Peis i stua (70 bilder): hvordan velge, ideer og tips
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Peis i stua (70 bilder): hvordan velge, ideer og tips

Peis i stua (70 bilder): hvordan velge, ideer og tips

Ikke rart de sier at stua er sentrum av huset, så vel som ansiktet til eierne. Dette rommet er ansvarlig for komforten til gjestene, skaper en atmosfære av varme og demonstrerer husets gode smak. Peisen vil kunne dekorere og utfylle ethvert rom. I en demokratisk streng stue vil han ta med notater av komfort, gjøre et muntert og kaotisk rom mer elegant, fortynne monotoni av etterbehandlingsmaterialer med sitt stilige utseende.

Varianter av peiser

På forsiden av interiørblader er peisen en ekte komposisjon. Men det er verdt å merke seg at bare en riktig valgt peis kan bli et høydepunkt i et hus eller leilighet. Vi vil se på hovedvariantene..

Innebygd peis

For installasjon av en slik luksusartikkel kreves tilstrekkelig plass og tid. Den omfangsrike klassiske designen består av en hoveddel, der en skorstein og en nisje er skjult. En slik modell vil gjøre selv den enkleste stuen til et koselig rede. I tillegg kan den innebygde peisen ikke bare glede seg med utseendet, men også utføre en praktisk funksjon: å varme ikke ett, men flere rom samtidig..

Innebygd peis i stuen Innebygd peis i stuen

Tresidig peis

Det er en klassisk konstruksjon med sidevegger av slitesterkt trippelglass. Oftest gir en slik peis god utsikt over brannen fra alle sider, samt tilstedeværelsen av en lås på dørene. Den er montert i en spesiell falsk vegg, som kan tjene som en slags sonering av et rom i to separate soner. Bruk tre, gass eller bioetanol som drivstoff.

De viktigste fordelene med en tresidig peis er jevn oppvarming av plassen, sikkerhet og muligheten til å regulere prosessen. Det vil utfylle en stue i klassisk eller viktoriansk stil..

Tresidig peis i stua Tresidig peis i stua

Falsk peis

Det blir ofte referert til som en dekorativ peis. Et så uvanlig møbel er laget av enkel gips. En falsk peis ser alltid harmonisk ut i alle hjørner av rommet, siden du kan velge et stort utvalg av farger og former. Vakre lys eller en elektrisk peis, som vil bli bygget inn i strukturen, kan bli en fantastisk etterligning av ild..

Dette er et av de mest budsjettmessige og sikreste alternativene for peiser, men utseendet overrasker med raffinement og lakonisme. En dekorativ peis vil passe perfekt inn i atmosfæren i slike stuedesign: Provence, klassisk, loft.

Falsk peis i stua Falsk peis i stua

Veggmontert peis

Denne typen dekorartikler vil spare tid og plass betydelig for installasjon. En ganske overdimensjonert konstruksjon, som bare krever en stikkontakt. En veggpeis er oftest laget av metall eller glass. Valg av biopeis, elektrisk eller propellmodell.

Den har et estetisk utseende og er kjent for sin enkle vedlikehold (våtrengjøring er tilstrekkelig). En hengende peis vil være et ekte høydepunkt for en liten stue i moderne, minimalistisk, klassisk eller popart -stil.

Veggmontert peis i stua Veggmontert peis i stua

Elektrisk peis

En slik peis er enkel å installere og skaper ingen spesielle vanskeligheter i drift. Selve dekorelementet består av plastbjelker og biter av spesielt stoffmateriale (etterligner en flamme kvalitativt). I mer komplekse versjoner vil du legge merke til en reflektor. Den fungerer som en lyskilde som skaper utseendet til brennende tre. En innovasjon er muligheten til å legge til lyd. En slik peis er ikke verre enn en ekte. Han vil demonstrere eiernes gode smak og glede øyet i vintersesongen..

Elektrisk peis i stuen Elektrisk peis i stuen

Peisovn

Tidligere likte sommerboerne dette uvanlige alternativet. I dag kan en komfyr komfyres i stua til mange elitehus og leiligheter. Den skiller seg fra tradisjonelle konstruksjonsformer ved at den mer ligner en støpejernsovn, som også fyres med ved. Utvendig kan denne modellen være metall, støpejern, med elementer av keramisk kledning. Kompakt, stilig og brukervennlig alternativ. Ser harmonisk ut i slike stiler: loft, klassisk, country.

Peisovn i stuen Peisovn i stuen

Tips for installasjon av peis

Hvis valget ditt falt på en klassisk innebygd peis, må du lese informasjonen om riktig installasjon. Det er verdt å ta hensyn til følgende kriterier: skorsteinens kvalitet, lufttilførselens særegenhet, stedets organisering, installasjon av ventilasjonsgitter.

Den nødvendige lengden på røykrøret er 5 m. Eksperter anbefaler å ta hensyn til kombinasjonen av kanalen med skalaen til ovnens skorsteinåpning. Avstanden skal være nær bidragsaksen. Ikke glem rørleddene. De trenger spesiell behandling med varmebestandige materialer.

Riktig lufttilførsel er grunnlaget for en peis. Oftest brukes et rør med en diameter på 110 mm. Et ideelt sted for å arrangere en peiskonstruksjon kan være betongplater eller et stabilt fundament. De kan trygt støtte vekten av portalen. Den optimale høyden for å installere innsatsen er fra 40 cm. Dette er en ideell posisjon sett fra et estetisk og funksjonelt synspunkt.

Opprettelsen av det termiske kammeret og kanalene krever nøye fabrikasjon av rammer, kappe og varmluftshull. Det er best å konsultere disse problemene med pålitelige fagfolk som også vil gi deg råd om omsorg og sikkerhet..

Elektriske peiser, i motsetning til innebygd og burzhuyki, krever ikke ekstra kostnader og tid å mestre. Det er nok å lese instruksjonene i detalj og koble dem til en stikkontakt..

Stue Peis - Installasjonstips Stue Peis - Installasjonstips

Peis og interiørstiler

Den valgte stilen kan vakkert spilles ved hjelp av en peis. Dette symbolet på hjemmevarme og komfort vil alltid utfylle eller fortynne atmosfæren..

Stue i skandinavisk stil

For en så behersket, rasjonell og demokratisk design er sentrale, runde og monterte typer peiser perfekte. Innebygde peiser vil passe perfekt inn i et romslig rom med en mengde tredetaljer, de hengende er egnet for å skape kontrast mot en bakgrunn av lyse nyanser.

Peis i stua - skandinavisk stil Peis i stua - skandinavisk stil Peis i stua - skandinavisk stil

Høyteknologisk stue

Denne moderne stilretningen godtar ikke lyse farger og en overflod av tilbehør, så en sentral tresidig eller tosidig peis vil være et godt alternativ til estetisk innredning..

Peis i stua - Hi -tech Peis i stua - Hi -tech

Stue i loftstil

Industrielle motiver og loftkaos skaper en utmerket tandem for en rektangulær åpen peis. Et mer budsjettmessig, men ikke mindre sofistikert alternativ ville være en falsk peis i kaffeskygger ved bruk av eldte lys i form av brann..

Peis i stuen - Loft Peis i stuen - Loft Peis i stuen - Loft

Stue i Provence -stil

Peisen vil bli en lys kontrast til rommet mot bakgrunnen av lyse møbler, blomstertrykk og en overflod av volanger. Det er verdt å følge det grunnleggende prinsippet i Provence – enkelhet, gi preferanse til den vanlige designen og nøytrale toner av peisproduktet.

Peis i stua - Provence Peis i stua - Provence

Stue i landlig stil

Rustikke motiver kan ikke klare seg uten peis. Her fungerer han ikke bare som en del av designet, men også som det sentrale grunnlaget for komposisjonen. En elektrisk peis med etterligning av lyden av treknusing vil bidra til å skape en atmosfære av landlig komfort.

Peis i stuen - Landstil Peis i stuen - Landstil

Peis i det indre av stuen – foto

Vi har satt sammen en interessant samling av fotografier av forskjellige peiser i de mest populære interiørdesignene i stua. Dette vil hjelpe deg å bli inspirert og gjøre det riktige valget så snart som mulig.!

Peis i det indre av stuen - foto Peis i det indre av stuen - foto Peis i det indre av stuen - foto Peis i det indre av stuen - foto Peis i det indre av stuen - foto Peis i det indre av stuen - foto Peis i det indre av stuen - foto Peis i det indre av stuen - foto Peis i det indre av stuen - foto Peis i det indre av stuen - foto Peis i det indre av stuen - foto Peis i det indre av stuen - foto Peis i det indre av stuen - foto Peis i det indre av stuen - foto Peis i det indre av stuen - foto Peis i det indre av stuen - foto Peis i det indre av stuen - foto Peis i det indre av stuen - foto Peis i det indre av stuen - foto Peis i det indre av stuen - foto Peis i det indre av stuen - foto Peis i det indre av stuen - foto Peis i det indre av stuen - foto Peis i det indre av stuen - foto Peis i det indre av stuen - foto Peis i det indre av stuen - foto Peis i det indre av stuen - foto Peis i det indre av stuen - foto Peis i det indre av stuen - foto Peis i det indre av stuen - foto

Previous Post
Διαστάσεις κρεβατιού: μονό, ενάμιση, διπλό
Next Post
Sengeteppe på sengen (80 bilder): typer, materialer