Γυάλινα χωρίσματα στο διαμέρισμα (60 φωτογραφίες)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Γυάλινα χωρίσματα στο διαμέρισμα (60 φωτογραφίες)

Γυάλινα χωρίσματα στο διαμέρισμα (60 φωτογραφίες)

Η έλλειψη φυσικού φωτός στο σπίτι είναι πρόβλημα για πολλούς ανθρώπους. Οι λόγοι για αυτό μπορεί να είναι διαφορετικοί: παράθυρα που βλέπουν βορειοδυτικά, σκίαση από άλλα κτίρια, επικράτηση του κρύου καιρού ή απλώς κακή διάταξη. Για να επιτρέψουν ελεύθερα τις ακτίνες του ήλιου να διεισδύσουν σε όλες τις γωνίες του σπιτιού, εφευρέθηκαν γυάλινα χωρίσματα. Μαζί με την υψηλή μετάδοση φωτός, εξοικονομούν σημαντικά χώρο, καθιστώντας το διαμέρισμα ευρύχωρο και κομψό..

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των γυάλινων χωρισμάτων

Αρχικά, τα γυάλινα χωρίσματα μπορούσαν να εμφανιστούν κυρίως σε γραφεία και εμπορικά κέντρα, αλλά τώρα εμφανίζονται όλο και περισσότερο στο σχεδιασμό κατοικιών. Με την πρώτη ματιά, μπορεί να φαίνεται ότι η εγκατάσταση τέτοιων εύθραυστων δομών στο σπίτι είναι μια επικίνδυνη επιχείρηση, ειδικά εάν έχετε παιδιά ή κατοικίδια ζώα. Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι τέτοιοι φόβοι είναι αβάσιμοι: για εσωτερικά χωρίσματα, χρησιμοποιείται ισχυρό σκληρυμένο ή πλαστικοποιημένο γυαλί, στο οποίο κολλάται επιπλέον μια μεμβράνη για να αποφευχθεί η διασπορά θραυσμάτων σε περίπτωση ζημιάς. Ένα ασφαλέστερο και φθηνότερο ανάλογο είναι το λεγόμενο ακρυλικό γυαλί (πλεξιγκλάς, πλεξιγκλάς), στην πραγματικότητα, διαφανές πλαστικό.

Γυάλινα χωρίσματα στο εσωτερικό του διαμερίσματος

Τα πλεονεκτήματα των γυάλινων χωρισμάτων σε ένα διαμέρισμα είναι προφανή: πρώτον, καταλαμβάνουν πολύ λιγότερο χώρο από τα χωρίσματα από τούβλα ή γυψοσανίδες, ενώ αφήνουν φως. Δεύτερον, οριοθετούν το χώρο χωρίς ακαταστασία ή μείωση της περιοχής. τρίτον, δίνουν στο εσωτερικό μια υπερσύγχρονη, μοντέρνα εμφάνιση.

Το γυαλί συνδυάζεται τέλεια με τα περισσότερα υλικά φινιρίσματος, αλλά φαίνεται ιδιαίτερα αρμονικό δίπλα σε μονόχρωμες γυαλιστερές επιφάνειες: τεντωμένη οροφή με καθρέφτη, παρκέ γυαλισμένο σε υψηλή γυαλάδα ή τέλεια λείες πόρτες ντουλαπιών.

Οι διαφανείς τοίχοι είναι η καλύτερη λύση για διαμερίσματα στούντιο, πατάρια και σοφίτες, διακοσμημένα σε μοντέρνο, βιομηχανικό και σκανδιναβικό στιλ. Ωστόσο, με τη βοήθεια μιας ειδικής διακόσμησης, μπορούν να χτυπηθούν σε άλλες κατευθύνσεις σχεδιασμού – από συγκρατημένα κλασικά έως υπερβολικά boho..

Γυάλινα χωρίσματα στο εσωτερικό του διαμερίσματος

Η εγκατάσταση ενός γυάλινου χωρίσματος δεν ισχύει για την ανάπλαση, εκτός εάν ένας από τους εσωτερικούς τοίχους από τούβλα έχει κατεδαφιστεί προηγουμένως. Από μόνο του, αυτός ο σχεδιασμός θεωρείται στοιχείο επίπλων, ακόμη και αν καταλαμβάνει χώρο από το δάπεδο μέχρι την οροφή και διασχίζει ολόκληρο το διαμέρισμα..

Τα χωρίσματα κλεισίματος πλήρους μεγέθους, ειδικά πολυστρωματικά (διπλής όψης, τριπλής όψης), έχουν καλή ηχομόνωση και αποτρέπουν τη διείσδυση των οσμών. Τόσο το γυαλί όσο και οι πλαστικές απομιμήσεις του είναι ανθεκτικά στην υγρασία, η μούχλα δεν ξεκινά πάνω τους και κάθε βρωμιά μπορεί να ξεπλυθεί εύκολα. Πρόκειται για ένα φιλικό προς το περιβάλλον και πρακτικό υλικό που, με προσεκτική χρήση, θα διαρκέσει για πολλά χρόνια, χωρίς να απαιτεί ούτε επισκευή ούτε βαφή..

Perhapsσως το μόνο μειονέκτημα των γυάλινων χωρισμάτων είναι, πάλι, η διαφάνειά τους. Δεν θα αρέσει σε όλους το άνοιγμα των ιδιωτικών δωματίων, ειδικά αν πρόκειται για υπνοδωμάτιο ή μπάνιο. Επιπλέον, το διεισδυτικό φως, για παράδειγμα από το σαλόνι, μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο. Σε κάποιο βαθμό, μπορεί να επιτευχθεί μεγαλύτερη ιδιωτικότητα με ματ χωρίσματα, χοντρές κουρτίνες ή περσίδες..

Γυάλινα χωρίσματα στο εσωτερικό του διαμερίσματος Γυάλινα χωρίσματα στο εσωτερικό του διαμερίσματος

Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού γυάλινων χωρισμάτων

Πριν επιλέξετε γυάλινα χωρίσματα για ένα διαμέρισμα, δεν θα είναι περιττό να μάθετε για τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους. Έτσι, ανάλογα με τον μηχανισμό εγκατάστασης, διακρίνονται σταθεροί, συρόμενοι και κινητοί τοίχοι. Από τον τύπο του καμβά, μπορούν να ενισχυθούν ή να είναι ολόσωμα.

Στατικά χωρίσματα σταθερά προσαρτημένα από πάνω και κάτω σε μεταλλικές ράγες τοποθετημένες αντίστοιχα στην οροφή και το πάτωμα. Κατά κανόνα, πρόκειται για υπερμεγέθεις και μάλλον βαριές δομές, επομένως όλες οι εργασίες μαζί τους πρέπει να πραγματοποιούνται από ειδικούς..

Είναι σκόπιμο να προβλεφθεί η εγκατάσταση ενός μόνιμου γυάλινου τοίχου στο στάδιο του σχεδιασμού της επισκευής και να πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση όλων των άλλων εργασιών φινιρίσματος..

Στατικά γυάλινα χωρίσματα στο διαμέρισμα Στατικά γυάλινα χωρίσματα

Συρόμενα χωρίσματα μαζί με τη χωροθέτηση του χώρου, εκτελούν τη λειτουργία των θυρών και, εάν είναι απαραίτητο, αφαιρούνται ομαλά στο πλάι. Ανάλογα με τον μηχανισμό αναδίπλωσης, μπορεί να είναι είτε σύστημα κουπέ είτε ακορντεόν.

Συρόμενα γυάλινα χωρίσματα στο διαμέρισμα Συρόμενα γυάλινα χωρίσματα στο διαμέρισμα Συρόμενα γυάλινα χωρίσματα στο διαμέρισμα Συρόμενα γυάλινα χωρίσματα στο διαμέρισμα

Κινητά χωρίσματα, συνήθως πολύ ελαφρύ και συμπαγές. Αυτά μπορεί να είναι φορητές οθόνες πλεξιγκλάς, πτυσσόμενες κατασκευές, κινητοί τοίχοι σε τροχούς. Τέτοιες εσωτερικές προσθήκες σας επιτρέπουν να αλλάζετε ανεξάρτητα τη διάταξη τουλάχιστον κάθε μέρα, επιπλέον, είναι πολύ εύκολο να τα μεταφέρετε από το ένα ενοικιαζόμενο διαμέρισμα στο άλλο..

Κινητά χωρίσματα από γυαλί σε ένα διαμέρισμα Κινητά χωρίσματα από γυαλί σε ένα διαμέρισμα Κινητά χωρίσματα από γυαλί σε ένα διαμέρισμα

Ενισχυμένα χωρίσματα φαίνονται ισχυρά και σταθερά λόγω των μεταλλικών πλαστικών πλαισίων που στερεώνουν το γυαλί. Είναι λιγότερο επιρρεπείς στον κίνδυνο μηχανικής βλάβης, δεν κουδουνίζουν τόσο πολύ κατά τη διάρκεια του ηχητικού συντονισμού (δυνατοί ήχοι, καταιγίδες, μεγάλα οχήματα που περνούν κάτω από το σπίτι) και αν σπάσει ένα στοιχείο, δεν θα χρειαστεί να αλλάξετε ολόκληρο τον καμβά.

Χωρίσματα από ενισχυμένο γυαλί στο διαμέρισμα Χωρίσματα από ενισχυμένο γυαλί στο διαμέρισμα

Όλα τα γυάλινα χωρίσματα – μια πραγματική διακόσμηση ενός μοντέρνου εσωτερικού χώρου. Γυάλινα πάνελ μεγέθους 2-3 μέτρων δημιουργούν την εντύπωση ενός ακριβού και μοντέρνου σχεδιασμού.

Όλα τα γυάλινα χωρίσματα στο διαμέρισμα Όλα τα γυάλινα χωρίσματα στο διαμέρισμα

Η αισθητική πλευρά του ζητήματος

Εκτός από τη λειτουργικότητα και την πρακτικότητα, το γυαλί εκτιμάται πάντα για τη μοναδική του ομορφιά. Όσον αφορά τις ποιότητές του, αυτό το υλικό είναι συγκρίσιμο μόνο με τους κρυστάλλους, ενώ δίνει ένα ασύγκριτα μεγαλύτερο πεδίο δημιουργικότητας, δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον παιχνίδι φωτός, υφής και χρωμάτων..

Διαφανή γυάλινα χωρίσματα φαίνονται τόσο ελαφριά και χωρίς βάρος που μπορεί να φαίνεται σαν να μην είναι καθόλου. Ο μόνος υπαινιγμός για την ύπαρξη ενός φράγματος είναι τα λεπτά περιγράμματα των πινάκων ή σχεδόν ανεπαίσθητα πλαίσια γύρω τους..

Διαφανή γυάλινα χωρίσματα στο διαμέρισμα Διαφανή γυάλινα χωρίσματα στο διαμέρισμα

Μαυρισμένο γυαλί προστατεύουν από το έντονο φως και δημιουργούν ένα άνετο περιβάλλον σε διπλανά δωμάτια. Αυτή η επιλογή είναι πιο κατάλληλη για ζεστές περιοχές και διαμερίσματα που βρίσκονται στη νότια πλευρά των κτιρίων..

Χρωματισμένα γυάλινα χωρίσματα στο διαμέρισμα Χρωματισμένα γυάλινα χωρίσματα στο διαμέρισμα

Χωρίσματα από γυαλί πάγου κρύψτε τους χώρους από τα αδιάκριτα βλέμματα, επιτρέποντάς σας να δείτε μόνο τις σιλουέτες. Επιπλέον, η διαπερατότητά τους στο φως μπορεί να κυμαίνεται από 15 έως 60%.

Διαχωρισμένα γυάλινα χωρίσματα στο διαμέρισμα Διαχωρισμένα γυάλινα χωρίσματα στο διαμέρισμα Διαχωρισμένα γυάλινα χωρίσματα στο διαμέρισμα

Κυματοειδές γυαλί έχει ογκομετρική υφή, επομένως, συνήθως το πάχος του είναι μεγαλύτερο από διαφανές. Τα ανάγλυφα στοιχεία διαθλούν το φως, με αποτέλεσμα ένα πολύ θολό περίγραμμα.

Χωρίσματα από κυματοειδές γυαλί στο διαμέρισμα Χωρίσματα από κυματοειδές γυαλί στο διαμέρισμα

Σχέδια με αμμοβολή σε γυαλί μοιάζουν με παγωμένα σχέδια και μοιάζουν εξίσου μαγευτικά. Ματ εικονογραφήσεις σε διαφανές φόντο (ή αντίστροφα) μπορούν να διακοσμήσουν οποιοδήποτε εσωτερικό, απλά πρέπει να επιλέξετε μια εικόνα της αρεσκείας σας.

Γυάλινα χωρίσματα με σχέδια στο διαμέρισμα Γυάλινα χωρίσματα με σχέδια στο διαμέρισμα

Υαλογράφημα – μια ολόκληρη τέχνη που χρησιμοποιείται εδώ και καιρό για να διακοσμήσει πολυτελή παλάτια και θρησκευτικά κτίρια. Γιατί λοιπόν να μην πειραματιστείτε μαζί τους στο διαμέρισμα?

Χωρίσματα από βιτρό στο διαμέρισμα Χωρίσματα από βιτρό στο διαμέρισμα Χωρίσματα από βιτρό στο διαμέρισμα

Χωρίσματα από μπλοκ γυαλιού μπορεί επίσης να φαίνεται όμορφο και μοντέρνο. Ο εσωτερικός τοίχος των γυάλινων “κύβων” είναι μια σταθερή και ανθεκτική δομή, τόσο ανθεκτική όσο η τοιχοποιία.

Χωρίσματα από γυάλινα τεμάχια στο διαμέρισμα Χωρίσματα από γυάλινα τεμάχια στο διαμέρισμα

Χρήση σε διαφορετικά δωμάτια

Γυάλινα χωρίσματα στην κουζίνα / τραπεζαρία

Πολλοί άνθρωποι αρνούνται να χρησιμοποιήσουν ένα συνδυασμένο σαλόνι κουζίνας λόγω φόβων ότι η μυρωδιά κατά το μαγείρεμα θα εξαπλωθεί σε όλο το διαμέρισμα. Ένα σφραγισμένο γυάλινο διαμέρισμα με μια καλά κλειστή πόρτα λύνει εύκολα αυτό το ζήτημα.

Ταυτόχρονα, η κουζίνα γίνεται πιο ευρύχωρη, το διπλανό δωμάτιο είναι οπτικά μεγαλύτερο. Και μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε τι συμβαίνει στη σόμπα από το σαλόνι, χωρίς να σας αποσπούν την προσοχή από την παρακολούθηση της σειράς.

Γυάλινα χωρίσματα στο εσωτερικό της κουζίνας / τραπεζαρίας Γυάλινα χωρίσματα στο εσωτερικό της κουζίνας / τραπεζαρίας Γυάλινα χωρίσματα στο εσωτερικό της κουζίνας / τραπεζαρίας Γυάλινα χωρίσματα στο εσωτερικό της κουζίνας / τραπεζαρίας Γυάλινα χωρίσματα στο εσωτερικό της κουζίνας / τραπεζαρίας

Γυάλινα χωρίσματα στο υπνοδωμάτιο

Δεν είναι πάντα δυνατό να διαχωρίσετε τον χώρο ύπνου από τον χώρο επισκεπτών με έναν πλήρη τοίχο, ειδικά αν πρόκειται για στούντιο ή μικρό διαμέρισμα ενός δωματίου. Αλλά κάποιος δεν έχει παρά να βάλει ένα γυάλινο διαμέρισμα – και η απομονωμένη γωνία είναι έτοιμη.

Για μεγαλύτερη ιδιωτικότητα τη νύχτα, μπορεί να κλείσει με κουρτίνα, περσίδες ή αδιαφανές γυαλί (παγωμένο, κυματοειδές, φιμέ).

Γυάλινα χωρίσματα στο εσωτερικό του υπνοδωματίου Γυάλινα χωρίσματα στο εσωτερικό του υπνοδωματίου Γυάλινα χωρίσματα στο εσωτερικό του υπνοδωματίου Γυάλινα χωρίσματα στο εσωτερικό του υπνοδωματίου Γυάλινα χωρίσματα στο εσωτερικό του υπνοδωματίου Γυάλινα χωρίσματα στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Γυάλινα χωρίσματα στο μπάνιο

Οι γυάλινοι (αν και συχνότερα – ακρυλικοί) τοίχοι της καμπίνας ντους δεν έχουν εκπλήξει κανέναν εδώ και πολύ καιρό. Είναι βολικό και υγιεινό, επειδή το γυαλί καθαρίζεται εύκολα, στεγνώνει γρήγορα και δεν εμφανίζεται μούχλα σε αυτό..

Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις εξαιρετικές ιδιότητες, οι σχεδιαστές μοντέρνων διαμερισμάτων αποφάσισαν να διαχωρίσουν εντελώς τα μπάνια με γυαλί και όχι κάποια άλλα χωρίσματα. Φυσικά, οι διαφανείς τοίχοι του μπάνιου μπορεί να φαίνονται σαν μια περίεργη λύση, αλλά γιατί να μην τους κάνετε αδιαφανείς – για παράδειγμα, από φιμέ, καθρέφτη ή εντελώς παγωμένο γυαλί?

Γυάλινα χωρίσματα στο εσωτερικό του μπάνιου Γυάλινα χωρίσματα στο εσωτερικό του μπάνιου Γυάλινα χωρίσματα στο εσωτερικό του μπάνιου Γυάλινα χωρίσματα στο εσωτερικό του μπάνιου

Γυάλινα χωρίσματα στο σαλόνι

Ακόμη και ένα πολύ μικρό σαλόνι, χωρισμένο με γυάλινα χωρίσματα από το διάδρομο, την κουζίνα ή το υπνοδωμάτιο, θα φαίνεται ευρύχωρο και ανοιχτό. Μια άλλη ενδιαφέρουσα επιλογή είναι να προστατεύσετε, με τον ίδιο τρόπο, την έξοδο στο χαγιάτι, οργανώνοντας εκεί μια γωνιά χαλάρωσης ή ένα μίνι θερμοκήπιο.

Γυάλινα χωρίσματα στο εσωτερικό του σαλονιού Γυάλινα χωρίσματα στο εσωτερικό του σαλονιού Γυάλινα χωρίσματα στο εσωτερικό του σαλονιού Γυάλινα χωρίσματα στο εσωτερικό του σαλονιού

Γυάλινα χωρίσματα στο διάδρομο / διάδρομο

Στα περισσότερα διαμερίσματα, ο διάδρομος και ο διάδρομος είναι στενά απομονωμένοι από το φως του ήλιου. Η τοποθέτηση ενός γυάλινου χωρίσματος αντί για έναν από τους εσωτερικούς τοίχους ή τουλάχιστον ενός διαφανούς συρόμενου πίνακα στη διευρυμένη πόρτα, θα προσφέρει καλό φυσικό φως, δημιουργώντας μια φιλόξενη ατμόσφαιρα ακριβώς από το κατώφλι.

Γυάλινα χωρίσματα στο εσωτερικό του διαδρόμου / διαδρόμου Γυάλινα χωρίσματα στο εσωτερικό του διαδρόμου / διαδρόμου Γυάλινα χωρίσματα στο εσωτερικό του διαδρόμου / διαδρόμου

Βίντεο: Γυάλινα χωρίσματα στο εσωτερικό του διαμερίσματος

Previous Post
Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος στο Χρουστσόφ (75 φωτογραφίες)
Next Post
Baderomsfliser: typer, hvordan velge (75 bilder)