Γυάλινη ταπετσαρία στο εσωτερικό του διαμερίσματος
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Γυάλινη ταπετσαρία στο εσωτερικό του διαμερίσματος

Γυάλινη ταπετσαρία στο εσωτερικό του διαμερίσματος

Όταν επιλέγουν μια διακόσμηση για τοίχους, πολλοί αρνούνται να κολλήσουν ταπετσαρία: τα χαρτιά είναι βραχύβια, συνθετικά – δεν επιτρέπουν στον αέρα να περάσει. Το μόνο που απομένει είναι η ζωγραφική, αλλά τι γίνεται αν θέλετε να προσθέσετε μια όμορφη υφή στο εσωτερικό; Σε αυτή την περίπτωση, η ιδανική λύση θα ήταν η γυάλινη ταπετσαρία – ένα φιλικό προς το περιβάλλον υλικό από τις καλύτερες γυάλινες κλωστές, το οποίο προσκολλάται τέλεια στην επιχρισμένη επιφάνεια, προστατεύοντάς το από μικρορωγμές και μούχλα, διατηρώντας παράλληλα την άψογη εμφάνισή του για πολλά χρόνια..

Τι είναι αυτό? Χαρακτηριστικά της παραγωγής

Η κύρια πρώτη ύλη για αυτό το υλικό είναι η χαλαζιακή άμμος, η οποία αναμειγνύεται με σόδα, ασβεστόλιθο και άργιλο και στη συνέχεια λιώνει σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες (+ 1200 ° C) σε γυάλινο νερό. Νήματα που μοιάζουν με ιστούς αράχνης τραβούνται από αυτό, τυλίγονται σε μπομπίνες και υφαίνεται ένα εύκαμπτο ημιδιαφανές ύφασμα.

Το πάχος των ινών προσαρμόζεται επιταχύνοντας ή επιβραδύνοντας την κίνηση του μηχανήματος και ο τρόπος που υφαίνουν επηρεάζει τα φυσικά και διακοσμητικά χαρακτηριστικά της τελικής γυάλινης ταπετσαρίας. Έτσι, λαμβάνεται ένα λεπτό, εύκαμπτο και πολύ λεπτό πλέγμα με ενισχυτικές ιδιότητες..

Τι είναι το fiberglass

Τύποι υαλοβάμβακα

Ανάλογα με την πυκνότητα και την υφή, η ταπετσαρία από υαλοβάμβακα χωρίζεται σε δύο τύπους – ιστούς αράχνης και μοτίβο. Τα πρώτα είναι πιο λεία, ελαφριά και χρησιμοποιούνται κυρίως για φινίρισμα οροφών. Τα μοτίβα είναι εύκολο να αναγνωριστούν από ένα έντονο ανάγλυφο μοτίβο, το οποίο σχηματίζεται σε έναν αργαλειό, σαν ύφασμα από ζακάρ. Οι πιο δημοφιλείς υφές είναι ματ, γεωμετρικά σχήματα ή λουλουδάτα μοτίβα..

Οι γυάλινες ίνες μπορούν αρχικά να χρωματιστούν χύμα, αλλά πιο συχνά είναι διαφανείς λευκές και προσαρμοσμένες για επαναχρησιμοποιήσιμη βαφή.

Τύποι υαλοβάμβακα

Γυάλινες ίνες – είναι επικίνδυνη η χρήση?

Κατ ‘αναλογία με το γυάλινο μαλλί, πολλοί φοβούνται να χρησιμοποιήσουν γυάλινο μαλλί στο εσωτερικό. Ωστόσο, αυτά τα υλικά είναι εντελώς διαφορετικά – αν κοιτάξετε κάτω από το μικροσκόπιο, μπορείτε να δείτε ότι οι ίνες της μόνωσης είναι εύθραυστες και με ακονισμένα άκρα, ενώ οι ίνες γυαλιού που χρησιμοποιούνται για ταπετσαρία είναι πολύ ισχυρότερες, πιο λείες και στο σπάσιμο που έχουν ίσιο κυλινδρικό σχήμα.

Όταν είναι κολλημένη στον τοίχο, η γυάλινη ταπετσαρία συμπιέζεται επιπλέον, εμποτίζεται στη μία πλευρά με κόλλα και στην άλλη με χρώμα, μετά την οποία μπορείτε να τα αγγίξετε ελεύθερα χωρίς κίνδυνο ερεθισμού του δέρματος.

Παρ ‘όλα αυτά, το ίδιο το φινίρισμα συνιστάται να εκτελείται με κλειστά ρούχα και προστατευτικά γάντια, καθώς τα “γυμνά” γυάλινα σπειρώματα μπορούν να αφήσουν μικροσκοπικές γρατζουνιές στα χέρια που προκαλούν φαγούρα.

Fiberνα γυαλιού στο εσωτερικό

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του υαλοβάμβακα

Στην Ευρώπη, η ταπετσαρία από υαλοβάμβακα είναι πολύ δημοφιλής και υπάρχουν αρκετά κατανοητοί λόγοι για αυτό:

– Πρακτικότητα – η διάρκεια ζωής της ταπετσαρίας από υαλοβάμβακα είναι από 25 έως 50 χρόνια, γεγονός που εξαλείφει την ανάγκη για επισκευές για μεγάλο χρονικό διάστημα, αν και αν το επιθυμείτε, μπορείτε να αλλάξετε τα χρώματα και να ενημερώσετε το σχέδιο. Κρατούν πολύ σταθερά, δεν ξεκολλούν, δεν καταστρέφονται από κατοικίδια ζώα.

– Φιλικότητα προς το περιβάλλον – χρησιμοποιούνται μόνο φυσικά υλικά για την κατασκευή γυάλινων υφασμάτων, τα οποία είναι απολύτως ασφαλή για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον. Οι τοίχοι που καλύπτονται με υαλοβάμβακα επιτρέπουν στον αέρα και την υγρασία να περνούν ελεύθερα, η μούχλα δεν εμφανίζεται πάνω τους και γίνεται πιο εύκολο να αναπνεύσετε στο δωμάτιο.

– Πυρασφάλεια – σε αντίθεση με το χαρτί και το πολυμερές, οι ίνες γυαλιού δεν αναφλέγονται και αρχίζουν να λιώνουν μόνο σε θερμοκρασίες άνω των 1000 μοίρες, χωρίς να εκπέμπουν διαβρωτικές αναθυμιάσεις.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του υαλοβάμβακα

– Αντοχή στην υγρασία – χάρη σε αυτήν την ποιότητα, η γυάλινη ταπετσαρία είναι ιδανική για μπάνια και κουζίνες. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για επικόλληση στις προσόψεις επίπλων κουζίνας ή ποδιά ακουστικών.

– Αισθητική – η επιφάνεια που καλύπτεται από τον “ιστό αράχνης” φαίνεται απόλυτα επίπεδη και φαίνεται ότι είναι απλά ένας τέλειος λεκές. η ταπετσαρία με υφή από γυαλί δίνει στο εσωτερικό μια εξαιρετική εμφάνιση και φαίνεται επίσης ενδιαφέρουσα και διακριτική.

Από τα μειονεκτήματα των ινών γυαλιού, μπορεί να διακριθεί ένα αρκετά υψηλό κόστος, το οποίο, ωστόσο, ισοπεδώνεται από τη μεγάλη διάρκεια ζωής μιας τέτοιας επίστρωσης.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η επιλογή των σχεδίων δεν είναι αρκετά μεγάλη σε σύγκριση, για παράδειγμα, με την τεράστια ποικιλία εκτυπώσεων με μετάξι σε ταπετσαρία βινυλίου. Αλλά αν λάβουμε υπόψη τους τοίχους κυρίως ως φόντο για το υπόλοιπο εσωτερικό, τότε η επιλογή υπέρ της διακριτικής κομψότητας της γυάλινης ταπετσαρίας μπορεί να γίνει ακόμη προτιμότερη..

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του υαλοβάμβακα

Πώς να κολλήσετε υαλοβάμβακα?

Αν και η ταπετσαρία από υαλοβάμβακα έχει ελαφρώς μεγαλύτερο βάρος και πυκνότητα από άλλα υλικά ρολού για διακόσμηση τοίχων, τα χαρακτηριστικά της κόλλησής τους είναι σχεδόν τα ίδια. Αρχικά, είναι σημαντικό να προετοιμάσετε σωστά την επιφάνεια – πρέπει να είναι επίπεδη, ομαλά σοβατισμένη και στεγνή. Μικρές ρωγμές και βαθουλώματα έως 1 cm2. το υαλοβάμβακα θα κρυφτεί, αλλά οι προφανείς ελλείψεις θα πρέπει να διορθωθούν ακόμη και πριν από την έναρξη των εργασιών ολοκλήρωσης.

Για υαλοβάμβακα, χρησιμοποιείται ειδική κόλλα με βάση άμυλο ή PVA. Είναι αρκετά παχύ, επομένως, εφαρμόζεται αποκλειστικά στον τοίχο λίγο πριν την κόλληση. Τα ρολά κόβονται με ένα κληρικό μαχαίρι σε λωρίδες του απαιτούμενου μήκους, με περιθώριο 10 cm για να ευθυγραμμιστεί το σχέδιο.

Θα πρέπει να αρχίσετε να κολλάτε από ένα κατακόρυφο σημείο αναφοράς: ένα παράθυρο, μια πόρτα ή μια γωνία, ελέγχοντας την ορθότητα των γραμμών με μια γραμμή. Μπορείτε επίσης να μετρήσετε το πλάτος της ταπετσαρίας και να σημειώσετε εκ των προτέρων τους τοίχους με ένα μολύβι..

Οι περαιτέρω ενέργειες δεν διαφέρουν από τη διαδικασία με καλύμματα από χαρτί ή βινύλιο: το υλικό εξομαλύνεται με πλαστική σπάτουλα, η οποία αφαιρεί επίσης την περίσσεια κόλλας και τις φυσαλίδες αέρα. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στις αρθρώσεις, καθώς και στις γωνίες – πρέπει να είναι ομοιόμορφες, να μην επικαλύπτονται..

Μετά την πλήρη ξήρανση, η γυάλινη ταπετσαρία ξαναχρωματίζεται με αραιωμένη κόλλα για να μειωθεί η κατανάλωση χρώματος. Μετά από περίπου μία ημέρα, μπορείτε να αρχίσετε να εφαρμόζετε το διακοσμητικό στρώμα φινιρίσματος. Για στεγνά δωμάτια, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα ακρυλικό χρώμα με βάση το νερό, ενώ στην κουζίνα και το μπάνιο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χρώμα λατέξ ανθεκτικό στην υγρασία.

Μπορείτε να βάψετε ξανά υφή γυαλιού με υφή από 8 έως 20 φορές – αυτή η παράμετρος εξαρτάται από την ποιότητα του υλικού, τον όγκο του σχεδίου και την πυκνότητα του χρησιμοποιούμενου χρώματος.

Πώς να κολλήσετε υαλοβάμβακα;

Γυάλινη ταπετσαρία στο εσωτερικό – φωτογραφία

Σας παρουσιάζουμε μια επιλογή φωτογραφιών που δείχνουν γυάλινη ταπετσαρία στο εσωτερικό διαφορετικών δωματίων. Αυτά τα παραδείγματα θα σας βοηθήσουν να βρείτε ενδιαφέρουσες λύσεις για τη διακόσμηση τοίχων χρησιμοποιώντας αυτό το υλικό και να βρείτε νέους τρόπους για να συνδυάσετε υφές, χρώματα και σχέδια. Εμπνέομαι!

Fiberνα γυαλιού στο εσωτερικό ενός παιδικού δωματίου Γυάλινη ταπετσαρία στο εσωτερικό του μπάνιου Γυάλινη ταπετσαρία στο εσωτερικό του καθιστικού και της κουζίνας Γυάλινες ίνες στο εσωτερικό της κουζίνας Γυάλινη ταπετσαρία στο εσωτερικό του υπνοδωματίου Γυάλινη ταπετσαρία στο εσωτερικό του υπνοδωματίου Γυάλινη ταπετσαρία στο εσωτερικό του σαλονιού Γυάλινες ίνες στο εσωτερικό της κουζίνας Fiberνα γυαλιού στο εσωτερικό ενός παιδικού δωματίου Γυάλινη ταπετσαρία στο εσωτερικό του σαλονιού Γυάλινη ταπετσαρία στο εσωτερικό του διαδρόμου Γυάλινη ταπετσαρία στο εσωτερικό του σαλονιού Γυάλινη ταπετσαρία στο εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας Γυάλινες ίνες στο εσωτερικό του δωματίου Γυάλινη ταπετσαρία στο εσωτερικό του διαδρόμου και του διαδρόμου Γυάλινη ταπετσαρία στο εσωτερικό του σαλονιού Γυάλινη ταπετσαρία στο εσωτερικό ενός παιδικού δωματίου για ένα αγόρι Γυάλινη ταπετσαρία στο εσωτερικό ενός παιδικού δωματίου για ένα κορίτσι Γυάλινη ταπετσαρία στο εσωτερικό του υπνοδωματίου Γυάλινες ίνες στο εσωτερικό του δωματίου

Βίντεο: Πώς να βάψετε υαλοβάμβακα?

Previous Post
Μπάνιο βαρελιού (80 φωτογραφίες): πώς να χτίσετε με τα χέρια σας
Next Post
Bad i skandinavisk stil (+60 bilder)