Σπίτια από τούβλα (75 φωτογραφίες): έργα και ιδέες
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Σπίτια από τούβλα (75 φωτογραφίες): έργα και ιδέες

Σπίτια από τούβλα (75 φωτογραφίες): έργα και ιδέες

Η απόκτηση ενός οικοπέδου είναι μια μεγάλη χαρά για κάθε οικογένεια, η οποία ενισχύεται από τα όνειρα της οικοδόμησης ενός πολυτελούς άνετου σπιτιού. Ένα από τα καλύτερα και πιο αξιόπιστα υλικά για την κατασκευή ενός ιδιωτικού σπιτιού είναι το τούβλο, το οποίο παρέχει την ευκαιρία να ενσωματώσει τις πιο ιδιότροπες ιδέες. Τα σπίτια από τούβλα διακρίνονται από τη μακροζωία και θα εξυπηρετήσουν όχι μόνο τους ιδιοκτήτες τους, αλλά και τις επόμενες γενιές. Ας δούμε ποια είναι τα χαρακτηριστικά των σπιτιών από τούβλα και ποια είναι τα μοντέρνα έργα τους..

Χαρακτηριστικά των σπιτιών από τούβλα

Στη σύγχρονη αρχιτεκτονική, χρησιμοποιείται μια ποικιλία υλικών, τα οποία, χάρη στις σύγχρονες τεχνολογίες, έχουν πολλά ατομικά πλεονεκτήματα. Παρ ‘όλα αυτά, τα σπίτια από τούβλα εξακολουθούν να είναι σχετικά, με μεγάλη δημοτικότητα. Υπάρχει μια πολύ αξιόλογη αιτιολόγηση για αυτό – άλλωστε, το υλικό έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως κτίρια κατοικιών που ανεγέρθηκαν από αυτό. Συγκεκριμένα, μπορούμε να πούμε για τέτοια πλεονεκτήματα των σπιτιών από τούβλα όπως:

– Ικανότητα δημιουργίας ποικιλίας αρχιτεκτονικών μορφών. Οι αρχιτέκτονες αγαπούν πολύ το τούβλο, πρώτα απ ‘όλα, επειδή κάθε μονάδα πρώτων υλών είναι μικρή σε μέγεθος, γεγονός που σας επιτρέπει να σχεδιάσετε τις πιο πολύπλοκες μορφές δομών: κάμψεις τοίχων, παράθυρα κόλπων, φανταχτερά εσωτερικά χωρίσματα από μη τυποποιημένα ίσια σχέδια , και τα λοιπά.;

– Ένας υψηλός δείκτης δύναμης είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για τον καθορισμό της ζωής ενός σπιτιού. Πράγματι, είναι το τούβλο που αναγνωρίζεται ως το πιο ανθεκτικό υλικό, ικανό να αντέξει τις κλιματικές ιδιοτροπίες και να ευχαριστήσει περισσότερες από μία γενιές με τη ζεστασιά και την άνεσή του. Όλοι γνωρίζουν ότι όχι μόνο ιδιωτικά, αλλά και πολυώροφα κτίρια είναι χτισμένα από τούβλα, επιλέγοντας πρώτες ύλες κατάλληλης αντοχής. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα σπίτι χτισμένο από τούβλα σύμφωνα με την ορθότητα όλων των τεχνολογικών σημείων δεν θα απαιτήσει επισκευή της πρόσοψης για τουλάχιστον έναν αιώνα.

– Καθαρότητα του υλικού – σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για φιλικότητα προς το περιβάλλον, η οποία παίζει έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στον σύγχρονο κόσμο. Αυτό επιβεβαιώνεται από τη σύνθεση από την οποία κατασκευάζεται το τούβλο – υπάρχουν φυσικά υλικά εδώ, όπως νερό, άμμος και πηλός. Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι το τούβλο επιτρέπει τέλεια στον αέρα να περάσει, πράγμα που αποκλείει σχεδόν πλήρως το σχηματισμό μούχλας ή αποσύνθεσης.

– Άνεση – ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου, το σπίτι από τούβλα θα είναι πάντα στεγνό και ζεστό, το οποίο είναι συχνά το κύριο πλεονέκτημα. Τα κτίρια έχουν αυξημένη αντοχή στον παγετό, την ικανότητα να αντέχουν στον παγετό και την απόψυξη χωρίς προβλήματα.

– Υψηλή αισθητική – αυτή η στιγμή δεν απαιτεί πολυσυζητησία, απλά πρέπει να κοιτάξετε τις φωτογραφίες των τελικών κτιρίων κατοικιών για να βεβαιωθείτε πόσο όμορφα σπίτια από τούβλα φαίνονται σε οποιοδήποτε σχέδιο τοπίου. Επιπλέον, η παλέτα χρωμάτων είναι εκπληκτική, η οποία έχει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων – από λευκό τούβλο έως το πιο σκοτεινό, το οποίο χρησιμοποιείται συχνά στο στυλ της σοφίτας.

– Η ανάγκη για επένδυση είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα από σπίτια από τούβλα. Εάν η τοιχοποιία είναι αρκετά τακτοποιημένη, το σπίτι μπορεί κάλλιστα να κάνει χωρίς επιπλέον φινίρισμα. Ταυτόχρονα, μπορείτε να πάρετε ένα διπλό όφελος: μια όμορφη κομψή δομή συν εξοικονόμηση χρημάτων.

– Εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά – ένα σπίτι από τούβλα έχει υψηλή πυρασφάλεια και ηχομόνωση, το οποίο είναι σημαντικό για κτίρια που βρίσκονται κοντά σε αυτοκινητόδρομους.

Το μειονέκτημα της κατασκευής ενός σπιτιού από τούβλα είναι η διάρκειά του, η οποία φυσικά οδηγεί σε πρόσθετο κόστος και καθυστέρηση στη λειτουργία του κτιρίου. Αλλά, αν σκεφτούμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι να ζούμε σε ένα ζεστό, άνετο κτίριο, το οποίο θα χρησιμεύσει ως κατοικία για τις επόμενες γενιές, αυτός ο παράγοντας δεν γίνεται τόσο σημαντικός..

Σπίτια από τούβλα - Χαρακτηριστικά Σπίτια από τούβλα - Χαρακτηριστικά

Έργο από τούβλα: από πού να ξεκινήσετε

Αφού αποφασίσατε να χτίσετε ένα σπίτι από τούβλα, πρέπει να αποφασίσετε για τον αριθμό των ορόφων του, καθώς και για το αρχιτεκτονικό στυλ. Τα πιο δημοφιλή είναι τα διώροφα κτίρια, τα οποία συμπληρώνουν τέλεια τις στέγες του mansard, αντικαθιστώντας την κατανάλωση υλικών για τον εξαναγκασμό του τρίτου ορόφου. Αυτό το ύψος σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε χρήματα στο έδαφος της τοπικής περιοχής και να αποκτήσετε μια πλήρη δομή με τον απαιτούμενο αριθμό λειτουργικών δωματίων. Το μειονέκτημα είναι η κατασκευή μιας εσωτερικής ενδοδαπέδιας σκάλας, για την οποία είναι απαραίτητο να διατεθεί ένας συγκεκριμένος χώρος. Για να μην είναι άδειο, καμαρίνια, μίνι γραφεία, βιβλιοθήκες είναι συχνά εξοπλισμένες κάτω από αυτό. Αξίζει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι ένα διώροφο κτίριο θα συνεπάγεται επιπλέον κόστος για την πληρωμή λογαριασμών κοινής ωφέλειας, ειδικά κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης, εάν το κτίριο δεν παρέχει εναλλακτικές πηγές.

Τα μονοόροφα σπίτια επίσης δεν χάνουν τη συνάφεια τους, αν και είναι κατώτερα ως προς τον αριθμό τους σε πολυώροφα κτίρια. Το πλεονέκτημά τους είναι το χαμηλότερο κόστος κατασκευής και περαιτέρω συντήρησης, καθώς και η ευκολία μετακίνησης παιδιών και ηλικιωμένων μελών της οικογένειας, αφού δεν χρειάζεται να ανεβείτε στον δεύτερο όροφο. Επιπλέον, οι σύγχρονες διατάξεις συχνά προωθούν τη διάταξη ενός υπογείου ή σοφίτας, όπου, παρέχοντας όλες τις απαραίτητες επικοινωνίες, μπορείτε επίσης να εξοπλίσετε σαλόνια, βοηθητικά δωμάτια κ.λπ..

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες φορές, όταν κτίρια του ίδιου τύπου ήταν θαμπωμένα στα μάτια, ο σημερινός σχεδιασμός των σπιτιών περιλαμβάνει πολλές επιλογές. Και ένα σημαντικό ρόλο παίζει το ύφος της αρχιτεκτονικής του κτιρίου, το οποίο θα πρέπει να είναι σε αρμονία με το σχεδιασμό του τοπίου και να αντιστοιχεί στην προσωπικότητα του ιδιοκτήτη. Για παράδειγμα, η πιο πολυτελής τάση για ένα ιδιωτικό σπίτι από τούβλα είναι το μπαρόκ, που χαρακτηρίζεται από μεγαλοπρεπή ομορφιά, περίπλοκα σχέδια, παρουσία στηλών και καμπυλών..

Ένα σπίτι από τούβλα σε στιλ αρτ νουβό θα διακρίνεται από μια ιδιαίτερη πρωτοτυπία, η οποία μαρτυρά την εγγύτητα στα φυσικά κίνητρα. Οι ομαλές γραμμές είναι ευπρόσδεκτες εδώ, οι οποίες θα ξεχωρίζουν έντονα στην πολυπλοκότητά τους..

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα μοντέρνα σχέδια που τονίζουν την πρωτοτυπία της σημερινής μόδας. Για παράδειγμα, τα σπίτια από τούβλα σε ένα υπερσύγχρονο στιλ υψηλής τεχνολογίας θα εντυπωσιάσουν ακόμη και τον πιο έντονο σκεπτικιστή. Η πρωτοτυπία των σχεδιαστικών λύσεων, ενσωματωμένων σε περίεργα σχήματα, ένας υπέροχος συνδυασμός τούβλων με μεταλλικά και γυάλινα στοιχεία – όλα αυτά θα τονίσουν καλύτερα το πλεονέκτημα του κτιρίου.

Έργο από τούβλα - Από πού να ξεκινήσετε Έργο από τούβλα - Από πού να ξεκινήσετε Έργο από τούβλα - Από πού να ξεκινήσετε Έργο από τούβλα - Από πού να ξεκινήσετε

Ιδέες για τη διάταξη σπιτιών από τούβλα

Όπως είπαμε, τα σπίτια από τούβλα μπορούν να έχουν μια ποικιλία διαμορφώσεων. Διάφορες εταιρείες προσφέρουν κατασκευή τόσο σύμφωνα με τα τυπικά όσο και μεμονωμένα έργα. Σκεπτόμενοι τη διάταξη του μελλοντικού σπιτιού, πρέπει να λάβετε υπόψη τις επιθυμίες όλων των μελών της οικογένειας, καθώς και την ανάγκη τοποθέτησης ορισμένων ζωνών. Ως εκ τούτου, έχουμε επιλέξει τις καλύτερες ιδέες για τον τρόπο ορθολογικού σχεδιασμού του χώρου έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο λειτουργικός και άνετος..

Τούβλινο σπίτι με γκαράζ

Το να έχεις γκαράζ για εξοχική κατοικία είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Μερικές φορές ανεξάρτητα κτίρια ανεγείρονται ή απλώς εξοπλίζονται με υπόστεγα από πολυανθρακικό. Αλλά κανείς δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει ότι είναι πολύ πιο ευχάριστο να επισκευάζεις ένα αυτοκίνητο σε εσωτερικούς χώρους και η δυνατότητα να μπεις μέσα σε μια βροχερή μέρα χωρίς να φύγεις από το σπίτι σου είναι ακόμα καλύτερη. Ως εκ τούτου, όλο και περισσότερες παραλλαγές των κτιρίων κατοικιών βρίσκονται, όπου το γκαράζ είναι μέρος ενός κτιρίου κατοικιών. Μπορεί να βρίσκεται στο υπόγειο ή στο ισόγειο. Εκτός από τον κύριο σκοπό, το γκαράζ μπορεί να εξοπλιστεί μερικώς ως αποθήκη ή εργαστήριο και το έδαφος της οροφής του μπορεί να γίνει μια υπέροχη βεράντα ή μπαλκόνι..

Ιδέες για διατάξεις σπιτιών από τούβλα - Σπίτι από τούβλα με γκαράζ Ιδέες για διατάξεις σπιτιών από τούβλα - Σπίτι από τούβλα με γκαράζ

Σπίτι με υπόγειο

Η οικοδόμηση ενός υπογείου κάτω από το σπίτι είναι μια πολύ κερδοφόρα λύση. Επιπλέον, τα τρέχοντα έργα τείνουν να τον εξοπλίζουν όχι μόνο ως αποθηκευτικούς χώρους, αλλά και ως σαλόνια. Στη φωτογραφία του έργου, μπορείτε να δείτε τη διάταξη, όπου μια αίθουσα μπιλιάρδου και μια περιοχή αναψυχής βρίσκονται στο υπόγειο. Εδώ μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε τεχνικά δωμάτια, πλυντήριο. Τέτοιες λεπτομέρειες πρέπει να μελετηθούν πριν από την έναρξη της κατασκευής, προκειμένου να υπάρξουν όλες οι απαραίτητες επικοινωνίες εγκαίρως. Πρέπει επίσης να μελετήσετε λεπτομερώς το ανάγλυφο, την παρουσία υπόγειων υδάτων, να διασφαλίσετε την αποστράγγιση των βροχοπτώσεων.

Ιδέες για διατάξεις σπιτιών από τούβλα - Σπίτι με υπόγειο Ιδέες για διατάξεις σπιτιών από τούβλα - Σπίτι με υπόγειο

Μονοκατοικία με βεράντα

Αυτή η επιλογή είναι ιδανική για ηλικιωμένο ζευγάρι ή οικογένεια με παιδιά. Η βεράντα θα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για οικογενειακή κατανάλωση τσαγιού ή παιδικά παιχνίδια, συνάντηση φίλων και εορτασμό ειδικών εκδηλώσεων. Η βεράντα μπορεί να είναι ανοιχτή ή κλειστή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιπλέον χώρος διαβίωσης. Εδώ εξοπλίζουν μια καλοκαιρινή κουζίνα, μια τραπεζαρία στον καθαρό αέρα, διαθέτουν μια θέση για μπάρμπεκιου, στεγνώνουν ρούχα ή απλά εγκαθιστούν άνετες κουνιστές καρέκλες όπου μπορείτε να είστε μόνοι με τη φύση.

Συχνά, οι βεράντες συνδυάζονται με χώρο μπάρμπεκιου, πισίνα ή όμορφο κήπο με λουλούδια. Η έξοδος είναι διατεταγμένη από την πλευρά της κουζίνας ή του καθιστικού και ο συνδυασμός με υπνοδωμάτια ή παιδικά δωμάτια δεν είναι ευπρόσδεκτος. Έχοντας χτίσει μια περιοχή αναψυχής στην ανατολική πλευρά, μπορείτε να θαυμάσετε τις πρωινές ακτίνες του ανατέλλοντος ήλιου, στα δυτικά – το ηλιοβασίλεμα. Το νότιο είναι το πιο ζεστό, επομένως, εάν δεν υπάρχει στέγη στο έδαφος της βεράντας, είναι καλύτερο να οργανώσετε ένα θόλο το καλοκαίρι. Στη βόρεια πλευρά, η τοποθεσία θα πλημμυρίσει με απαλό διάχυτο φως..

Ιδέες για διατάξεις σπιτιών από τούβλα - Μονοκατοικία με βεράντα Ιδέες για διατάξεις σπιτιών από τούβλα - Μονοκατοικία με βεράντα Ιδέες για διαρρύθμιση σπιτιών από τούβλα - Μονοκατοικία με βεράντα

Τούβλινο σπίτι σε γερμανικό στιλ

Στη Γερμανία, τα σπίτια έχουν τετράγωνο ή ορθογώνιο σχήμα και δύο ορόφους με σοφίτα, ο χώρος των οποίων χρησιμοποιείται ως χώρος αναψυχής ή θερμοκήπιο. Οι στέγες δύο ή τετράγωνων καλύπτονται με κόκκινα ασφαλτικά κεραμίδια. Η αρχιτεκτονική των γερμανικών σπιτιών είναι επιρρεπής στην πρακτικότητα, επομένως δεν υπάρχουν μεγάλοι διάδρομοι και πυργίσκοι που δεν φέρουν λειτουργικό φορτίο. Ο πρώτος όροφος είναι συχνά ένας ανοιχτός χώρος χωρίς χωρίσματα, όπου συνδυάζονται κουζίνα, σαλόνι και τραπεζαρία. Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι η παρουσία ενός ορόφου στο υπόγειο, όπου βρίσκονται βοηθητικά δωμάτια και η είσοδος στο σπίτι έχει μια σκάλα ή τουλάχιστον μερικά βήματα. Τα παράθυρα τέτοιων σπιτιών είναι μικρά, ορθογώνια ή τοξωτά, χωρισμένα σε πολλά τμήματα..

Ιδέες διάταξης τούβλου σπιτιού - τούβλο σπιτιού γερμανικού στιλ Ιδέες διάταξης τούβλου σπιτιού - τούβλο σπιτιού γερμανικού στιλ

Σύγχρονος μινιμαλισμός σε ένα σπίτι από τούβλα

Τα πιο συναφή σήμερα είναι τα μινιμαλιστικά κτίρια, οπότε αυτό το θέμα αξίζει ιδιαίτερη προσοχή. Ένα σπίτι από τούβλα στο στυλ του μινιμαλισμού ξεχωρίζει για τη μοναδικότητα, την απλότητα και τη λειτουργικότητά του ταυτόχρονα. Όλα τα περιττά απορρίπτονται εδώ: καμπύλες, κύκλοι, έντονα χρώματα και διακοσμήσεις. Ωστόσο, το σπίτι δεν φαίνεται θαμπό και εκπλήσσει με τις αρχιτεκτονικές του λύσεις, τα κυβικά σχήματα, τις επίπεδες στέγες με τις βεράντες..

Δεδομένου ότι το άνοιγμα του χώρου είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό του μινιμαλισμού, τα σπίτια έχουν τεράστια πανοραμικά παράθυρα και ακόμη και ολόκληρους διαφανείς τοίχους μέσα από τους οποίους εισέρχεται πολύ φυσικό φως. Τα κτίρια μπορούν να είναι ένα ή δύο διώροφα. Ταυτόχρονα, τα δάπεδα δεν συμπίπτουν πάντα σε διαφορετικά τετράγωνα, επειδή η συμμετρία δεν είναι απαραίτητη εδώ..

Ιδέες για διατάξεις σπιτιών από τούβλα - Μοντέρνος μινιμαλισμός σε ένα σπίτι από τούβλα Ιδέες για διατάξεις σπιτιών από τούβλα - Μοντέρνος μινιμαλισμός σε ένα σπίτι από τούβλα Ιδέες για διατάξεις σπιτιών από τούβλα - Μοντέρνος μινιμαλισμός σε ένα σπίτι από τούβλα

Σπίτια από τούβλα – φωτογραφίες και έργα

Περισσότερα έργα από σπίτια από τούβλα μπορείτε να δείτε στη γκαλερί μας. Εδώ προσπαθήσαμε να συλλέξουμε για εσάς τις καλύτερες φωτογραφίες από τις πιο άνετες, λειτουργικές διατάξεις και όμορφους εξωτερικούς χώρους. Καλή προβολή!

Σπίτια από τούβλα - φωτογραφίες και έργα Σπίτια από τούβλα - φωτογραφίες και έργα Σπίτια από τούβλα - φωτογραφίες και έργα Σπίτια από τούβλα - φωτογραφίες και έργα Σπίτια από τούβλα - φωτογραφίες και έργα Σπίτια από τούβλα - φωτογραφίες και έργα Σπίτια από τούβλα - φωτογραφίες και έργα Σπίτια από τούβλα - φωτογραφίες και έργα Σπίτια από τούβλα - φωτογραφίες και έργα Σπίτια από τούβλα - φωτογραφίες και έργα Σπίτια από τούβλα - φωτογραφίες και έργα Σπίτια από τούβλα - φωτογραφίες και έργα Σπίτια από τούβλα - φωτογραφίες και έργα Σπίτια από τούβλα - φωτογραφίες και έργα Σπίτια από τούβλα - φωτογραφίες και έργα Σπίτια από τούβλα - φωτογραφίες και έργα Σπίτια από τούβλα - φωτογραφίες και έργα Σπίτια από τούβλα - φωτογραφίες και έργα Σπίτια από τούβλα - φωτογραφίες και έργα Σπίτια από τούβλα - φωτογραφίες και έργα Σπίτια από τούβλα - φωτογραφίες και έργα Σπίτια από τούβλα - φωτογραφίες και έργα Σπίτια από τούβλα - φωτογραφίες και έργα Σπίτια από τούβλα - φωτογραφίες και έργα Σπίτια από τούβλα - φωτογραφίες και έργα Σπίτια από τούβλα - φωτογραφίες και έργα Σπίτια από τούβλα - φωτογραφίες και έργα Σπίτια από τούβλα - φωτογραφίες και έργα

Previous Post
Cineraria (65 φωτογραφίες): τύποι και φροντίδα
Next Post
Peis i stua (70 bilder): hvordan velge, ideer og tips