Ζώνη χώρου (90 φωτογραφίες): μέθοδοι και ιδέες
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Ζώνη χώρου (90 φωτογραφίες): μέθοδοι και ιδέες

Ζώνη χώρου (90 φωτογραφίες): μέθοδοι και ιδέες

Οι ειδικοί στο σχεδιασμό εσωτερικών χώρων έχουν καταλήξει σε πολλά κόλπα που βοηθούν όχι μόνο να διακοσμήσουν όμορφα ένα δωμάτιο, αλλά και να επεκτείνουν οπτικά το χώρο. Μία από αυτές τις ενδιαφέρουσες τεχνικές ήταν η χωροθέτηση του δωματίου. Χρησιμοποιείται εξίσου συχνά όχι μόνο σε μικρά διαμερίσματα, αλλά και σε μεγαλύτερα κτίρια. Η ζώνη συμβάλλει στη διαίρεση του χώρου σε δύο ξεχωριστά επίπεδα, στην ανάδειξη λειτουργικών περιοχών, στην αύξηση της άνεσης των ιδιοκτητών και των φιλοξενούμενων του σπιτιού και φέρνει μια πρωτότυπη ανατροπή στη συνολική ατμόσφαιρα.

Ζώνη σε διαφορετικά δωμάτια

Η λειτουργική διαίρεση του χώρου σε διαφορετικές ζώνες βοηθά στην εξοικονόμηση επιπλέον χρόνου, χώρου και υλικών φινιρίσματος. Η διαίρεση ενός δωματίου σε δύο ιδιωτικά μέρη το καθιστά πιο κομψό, πρωτότυπο και άνετο. Θα εξετάσουμε τους πιο δημοφιλείς τύπους κλάδου!

Υπνοδωμάτιο και μελέτη

Ένα απομονωμένο μέρος για να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε μπορεί να είναι μια αίθουσα εργασιών ταυτόχρονα. Τις περισσότερες φορές, το υπνοδωμάτιο χωρίζεται σε χώρο χαλάρωσης και μίνι γραφείο. Μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για τη σωστή διακόσμηση είναι οι συρόμενες πόρτες. Με το σχεδιασμό τους, μοιάζουν με ντουλάπα. Η θέα μπορεί να μοιάζει με ημιδιαφανές χαρτί χωρίς βάρος ή ασυνήθιστους γυάλινους καμβάδες. Τα διακοσμητικά σχέδια θεωρούνται μια άλλη καλή μέθοδος ζωνών για ένα υπνοδωμάτιο. Άλλα διακοσμητικά στοιχεία μπορούν να ενσωματωθούν σε αυτά. Για παράδειγμα, κόγχες για ρούχα, ενυδρείο, φωτισμός.

Χωροθέτηση δωματίου - Υπνοδωμάτιο και μελέτη Χωροθέτηση δωματίου - Υπνοδωμάτιο και μελέτη Χωροθέτηση δωματίου - Υπνοδωμάτιο και μελέτη

Παιδική και αίθουσα παιχνιδιών

Ένα δωμάτιο για παιδιά είναι ένα μέρος όπου ένα παιδί όχι μόνο περνά τον περισσότερο χρόνο του, αλλά επίσης μεγαλώνει, ονειρεύεται και αναπτύσσεται. Ως εκ τούτου, οι γονείς συχνά χωρίζουν ένα ευρύχωρο δωμάτιο σε παιδικό και παιδότοπο για μεγαλύτερη άνεση του παιδιού τους. Μια αισθητική, ασφαλής και δημιουργική επιλογή για διαχωρισμό είναι η τοποθέτηση ζωνών με φωτεινά, ψηλά ράφια που μπορούν να χωρέσουν πολλά γεμιστά παιχνίδια ή βιβλία. Οι πολύχρωμες υφασμάτινες οθόνες με την εικόνα των αγαπημένων ηρώων του παιδιού θα φαίνονται επίσης όμορφες και πρωτότυπες..

Ζώνη δωματίου - Παιδικό δωμάτιο και αίθουσα παιχνιδιών Ζώνη δωματίου - Παιδικό δωμάτιο και αίθουσα παιχνιδιών Ζώνη δωματίου - Παιδικό δωμάτιο και αίθουσα παιχνιδιών

Σαλόνι και υπνοδωμάτιο

Μια άλλη μεγάλη ευκαιρία να χωρίσετε αρμόδια ένα δωμάτιο σε ένα μικρό διαμέρισμα. Falεύτικα χωρίσματα (που θα είναι επίσης μια θέση για βιβλία, ρούχα ή διακοσμητικά στοιχεία), έπιπλα (ψηλά ντουλάπια, μεγάλα ράφια, πολυθρόνες ασυνήθιστου σχήματος), καθώς και καμάρες μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό το δύσκολο έργο. Η τελευταία επιλογή θα ταιριάζει απόλυτα σε κλασικά εσωτερικά σχέδια..

Χωροθέτηση δωματίου - Σαλόνι και υπνοδωμάτιο Χωροθέτηση δωματίου - Σαλόνι και υπνοδωμάτιο Χωροθέτηση δωματίου - Σαλόνι και υπνοδωμάτιο

Κουζίνα και τραπεζαρία

Εάν, κατά τη διαίρεση του υπνοδωματίου σε χώρο χαλάρωσης και γραφείου, η προτίμηση δίνεται συχνότερα στη μέγιστη ιδιωτικότητα της μίας και της δεύτερης ζώνης, τότε η λειτουργικότητα και η χρηστική εργασία παίζουν σημαντικό ρόλο στη χωροθέτηση της κουζίνας και του φαγητού δωμάτιο..

Για παράδειγμα, ένα βάθρο θα φαίνεται πιο εντυπωσιακό και άνετο από ένα τζάμια. Ταυτόχρονα, νοικοκυριά και επισκέπτες θα μπορούν να επικοινωνούν ενώ μαγειρεύουν. Οι εξέδρες με ύψος 6 cm ή περισσότερο “ανεβάζουν” οπτικά την περιοχή εργασίας, καθιστώντας την μια πρωτότυπη τεχνική σχεδιασμού. Επιπλέον φωτισμός μπορεί επίσης να προσθέσει τη δική του γεύση..

Ζώνη δωματίου - Κουζίνα και τραπεζαρία Ζώνη δωματίου - Κουζίνα και τραπεζαρία Ζώνη δωματίου - Κουζίνα και τραπεζαρία

Μπάνιο και τουαλέτα

Σε αυτή την περίπτωση, είναι βέλτιστο να καταφύγετε στις απλούστερες μεθόδους ζωνών. Διαχωρισμός με οθόνες χωρίς βάρος (που σίγουρα θα κάνουν το μπάνιο πιο άνετο), συρόμενες γυάλινες πόρτες, καθώς και άλλα διακοσμητικά σχέδια που πρέπει να είναι σε αρμονία με το συνολικό στυλ.

Χωροθέτηση δωματίου - Μπάνιο και τουαλέτα Χωροθέτηση δωματίου - Μπάνιο και τουαλέτα Χωροθέτηση δωματίου - Μπάνιο και τουαλέτα

Γενικοί τύποι ζωνών

Θα εξετάσουμε τις πιο δημοφιλείς επιλογές για τη χωροθέτηση χώρου, οι οποίες θα βοηθήσουν στην τοποθέτηση των απαραίτητων τόνων, στον διαχωρισμό δύο λειτουργικών περιοχών και θα ταιριάζουν απόλυτα στη συνολική εικόνα του εσωτερικού..

Χωρίσματα

Μια καλή εναλλακτική λύση σε έναν απλό κενό τοίχο. Υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές για αυτήν την κατεύθυνση ζωνών. Για παράδειγμα, τα ελαφριά χωρίσματα γυψοσανίδας μπορούν να φιλοξενήσουν επικοινωνίες, καλωδίωση και ψευδο τοίχο. Οι ξύλινες κατασκευές θα συμπληρώσουν ένα δωμάτιο σε στιλ εξοχής, σοφίτας ή Προβηγκίας. Τα διαφανή προϊόντα μπλοκ αφρού θα επιτρέψουν στο δωμάτιο να παραμένει πάντα φωτεινό και ευρύχωρο.

Τύποι ζωνών χώρων - Χωρίσματα Τύποι χωροταξίας δωματίων - Χωρίσματα Τύποι χωροταξίας δωματίων - Χωρίσματα

Διακοσμητικές κατασκευές

Μια δημιουργική λύση που απαιτεί περισσότερο ελεύθερο χώρο δαπέδου και τοίχου. Ένας παρόμοιος τύπος διακόσμησης χώρου μπορεί να αποτελείται από ψευδο τοίχο από γυψοσανίδες, ενσωματωμένο φωτισμό LED, γυάλινα ή ξύλινα ράφια, ενσωματωμένο τζάκι ή ακόμα και μικρό ενυδρείο..

Τύποι ζωνών χώρων - Διακοσμητικά σχέδια Τύποι ζωνών χώρων - Διακοσμητικά σχέδια Τύποι ζωνών χώρων - Διακοσμητικά σχέδια

Συρόμενες πόρτες

Μια εξαιρετική επιλογή για τη βελτιστοποίηση του χώρου. Οι συρόμενες δομές φαίνονται ελαφρύτερες σε σύγκριση με τα τυφλά χωρίσματα. Το βλέμμα μπορεί να είναι διαφανές, γυάλινο, να μιμείται φυσικά υλικά ή ιαπωνικό σότζι. Μια τέτοια υπερμεγέθη και κομψή λύση θα κάνει τη ζώνη βέλτιστη για κάθε δωμάτιο..

Τύποι ζωνών χώρων - Συρόμενες πόρτες Τύποι ζωνών χώρων - Συρόμενες πόρτες

Εξέδρα

Πολύ ασυνήθιστη διαίρεση ζωνών. Εάν αποφασίσετε να επιλέξετε ένα μικρό βάθρο, τότε μπορείτε να οργανώσετε έναν μικρό χειμερινό κήπο ή ένα ράφι για πολύτιμες φωτογραφίες σε αυτό..

Εάν το ύψος της δομής εκτελεί ακριβώς τη λειτουργική εργασία, για να σηκώσετε ένα δωμάτιο και να χαμηλώσετε το δεύτερο, τότε μπορείτε να τοποθετήσετε φωτισμό δαπέδου ή φινίρισμα με φυσικά υλικά. Αυτή η προσέγγιση θα εκτιμάται πάντα από τους επισκέπτες του σπιτιού..

Τύποι χωροταξίας δωματίου - Αίθουσα Τύποι χωροταξίας δωματίου - Αίθουσα Τύποι χωροταξίας δωματίου - Αίθουσα

Καμάρες

Ένα κομψό και χαριτωμένο άνοιγμα μεταξύ δύο δωματίων θα δημιουργήσει ένα είδος γυαλάδας, θα σηματοδοτήσει τα όρια δύο ζωνών, θα δώσει τις απαραίτητες πινελιές και θα γίνει επίσης ένα πρωτότυπο χαρακτηριστικό. Οι ευθείες καμάρες φαίνονται καλύτερα στην κλασική κατεύθυνση. Ανάλογα με το χρώμα και το σχήμα, μπορούν επίσης να ταιριάζουν καλά σε πιο μοντέρνα στυλ (Προβηγκία, Art Nouveau).

Τύποι χωροταξίας δωματίων - Αψίδες Τύποι χωροταξίας δωματίων - Αψίδες Τύποι χωροταξίας δωματίων - Αψίδες

Επιπλα

Δεν γνωρίζουν όλοι ότι τα προϊόντα επίπλων μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για τον κύριο σκοπό τους, αλλά και για έναν όμορφο και απλό χωρισμό. Για παράδειγμα, μια μεγάλη ξύλινη μονάδα ραφιών, στενές μονάδες ραφιών, καναπέδες και πολυθρόνες ασυνήθιστων σχημάτων και χρωμάτων, επιτραπέζιες επιφάνειες διπλής όψης και ακόμη και πάγκοι μπαρ (στην περίπτωση ζώνη κουζίνας) μπορούν να γίνουν ένας καλός «διαχωριστής χώρου».

Τύποι χωροταξίας δωματίων - Έπιπλα Τύποι χωροταξίας δωματίων - Έπιπλα Τύποι χωροταξίας δωματίων - Έπιπλα

Δωμάτια ζώνης – φωτογραφία

Η συλλογή φωτογραφιών μας θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε για τον τύπο της διαίρεσης χώρου, τις επιλογές για διαφορετικά δωμάτια, καθώς και τις αισθητικές λύσεις. Καλή προβολή!

Δωμάτια ζώνης - φωτογραφία Δωμάτια ζώνης - φωτογραφία Δωμάτια ζώνης - φωτογραφία Δωμάτια ζώνης - φωτογραφία Δωμάτια ζώνης - φωτογραφία Δωμάτια ζώνης - φωτογραφία Δωμάτια ζώνης - φωτογραφία Δωμάτια ζώνης - φωτογραφία Δωμάτια ζώνης - φωτογραφία Δωμάτια ζώνης - φωτογραφία Δωμάτια ζώνης - φωτογραφία Δωμάτια ζώνης - φωτογραφία Δωμάτια ζώνης - φωτογραφία Δωμάτια ζώνης - φωτογραφία Δωμάτια ζώνης - φωτογραφία Δωμάτια ζώνης - φωτογραφία Δωμάτια ζώνης - φωτογραφία Δωμάτια ζώνης - φωτογραφία Δωμάτια ζώνης - φωτογραφία Δωμάτια ζώνης - φωτογραφία Δωμάτια ζώνης - φωτογραφία Δωμάτια ζώνης - φωτογραφία Δωμάτια ζώνης - φωτογραφία Δωμάτια ζώνης - φωτογραφία Δωμάτια ζώνης - φωτογραφία Δωμάτια ζώνης - φωτογραφία Δωμάτια ζώνης - φωτογραφία Δωμάτια ζώνης - φωτογραφία Δωμάτια ζώνης - φωτογραφία

Previous Post
Μαύρο μπάνιο (80 φωτογραφίες): σχεδιαστικές ιδέες
Next Post
Kjøkkendesign 11 kvm. (+60 bilde)
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector