Οθόνες για καλοριφέρ: 65 φωτογραφίες και ιδέες
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Οθόνες για καλοριφέρ: 65 φωτογραφίες και ιδέες

Οθόνες για καλοριφέρ: 65 φωτογραφίες και ιδέες

Οι οθόνες μπαταριών γίνονται όλο και πιο σημαντικό έπιπλο κάθε χρόνο. Αν νωρίτερα χρησιμοποιούνταν, στις περισσότερες περιπτώσεις, σε δημόσιους χώρους, σήμερα, χάρη στις εξαιρετικές διακοσμητικές τους ιδιότητες, γίνονται μια κομψή διακόσμηση διαμερισμάτων και σπιτιών. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για το τι πάνελ μπορεί να είναι που καλύπτουν εσωτερικές μπαταρίες, καθώς και πώς να τις διακοσμήσετε..

Σκοπός των ασπίδων μπαταρίας

Οι σύγχρονες οθόνες έχουν σχεδιαστεί για να εκτελούν πολλές λειτουργίες, συγκεκριμένα:

– Προστατεύστε από τυχαίο σοκ, καθώς οι διόγκωση των άκρων των μπαταριών μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμό. Οι οθόνες εγκαθίστανται συχνά σε δωμάτια με μεγάλο πλήθος ανθρώπων, σε σχολεία, κλινικές, γυμναστήρια.

– Διασφάλιση της κανονικής και αποτελεσματικής λειτουργίας της μπαταρίας θέρμανσης.

– Προστασία των θερμαντικών σωμάτων από τη συσσώρευση σκόνης και βρωμιάς, γεγονός που απλοποιεί σημαντικά τον καθαρισμό.

– Διακοσμητική λειτουργία – ένας τεράστιος αριθμός τρόπων για να διακοσμήσετε τις οθόνες σας επιτρέπει να τις κάνετε μια κομψή προσθήκη στο εσωτερικό.

Έχοντας εγκαταστήσει μια οθόνη που καλύπτει ένα αντιαισθητικό καλοριφέρ, μπορείτε να εγκαταλείψετε εντελώς τις μακριές κουρτίνες, αντικαθιστώντας τις με μοντέρνους τυλιγμένους ή ρωμαϊκούς καμβάδες.

Οθόνες για καλοριφέρ - προοριζόμενη χρήση Οθόνες για καλοριφέρ - προοριζόμενη χρήση

Ποικιλίες οθονών για μπαταρίες

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες εποχές, όταν τα προστατευτικά μπαταρίας ήταν απλά μεταλλικά μεντεσέ πάνελ, οι σημερινές οθόνες διατίθενται σε πολύ μεγαλύτερη ποικιλία μοντέλων. Ολόκληρη η ποικιλία μπορεί να ταξινομηθεί σύμφωνα με δύο κύρια χαρακτηριστικά: ανά είδος κατασκευής και υλικό κατασκευής..

Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού

Οι οθόνες για μπαταρίες χωρίζονται συμβατικά σε διάφορους τύπους, ανάλογα με το σχεδιασμό και τη μέθοδο εφαρμογής τους. Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι:

1. Επίπεδα πάνελ για θερμαντικά σώματα σε εσοχή. Αυτές οι οθόνες βοηθούν στο να διακοσμήσετε την ανεπιθύμητη τραχιά εμφάνιση της μπαταρίας. Μπορούν να είναι μεντεσέδες ή με τη μορφή οθόνης για κινητά. Οι οθόνες πρακτικά δεν καταλαμβάνουν τη χρήσιμη περιοχή του δωματίου. Συχνά σε κομψούς εσωτερικούς χώρους μπορείτε να βρείτε καμβά αυτού του σχεδιασμού, συμπληρωμένα με σχέδια ή γλυπτά, τα οποία αυτόματα τα μετατρέπουν σε εξαιρετική διακόσμηση.

2. Αρθρωτά πάνελ χωρίς καλύμματα – ικανά να παρέχουν τη μέγιστη κατανομή των ροών θερμού αέρα στο δωμάτιο.

3. Πάνελ εξοπλισμένα με καπάκι (κουτιά) – συχνότερα από μέταλλο. Οι οθόνες με ένα χαοτικό πλέγμα φαίνονται όμορφες. Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτού του είδους οι οθόνες κουτιού μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως πρωτότυπο περίπτερο, κομοδίνο. Όταν αγοράζετε μια οθόνη με τη μορφή κλειστού κουτιού, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην παρουσία ανοιγμάτων υψηλής ποιότητας που παρέχουν καλό αερισμό. Εάν ο πίνακας έχει μικρές οπές, δεν αξίζει να αγοράσετε ένα τέτοιο προϊόν. Κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης, δεν συνιστάται η τοποθέτηση αντικειμένων στο καπάκι έτσι ώστε να μην υπερθερμαίνεται και ο ζεστός αέρας να κυκλοφορεί ελεύθερα.

Ποικιλίες οθονών για καλοριφέρ - Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού Ποικιλίες οθονών για καλοριφέρ - Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού Ποικιλίες οθονών για καλοριφέρ - Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού

Ανάλογα με το υλικό

Το υλικό έχει μεγάλη σημασία για την επιλογή της οθόνης, καθώς ακριβώς από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της εξαρτάται όχι μόνο η καλή παροχή θερμότητας και η αξιόπιστη προστασία, αλλά και η διακόσμηση του δωματίου. Οι πρώτες ύλες για την κατασκευή προστασίας για τα θερμαντικά σώματα είναι:

1. Μέταλλο. Ένα εξαιρετικό υλικό από το οποίο κατασκευάζονται φθηνές δομές. Στην παραγωγή, χρησιμοποιείται ένα μεταλλικό φύλλο, το οποίο είναι βαμμένο σε χρώμα χάλυβα, καθώς και ανοξείδωτο ατσάλι. Το πάνελ αποκτά αισθητική εμφάνιση με τη βοήθεια διάτρησης. Για πρώτη φορά ένα τέτοιο προϊόν γεννήθηκε τον 19ο αιώνα στη Ρωσία και μέχρι σήμερα δεν χάνει τη σημασία του, αποκτώντας νέα χαρακτηριστικά σχεδιασμού. Το μέταλλο παρέχει υψηλή διάχυση θερμότητας, καθαρίζεται εύκολα, ενώ παρέχει αξιόπιστη προστασία. Οι μεταλλικές οθόνες μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τη μεταφορά αέρα, επιταχύνοντας τη θέρμανση του δωματίου. Συχνά, τέτοια μοντέλα εγκαθίστανται σε εσωτερικούς χώρους με στυλ μινιμαλισμού, υψηλής τεχνολογίας, πατάρι.

2. Ξύλο. Αυτό το φιλικό προς το περιβάλλον υλικό έχει πολλά πλεονεκτήματα. Πρώτα απ ‘όλα, αξίζει να σημειωθεί η υψηλή μεταφορά θερμότητας και η αισθητική, η οποία επιτρέπει στα πάνελ να είναι σε τέλεια αρμονία με το περιβάλλον. Το ξύλο προσφέρεται καλά για επεξεργασία, έτσι οι οθόνες μπαταριών μπορούν να έχουν την πιο πολυτελή εμφάνιση με γλυπτά.

Η χρήση διαφόρων ειδών δέντρων, καθώς και η χρήση χρωμάτων και βερνικιών, βοηθούν στη δημιουργία πραγματικών αριστουργημάτων. Τα πάνελ Rattan έχουν αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα σήμερα, τα οποία έχουν όχι μόνο υψηλή αισθητική, αλλά και χαρακτηριστικά αντοχής. Όσον αφορά την ευκολία φροντίδας, είναι καλύτερο να επιλέξετε μοντέλα κατασκευασμένα από τεχνητό μπαστούνι..

Οι ψάθινες οθόνες φαίνονται υπέροχες σε συνδυασμό με ένα κουτί από ξύλο ή MDF. Η ξύλινη οθόνη θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε κλασικούς ή ιστορικούς εσωτερικούς χώρους, καθώς και σε ζεστά σκανδιναβικά δωμάτια, χορωδίες Προβηγκίας ή δωμάτια με οικολογικό στιλ. Αξίζει να δοθεί προσοχή στο γεγονός ότι μια ξύλινη δομή δεν μπορεί να είναι φθηνή, καθώς αυτό δείχνει άμεσα τη χαμηλή ποιότητά της..

3. Γυαλί. Οι σύγχρονες τεχνολογίες καθιστούν δυνατή την παραγωγή των πιο ανθεκτικών υάλινων υλικών από τα οποία κατασκευάζονται έπιπλα, χωρίσματα και άλλα εσωτερικά στοιχεία. Επιπλέον, αυτό το υλικό έχει πολλούς τρόπους διακόσμησης. Τα πάνελ διατίθενται σε σκληρυμένο ή χρωματισμένο γυαλί και είναι πλαστικοποιημένα για να είναι δύσκολο να σπάσουν ή να γρατζουνιστούν. Ταυτόχρονα, οι γωνίες των προϊόντων υφίστανται πρόσθετη επεξεργασία για να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους. Μια πιο δημοσιονομική επιλογή είναι τα προϊόντα ακρυλικού γυαλιού με διαφάνεια ή θαμπάδα. Η αξιοπρέπεια του τελευταίου έγκειται σε μια ευρεία παλέτα χρωμάτων..

Μια ιδιαίτερη θέση ανάμεσα στις γυάλινες οθόνες για τις μπαταρίες καταλαμβάνουν καμβάδες από βιτρό που βασίζονται σε γυαλί triplex που λαμβάνεται από τη σύνδεση πολλών στρωμάτων με μια πολυμερή σύνθεση. Μία από τις τεχνικές για τη δημιουργία βιτρό – η μέθοδος Tiffany – σας επιτρέπει να αποκτήσετε εντελώς αποκλειστικούς καμβάδες. Αυτή η μέθοδος περιλαμβάνει την αποκοπή μεμονωμένων τμημάτων γυαλιού του σχεδίου με ένα κόφτη γυαλιού και στη συνέχεια τη συναρμολόγησή τους σε μια σύνθεση σε μια χάλκινη βλεφαρίδα με συγκόλληση. Η τιμή τέτοιων προϊόντων είναι ίσως η υψηλότερη..

4. Πλαστικό. Αυτό το υλικό είναι το φθηνότερο και χρησιμοποιείται σπάνια. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όταν θερμαίνεται, το πλαστικό μπορεί να παραμορφωθεί και να απελευθερώσει ουσίες επικίνδυνες για το ανθρώπινο σώμα. Το δωμάτιο όπου είναι τοποθετημένη η πλαστική οθόνη για την μπαταρία πρέπει να αερίζεται όσο το δυνατόν συχνότερα κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης..

5. MDF. Οι πλάκες από πιεσμένα ρινίσματα χρησιμοποιούνται, κατά κανόνα, για τη διακόσμηση κουτιών και πλαισίων, και η ίδια η οθόνη μπορεί να είναι γυάλινη ή πλαστική. Αυτός ο σχεδιασμός σας επιτρέπει να αλλάζετε τα ένθετα που είναι βαρετά στο μάτι κατά καιρούς. Το υλικό δεν είναι επιρρεπές σε παραμόρφωση, αλλά μάλλον μαζικό.

Ποικιλίες οθονών για καλοριφέρ - Ανάλογα με το υλικό Ποικιλίες οθονών για καλοριφέρ - Ανάλογα με το υλικό Ποικιλίες οθονών για καλοριφέρ - Ανάλογα με το υλικό

Σχεδιασμός οθόνης μπαταρίας

Με τα χρόνια, οι καμβάδες που κρύβουν τα καλοριφέρ έχουν γίνει μια κομψή προσθήκη στο εσωτερικό. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κάνετε μια πραγματική διακόσμηση από την οθόνη. Πρώτα απ ‘όλα, αυτό αφορά ξύλινα προϊόντα, τα οποία συχνά συμπληρώνονται με σκαλιστά στοιχεία σε κλασικούς εσωτερικούς χώρους. Το χαριτωμένο σκάλισμα δίνει στην ατμόσφαιρα κάποια ελαφρότητα και πολυπλοκότητα. Καμβάδες που ταιριάζουν με το χρώμα των επίπλων φαίνονται καλά. Οι γυάλινες οθόνες διαθέτουν ειδικές διακοσμητικές ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να συμπληρωθούν με τους ακόλουθους τρόπους:

– Εκτύπωση φωτογραφιών – θα διακοσμήσει τον καμβά με υπέροχα τοπία, πανόραμα της πόλης και οποιαδήποτε άλλη εικόνα κατόπιν αιτήματος του πελάτη.

– Τα χειροποίητα σχέδια είναι αρκετά ακριβά, αλλά το τελικό αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο. Αυτή η μέθοδος διακόσμησης της οθόνης περιλαμβάνει τη ζωγραφική του καλλιτέχνη με πυριτικά χρώματα. Στη συνέχεια, το βιτρό ψήνεται σε ειδικό φούρνο.

– Η αμμοβολή με την προσθήκη χρωμάτων σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων.

– Η διακόσμηση με αυτοκόλλητη μεμβράνη από μόλυβδο είναι ένας ακριβός τύπος διακόσμησης οθόνης. Το κόστος του οφείλεται στο υψηλό κόστος των πρώτων υλών, αλλά τα σχέδια έχουν μια πλούσια πολύχρωμη παλέτα..

Όμορφα σχέδια από βιτρό δημιουργούνται χρησιμοποιώντας τη μέθοδο facet. Πρόκειται για μια μάλλον πολύπλοκη τεχνολογία, στη διαδικασία της οποίας μεμονωμένα στοιχεία γυαλιού κόβονται πρώτα και στη συνέχεια τυλίγονται με ειδική κόλλα και τοποθετούνται σε μεταλλικό προφίλ. Απολύτως μοναδικές οθόνες παράγονται χρησιμοποιώντας στρας που είναι σε θέση να μιμηθούν την κοπή πολύτιμων υλικών.

Εάν αποφασίσετε να διακοσμήσετε μόνοι σας την οθόνη της μπαταρίας, αυτό μπορεί να γίνει με τη βοήθεια βασικής ζωγραφικής, για παράδειγμα, για να ταιριάζει με το χρώμα του εσωτερικού. Μπορείτε να εφαρμόσετε ένα πρωτότυπο σχέδιο με τη μορφή πιάνου. Για εργασία, χρειάζεστε άσπρα και μαύρα χρώματα. Η εικόνα πρέπει να είναι καλά μελετημένη εκ των προτέρων, έτσι ώστε τα κλειδιά να τοποθετούνται ρεαλιστικά στη σωστή σειρά..

Μια άλλη ενδιαφέρουσα τεχνική – ντεκουπάζ – θα σας επιτρέψει να δώσετε κομψότητα στα πάνελ. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να αγοράσετε χαρτοπετσέτες πολλαπλών στρωμάτων με μοτίβο. Στη συνέχεια, όλα είναι απλά: η οθόνη πρέπει να πλυθεί και να στεγνώσει (μπορείτε να τη βάψετε). Το επάνω στρώμα της χαρτοπετσέτας διαχωρίζεται, εφαρμόζεται στην επιφάνεια του καμβά και καλύπτεται καλά με ένα στρώμα κόλλας PVA. Παράλληλα, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε φυσαλίδες αέρα. Όταν η εφαρμογή στεγνώσει εντελώς, μπορεί να βερνικωθεί για να παρατείνει τη μακροζωία του σχεδίου..

Σχεδιασμός οθόνης για καλοριφέρ Σχεδιασμός οθόνης για καλοριφέρ Σχεδιασμός οθόνης για καλοριφέρ

Οθόνες για καλοριφέρ – φωτογραφία

Μπορείτε να βρείτε πολλές περισσότερες λύσεις για το σχεδιασμό οθονών για μπαταρίες στη συλλογή φωτογραφιών μας. Εδώ προσπαθήσαμε να συλλέξουμε τις πιο ενδιαφέρουσες και πρακτικές ιδέες. Καλή προβολή!

Οθόνες για καλοριφέρ - φωτογραφία Οθόνες για καλοριφέρ - φωτογραφία Οθόνες για καλοριφέρ - φωτογραφία Οθόνες για καλοριφέρ - φωτογραφία Οθόνες για καλοριφέρ - φωτογραφία Οθόνες για καλοριφέρ - φωτογραφία Οθόνες για καλοριφέρ - φωτογραφία Οθόνες για καλοριφέρ - φωτογραφία Οθόνες για καλοριφέρ - φωτογραφία Οθόνες για καλοριφέρ - φωτογραφία Οθόνες για καλοριφέρ - φωτογραφία Οθόνες για καλοριφέρ - φωτογραφία Οθόνες για καλοριφέρ - φωτογραφία Οθόνες για καλοριφέρ - φωτογραφία Οθόνες για καλοριφέρ - φωτογραφία Οθόνες για καλοριφέρ - φωτογραφία Οθόνες για καλοριφέρ - φωτογραφία Οθόνες για καλοριφέρ - φωτογραφία Οθόνες για καλοριφέρ - φωτογραφία Οθόνες για καλοριφέρ - φωτογραφία Οθόνες για καλοριφέρ - φωτογραφία Οθόνες για καλοριφέρ - φωτογραφία Οθόνες για καλοριφέρ - φωτογραφία Οθόνες για καλοριφέρ - φωτογραφία Οθόνες για καλοριφέρ - φωτογραφία Οθόνες για καλοριφέρ - φωτογραφία Οθόνες για καλοριφέρ - φωτογραφία Οθόνες για καλοριφέρ - φωτογραφία Οθόνες για καλοριφέρ - φωτογραφία

Previous Post
Καθρέφτης μπάνιου (85+ φωτογραφίες)
Next Post
Kjøkkendesign i Provence -stil (90 bilder)