Διαστάσεις κρεβατιού: μονό, ενάμιση, διπλό
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Διαστάσεις κρεβατιού: μονό, ενάμιση, διπλό

Διαστάσεις κρεβατιού: μονό, ενάμιση, διπλό

Όσον αφορά τον ύπνο, δεν αρκεί μόνο να επιλέξετε ένα ξύλινο κρεβάτι υψηλής ποιότητας, να βάλετε ένα ελαστικό στρώμα, καλύπτοντας αυτή την ομορφιά με κλινοσκεπάσματα που είναι ευχάριστα στην αφή. Είναι σημαντικό οι παραθεριστές να μπορούν να κάθονται άνετα στην επιφάνειά του, έτσι ώστε τα πόδια τους να μην κρέμονται ή ο τεράστιος χώρος να μην τρομάζει. Σήμερα θα μιλήσουμε για το ποια είναι τα μεγέθη κρεβατιών και πώς να επιλέξετε την ιδανική επιλογή μεταξύ αυτών..

Προκαταρκτικές μετρήσεις

Όταν επιλέγετε ένα κρεβάτι με βάση το μέγεθός του, θα πρέπει να λάβετε υπόψη πολλές πτυχές ταυτόχρονα. Ας εξετάσουμε καθένα από αυτά με τη σειρά..

Χώρος δωματίου

Δεν υπάρχει τίποτα δύσκολο με το γεγονός ότι τα έπιπλα πρέπει να ταιριάζουν στο δωμάτιο. Πρώτον, είναι απαραίτητο να διαθέσετε μια θέση για το μελλοντικό κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο και να καταλάβετε εάν μια τέτοια ρύθμιση είναι βολική. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μικρά δωμάτια, στα οποία κάθε τετραγωνικό μέτρο πρέπει να χρησιμοποιείται ορθολογικά. Αφού αποφασίσετε για την επιλογή, λάβετε μετρήσεις της εκχωρούμενης περιοχής – αυτές οι πληροφορίες θα χρειαστούν στο κατάστημα.

Μεγέθη κρεβατιού - Μέγεθος δωματίου

Διαστάσεις ιδιοκτητών

Και όμως, η ευκολία είναι πιο σημαντική όχι στο δωμάτιο, αλλά στο κρεβάτι, επομένως η επόμενη τιμή που πρέπει να καθοριστεί είναι οι διαστάσεις των ιδιοκτητών. Λαμβάνεται υπόψη η ανάπτυξη και ο όγκος ενός ατόμου, προστίθενται επιπλέον 20-30 εκ. Αυτές είναι οι ελάχιστες παράμετροι, λαμβάνοντας υπόψη τις οποίες δεν μπορείτε να ανησυχείτε για δυσάρεστες “εκπλήξεις” όπως κρέμονται στις άκρες των χεριών σας.

Για να βρείτε το σωστό μέγεθος, κατευθυνθείτε απευθείας στο κατάστημα – είναι πιο αποτελεσματικό από οποιονδήποτε υπολογισμό. Πρέπει να ξαπλώσετε στο κρεβάτι και να διπλώσετε τα χέρια σας έτσι ώστε οι άκρες των δακτύλων να ακουμπούν και οι αγκώνες να χωρίζουν. Εάν κρέμονται, τότε δεν θα υπάρχει επαρκής χώρος στο κρεβάτι κατά τις στροφές..

Μεγέθη κρεβατιού - Διαστάσεις ιδιοκτήτη

Δραστηριότητα κατά τη διάρκεια του ύπνου

Ακόμα και ένα τέλεια μέγεθος κρεβατιού δεν είναι κατάλληλο για άτομα που δραστηριοποιούνται στον ύπνο τους. Για παράδειγμα, ορισμένοι συχνά αλλάζουν τη θέση του σώματος, άλλοι ξαπλώνουν με τα άκρα τους απλωμένα. Σε κάθε περίπτωση, αυτοί οι ιδιοκτήτες πρέπει να επιλέξουν ευρύτερα έπιπλα, τα οποία θα παρέχουν χώρο για ανεξέλεγκτη κίνηση, ειδικά σε ένα ζευγάρι.

Μεγέθη κρεβατιού - Δραστηριότητα ύπνου

Πώς να καθορίσετε το μέγεθος του κρεβατιού?

Αλλά η δουλειά με τους αριθμούς δεν τελειώνει εκεί. Με τις απαραίτητες παραμέτρους για μελλοντικά έπιπλα, μπορείτε να έρθετε μόνο σε έναν έπιπλο που θα σχεδιάσει την ιδανική επιλογή. Το κατάστημα θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην ποικιλία που παρουσιάζεται, δίνοντας προσοχή σε διάφορους δείκτες.

Διαφορετικά συστήματα μέτρων

Τα στρώματα και τα κλινοσκεπάσματα επιλέγονται μετά την αγορά ενός κρεβατιού έτσι ώστε να ταιριάζουν απόλυτα στις παραμέτρους. Δώστε προσοχή στον κατασκευαστή – η συμβατότητα των στοιχείων εξαρτάται από αυτό.

Το γεγονός είναι ότι τα συστήματα μέτρων διαφέρουν σε διαφορετικά μέρη του κόσμου. Υπάρχουν μόνο δύο από αυτά: τα αγγλικά, που χρησιμοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες, και τα μετρικά, που είναι χαρακτηριστικά για τις ευρωπαϊκές χώρες. Οι αμερικανικές εταιρείες δείχνουν διαστάσεις σε ίντσες, ενώ οι ιταλικές εταιρείες διαστάσεις σε εκατοστά..

Το πρόβλημα είναι ότι η μετατροπή οδηγεί σε αμήχανους αριθμούς. Για παράδειγμα, μήκος 80 ίντσες και πλάτος 60 ίντσες θα είναι 203,2 και 152,2 εκατοστά, αντίστοιχα. Είναι απίθανο να βρείτε στρώματα με τέτοιες παραμέτρους..

Μεγέθη κρεβατιού - Συστήματα μέτρησης

Heightψος κρεβατιού

Αυτός ο δείκτης δεν επηρεάζει πολύ την ευκολία, αν και κάποιος κοντά ή μακριά από το πάτωμα μπορεί να ντρέπεται – όλα είναι ατομικά. Σε κανονικές καταστάσεις, το ύψος είναι πιο υπεύθυνο για την αισθητική πλευρά, βοηθώντας στην τοποθέτηση των επίπλων στο εσωτερικό..

Έτσι, πιο συχνά υπάρχουν κρεβάτια με τους ακόλουθους δείκτες: χαμηλά (20-30 cm), μεσαία (40-60 cm), υψηλά (70-90 cm).

Είναι σαφές ότι σε ένα δωμάτιο με χαμηλά ταβάνια μόνο ένα χαμηλό ή, σε ακραίες περιπτώσεις, ένα μέσο κρεβάτι μπορεί να «ανέβει». Και οι ευτυχισμένοι ιδιοκτήτες ευρύχωρων ακινήτων μπορούν να αντέξουν οικονομικά οποιαδήποτε επιλογή..

Το μινιμαλιστικό εσωτερικό χαρακτηρίζεται από προσγειωμένα έπιπλα. Αλλά το κλασικό δεν θα ανεχτεί τη σεμνότητα – σε αυτή την περίπτωση, το κρεβάτι πρέπει να μοιάζει με ένα βασιλικό κρεβάτι και το ύψος εδώ παίζει σημαντικό ρόλο..

Μεγέθη κρεβατιών - ightψος

Βέλτιστο μήκος κρεβατιού

Αρχικά, σημειώνουμε ότι αυτός ο δείκτης, όπως και το πλάτος, δεν αναφέρεται στο πλαίσιο του προϊόντος, αλλά στο στρώμα. Κατά συνέπεια, το μέγεθος του ίδιου του κρεβατιού θα είναι μεγαλύτερο από αυτές τις μονάδες..

Για να προσδιορίσετε το κατάλληλο μήκος επίπλων, προσθέστε 30 εκατοστά στο δικό σας ύψος. Για ένα άτομο με μέσες διαστάσεις, τα κοινά μοντέλα – 190 και 200 ​​εκατοστά θα είναι αρκετά. Πιο σπάνια, οι κατασκευαστές κατασκευάζουν προϊόντα μήκους 195 εκατοστών.

Αλλά ένας ψηλός αγοραστής θα χρειαστεί περισσότερο χώρο για έναν υγιή ύπνο. Σε τέτοιες περιπτώσεις, πρέπει να αναζητήσετε κρεβάτια από δύο μέτρα. Ωστόσο, μπορείτε πάντα να παραγγείλετε ένα προϊόν με μεμονωμένες παραμέτρους πληρώνοντας επιπλέον.

Μεγέθη κρεβατιού - Μήκος

Διαστάσεις μονό κρεβάτι

Η κύρια φιγούρα που μας ενδιαφέρει είναι το πλάτος της δομής. Με βάση αυτό, υπάρχουν τρεις τύποι κρεβατιών: μονόκλινο, ενάμιση και διπλό.

Πιστεύεται ότι 60 εκατοστά είναι αρκετά για ένα άτομο για έναν άνετο ύπνο. Οι κατασκευαστές προσθέτουν 10 εκατοστά σε αυτόν τον δείκτη – το ελάχιστο μέγεθος ενός μονό κρεβάτι είναι έτοιμο. Ακόμα και ένας ενήλικας μπορεί να κοιμηθεί σε ένα τέτοιο κρεβάτι χωρίς να αισθάνεται δυσφορία ή έλλειψη χώρου κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αλλά η πιο άνετη επιλογή είναι το μοντέλο 90 εκατοστών. Ταυτόχρονα, τα τυπικά μεγέθη ενός μονό κρεβάτι στην Ευρώπη είναι ελαφρώς μεγαλύτερα και είναι 90-100 εκατοστά.

Συμπαγή κρεβάτια μεσαίου και μεγάλου ύψους έρχονται συχνά με συρτάρια ενσωματωμένα στο πλαίσιο για την αποθήκευση κλινοσκεπασμάτων. Τέτοια μοντέλα γίνονται συχνά με τη μορφή μιας πτυσσόμενης καρέκλας ή ενός κουπέ κρεβάτι, το οποίο εξοικονομεί χώρο σε μικρά δωμάτια..

Διαστάσεις μονό κρεβάτι Διαστάσεις μονό κρεβάτι Διαστάσεις μονό κρεβάτι

Μεγέθη ενάμισι κρεβατιού

Τέτοια κρεβάτια είναι κάτι σαν ενδιάμεση επιλογή μεταξύ μονόκλινου και διπλού. Δεν αρκεί για δύο να κοιμούνται ελεύθερα, αλλά πάρα πολύ για ένα άτομο.

Το πλάτος του ενάμισι κρεβατιού ποικίλλει από 120 έως 160 cm, αλλά μόνο με τον επάνω δείκτη, ένα ενήλικο ζευγάρι θα χωρέσει σε αυτό, θέλοντας να κρατήσει την περιοχή σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο.

Το “Φορτηγό” είναι μια εξαιρετική λύση για άτομα με ενεργό ύπνο ή μεγάλες διαστάσεις. Αλλά για ένα παντρεμένο ζευγάρι με τα ίδια προβλήματα, είναι καλύτερο να δώσετε προσοχή σε διπλές απόψεις..

Σημειώστε ότι, πάλι, το εγχώριο πρότυπο διαφέρει από αυτό που υιοθετήθηκε στο εξωτερικό. Εκεί, ενάμιση κρεβάτι θεωρούνται εκείνα που είναι πάνω από 140 εκατοστά.

Μεγέθη ενάμισι κρεβατιού Μεγέθη ενάμισι κρεβατιού Μεγέθη ενάμισι κρεβατιού

Διαστάσεις διπλού κρεβατιού

Το όριο μεταξύ του προηγούμενου και αυτού του τύπου είναι μάλλον αυθαίρετο: το μέγιστο πλάτος ενός και μισού κρεβατιού συμπίπτει με το ελάχιστο διπλό. Ξεκινώντας από 160 εκατοστά, οι δομές για πολλούς ανθρώπους δεν έχουν σαφές ανώτατο όριο, αν και αυτές που υπερβαίνουν τα δύο μέτρα σπάνια βρίσκονται στην πώληση..

Αλλά οι Ευρωπαίοι, προφανώς, αγαπούν την πολυτέλεια και το χώρο, οπότε παράγουν διπλά κρεβάτια πλάτους 180 cm έως 200 cm, τα οποία ονομάζονται “βασιλικά”.

Είναι περίεργο ότι τα διπλά κρεβάτια μπορούν να διαφέρουν σε σχήμα. Εκτός από τα τυπικά ορθογώνια, είναι τετράγωνα, οβάλ και ακόμη και στρογγυλά. Η τελευταία εμφάνιση φαίνεται ιδιαίτερα πολυτελής σε ένα ευρύχωρο υπνοδωμάτιο, ενώ είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη..

Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι είναι δυνατό να τοποθετήσετε ένα κρεβάτι πλάτους 200 cm στο δωμάτιο μόνο εάν ο τοίχος πίσω από το κρεβάτι είναι μεγαλύτερος από 3,5 m, καθώς πρέπει να υπάρχουν διάδρομοι τουλάχιστον 70 cm και στις δύο πλευρές των επίπλων.

Διαστάσεις διπλού κρεβατιού Διαστάσεις διπλού κρεβατιού Διαστάσεις διπλού κρεβατιού

Μοντέλα μωρών

Οι γονείς που φροντίζουν μπορεί να αντιμετωπίσουν ορισμένες δυσκολίες όταν επιλέγουν κρεβάτι για ένα παιδί. Τα παιδιά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και επομένως ο χώρος ανάπαυσης πρέπει να αυξάνεται ανάλογα με το ύψος τους. Φυσικά, μπορείτε να σκεφτείτε μπροστά και να αγοράσετε ένα μοντέλο τυπικών μεγεθών – το ίδιο, το παιδί θα μεγαλώσει κάποια μέρα. Αλλά αυτή η επιλογή δεν είναι κατάλληλη για όλους. Οι απαιτητικοί κατασκευαστές προσφέρουν προϊόντα σε διάφορες κατηγορίες με διαφορετικές αναλογίες:

1. Κρεβάτια για νεογέννητα και παιδιά προσχολικής ηλικίας – διαστάσεις 120 cm x 60 cm.

2. Μοντέλα για μαθητές – διαστάσεις 160 cm x 80 cm.

3. Εφηβικά κρεβάτια – διαστάσεις 180 cm x 90 cm.

Όλα τα μοντέλα που παρουσιάζονται είναι μάλλον αυθαίρετα λόγω της άνισης ανάπτυξης των παιδιών. Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό για το αναπτυσσόμενο παιδί να υπάρχει αρκετός χώρος για να αποφύγει τις πτώσεις όταν κινείται..

Βρεφικά κρεβάτια - Διαστάσεις Βρεφικά κρεβάτια - Διαστάσεις

Previous Post
Cineraria (65 φωτογραφίες): τύποι και φροντίδα
Next Post
Peis i stua (70 bilder): hvordan velge, ideer og tips