου ο τοίχος ήταν προηγουμένως που βρίσκεται. Κατόπιν αιτήματος των ιδιοκτητών, ο τοίχος δεν μπορεί να αποσυναρμολογηθεί εντελώς, αλλά μόνο το μισό, ενώ το κάτω μέρος, μετά την ολοκλήρωση της εργασίας, μετατρέπεται σε πάγκο μπαρ ή τραπεζαρία.

Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος ενός δωματίου στο Χρουστσόφ - Έργο 1 Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος ενός δωματίου στο Χρουστσόφ - Έργο 1 Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος ενός δωματίου στο Χρουστσόφ - Έργο 1 Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος ενός δωματίου στο Χρουστσόφ - Έργο 1

Έργο 2

Σε αυτή την περίπτωση, οι ιδιοκτήτες βρήκαν μια έξυπνη διέξοδο, πώς να αυξήσουν το χώρο του σαλονιού και ταυτόχρονα να κρύψουν μέρος του ιδιωτικού χώρου από τα αδιάκριτα βλέμματα. Εδώ, χρησιμοποιώντας ένα διαμέρισμα γυψοσανίδας, το υπνοδωμάτιο χωρίστηκε και το υπόλοιπο δωμάτιο συνδυάστηκε με την κουζίνα, αποσυναρμολογώντας τον τοίχο που τους χώριζε. Τέτοιες μέθοδοι ανάπλασης βρίσκονται συχνά, στην πραγματικότητα, ένα διαμέρισμα ενός δωματίου μετατρέπεται σε διαμέρισμα δύο δωματίων. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το έδαφος του μπαλκονιού. Εάν δεν υπάρχει επιθυμία ή ευκαιρία να το επισυνάψετε στο έδαφος του διαμερίσματος, αρκεί να γυαλίσετε, να μονώσετε τους τοίχους και να το κάνετε εκμεταλλεύσιμο έδαφος, εγκαθιστώντας, για παράδειγμα, μια ντουλάπα ή μια επιφάνεια εργασίας.

Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος ενός δωματίου στο Χρουστσόφ - Έργο 2 Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος ενός δωματίου στο Χρουστσόφ - Έργο 2 Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος ενός δωματίου στο Χρουστσόφ - Έργο 2 Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος ενός δωματίου στο Χρουστσόφ - Έργο 2 Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος ενός δωματίου στο Χρουστσόφ - Έργο 2

Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος 2 δωματίων στο Χρουστσόφ

Σπίτια Χρουστσόφ δύο δωματίων, ως επί το πλείστον, έχουν πολλά χωρίσματα, κόγχες, αποθήκες, που «κλέβουν» τετραγωνικά μέτρα χρήσιμης περιοχής. Ταυτόχρονα, τα δωμάτια δεν μπορούν να καυχηθούν για μια βολική διαρρύθμιση και πλεονεκτικά πλάνα. Ο επανασχεδιασμός και η επέκταση ενός χώρου δεν είναι συχνά εύκολος. Μία από τις πιο συμφέρουσες επιλογές για την αρχική διάταξη του διαμερίσματος είναι το λεγόμενο “γιλέκο”, όπου τα δωμάτια βρίσκονται και στις δύο πλευρές της κουζίνας και δεν περπατούν. Αλλά δεν θα είναι δυνατή η ανοικοδόμηση της περιοχής με τέτοιο τρόπο ώστε να πάρει ένα τρίτο δωμάτιο. Ακόμη και αν χωρίσουμε ένα από τα δωμάτια με χωρίσματα, θα έχουμε δύο δωμάτια, ένα από τα οποία θα είναι χωρίς παράθυρα και το δεύτερο θα χρειαστεί να οργανώσει μια είσοδο από το έδαφος μιας ήδη μικρής κουζίνας. Ως εκ τούτου, τέτοια διαμερίσματα, τις περισσότερες φορές, αφήνονται στην αρχική τους μορφή..

Έργο 1

Όπως ήδη είπαμε, η παρουσία κόγχων και ντουλαπιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αύξηση της περιοχής. Για παράδειγμα, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, οι ιδιοκτήτες ενός από τα διαμερίσματα αποφάσισαν να επεκτείνουν την κουζίνα μετατοπίζοντας το μπάνιο προς το ντουλάπι. Με αυτή τη διάταξη, μπορείτε εύκολα να συνδυάσετε την κουζίνα με το διπλανό δωμάτιο, ακόμη και το διάδρομο, με αποτέλεσμα να έχετε μια ευρύχωρη αίθουσα. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι εάν μια πλήρης οικογένεια με παιδιά ζει στο διαμέρισμα, μια τέτοια ανάπλαση δεν θα ήταν σκόπιμη, στερώντας κανένα από τα μέλη του νοικοκυριού προσωπικό χώρο.

Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος δύο δωματίων στο Χρουστσόφ - Έργο 1 Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος δύο δωματίων στο Χρουστσόφ - Έργο 1

Έργο 2

Ένα από τα πιο άβολα έργα διαμερισμάτων δύο δωματίων, που ονομάζεται “βιβλίο”, περιλαμβάνει την παρουσία δύο μικρών παρακείμενων δωματίων, εκ των οποίων το ένα είναι διαβατήριο. Σε αυτή την περίπτωση, ο επανασχεδιασμός της κατάστασης με τέτοιο τρόπο ώστε να έχετε δύο ξεχωριστά δωμάτια δεν θα λειτουργήσει χωρίς να χάσετε τη χρήσιμη περιοχή ενός από αυτά. Εδώ, η καλύτερη επιλογή είναι να επεκτείνετε το διάδρομο μειώνοντας την περιοχή του δωματίου διέλευσης. Ταυτόχρονα, ένα μπαλκόνι παραμένει στο δωμάτιο, το οποίο μπορεί να μονωθεί και να προσαρτηθεί στη χρήσιμη περιοχή..

Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος δύο δωματίων στο Χρουστσόφ - Έργο 2 Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος δύο δωματίων στο Χρουστσόφ - Έργο 2

Έργο 3

Τα διαμερίσματα του τραμ έχουν επίσης παρακείμενα δωμάτια, αλλά εδώ μπορείτε να τα διαχωρίσετε, εξοικονομώντας περισσότερο χώρο διαβίωσης. Μία από τις επιλογές προτείνει απλώς την επέκταση του διαδρόμου εξοπλίζοντας ένα καμαρίνι ή ένα ντουλάπι σε αδιέξοδο. Σε αυτή την περίπτωση, κατασκευάζεται ένα πρόσθετο διαμέρισμα με μια πόρτα, το οποίο θα χωρίσει το δωμάτιο. Η δεύτερη επιλογή είναι να επεκτείνετε το διάδρομο μόνο στο τέλος της πόρτας που οδηγεί στο σωστό δωμάτιο. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί να χτίσετε δύο μικρά χωρίσματα – το ένα θα είναι αδιέξοδο του διαδρόμου και το δεύτερο θα χωρίζει το δωμάτιο στα δεξιά.

Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος δύο δωματίων στο Χρουστσόφ - Έργο 3 Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος δύο δωματίων στο Χρουστσόφ - Έργο 3

Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος 3 δωματίων στο Χρουστσόφ

Η αναδιαμόρφωση ενός διαμερίσματος τριών δωματίων μπορεί να πραγματοποιηθεί με διαφορετικούς τρόπους, προβλέποντας τόσο το διαχωρισμό των παρακείμενων δωματίων όσο και τη διάταξη μεγάλων περιοχών με την εξάλειψη των τοίχων.

Μία από τις τρέχουσες λύσεις για διαμερίσματα τριών δωματίων είναι η οργάνωση ενός σαλόνι κουζίνας συνδυάζοντάς το με ένα παρακείμενο δωμάτιο. Ταυτόχρονα, η οικογένεια εξακολουθεί να έχει στη διάθεσή της δύο ξεχωριστά πλήρη δωμάτια, τα οποία μπορούν να εξοπλιστούν ως υπνοδωμάτιο, παιδικό σταθμό ή γραφείο..

Μπορείτε επίσης να επισυνάψετε ένα διάδρομο – τότε, με την είσοδό σας στο σπίτι, θα έχετε θέα σε ένα φωτεινό ευρύχωρο δωμάτιο επισκεπτών. Μερικοί θεωρούν ότι αυτή η προσέγγιση δεν είναι απολύτως βολική, καθώς ο κρύος αέρας και η ρύπανση του δρόμου θα διεισδύσουν στο δωμάτιο. Για να αποφευχθεί αυτό, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα ελαφρύ διαμέρισμα, το οποίο θα χρησιμεύσει ως διακοσμητικό φράγμα..

Ο καθένας χρειάζεται τον δικό του ιδιωτικό χώρο, όπου μπορείτε να ξεκουραστείτε ήρεμα και να χαλαρώσετε. Συχνά, αυτό παρεμποδίζεται με κάθε δυνατό τρόπο από τα δωμάτια των διαμερισμάτων και οι ιδιοκτήτες θέτουν ως στόχο να ξανασχεδιάσουν το περίβλημα με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε δωμάτιο να έχει ξεχωριστή είσοδο. Σε διαμερίσματα τριών δωματίων, τέτοιες καταστάσεις δεν είναι ασυνήθιστες και το πρόβλημα μπορεί εύκολα να εξαλειφθεί. Για παράδειγμα, με την εγκατάσταση ενός διαμερίσματος γυψοσανίδας, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, όπου το δωμάτιο διέλευσης μετατράπηκε σε ξεχωριστό λόγω της επέκτασης του προθαλάμου του διαδρόμου.

Φυσικά, σε τέτοιες περιπτώσεις, πρέπει να θυσιάσετε χρήσιμο χώρο υπέρ της άνεσης της μετακίνησης και της παραμονής στα δωμάτια, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μια τέτοια λύση μπορεί να είναι η πιο βέλτιστη..

Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος τριών δωματίων στο Χρουστσόφ Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος τριών δωματίων στο Χρουστσόφ Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος τριών δωματίων στο Χρουστσόφ Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος τριών δωματίων στο Χρουστσόφ Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος τριών δωματίων στο Χρουστσόφ

Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος στο Χρουστσόφ – φωτογραφία

Στην περαιτέρω γκαλερί μπορείτε να εξοικειωθείτε με διάφορες επιλογές για το πώς μπορεί να μοιάζει ένα διαμέρισμα στο Χρουστσόφ μετά την ανάπλαση. Ακολουθούν φωτογραφίες της διάταξης των ευρύχωρων δωματίων, των κουζινών, των σαλονιών, που ενώνουν τις περιοχές των μπαλκονιών και των λότζιων, των διαδρόμων, καθώς και την κατάλληλη αναδιάρθρωση των μπάνιων. Καλή προβολή!

Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος στο Χρουστσόφ - φωτογραφίες και έργα Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος στο Χρουστσόφ - φωτογραφίες και έργα Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος στο Χρουστσόφ - φωτογραφίες και έργα Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος στο Χρουστσόφ - φωτογραφίες και έργα Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος στο Χρουστσόφ - φωτογραφίες και έργα Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος στο Χρουστσόφ - φωτογραφίες και έργα Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος στο Χρουστσόφ - φωτογραφίες και έργα Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος στο Χρουστσόφ - φωτογραφίες και έργα Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος στο Χρουστσόφ - φωτογραφίες και έργα Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος στο Χρουστσόφ - φωτογραφίες και έργα Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος στο Χρουστσόφ - φωτογραφίες και έργα Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος στο Χρουστσόφ - φωτογραφίες και έργα Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος στο Χρουστσόφ - φωτογραφίες και έργα Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος στο Χρουστσόφ - φωτογραφίες και έργα Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος στο Χρουστσόφ - φωτογραφίες και έργα Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος στο Χρουστσόφ - φωτογραφίες και έργα Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος στο Χρουστσόφ - φωτογραφίες και έργα Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος στο Χρουστσόφ - φωτογραφίες και έργα Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος στο Χρουστσόφ - φωτογραφίες και έργα Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος στο Χρουστσόφ - φωτογραφίες και έργα Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος στο Χρουστσόφ - φωτογραφίες και έργα Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος στο Χρουστσόφ - φωτογραφίες και έργα Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος στο Χρουστσόφ - φωτογραφίες και έργα Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος στο Χρουστσόφ - φωτογραφίες και έργα Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος στο Χρουστσόφ - φωτογραφίες και έργα Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος στο Χρουστσόφ - φωτογραφίες και έργα Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος στο Χρουστσόφ - φωτογραφίες και έργα

Previous Post
DIY πτηνοτροφείο σκύλων: 95 ιδέες φωτογραφιών
Next Post
Bad i stil med minimalisme: designideer (90 bilder)