Καναπέδες με ορθοπεδικό στρώμα (75+ φωτογραφίες)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Καναπέδες με ορθοπεδικό στρώμα (75+ φωτογραφίες)

Καναπέδες με ορθοπεδικό στρώμα (75+ φωτογραφίες)

Ένας καναπές με ορθοπεδικό στρώμα είναι μια εξαιρετική μοντέρνα έκδοση ταπετσαρισμένων επίπλων για έναν άνετο ύπνο, ο οποίος συνδυάζει όλα τα καλύτερα χαρακτηριστικά ενός χώρου ύπνου. Έχοντας εμφανιστεί στην αγορά μας όχι πολύ καιρό πριν, αυτό το έπιπλο κέρδισε δημοτικότητα μεταξύ των αγοραστών, στο οποίο μια μεγάλη ποικιλία μοντέλων έπαιξε σημαντικό ρόλο. Στο άρθρο θα εξετάσουμε ποια είναι τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα των καναπέδων με ορθοπεδικό στρώμα, τους τύπους τους και επίσης θα δώσουμε χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή επιλογή..

Βασικά χαρακτηριστικά

Ένα διακριτικό χαρακτηριστικό και, μάλιστα, το κύριο πλεονέκτημα των ορθοπεδικών καναπέδων είναι η παρουσία μιας ειδικής ορθοπεδικής επιφάνειας που μπορεί να διατηρήσει τη σπονδυλική στήλη του ανθρώπου στη σωστή θέση κατά τη διάρκεια του ύπνου ή της ανάπαυσης. Ακόμα κι αν αποφασίσετε να αφιερώσετε χρόνο παρακολουθώντας την αγαπημένη σας εκπομπή, ο άνετος σχεδιασμός διασφαλίζει ότι το φορτίο κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλο το σώμα..

Διαφορές σχεδιασμού

Η βάση του ορθοπεδικού καναπέ είναι τα ξύλινα πηχάκια – πηχάκια που στηρίζουν το στρώμα. Μπορούν να έχουν διαφορετικά πλάτη και τοποθεσίες, αλλά είναι οι λαμέλες που παρέχουν τα υψηλά ανατομικά χαρακτηριστικά των επίπλων. Τα στρώματα ορθοπεδικών καναπέδων έχουν μια ποικιλία πληρωτικών, αλλά το λατέξ (φυσικό και συνθετικό), το φλις καρύδας (κοκκίνι) και το στροττοϊνο που περιέχει μαλλί και ίνες μπαμπού αναγνωρίζονται ως τα καλύτερα..

Ένας από τους δύο τύπους ελατηρίων μπορεί να βρίσκεται στη βάση του στρώματος: εξαρτώμενος (όλα τα ελατήρια συνδέονται μεταξύ τους) και ανεξάρτητα, όπου κάθε ελατήριο έχει τη δική του τσέπη. Τα ανεξάρτητα συστήματα αναγνωρίζονται ως τα καλύτερα, καθώς παρέχουν την καλύτερη ομοιόμορφη υποστήριξη για το σώμα.

Καναπέδες με ορθοπεδικό στρώμα - Διαρθρωτικές διαφορές Καναπέδες με ορθοπεδικό στρώμα - Διαρθρωτικές διαφορές

Πλεονεκτήματα

Εκτός από τα παραπάνω πλεονεκτήματα, οι καναπέδες με ορθοπεδικό στρώμα έχουν άλλα σημαντικά πλεονεκτήματα, και συγκεκριμένα:

– Επίδραση μασάζ που προάγει καλύτερη χαλάρωση μετά από μια δύσκολη μέρα.

– Η παρουσία ειδικού πλέγματος στη δομή παρέχει εξαιρετικό αμφίδρομο αερισμό, ο οποίος αποκλείει την πιθανότητα εμφάνισης μύκητα ή μούχλας.

– Η παρουσία ενισχυμένου πλαισίου που εξασφαλίζει μεγάλη διάρκεια ζωής των επίπλων.

– Ελαφρύ βάρος και διαστάσεις – ο καναπές μπορεί να μετακινηθεί εύκολα τοποθετώντας τον στην απαιτούμενη θέση του δωματίου. Όταν διπλωθεί, είναι αρκετά συμπαγές, μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα διαμέρισμα στούντιο, όπου τη μέρα θα είναι έπιπλα για το σαλόνι και τη νύχτα, χρησιμοποιώντας έναν απλό μηχανισμό μετασχηματισμού, μπορεί να μετατραπεί σε ένα άνετο κρεβάτι ύπνου.

– Η παρουσία πρόσθετων δομικών στοιχείων (κουτιά, κόγχες) παρέχει επιπλέον χώρο αποθήκευσης για κλινοσκεπάσματα και άλλα αξεσουάρ.

– Μεγάλη ποικιλία μοντέλων.

Υλικά υψηλής ποιότητας – τα έπιπλα είναι κατασκευασμένα από υποαλλεργικά υλικά που δεν προκαλούν αρνητικές αντιδράσεις στο σώμα και δεν απορροφούν οσμές.

Φυσικά, μια τέτοια λίστα με τα πλεονεκτήματα των ορθοπεδικών καναπέδων δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορη ακόμη και τον πιο έντονο σκεπτικιστή. Ωστόσο, αξίζει να εξεταστεί ένα σημαντικό μειονέκτημα – το υψηλό κόστος, το οποίο είναι πολύ υψηλότερο από την τιμή των συμβατικών κατασκευών, ειδικά αν το μοντέλο διαθέτει ορθοπεδικά μαξιλάρια για ύπνο ή πρόσθετες λειτουργίες για τη ρύθμιση των πτερυγίων, ελαφρύ μασάζ κ.λπ..

Καναπέδες με ορθοπεδικό στρώμα - Οφέλη Καναπέδες με ορθοπεδικό στρώμα - Οφέλη

Τύποι καναπέδων με ορθοπεδικό στρώμα

Σήμερα υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από ορθοπεδικούς καναπέδες. Τα μοντέλα διαφέρουν με διαφορετικούς τρόπους, μπορούν να έχουν διαφορετικά μεγέθη – από τους μικρότερους παιδικούς καναπέδες έως ευρύχωρα κουτιά. Επίσης, οι καναπέδες έχουν διαφορετικό σχήμα – ανάλογα με τη διάταξη του δωματίου και την ευκολία τοποθέτησης, μπορείτε να επιλέξετε ένα γραμμικό ή γωνιακό σχέδιο. Αλλά η κύρια διαφορά εξακολουθεί να έγκειται στους μηχανισμούς μετασχηματισμού, σύμφωνα με τους οποίους διακρίνονται τα πιο δημοφιλή μοντέλα όπως:

1. “Βιβλίο”. Ο σχεδιασμός ενός τέτοιου καναπέ είναι γνωστός στους περισσότερους από εμάς, αφού ήταν στην αγορά για πολύ καιρό και θεωρείται κλασικός. Για να μετατρέψετε τον καναπέ σε ένα ευρύχωρο κρεβάτι ύπνου, πρέπει να σηκώσετε το κάθισμα ψηλά μέχρι η πλάτη να είναι οριζόντια. Μετά από αυτό, πρέπει να χαμηλώσετε το ίδιο το κάθισμα, πιέζοντας ελαφρά πάνω του. Με τα χρόνια, ο καναπές-βιβλίο έχει αποκτήσει νέους τρόπους μεταμόρφωσης, για παράδειγμα, ένας από αυτούς περιλαμβάνει ένα μοντέλο όπου πρέπει να τραβήξετε το κάθισμα και η πλάτη του καθίσματος μπαίνει στη θέση του από μόνη της.

2. “Eurobook”. Αυτός ο τύπος καναπέ μπορεί να ονομαστεί η εξέλιξη του κλασικού “βιβλίου”. Η ουσία της διάταξης είναι ότι όλα τα μαξιλάρια αφαιρούνται από τον καναπέ, το κάθισμα τραβιέται έξω με ένα ειδικό κορδόνι και η πλάτη εισάγεται στον κενό χώρο. Αυτός ο μηχανισμός διαπιστώνεται ότι είναι πιο αξιόπιστος.

3. “Δελφίνι”. Τις περισσότερες φορές, αυτή η μέθοδος μετασχηματισμού μπορεί να βρεθεί σε γωνιακές κατασκευές, αν και ορισμένοι γραμμικοί καναπέδες μπορούν επίσης να το καυχηθούν. Η ιδέα της διάταξης είναι η παρουσία μιας πτυσσόμενης μονάδας, με τη βοήθεια της οποίας ο καναπές μετατρέπεται σε κρεβάτι..

4. “Click-gag”. Ο σχεδιασμός του καναπέ έλαβε αυτό το όνομα λόγω του χαρακτηριστικού ήχου που κάνουν τα έπιπλα όταν ξεδιπλώνονται. Για να πάρετε μια θέση αγκυροβόλησης, πρέπει να σηκώσετε το κάθισμα μέχρι να κουμπώσει και στη συνέχεια να το κατεβάσετε. Το πλεονέκτημα αυτού του τύπου καναπέδων είναι η απουσία κενού μεταξύ του καθίσματος και της πλάτης, έτσι ώστε ο χώρος ύπνου να παραμένει εντελώς επίπεδος. Εάν το μοντέλο διαθέτει υποβραχιόνια, πρέπει πρώτα να διπλωθούν..

5. «Ακορντεόν». Ο μετασχηματισμός ενός καναπέ ακορντεόν είναι αρκετά απλός – πρέπει να σηκώσετε το κάθισμα και, με κάποια προσπάθεια, να το τραβήξετε προς το μέρος σας, τότε ο μηχανισμός θα λειτουργήσει από μόνος του. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο χώρος ύπνου απλώνεται σαν ακορντεόν, γι ‘αυτό και το μοντέλο πήρε το όνομά του. Υπάρχει ένα διαμέρισμα για λινά στην περιοχή της πλάτης και ο ίδιος ο μηχανισμός θεωρείται αρκετά σταθερός.

6. “Γαλλική μύδια”. Η πλατφόρμα ύπνου σε τέτοια μοντέλα αντιπροσωπεύεται από τρία διαμερίσματα. Αν θέλετε να ξεδιπλώσετε τον καναπέ, πρέπει να τραβήξετε την άκρη του καθίσματος προς το μέρος σας. Αυτοί οι καναπέδες είναι καλοί για περιστασιακή χρήση, αλλά όχι για καθημερινή χρήση, καθώς ο μηχανισμός φθείρεται γρήγορα. Επιπλέον, η επιφάνεια έχει, αν και μικρές, αλλά ακόμα παρατυπίες, αλλά όταν διπλώνεται, τέτοια έπιπλα είναι αρκετά συμπαγή.

7. “American clamshell”, ή “sedaflex”. Αυτός ο τύπος είναι παρόμοιος με τον προηγούμενο (“French clamshell”). Η διαφορά είναι ότι υπάρχουν μόνο δύο τμήματα, όχι τρία, και το στρώμα είναι πολύ παχύτερο..

Αυτή η ποικιλία μοντέλων σας επιτρέπει να επιλέξετε την καταλληλότερη επιλογή για ατομική χρήση. Εάν ο καναπές αγοράζεται για ένα παιδί, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ότι τα παιδιά μεγαλώνουν αρκετά γρήγορα και είναι σκόπιμο να πάρετε αμέσως ένα μεγαλύτερο μοντέλο. Όσον αφορά τον μηχανισμό διάταξης, όπως δείχνει η πρακτική, τα παιδιά είναι πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπίσουν μοντέλα όπως “δελφίνι” ή “American clamshell”.

Τύποι καναπέδων με ορθοπεδικό στρώμα Τύποι καναπέδων με ορθοπεδικό στρώμα Τύποι καναπέδων με ορθοπεδικό στρώμα

Πώς να επιλέξετε έναν ορθοπεδικό καναπέ

Η επιλογή ενός καναπέ με ορθοπεδικό στρώμα πρέπει να προσεγγίζεται ιδιαίτερα σχολαστικά, επειδή η κατάσταση της υγείας, της διάθεσης και της ενέργειας για ολόκληρη την επόμενη μέρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο άνετο θα είναι το κρεβάτι ύπνου..

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Πρώτα απ ‘όλα, αποφασίστε για το μέγεθος – ο καναπές πρέπει να “ταιριάζει” αρμονικά στο περιβάλλον, χωρίς να δημιουργεί ακαταστασία στο δωμάτιο. Όταν ξεδιπλωθεί, ο χώρος ύπνου πρέπει να είναι αρκετά ευρύχωρος, οπότε ακόμη και πριν από την αγορά είναι καλύτερο να ξαπλώσετε και να ελέγξετε την άνεση των επίπλων, όπως λένε, “στο δέρμα σας”. Είναι επίσης απαραίτητο να κάνετε πρώτα τις απαραίτητες μετρήσεις του δωματίου όπου θα εγκατασταθεί ο καναπές. Αυτό λαμβάνει υπόψη τόσο την απαιτούμενη περιοχή για διπλωμένα έπιπλα, όσο και τη διαθεσιμότητα χώρου για μια πλήρη διάταξη..

Επιπλέον, δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στη λειτουργία του μηχανισμού μετασχηματισμού, κατά τον οποίο δεν πρέπει να υπάρχει εξωτερικός θόρυβος, τριξίματα και οι διαδικασίες ξεδίπλωσης και αναδίπλωσης πρέπει να πραγματοποιούνται εύκολα και ομαλά, χωρίς δυσκολία.

Όταν επιλέγετε έναν ορθοπεδικό καναπέ, είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή στην ακαμψία του στρώματος – θα πρέπει να αντιστοιχεί στην ηλικία και την κατασκευή του ατόμου που θα κοιμηθεί σε αυτό. Για παράδειγμα, συνιστώνται σκληρότερα στρώματα για μαθητές, τα οποία συμβάλλουν στο σχηματισμό σωστής στάσης και στην πρόληψη της σκολίωσης. Οι ηλικιωμένοι, ειδικά οι γυναίκες, συνιστώνται να κοιμούνται σε πιο μαλακά στρώματα. Εάν αγοράζονται ορθοπεδικά μαξιλάρια μαζί με τον καναπέ, επίσης δεν βλάπτει να τα “δοκιμάσετε” πριν τα αγοράσετε ξαπλώνοντας πάνω τους για ένα τέταρτο της ώρας. Ένα ακατάλληλα επιλεγμένο ύψος μαξιλαριού μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους, ημικρανίες, προβλήματα με τους σπονδύλους της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης..

Πώς να επιλέξετε έναν καναπέ με ορθοπεδικό στρώμα - Τεχνικά σημεία Πώς να επιλέξετε έναν καναπέ με ορθοπεδικό στρώμα - Τεχνικά σημεία

Σχέδιο

Όταν επιλέγετε έναν καναπέ με ορθοπεδικό στρώμα, είναι σημαντικό να επιλέξετε σωστά το χρώμα και το σχήμα του, καθώς τα έπιπλα θα λειτουργήσουν ως σημαντικό στοιχείο του εσωτερικού. Ο καναπές μπορεί να υποστηρίξει αρμονικά το συνολικό σχέδιο, να συγχωνευθεί σε μια κοινή παλέτα ή, αντίθετα, να γίνει ένα στοιχείο σε αντίθεση. Αυτή η τεχνική, όταν ένας φωτεινός καναπές οριοθετεί το σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο, χρησιμοποιείται συχνά σε στούντιο διαμερίσματα. Τα έπιπλα πρέπει να αντιστοιχούν στη βασική ιδέα του στυλ εσωτερικού σχεδιασμού, για παράδειγμα, για ένα κλασικό σχέδιο, ένας καναπές με παραδοσιακό σχήμα (ορθογώνιο ή στρογγυλεμένο), μια ελαφρώς καμπύλη πλάτη και μπράτσα είναι κατάλληλα. Η παλέτα χρωμάτων είναι συνήθως συγκρατημένη: λευκό-γκρι, μπεζ-καφέ με την παρουσία ρετρό εκτυπώσεων.

Το ακριβώς αντίθετο αντιπροσωπεύεται από ορθοπεδικούς καναπέδες σε μινιμαλιστικές κατευθύνσεις, όπου τα μοντέλα έχουν μάλλον λακωνική εμφάνιση. Πρακτικά δεν υπάρχει διακόσμηση εδώ, όλα είναι κομψά, άνετα και κομψά..

Το μοντέρνο διακρίνεται από την παρουσία ακριβών υλικών, λείων γραμμών, κυματιστών περιγραμμάτων, φυσικών κινήτρων στη διακόσμηση. Ένας ορθοπεδικός καναπές προς αυτή την κατεύθυνση μπορεί να έχει δερμάτινη επένδυση ή από υψηλής ποιότητας φυσικό ύφασμα. Η παλέτα χρωμάτων είναι εντελώς διαφορετική – από παστέλ έως πλούσιους τόνους σε αντίθεση.

Πώς να επιλέξετε έναν καναπέ με ορθοπεδικό στρώμα - Σχέδιο Πώς να επιλέξετε έναν καναπέ με ορθοπεδικό στρώμα - Σχέδιο

Κατασκευαστές

Σήμερα στα καταστήματα μπορείτε να αγοράσετε έπιπλα τόσο από εγχώριους όσο και από ξένους κατασκευαστές. Τα ευρωπαϊκά μοντέλα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή – αυτό οφείλεται στο υψηλό επίπεδο ελέγχου σε αυτές τις χώρες σχετικά με την ποιότητα των παραγόμενων επίπλων. Φυσικά, έχει υψηλότερο κόστος, αλλά αγοράζοντας έναν τέτοιο καναπέ με ορθοπεδικό στρώμα, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι τα έπιπλα θα διαρκέσουν πολύ και δεν θα βλάψουν την υγεία σας. Μεταξύ των εταιρειών επίπλων που συμμετέχουν στην παραγωγή ορθοπεδικών καναπέδων, οι πιο δημοφιλείς και αξιόπιστες είναι:

Η Busnelli είναι μια ιταλική κατασκευαστική εταιρεία που προσφέρει μεγάλη ποικιλία επίπλων υψηλής ποιότητας. Εδώ μπορείτε να βρείτε μοντέλα διαφορετικών τύπων μετασχηματισμού (“δελφίνι”, “click-clack”, “eurobook”) με ανθεκτικούς μηχανισμούς, άνετα ορθοπεδικά στρώματα και εξαιρετικό σχεδιασμό.

Η Anderssen είναι μια ρωσική εταιρεία που ασχολείται με την παραγωγή επίπλων υψηλής ποιότητας. Οι ορθοπεδικοί καναπέδες είναι ανθεκτικοί στη μηχανική καταπόνηση, οι μηχανισμοί διακρίνονται από μεγάλη διάρκεια ζωής, όπως, στην πραγματικότητα, τα στρώματα, τα οποία θα διαρκέσουν τουλάχιστον 15 χρόνια.

Το Μπαλί είναι ένα εργοστάσιο στη Γερμανία που παράγει εξαιρετικά μοντέλα ορθοπεδικών καναπέδων, τα περισσότερα από τα οποία εξάγονται στην Ελβετία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό των επίπλων είναι η παρουσία ενός υψηλής ποιότητας ορθοπεδικού πλέγματος και ορθοπεδικού στρώματος του παγκοσμίου φήμης εργοστασίου Medicott. Η ποικιλία περιλαμβάνει ενδιαφέροντα μοντέλα που, όταν μεταμορφωθούν, μετατρέπονται σε δύο ξεχωριστά κρεβάτια.

Η VOX είναι μια πολωνική εταιρεία, της οποίας τα έπιπλα δεν είναι κατώτερα σε ποιότητα, αλλά έχουν μια αρκετά λογική τιμή σε σύγκριση με τα προϊόντα άλλων ευρωπαϊκών εμπορικών σημάτων και διατηρούν ηγετική θέση στη χώρα της.

Η Pinskdrev είναι ένας κατασκευαστής της Λευκορωσίας που παράγει μοντέλα προϋπολογισμού και πολυτελείας. Το εργοστάσιο υπάρχει από τα τέλη του 19ου αιώνα, επιβεβαιώνοντας ακούραστα την υψηλή ποιότητα των προϊόντων του σε μεγάλη ζήτηση..

Πώς να επιλέξετε έναν καναπέ με ορθοπεδικό στρώμα - Κατασκευαστές Πώς να επιλέξετε έναν καναπέ με ορθοπεδικό στρώμα - Κατασκευαστές Πώς να επιλέξετε έναν καναπέ με ορθοπεδικό στρώμα - Κατασκευαστές

Καναπέδες με ορθοπεδικό στρώμα – φωτογραφία

Προτείνουμε να συνεχίσετε την περαιτέρω αξιολόγηση στη συλλογή μας. Εδώ προσπαθήσαμε να συλλέξουμε τις καλύτερες φωτογραφίες διαφόρων μοντέλων καναπέδων με ορθοπεδικό στρώμα, μεταξύ των οποίων μπορείτε να επιλέξετε την πιο κατάλληλη επιλογή για τον εαυτό σας. Καλή προβολή!

Καναπέδες με ορθοπεδικό στρώμα - φωτογραφία Καναπέδες με ορθοπεδικό στρώμα - φωτογραφία Καναπέδες με ορθοπεδικό στρώμα - φωτογραφία Καναπέδες με ορθοπεδικό στρώμα - φωτογραφία Καναπέδες με ορθοπεδικό στρώμα - φωτογραφία Καναπέδες με ορθοπεδικό στρώμα - φωτογραφία Καναπέδες με ορθοπεδικό στρώμα - φωτογραφία Καναπέδες με ορθοπεδικό στρώμα - φωτογραφία Καναπέδες με ορθοπεδικό στρώμα - φωτογραφία Καναπέδες με ορθοπεδικό στρώμα - φωτογραφία Καναπέδες με ορθοπεδικό στρώμα - φωτογραφία Καναπέδες με ορθοπεδικό στρώμα - φωτογραφία Καναπέδες με ορθοπεδικό στρώμα - φωτογραφία Καναπέδες με ορθοπεδικό στρώμα - φωτογραφία Καναπέδες με ορθοπεδικό στρώμα - φωτογραφία Καναπέδες με ορθοπεδικό στρώμα - φωτογραφία Καναπέδες με ορθοπεδικό στρώμα - φωτογραφία Καναπέδες με ορθοπεδικό στρώμα - φωτογραφία Καναπέδες με ορθοπεδικό στρώμα - φωτογραφία Καναπέδες με ορθοπεδικό στρώμα - φωτογραφία Καναπέδες με ορθοπεδικό στρώμα - φωτογραφία Καναπέδες με ορθοπεδικό στρώμα - φωτογραφία Καναπέδες με ορθοπεδικό στρώμα - φωτογραφία Καναπέδες με ορθοπεδικό στρώμα - φωτογραφία Καναπέδες με ορθοπεδικό στρώμα - φωτογραφία Καναπέδες με ορθοπεδικό στρώμα - φωτογραφία Καναπέδες με ορθοπεδικό στρώμα - φωτογραφία Καναπέδες με ορθοπεδικό στρώμα - φωτογραφία Καναπέδες με ορθοπεδικό στρώμα - φωτογραφία Καναπέδες με ορθοπεδικό στρώμα - φωτογραφία

Previous Post
Διαστάσεις κρεβατιού: μονό, ενάμιση, διπλό
Next Post
Sengeteppe på sengen (80 bilder): typer, materialer
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector