Baderomsfliser: typer, hvordan velge (75 bilder)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Baderomsfliser: typer, hvordan velge (75 bilder)

Baderomsfliser: typer, hvordan velge (75 bilder)

Å dekorere et så bortgjemt sted som et bad krever spesiell opplæring og kunnskap. Flis er et populært og allsidig materiale for å dekorere gulv og vegger. Høy styrke, et stort utvalg av bestanddeler, samt estetisk variasjon lar deg dekorere et bad i alle størrelser og stiler. I denne artikkelen vil vi vurdere hovedtypene av fliser, dets viktigste fordeler og ulemper, kriteriene for riktig valg og designe interiørløsninger som bruker dette materialet..

Fordeler og ulemper med baderomsfliser

Valget av etterbehandlingsmaterialer kan kalles en ansvarlig oppgave, som må næres flittig og detaljert. Bad flislagt gulv og veggbekledning er en praktisk løsning som inkluderer særegne finesser.

De udiskutable fordelene med fliser inkluderer høy brannmotstand, god vannabsorpsjon (som er veldig viktig for et bad), påvist motstand mot forskjellige kjemiske påvirkninger (inkludert aggressive rengjøringsmidler), minimal strømledning, styrke som minimerer deformasjon av den opprinnelige fliseformen, maksimal variasjon av ekstern design (komposisjonsmateriale, form, tegning).

Spesielle ulemper inkluderer den lange installasjonsprosessen (ved bruk av fliser med ikke-standardiserte former), kulden på gulvbelegget (som enkelt kan korrigeres ved hjelp av et moderne varmesystem), samt de høyere kostnadene (sammenlignet med andre typer utførelser), som er fullt ut begrunnet med sin utmerkede kvalitet.

Badfliser - fordeler og ulemper Badfliser - fordeler og ulemper

Typer badgulvfliser

Det er hovedtyper av flislagte gulv som du absolutt bør ta hensyn til før du starter reparasjoner. Dette vil hjelpe deg til å være så trygg som mulig i ditt valg og fremtidige baderomsdesign..

Flis uten emalje

Hun ble kjent for sine verdifulle funksjonelle egenskaper (god motstand mot kjemisk og mekanisk belastning), så vel som ekstern lakonisme. Ensartet gjennomsnittlig tykkelse, glatthet av belegget og fravær av prangende dekorative elementer kan perfekt utfylle et stilig bad, laget i Provence-design, høyteknologisk og minimalisme.

Typer gulvfliser på bad - Fliser uten emalje Typer badgulvfliser - Fliser uten emalje

Pressede fliser

En av de mest populære gulvtyper. Sammensetningen er basert på leirelementer av høy kvalitet, som danner hovedtyngden på grunn av transformasjoner med komprimering og høyt trykk. Pressede fliser kjennetegnes ved en spesiell flat overflate og originale legningsmetoder (firkantet, trekantet, diamantformet). Den passer perfekt inn i et klassisk eller moderne bad.

Typer badgulv - Pressede fliser Typer badgulv - Pressede fliser

Glaserte fliser

Det kan beskrives med to ord: lysstyrke og glans. Det er disse egenskapene som skiller seg ut på en spesiell måte mot bakgrunnen til den glaserte overflaten. Sammensetningen overrasker også med sine egenskaper: ugjennomtrengelighet av porer, enkel pleie, høy tetthet av tekstur. Allsidig i nesten alle design.

Typer badgulvfliser - Glassfliser Typer badgulvfliser - glaserte fliser

Klinkerfliser

Kreativt gulvalternativ. Uvanligheten ligger ikke bare i mangfoldet av farger, men også i en spesiell komposisjon, som for høy kvalitet kombinerte flere typer leire, forskjellige vedvarende fargestoffer og fluks.

Typer badgulvfliser - Klinkerfliser Typer badgulvfliser - Klinkerfliser

Metlakh fliser

Et interessant navn tilsvarer metoden for å lage denne flisen. Enkelt fyring, ingen glasert overflate, matt tekstur og tøffe pressalternativer bidrar til å sikre høye funksjonelle egenskaper og et stilig utseende.

Typer badgulvfliser - Metlakh -fliser Typer badgulvfliser - Metlakh -fliser

Typer badveggfliser

Når du velger en motstående (vegg) flis, er det verdt å ta hensyn ikke bare til produktets utseende, men også til miljøsikkerhet, god sammensetning og fravær av sprekker. Vi vil se på de mest populære typene veggdekke til bad som har vunnet mange interiørestetiers hjerter..

Den mest originale og vakre typen veggdekorasjon anses å være mosaikkfliser. Den kan være laget av porselen steintøy eller glass. Utseendet vil variere fra gresk styling til fullverdige mønstre og design som helt sikkert vil være høydepunktet på ethvert bad. Hovedegenskapene til denne typen fliser inkluderer god miljøvennlighet og holdbarhet..

En like populær type overflatebelegg anses å være porselensteinfliser, som på grunn av sin keramiske base er kjent for sin meget høye styrke og teksturtykkelse..

Steinfliser kan deles inn i tre hovedtyper. Helt steinprodukt, passerte pressen flere ganger, glasert til en glans. Utseendet til dette alternativet lar deg være trygg på den kreative dekorasjonen av veggene, som alltid vil glede eierenes øyne..

Flis er et av de mest påviste materialene. Hun flaver ikke bare på veggene på badene, men også på kjøkkenets overflater. Tykkelsesgraden avhenger av typen avfyring og materialets tetthet, og den ytre allsidigheten inkluderer en rekke farger og ornamenter.

Typer badveggfliser Typer vegger på bad Typer badveggfliser

Hvordan velge baderomsfliser?

Før du begynner å dekorere et bad med fliser, må du forstå hovedkriteriene som vil hjelpe deg med å gjøre det riktige valget. Eksperter på sitt område anbefaler å se på flere ting samtidig. Den første viktige nyansen er flisoverflaten. Den må være ensartet (bortsett fra pregede mønstre). Tilstedeværelsen av store sprekker eller til og med små riper indikerer allerede en produktfeil.

Etter å ha valgt hvilken type flis du liker, bør du rådføre deg med typen vaskbar. Det er angitt med spesielle latinske bokstaver, som er ansvarlige for nivået på slitestyrke..

Beregningen av flisene bør utføres ikke nær hver enkelt millimeter, men med en margin på 10–20%. Dette vil hjelpe deg med å unngå vanskeligheter..

En tykkelse på 9–12 mm regnes som ideell for flislegging på bad. Størrelser over dette alternativet er mer organiske for vaskerom eller kjøkken.

Boksmerking kan også fortelle mye. For eksempel, i samsvar med internasjonale standarder, refererer klasse 1 til produkter av høyeste kvalitet, mens klasse 3 er den laveste..

Hvis du ser et bilde av en fot på emballasjen, må du vite at denne flisen er til gulv..

Den matte strukturen vil hjelpe til med å glatte ut skarpe hjørner på et lite bad, og den glaserte strukturen vil gi en spesiell glans til et større rom..

Hvordan velge baderomsfliser

Baderomsfliser – foto

Fotogalleriet vårt viser hvor harmonisk og stilig et praktisk og funksjonelt materiale som fliser kan se ut på badet. Gledelig visning!

Baderomsfliser - foto Baderomsfliser - foto Baderomsfliser - foto Baderomsfliser - foto Baderomsfliser - foto Baderomsfliser - foto Baderomsfliser - foto Baderomsfliser - foto Baderomsfliser - foto Baderomsfliser - foto Baderomsfliser - foto Baderomsfliser - foto Baderomsfliser - foto Baderomsfliser - foto Baderomsfliser - foto Baderomsfliser - foto Baderomsfliser - foto Baderomsfliser - foto Baderomsfliser - foto Baderomsfliser - foto Baderomsfliser - foto Baderomsfliser - foto Baderomsfliser - foto Baderomsfliser - foto Baderomsfliser - foto Baderomsfliser - foto Baderomsfliser - foto Baderomsfliser - foto Baderomsfliser - foto Baderomsfliser - foto

Previous Post
Γυάλινα χωρίσματα στο διαμέρισμα (60 φωτογραφίες)
Next Post
DIY flaskeinnredning: 70 fotoideer