Συρόμενη ντουλάπα στο διάδρομο: 65 ιδέες φωτογραφιών
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Συρόμενη ντουλάπα στο διάδρομο: 65 ιδέες φωτογραφιών

Συρόμενη ντουλάπα στο διάδρομο: 65 ιδέες φωτογραφιών

Εξωτερικά ρούχα, παπούτσια, είδη σπιτιού … Τόσα πολλά πράγματα πρέπει να τοποθετηθούν στο διάδρομο, που σπάνια έχει τον απαραίτητο χώρο. Κατά το σχεδιασμό ενός σχεδίου, πρέπει να σκεφτείτε κάθε λεπτομέρεια και να επιλέξετε την πιο βέλτιστη λύση. Σήμερα θα εξετάσουμε ένα από αυτά – μια ντουλάπα για το διάδρομο, η οποία θα σας επιτρέψει να οργανώσετε το χώρο διαβίωσης, δημιουργώντας μια αισθητική εμφάνιση του δωματίου..

Τι είναι ντουλάπα?

Μια συρόμενη ντουλάπα είναι ένα σύστημα αποθήκευσης που διαφέρει από τα άλλα σε έναν ειδικό σχεδιασμό θυρών. Το όνομα σχετίζεται άμεσα με τον τύπο της μεταφοράς επιβατών, ο οποίος περιφράσσεται από τον υπόλοιπο χώρο με έναν συρόμενο μηχανισμό στους τροχούς. Αυτό εξασφαλίζει άνεση και εξοικονομεί χώρο.

Ο κύριος σκοπός της ντουλάπας είναι να φιλοξενήσει τον μέγιστο αριθμό πραγμάτων και να τα διατηρήσει σε τάξη. Είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε κάθε στοιχείο να έχει τη δική του θέση, αλλά ταυτόχρονα δεν υπάρχει δυσκολία στην εύρεση. Τα στοιχεία τριών τύπων αντιμετωπίζουν αυτό το ρόλο: μια εγκάρσια ράβδος για κρεμάστρες, ράφια και συρτάρια.

Η σωλήνωση μπορεί να εκτελείται κατά μήκος ή εγκάρσια, ανάλογα με το πλάτος του τμήματος, ενώ εξοικονομείτε επιπλέον χώρο. Σε ντουλάπες με μικρό βάθος, χρησιμοποιούνται συχνά αναρτημένες κρεμάστρες. Τα αξεσουάρ και τα ρούχα αποθηκεύονται σε ράφια ή συρτάρια και τα παπούτσια αποθηκεύονται σε ειδικά διαμερίσματα που δεν συσσωρεύουν βρωμιά.

Οι συρόμενες ντουλάπες ταιριάζουν απόλυτα σε οποιοδήποτε εσωτερικό, εκπληρώνοντας τις προβλεπόμενες λειτουργίες τους: μπορούν να γίνουν μια φωτεινή προφορά ή να συγχωνευτούν με το σχέδιο χωρίς να προσελκύσουν την προσοχή. Η μεγάλη πρόσοψη των θυρών είναι διακοσμημένη με ένα ελάχιστο σύνολο καλλιτεχνικών μέσων εκφραστικότητας και μερικές φορές είναι ένα είδος καμβά για ένα πολύπλοκο σχέδιο. Η μεταβλητότητα των μοντέλων στη σύγχρονη αγορά επίπλων σας επιτρέπει να επιλέξετε ακριβώς την επιλογή που ταιριάζει σε όλες τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών.

Τα μειονεκτήματα των συρόμενων ντουλαπιών περιλαμβάνουν την ταλαιπωρία κατά τη χρήση: σε ορισμένα μοντέλα, ο μηχανισμός κυλίνδρου κάνει πολύ περιττό θόρυβο κατά το άνοιγμα, αλλά αυτή η στιγμή μπορεί να συμβεί μόνο με πολύ οικονομικά προϊόντα. Επίσης, κατά τη λειτουργία, είναι απαραίτητο να είστε προσεκτικοί, καθώς με απότομες κινήσεις, τα μέρη φθείρονται γρηγορότερα..

Για να αποφύγετε την ταλαιπωρία, επιλέξτε έπιπλα μεσαίας κατηγορίας τιμών ή αγοράστε κατά παραγγελία. Να είστε προσεκτικοί κατά το άνοιγμα και το κλείσιμο, σκουπίζετε τακτικά τον μηχανισμό κυλίνδρων με ένα κανονικό υγρό πανί για να απαλλαγείτε από τη σκόνη και τη βρωμιά.

Συρόμενη ντουλάπα στο διάδρομο

Ποικιλίες ντουλάπες για το διάδρομο

Πριν τοποθετήσετε την ντουλάπα στο εσωτερικό του διαδρόμου, πρέπει να την επιλέξετε. Και τώρα δεν πρόκειται μόνο για ένα οπτικά όμορφο προϊόν. Τα συστήματα αποθήκευσης διαφέρουν σε μέγεθος, σχεδιασμό, διαμόρφωση και τοποθεσία. Εξετάστε τις πιο δημοφιλείς επιλογές!

Ντουλάπες κλασικές ντουλάπες

Αυτός ο τύπος ντουλάπας αποτελείται από σώμα τεσσάρων τοιχωμάτων και πόρτες εξοπλισμένες με μηχανισμό κυλίνδρου. Αρκεί να αγοράσετε το τελικό προϊόν και να το τοποθετήσετε σε ένα βολικό μέρος, συχνά κατά μήκος ενός ελεύθερου τοίχου.

Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για ευρύχωρους διαδρόμους στους οποίους η εξοικονόμηση χώρου δεν είναι ο κύριος στόχος. Σε άλλες περιπτώσεις, θα πρέπει να προσπαθήσετε να βρείτε ένα μοντέλο με τις απαιτούμενες παραμέτρους ή να το αγοράσετε κατά παραγγελία. Αυτός ο τύπος μπορεί να είναι πιο ακριβός από τους άλλους λόγω του πλήρους συνόλου εξαρτημάτων, αλλά σε περίπτωση μετακόμισης, δεν χρειάζεται να ξοδέψετε χρήματα για την αποσυναρμολόγηση.

Ντουλάπες κλασικές ντουλάπες για το διάδρομο Ντουλάπες κλασικές ντουλάπες για το διάδρομο

Εντοιχιζόμενες και ημι-εντοιχισμένες ντουλάπες

Προϊόντα με μία ή δύο πλευρικές θήκες (ημι-ενσωματωμένες) ή χωρίς αυτές καθόλου (ενσωματωμένες). Οι κύριοι τοίχοι λειτουργούν ως χωρίσματα, πράγμα που σημαίνει ότι η δομή μπορεί να εισαχθεί σε μια κόγχη ή να τοποθετηθεί σε μια γωνία. Όλα τα εξαρτήματα, όπως ράφια και εγκάρσιες ράβδοι, είναι προσαρτημένα απευθείας στους τοίχους, γεγονός που καθιστά την ντουλάπα αξιόπιστη και μνημειώδη.

Επιπλέον, θα σας βοηθήσουν να κρύψετε τις ατέλειες στο φινίρισμα και την ανομοιομορφία, ταιριάζοντας ιδανικά μεταξύ των χωρισμάτων. Είναι αλήθεια ότι είναι απίθανο να είναι δυνατό να συναρμολογήσετε έπιπλα μόνοι σας – δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς τη βοήθεια των πλοιάρχων. Σε κάθε περίπτωση, αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για μικρούς διαδρόμους, που θα δημιουργήσουν μια αρμονική σύνθεση..

Εντοιχιζόμενες και ημιχτισμένες ντουλάπες για το διάδρομο Εντοιχιζόμενες και ημιχτισμένες ντουλάπες για το διάδρομο

Αρθρωτές ντουλάπες

Αυτός ο τύπος σχετίζεται με ένα πλήρες σύνολο ντουλάπας και αποτελείται από ξεχωριστές ενότητες-τμήματα. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα βολικό σύστημα αποθήκευσης συνδυάζοντας ράφια, κρεμάστρες ή συρτάρια στην επιθυμητή σειρά και ποσότητα. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να αγοράσετε άλλα στοιχεία, τα οποία είναι ιδιαίτερα σημαντικά για το διάδρομο, η πλήρωση των ντουλαπιών στα οποία ποικίλλει ανάλογα με την εποχή.

Αρθρωτές ντουλάπες για το διάδρομο

Γωνιακές ντουλάπες

Οι κατασκευές αυτού του τύπου είναι κατάλληλες για διαδρόμους, στους οποίους η γωνία είναι το βέλτιστο μέρος για τη θέση του γκαρνταρόμπα. Αυτός ο χώρος είναι συχνά άδειος λόγω της μη πρακτικότητάς του, αλλά οι γωνιακές ντουλάπες θα ταιριάζουν απόλυτα σε κάθε χώρο..

Έρχονται σε διαφορετικά σχήματα, λόγω των οποίων διακρίνονται τρεις τύποι. Η πιο απλή είναι μια ντουλάπα σε σχήμα L, δύο θήκες της οποίας βρίσκονται κάθετα μεταξύ τους.

Η ντουλάπα σε σχήμα τριγώνου ακολουθεί τις πλευρές της γωνίας. Και παρόλο που η επιλογή δεν διαφέρει στην ευρυχωρία, ταιριάζει πολύ συμπαγή στο εσωτερικό..

Άλλα υποείδη περιλαμβάνουν πενταγωνικά και τραπεζοειδή σχήματα. Είναι σχεδιασμένα για να αποθηκεύουν πολλά πράγματα, αλλά καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο..

Γωνιακές ντουλάπες για το διάδρομο Γωνιακές ντουλάπες για το διάδρομο

Συρόμενη ντουλάπα στο διάδρομο για διαφορετικά στυλ

Η ντουλάπα με συρόμενες πόρτες είναι ένα μοντέρνο σχέδιο από μόνο του. Ως εκ τούτου, είναι το πιο κατάλληλο για μοντέρνο στυλ, αλλά δεν περιορίζεται σε αυτά. Οι συρόμενες ντουλάπες μπορούν να χωρέσουν σε οποιοδήποτε εσωτερικό διάδρομο, αν επιλέξετε το σωστό σχέδιο.

Συρόμενες ντουλάπες σε μοντέρνο στιλ

Αυτό το στυλ δεν υπαγορεύει ορισμένα πλαίσια στο σχεδιασμό των επίπλων, συμπεριλαμβανομένης μιας ντουλάπας. Προτιμάται η απλότητα, τα σύγχρονα υλικά, οι προσαρμοσμένες υφές και η διακόσμηση. Για παράδειγμα, μοντέλα με λείες γραμμές, αντίθεση γυαλιστερών και ματ επιφανειών, συνδυασμός δομών σε φωτεινούς συνδυασμούς χρωμάτων θα φαίνονται καλά..

Συρόμενες ντουλάπες για το διάδρομο σε μοντέρνο στιλ Συρόμενες ντουλάπες για το διάδρομο σε μοντέρνο στιλ

Συρόμενες ντουλάπες σε κλασικό στιλ

Για διαδρόμους σε κλασικό στυλ, είναι κατάλληλες συρόμενες ντουλάπες από φυσικό ξύλο ή απομίμηση του, βαμμένες σε παστέλ ανοιχτά χρώματα. Η πόρτα μπορεί να διακοσμηθεί με σκαλιστά μοτίβα, σχέδια. Οι γωνίες του σώματος και οι γραμμές με απαλές καμπύλες θα ταιριάζουν με την αισθητική του στυλ.

Συρόμενες ντουλάπες για το διάδρομο σε κλασικό στιλ

Συρόμενες ντουλάπες στο στυλ του μινιμαλισμού

Σε αυτό το στυλ, μια ομαλή, μονόχρωμη πρόσοψη ενσωματωμένων ντουλαπιών φαίνεται καλή χωρίς περιττές λεπτομέρειες. Μια ενδιαφέρουσα επιλογή είναι τα έπιπλα που επαναλαμβάνουν τη σκιά του τοίχου, τα οποία σας επιτρέπουν να ταιριάζετε σχεδόν πλήρως στο εσωτερικό του διαδρόμου, χωρίς να αφαιρείτε πολύτιμα τετραγωνικά μέτρα.

Ντουλάπες για το διάδρομο σε στιλ μινιμαλισμού Ντουλάπες για το διάδρομο σε στιλ μινιμαλισμού

Συρόμενες ντουλάπες σε στιλ Προβηγκίας

Αυτό το στυλ προϋποθέτει έναν απλό αλλά υφή σχεδιασμού, μόνο για να ακολουθήσετε τους κανόνες θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο αναζητώντας κατάλληλα έπιπλα. Το γεγονός είναι ότι η Προβηγκία αγαπά τα vintage αντικείμενα ή αυτά που μιμούνται την αρχαιότητα. Πρόκειται για τις πιο συχνά ξύλινες ντουλάπες, βαμμένες σε παστέλ αποχρώσεις, με σκαλιστά ή σχέδια ζωγραφισμένα στο χέρι..

Ντουλάπες στο διάδρομο σε στιλ Προβηγκίας

Ντουλάπες σε στιλ σοφίτας

Εάν επιλέξετε μια ντουλάπα για ένα δωμάτιο σε στιλ σοφίτας, τότε ο διάδρομος είναι πιθανό να είναι αρκετά ευρύχωρος ή συνδυασμένος με το σαλόνι. Αυτό διευρύνει σημαντικά τις επιλογές για τα μοντέλα και τις τοποθεσίες τους. Αλλά όταν επιλέγετε ένα σχέδιο, είναι καλύτερο να εστιάσετε σε μοντέρνες ξύλινες κατασκευές, κατασκευασμένες σε σιωπηλές αποχρώσεις. Οι προσόψεις με τους καθρέφτες φαίνονται καλά.

Συρόμενες ντουλάπες για το διάδρομο σε στιλ σοφίτας Συρόμενες ντουλάπες για το διάδρομο σε στυλ σοφίτας

Προτάσεις επιλογής

Καταλάβαμε τα στυλ, τις διαμορφώσεις και τα σχήματα. Τι άλλο να ψάξετε όταν αγοράζετε μια ντουλάπα για το διάδρομο?

Πρώτον, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί κατά την επιλογή ενός μηχανισμού ανοίγματος πόρτας – υπάρχουν διάφοροι τύποι αυτών. Το πιο συνηθισμένο είναι όταν το διαμέρισμα είναι σε μεταλλικό πλαίσιο και κινείται κατά μήκος μιας ειδικής αυλάκωσης στους κυλίνδρους. Αλλά αυτή η επιλογή δεν είναι αξιόπιστη, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο κύλινδρος να γλιστρήσει με ισχυρό χτύπημα. Σύμφωνα με αυτό το κριτήριο, είναι πιο κερδοφόρο να αγοράσετε μια δομή με μηχανισμό δεύτερου τύπου, όπου οι τροχοί κινούνται κατά μήκος του μονότροχου..

Δεύτερον, δώστε προσοχή στα προφίλ της πόρτας. Αυτό ισχύει για όσους ανησυχούν για την εμφάνιση περιττών ήχων. Το σύστημα αλουμινίου είναι πιο αθόρυβο και φαίνεται πιο προσεγμένο καθώς οι κύλινδροι είναι κρυμμένοι μέσα. Ο χάλυβας, κατά συνέπεια, δημιουργεί κραδασμούς ήχου, αλλά είναι πιο ανθεκτικός από τον πρώτο τύπο.

Τρίτον, προσπαθήστε να επιλέξετε συρόμενες πόρτες με πλάτος όχι μεγαλύτερο από ένα μέτρο. Διαφορετικά, μπορεί να είναι ενοχλητικό να τα χρησιμοποιήσετε λόγω του μεγάλου βάρους και του μεγέθους τους..

Συρόμενη ντουλάπα για το διάδρομο - Συστάσεις για επιλογή

Πού να τοποθετήσετε την ντουλάπα στο διάδρομο?

Η θέση του συστήματος αποθήκευσης εξαρτάται από το μέγεθος του διαδρόμου, τη διάταξη και τη συνολική σύνθεση επίπλων.

Για το εσωτερικό μιας μικρής περιοχής, συνιστάται να τοποθετήσετε την ντουλάπα σε μια θέση ή να προτιμήσετε το γωνιακό μοντέλο. Αξιολογήστε ρεαλιστικά τις ανάγκες του χώρου και επιλέξτε μια επιλογή που θα φιλοξενεί μόνο τα πιο απαραίτητα αντικείμενα. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε ένα σχέδιο κατάλληλο για τις παραμέτρους σας, είναι καλύτερο να το αγοράσετε κατά παραγγελία. Οι πόρτες με καθρέφτη επιφάνεια θα φαίνονται καλά, που σας επιτρέπουν να επεκτείνετε οπτικά το χώρο.

Μια συρόμενη ντουλάπα σε μια θέση είναι η ιδανική λύση για ένα στενό διάδρομο ή διάδρομο και σε ουδέτερα χρώματα δεν θα προσελκύσει την προσοχή. Μια είσοδος με τετράγωνη γεωμετρία είναι κατάλληλη για όλες τις επιλογές. Εάν το δωμάτιο συνδυάζεται με άλλο δωμάτιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το καμαρίνι ως διαμέρισμα που παρέχει λειτουργική χωροθέτηση.

Όταν επιλέγετε ένα μέρος για μια ντουλάπα, πρέπει να λάβετε υπόψη τη θέση της μπροστινής πόρτας, αποφεύγοντας τη στενή επαφή με αυτήν. Καλύτερα αν βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το διάδρομο.

Πού να τοποθετήσετε την ντουλάπα στο διάδρομο Πού να τοποθετήσετε την ντουλάπα στο διάδρομο Πού να τοποθετήσετε την ντουλάπα στο διάδρομο

Συρόμενες ντουλάπες για το διάδρομο – φωτογραφία

Εάν οι προτεινόμενες επιλογές και συμβουλές δεν είναι αρκετές για να αποφασίσετε για την επιλογή μιας ντουλάπας στο διάδρομο, προτείνουμε να ρίξετε μια ματιά στην επιλογή των φωτογραφιών μας. Συλλέξαμε φωτεινές, καθώς και τις πιο ενδιαφέρουσες ιδέες που σίγουρα θα σας εμπνεύσουν να πάρετε τη σωστή απόφαση. Καλή προβολή!

Συρόμενες ντουλάπες για το διάδρομο - φωτογραφία Συρόμενες ντουλάπες για το διάδρομο - φωτογραφία Συρόμενες ντουλάπες για το διάδρομο - φωτογραφία Συρόμενες ντουλάπες για το διάδρομο - φωτογραφία Συρόμενες ντουλάπες για το διάδρομο - φωτογραφία Συρόμενες ντουλάπες για το διάδρομο - φωτογραφία Συρόμενες ντουλάπες για το διάδρομο - φωτογραφία Συρόμενες ντουλάπες για το διάδρομο - φωτογραφία Συρόμενες ντουλάπες για το διάδρομο - φωτογραφία Συρόμενες ντουλάπες για το διάδρομο - φωτογραφία Συρόμενες ντουλάπες για το διάδρομο - φωτογραφία Συρόμενες ντουλάπες για το διάδρομο - φωτογραφία Συρόμενες ντουλάπες για το διάδρομο - φωτογραφία Συρόμενες ντουλάπες για το διάδρομο - φωτογραφία Συρόμενες ντουλάπες για το διάδρομο - φωτογραφία Συρόμενες ντουλάπες για το διάδρομο - φωτογραφία Συρόμενες ντουλάπες για το διάδρομο - φωτογραφία Συρόμενες ντουλάπες για το διάδρομο - φωτογραφία Συρόμενες ντουλάπες για το διάδρομο - φωτογραφία Συρόμενες ντουλάπες για το διάδρομο - φωτογραφία Συρόμενες ντουλάπες για το διάδρομο - φωτογραφία Συρόμενες ντουλάπες για το διάδρομο - φωτογραφία Συρόμενες ντουλάπες για το διάδρομο - φωτογραφία Συρόμενες ντουλάπες για το διάδρομο - φωτογραφία Συρόμενες ντουλάπες για το διάδρομο - φωτογραφία Συρόμενες ντουλάπες για το διάδρομο - φωτογραφία Συρόμενες ντουλάπες για το διάδρομο - φωτογραφία Συρόμενες ντουλάπες για το διάδρομο - φωτογραφία

Βίντεο: Συρόμενες ντουλάπες στο εσωτερικό του διαδρόμου

Previous Post
Γωνιακός νεροχύτης για την κουζίνα (60 φωτογραφίες): τύποι και μοντέλα
Next Post
Baldakin for barneseng (60 bilder)