DIY πτηνοτροφείο σκύλων: 95 ιδέες φωτογραφιών
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

DIY πτηνοτροφείο σκύλων: 95 ιδέες φωτογραφιών

DIY πτηνοτροφείο σκύλου: 95 ιδέες φωτογραφιών

Αυτό το άρθρο θα σας πει πώς να φτιάξετε ένα κλουβί για ένα σκυλί με τα χέρια σας. Θα μάθετε για τις διαφορετικές επιλογές σχεδιασμού για ένα σπίτι ή δρόμο, για τα χαρακτηριστικά του κτιρίου, καθώς και θα λάβετε χρήσιμες συμβουλές από τους κτηνοτρόφους σκύλων. Μια περιγραφή ολόκληρης της διαδικασίας κατασκευής, φωτογραφίες και οδηγίες για την κατασκευή ενός σπιτιού για τον τετράποδο φίλο σας θα σας βοηθήσουν σε αυτό..

Τύποι περιβλήματος σκύλων

Πριν ξεκινήσετε την κατασκευή, αποφασίστε για τον τύπο και τη διαμόρφωση του μελλοντικού περιβλήματος, αποφασίστε ποιος θα είναι ο σχεδιασμός του σπιτιού του σκύλου σας. Τα χαρακτηριστικά της εμφάνισης θα εξαρτηθούν από μια σειρά παραμέτρων: υλικά που έχετε επιλέξει. τη φυλή, το μέγεθος και την ηλικία του κατοικίδιου ζώου, καθώς και τις προσωπικές σας προτιμήσεις για την οργάνωση ενός σπιτιού για ένα κατοικίδιο.

Υπάρχουν οι ακόλουθοι τύποι πτηνοτροφείων:

ένας. Προσωρινά πτηνοτροφεία – κυρίως ανοικτές κατασκευές. Σχεδιασμένο για προσωρινή υπερέκθεση του σκύλου, κατασκευασμένο με τη μορφή φράχτη από φράχτη ή πλέγμα. Ένας θάλαμος είναι εγκατεστημένος στο εσωτερικό του ή ένα δάπεδο είναι φτιαγμένο ως χώρος ξεκούρασης. Για αυτόν τον τύπο πτηνοτροφείου, δεν απαιτείται στέγη, καθώς το κατοικίδιο ζώο βρίσκεται σε αυτό για μικρό χρονικό διάστημα..

Προσωρινά περιβλήματα σκύλων

2. Κλειστές κατασκευές – αναφέρονται ως ενδιάμεσα κτίρια. Στο εσωτερικό, απαιτείται περίπτερο ή κατασκευάζεται δάπεδο. Δεδομένου ότι ο σκύλος βρίσκεται σε αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό το περίβλημα πρέπει να είναι μονωμένο. Ορισμένοι τοίχοι μπορούν να γίνουν συμπαγείς, αλλά πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον μία πλευρά πλέγματος, ώστε το ζώο να μπορεί να παρατηρήσει την κατάσταση.

Κλειστά περιβλήματα σκύλων

3. Κεφαλαιουχικά πτηνοτροφεία – έχουν δομή χωρισμένη από το τμήμα του πλέγματος, στην οποία βρίσκεται περίπτερο ή άλλο χώρο ύπνου. Αυτό το κτίριο είναι μονωμένο από όλες τις πλευρές, αφού το ζώο ζει σε αυτό όλο το χρόνο. Το πλέγμα του κτιρίου χρησιμοποιείται για περπάτημα και σίτιση. Σε σκληρές χειμερινές συνθήκες, ο χώρος σίτισης μπορεί επίσης να μεταφερθεί στο μονωμένο τμήμα του περιβλήματος.

Κεντρικά εκτροφεία για σκύλους

Απαιτήσεις αερομεταφορών

Εάν αποφασίσετε να φτιάξετε μόνοι σας ένα πτηνοτροφείο, θα πρέπει να λάβετε υπόψη ορισμένες απαιτήσεις που ισχύουν για τέτοια κτίρια. Εάν τηρείτε αυτές τις αρχές, το κατοικίδιο ζώο σας θα ζήσει άνετα και με ασφάλεια σε ένα τέτοιο σπίτι. Πολλοί εκτροφείς σκύλων αναρωτήθηκαν για την άνεση και την ασφάλεια των κατοικίδιων ζώων τους και ανέπτυξαν τους ακόλουθους κανόνες για την οργάνωση των περιβλήματος:

Αριθμητικό μέγεθος

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι ένας από τους κύριους παράγοντες για το σχεδιασμό του μελλοντικού σπιτιού ενός σκύλου είναι το μέγεθός του. Από πολλές πηγές, ήταν δυνατό να προσδιοριστούν τα ακόλουθα πρότυπα για την περιοχή για το πτηνοτροφείο:

– εάν το ύψος του σκύλου σας στο ακρώμιο είναι από 45 έως 60 cm, τότε η περιοχή πρέπει να είναι τουλάχιστον 6 m2.

– από 50 έως 60 cm στο ακρώμιο – από 8 m2.

– άνω των 60 cm – η επιφάνεια του περιβλήματος πρέπει να υπερβαίνει τα 10 m2.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξοικονόμηση χώρου μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικές συνέπειες τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχολογική υγεία του κατοικίδιου ζώου σας. Αλλά επίσης δεν αξίζει να διαθέσετε πολύ χώρο, αφού το χειμώνα το κλουβί πρέπει να διατηρεί τη θερμοκρασία του αέρα..

DIY περίβλημα σκύλου - Μέγεθος DIY περίβλημα σκύλου - Μέγεθος

Αεροφωτογραφικό πάτωμα

Perhapsσως το πιο δύσκολο ερώτημα στην κατασκευή αυτού του κτιρίου. Προκαλεί διαμάχη ακόμη και μεταξύ ειδικών. Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να καλύπτουν το πάτωμα με ένα υλικό, συχνά διαφορετικά είδη ξύλου. Άλλοι αναφέρονται στην ανάγκη να αφήσουν ακάλυπτες περιοχές γης, αφού το κατοικίδιο ζώο είναι πολύ πιο συνηθισμένο και πιο άνετο να ανακουφίζει τις φυσικές ανάγκες του εδάφους..

Στην πραγματικότητα, η αλήθεια βρίσκεται στον σκοπό του πτηνοτροφείου. Εάν ο σκύλος σας θα είναι σχεδόν όλη την ώρα, τότε ο συνδυασμός ξύλινου δαπέδου και ανοιχτού χώρου είναι ακόμα η καλύτερη λύση. Εάν χρησιμοποιείτε ένα κλουβί για προσωρινή υπερέκθεση ή χειμώνα, αλλά για ένα συγκεκριμένο μέρος της ημέρας το ζώο κινείται ήρεμα στην αυλή, τότε το πάτωμα μπορεί να καλυφθεί πλήρως με ξύλο. Επίσης, λάβετε υπόψη τη φύση του τετράποδου φίλου σας, επειδή μερικά σκυλιά μπορούν να σκίσουν το έδαφος και να κάνουν βλαστούς από το κλουβί..

DIY πτηνοτροφικό σκυλί - Paul DIY πτηνοτροφικό σκυλί - Paul DIY πτηνοτροφικό σκυλί - Paul

Τείχη αεροπόρων

Λάβετε υπόψη ότι οι τοίχοι δεν πρέπει να είναι άδειοι. Τα σκυλιά είναι πολύ περίεργα και κοινωνικοποιημένα ζώα. Θα παρατηρήσουν την κατάσταση στην αυλή με μεγάλη χαρά, και αυτό θα έχει επίσης θετική επίδραση στη λειτουργία ασφαλείας τους..

Φτιάξτε τουλάχιστον έναν ή δύο τοίχους από πλέγμα ή κάποιο είδος πλέγματος. Λάβετε υπόψη ότι το υλικό για τους τοίχους πρέπει να είναι ισχυρό και απαλλαγμένο από τυχόν προεξέχοντα ή αιχμηρά στοιχεία, καθώς ο σκύλος μπορεί να τραυματιστεί κατά λάθος. Για κενούς τοίχους, επιλέξτε πιο αναπνεύσιμα υλικά, όπως τούβλο ή ξύλο..

DIY περίβλημα σκυλιών - Τείχη DIY περίβλημα σκυλιών - Τείχη DIY περίβλημα σκυλιών - Τείχη

Αεροπορική στέγη

Πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων προσπαθούν να προστατεύσουν το κατοικίδιο ζώο τους από τη βροχή και άλλες ατμοσφαιρικές βροχοπτώσεις όσο το δυνατόν περισσότερο, έτσι κάνουν μια στέγη σε ολόκληρη την επικράτεια του πτηνοτροφείου. Αυτό είναι αποδεκτό, όπως και η μερική τοποθέτηση της οροφής πάνω από την περιοχή. Μπορείτε να επιλέξετε απολύτως οποιαδήποτε επιλογή ως υλικό για την οροφή, αλλά είναι σκόπιμο να παρέχετε στρώματα θερμομόνωσης και ηχομόνωσης.

DIY περίβλημα σκύλου - Στέγη DIY περίβλημα σκύλου - Στέγη

Αεροπορικές πόρτες

Η σωστή λύση είναι να φτιάξετε μια πόρτα που ανοίγει προς τα μέσα για να κρατήσετε τους επισκέπτες του σπιτιού σας ασφαλείς. Για τον ίδιο σκοπό, δώστε μια κλειδαριά ή ένα μπουλόνι και στις δύο πλευρές της πόρτας..

DIY περίβλημα σκύλου - Πόρτες DIY περίβλημα σκύλων - Πόρτες DIY περίβλημα σκύλου - Πόρτες

Αεροφωτογραφικό περίπτερο

Όταν χτίζετε ένα πτηνοτροφείο, σκεφτείτε το κύριο στοιχείο του – ένα περίπτερο.

DIY περίβλημα σκύλου - Περίπτερο DIY περίβλημα σκύλου - Περίπτερο DIY περίβλημα σκύλου - Περίπτερο

Προπαρασκευαστικές εργασίες

Πριν ξεκινήσετε να χτίζετε ένα σπίτι για τον σκύλο σας, αποφασίστε πού θα το χτίσετε. Υπάρχουν διάφοροι όροι που πρέπει να προσέξετε:

– Αποφύγετε μέρη με υψηλό επίπεδο θορύβου – αυτό έχει πολύ αρνητική επίδραση στη συμπεριφορά του σκύλου.

– Τοποθετήστε το περίβλημα του σκύλου σε κοντινή απόσταση από την μπροστινή πόρτα.

– Δεν χρειάζεται να στήσετε ένα κλουβί στο κάτω μέρος της αυλής. Πρώτον, το νερό θα συλλέγεται εκεί κατά τη διάρκεια της βροχόπτωσης και δεύτερον, το ζώο δεν θα είναι σε θέση να αξιολογήσει την κατάσταση στην επικράτεια.

– Ποτέ μην τοποθετείτε το πτηνοτροφείο κοντά σε πηγές που μυρίζουν άσχημα, καθώς η όσφρηση του σκύλου σας μπορεί να βλάψει.

Για ένα κλουβί υψηλής ποιότητας, χτισμένο χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, πρέπει να προετοιμάσετε ένα σχέδιο. Αυτό δεν χρειάζεται να είναι μια επαγγελματική διάταξη σύμφωνα με όλους τους κανόνες, ένα λεπτομερές σκίτσο θα είναι αρκετό. Τα κύρια σημεία που πρέπει να υποδεικνύονται στο σχέδιο: σταθερή ή φορητή κατοικία, οριοθέτηση ζωνών, μεγέθη διαφόρων κόμβων του πτηνοτροφείου και περίπτερο, χώρος για σκύλο για φαγητό, χώρος για περπάτημα και ελεύθερη πρόσβαση.

Πτηνοτροφείο σκύλου φτιάξτε μόνοι σας-Προπαρασκευαστική εργασία Πτηνοτροφείο σκύλου φτιάξτε μόνοι σας-Προπαρασκευαστική εργασία Πτηνοτροφείο σκύλου φτιάξτε μόνοι σας-Προπαρασκευαστική εργασία

Χτίζοντας περίβλημα σκύλου

Στη συνέχεια, προσπαθήσαμε να συνοψίσουμε τον αλγόριθμο για την κατασκευή ενός περιβλήματος σκύλων με τα χέρια μας..

1. Πρώτα απ ‘όλα, φροντίστε το κάτω μέρος του κτιρίου. Μπορείτε να τοποθετήσετε το πάτωμα σε μια πλήρη χυτή βάση ή σε πασσάλους. Πρέπει να παρέχετε μια μικρή κλίση του δαπέδου, έτσι ώστε το νερό να μπορεί να στραγγίσει, καθώς και για πιο βολικό καθαρισμό στο πτηνοτροφείο.

2. Τώρα προχωρήστε στην εγκατάσταση των κιγκλιδωμάτων από το υλικό της επιλογής σας. Δημιουργήστε ένα στιβαρό πλαίσιο με σωλήνες ή προφίλ και ένα ενδιάμεσο στύλο για να ταιριάζει στην πόρτα. Συνιστάται να κάνετε κενούς τοίχους από ξύλο ή τούβλο, στη συνέχεια, μπορείτε να στερεώσετε το υλικό του πλέγματος. Μονώστε ξύλινα μέρη με ecowool. Πριν εγκαταστήσετε το πλέγμα ή τη σχάρα της επιλογής σας, ελέγξτε αν θα λυγίσει ή θα αναπηδήσει, ή το σκυλί σας μπορεί να τραυματιστεί..

3. Τώρα εγκαταστήστε την οροφή. Μπορεί να κατασκευαστεί από οποιοδήποτε αδιάβροχο υλικό, το κύριο πράγμα είναι ότι όλα τα στοιχεία στερέωσης είναι κρυμμένα. Μην υποτιμάτε το κατοικίδιο ζώο σας, είναι σε θέση να φτάσει στα πιο απρόσιτα μέρη.

4. Για ανθεκτικότητα και τακτοποιημένη εμφάνιση, τρίψτε τα ξύλινα μέρη με γυαλόχαρτο, στη συνέχεια λεκιάστε και ανοίξτε με βερνίκι.

Πριν εγκαταστήσετε ένα σκυλί στο νέο του σπίτι, ελέγξτε όλους τους χώρους για αιχμηρά ή άλλα επικίνδυνα στοιχεία και την πόρτα για δύναμη και αξιοπιστία. Όταν είστε σίγουροι για τη δύναμη και την ασφάλεια του κτιρίου σας, μπορείτε να δείξετε τη νέα «κατοικία» στο κατοικίδιο ζώο σας.

Φτιάξτε ένα περίβλημα σκύλου με τα χέρια σας Φτιάξτε ένα περίβλημα σκύλου με τα χέρια σας

Αεροφωτογραφία για κουτάβια

Μικρά προσωρινά περιβλήματα χτίζονται για να κρατούν κουτάβια στο σπίτι. Χρειάζονται για την αρχική εκπαίδευση ενός μικρού σκύλου, καθώς και για την ασφάλειά του. Για να είναι άνετα και να μην καταλαμβάνουν πολύ χώρο, πρέπει να είναι ελαφριά και πτυσσόμενα.

Για τη σωστή τοποθέτηση του κουταβιού, φροντίστε να φροντίσετε:

– Τόπος για ύπνο.

– Ένα μπολ με φαγητό και νερό.

– Δίσκος ή πάνες μιας χρήσης, έτσι ώστε το κουτάβι να μπορεί να ανακουφιστεί σε ένα συγκεκριμένο μέρος.

– Παιχνίδια – είναι απαραίτητα όχι μόνο για παιχνίδι, αλλά και για την ανάπτυξη ενός μικρού σκύλου.

Μερικοί μικροί κτηνοτρόφοι σκύλων χρησιμοποιούν αυτά τα περιβλήματα για τα κατοικίδια ζώα τους. Επιπλέον, υπάρχουν καταστάσεις όταν πρέπει να περιορίσετε την κίνηση του σκύλου γύρω από το διαμέρισμα, στην οποία περίπτωση ένα τέτοιο κλουβί είναι επίσης κατάλληλο. Εάν καταλαμβάνει πολύ χώρο, τότε μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα κλουβί ή ένα κουρευτικό. Εκτελούν παρόμοιες λειτουργίες, ενώ καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο..

Αεροφωτογραφία για κουτάβια

Πτηνοτροφείο σκύλου φτιάξτε μόνοι σας-φωτογραφία

Έχουμε ετοιμάσει για εσάς έναν τεράστιο αριθμό ενδιαφέρουσων και επιτυχημένων λύσεων για την κατασκευή ενός πτηνοτροφείου. Προσπαθήστε να κρατήσετε το σκυλί σας άνετο και άνετο, έχοντας κατά νου τις βασικές ανάγκες, το ελεύθερο και τα ένστικτα του κατοικίδιου ζώου σας. Για αυτό, το κατοικίδιο ζώο σας θα σας είναι πολύ ευγνώμων. Καλή προβολή!

Πτηνοτροφείο σκύλου φτιάξτε μόνοι σας-φωτογραφία Πτηνοτροφείο σκύλου φτιάξτε μόνοι σας-φωτογραφία Πτηνοτροφείο σκύλου φτιάξτε μόνοι σας-φωτογραφία Πτηνοτροφείο σκύλου φτιάξτε μόνοι σας-φωτογραφία Πτηνοτροφείο σκύλου φτιάξτε μόνοι σας-φωτογραφία Πτηνοτροφείο σκύλου φτιάξτε μόνοι σας-φωτογραφία Πτηνοτροφείο σκύλου φτιάξτε μόνοι σας-φωτογραφία Πτηνοτροφείο σκύλου φτιάξτε μόνοι σας-φωτογραφία Πτηνοτροφείο σκύλου φτιάξτε μόνοι σας-φωτογραφία Πτηνοτροφείο σκύλου φτιάξτε μόνοι σας-φωτογραφία Πτηνοτροφείο σκύλου φτιάξτε μόνοι σας-φωτογραφία Πτηνοτροφείο σκύλου φτιάξτε μόνοι σας-φωτογραφία Πτηνοτροφείο σκύλου φτιάξτε μόνοι σας-φωτογραφία Πτηνοτροφείο σκύλου φτιάξτε μόνοι σας-φωτογραφία Πτηνοτροφείο σκύλου φτιάξτε μόνοι σας-φωτογραφία Πτηνοτροφείο σκύλου φτιάξτε μόνοι σας-φωτογραφία Πτηνοτροφείο σκύλου φτιάξτε μόνοι σας-φωτογραφία Πτηνοτροφείο σκύλου φτιάξτε μόνοι σας-φωτογραφία Πτηνοτροφείο σκύλου φτιάξτε μόνοι σας-φωτογραφία Πτηνοτροφείο σκύλου φτιάξτε μόνοι σας-φωτογραφία Πτηνοτροφείο σκύλου φτιάξτε μόνοι σας-φωτογραφία Πτηνοτροφείο σκύλου φτιάξτε μόνοι σας-φωτογραφία Πτηνοτροφείο σκύλου φτιάξτε μόνοι σας-φωτογραφία Πτηνοτροφείο σκύλου φτιάξτε μόνοι σας-φωτογραφία Πτηνοτροφείο σκύλου φτιάξτε μόνοι σας-φωτογραφία Πτηνοτροφείο σκύλου φτιάξτε μόνοι σας-φωτογραφία Πτηνοτροφείο σκύλου φτιάξτε μόνοι σας-φωτογραφία Πτηνοτροφείο σκύλου φτιάξτε μόνοι σας-φωτογραφία

Βίντεο: Περίβλημα σκύλου – πώς να το κάνετε μόνοι σας

Previous Post
Σχεδιασμός μπάνιου 6 τ.μ. (85 εικόνες)
Next Post
Art Deco kjøkken design (90 bilder)