Καθρέφτης μπάνιου (85+ φωτογραφίες)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Καθρέφτης μπάνιου (85+ φωτογραφίες)

Καθρέφτης μπάνιου (85+ φωτογραφίες)

Ένα μπάνιο δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς καθρέφτη – ένα απαραίτητο αξεσουάρ που σας επιτρέπει να φροντίζετε την εμφάνισή σας. Τα μοντέρνα σχέδια, εκτός από την κύρια λειτουργία τους, συμβάλλουν στη διακόσμηση του δωματίου, δίνοντας έμφαση στην ιδέα του σχεδιασμού. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία καθρεφτών μπάνιου στα καταστήματα, αλλά όταν επιλέγετε ένα προϊόν, πρέπει να ξεκινήσετε όχι μόνο από αισθητικούς δείκτες, αλλά και από άλλα χαρακτηριστικά, για τα οποία θα μιλήσουμε περαιτέρω..

Κύρια κριτήρια επιλογής

Οι σύγχρονοι καθρέφτες μπάνιου έχουν πολλές ερμηνείες. Διαφέρουν με πολλούς τρόπους: μεγέθη, σχήματα, υλικά κλπ. Τα πάνελ καθρέφτη, που αποτελούνται από αφηρημένο κολάζ, φαίνονται εντυπωσιακά και οι τεράστιες κατασκευές από το δάπεδο μέχρι την οροφή αυξάνουν τέλεια το χώρο και καθιστούν δυνατή τη σκέψη του εαυτού σας, όπως λένε, όλη του τη δόξα. Έτσι, ας εξετάσουμε τι πρέπει να λάβετε υπόψη πρώτα απ ‘όλα όταν επιλέγετε έναν καθρέφτη μπάνιου..

Σχήματα και μεγέθη

Εάν θέλετε να μεταμορφώσετε σημαντικά το εσωτερικό σε μοντέρνο στυλ, μπορείτε να καταφύγετε στη διακόσμηση ενός από τους τοίχους με κεραμίδια καθρέφτη, τα οποία μπορεί να είναι τετράγωνα, τριγωνικά και σε ακτίνα. Οι πιο ενδιαφέροντες καθρέφτες ειδικού σχήματος μπορούν να διπλωθούν από μεμονωμένα στοιχεία. Τα παραδοσιακά προϊόντα παρουσιάζονται στις ακόλουθες μορφές:

– Τετράγωνο – ικανό να ρυθμίσει το μπάνιο, ειδικά αν έχει μακρόστενη περιοχή.

– Ορθογώνια – ο πιο δημοφιλής τύπος πάνελ που μπορεί να εγκατασταθεί με διαφορετικούς τρόπους.

– Οβάλ – έχουν εξομαλύνει τις γωνίες, λόγω των οποίων διακοσμούν σημαντικά το εσωτερικό, δίνοντάς του μια αρμονική εμφάνιση.

– Στρογγυλό – εκτός από όμορφο, μπορούν να επεκτείνουν οπτικά την περιοχή.

Όσον αφορά το μέγεθος, δεν υπάρχουν σαφή πρότυπα. Ο καθρέφτης πρέπει να επιλέγεται σύμφωνα με τις διαστάσεις του δωματίου, καθώς και με βάση τις προσωπικές προτιμήσεις. Εκτός από τα μεγάλα πάνελ τοίχου, μπορεί να τοποθετηθεί ένας καλλυντικός καθρέφτης διπλής όψης. Η μία επιφάνεια αντανακλάται σε κανονική εικόνα και η άλλη σε μεγεθυμένη. Τέτοιοι μίνι καθρέφτες μπορούν να τοποθετηθούν στον τοίχο, ενώ ο μηχανισμός σάς επιτρέπει να περιστρέψετε τη δομή σε οποιαδήποτε γωνία.

Καθρέφτης μπάνιου - σχήματα και μεγέθη Καθρέφτης μπάνιου - σχήματα και μεγέθη Καθρέφτης μπάνιου - σχήματα και μεγέθη

Υλικά (επεξεργασία)

Εάν εξετάσουμε τον καθρέφτη εποικοδομητικά, κατά την επιλογή ενός μοντέλου, πρέπει να δώσετε προσοχή στα τρία συστατικά του: τη βάση, το στρώμα καθρέφτη και το πλαίσιο..

Δύο υλικά χρησιμοποιούνται ως βάση – μοριοσανίδες και MDF. Οι καθρέφτες με βάση από μοριοσανίδες είναι λιγότερο ακριβοί, αλλά είναι πιο ευαίσθητοι στην υγρασία, γεγονός που σε ένα μπάνιο θα οδηγήσει σε ταχεία επιδείνωση της αρχικής κατάστασης. Είναι καλύτερα να επιλέξετε μια πιο ανθεκτική βάση MDF – ακόμα κι αν το προϊόν κοστίζει λίγο περισσότερο, αλλά θα διαρκέσει περισσότερο. Για τον ίδιο λόγο, δεν πρέπει να επιλέξετε ντουλάπια από μοριοσανίδες με καθρέφτες μπάνιου..

Το στρώμα καθρέφτη, που ονομάζεται αμάλγαμα, μπορεί να είναι αλουμίνιο ή ασήμι. Η δεύτερη επιλογή έχει καλύτερες ανακλαστικές ιδιότητες. Το πλεονέκτημα του αργύρου είναι επίσης ότι είναι πιο ανθεκτικό σε συνθήκες υψηλής υγρασίας και ακραίων θερμοκρασιών..

Οι καθρέφτες μπάνιου μπορούν να πλαισιωθούν ή να μην πλαισιωθούν (π.χ. ενσωματωμένοι στον τοίχο). Εάν προτιμάται ένα πάνελ με πλαίσιο, είναι προτιμότερο να είναι κατασκευασμένο από πλαστικό ή μέταλλο, καθώς αυτά τα υλικά είναι ιδανικά κατάλληλα για ένα συγκεκριμένο μικροκλίμα. Επιπλέον, το πλαστικό έχει μεγάλη ποικιλία σχεδίων και μπορεί κάλλιστα να μιμηθεί το φυσικό ξύλο, την πέτρα και οι επιλογές χρωμάτων καθιστούν εύκολη την επιλογή ενός πλαισίου για οποιοδήποτε συνδυασμό χρωμάτων του εσωτερικού.

Καθρέφτης μπάνιου - Υλικά Καθρέφτης μπάνιου - Υλικά Καθρέφτης μπάνιου - Υλικά

Τύποι καθρεπτών μπάνιου

Όπως ήδη είπαμε, υπάρχουν αρκετές επιλογές για τη διακόσμηση ανακλαστικών επιφανειών στο μπάνιο. Ακόμα και ο πιο συνηθισμένος καθρέφτης στον τοίχο μπορεί να γίνει ένα πρωτότυπο διακοσμητικό στοιχείο, ντυμένος με ένα κομψό πλαίσιο. Οι σύγχρονοι καθρέφτες δεν έχουν περάσει απαρατήρητοι από την τεχνολογική πρόοδο, και σήμερα υπάρχουν πάνελ εξοπλισμένα με γυάλινες συσκευές θέρμανσης που τους εμποδίζουν να θολώσουν, μεγεθυντικούς φακούς, αισθητήρες θερμοκρασίας, ραδιόφωνο και άλλα “κουδούνια και σφυρίχτρες”. Ας εξετάσουμε τα πιο δημοφιλή.

Καθρέφτης τοίχου

Αυτή η ιδέα συνδυάζει δύο τρόπους εγκατάστασης καθρέφτη. Στην πρώτη περίπτωση, μιλάμε για πάνελ καθρέφτη με ή χωρίς πλαίσια, τα οποία είναι τοποθετημένα στην επιφάνεια του τοίχου με ειδικούς συνδετήρες. Δεν έχουν δομικά πρόσθετα στοιχεία, αλλά λόγω των επιλεγμένων πλαισίων φαίνονται αρκετά κομψά. Στη δεύτερη έκδοση, ο καθρέφτης εγκαθίσταται απευθείας στον τοίχο (“χωνευτός” στο υλικό φινιρίσματος). Το περίγραμμα καθρέφτη με πλακάκια ή καλούπια θα προσθέσει μια ιδιαίτερη αισθητική..

Τύποι καθρεπτών μπάνιου - καθρέφτης τοίχου Τύποι καθρεπτών μπάνιου - καθρέφτης τοίχου

Γωνιακός καθρέφτης

Η τοποθέτηση ενός ντουλαπιού με καθρέφτη στο έδαφος μιας άδειας γωνίας είναι μια εξαιρετική λύση για μικρά μπάνια. Ταυτόχρονα, το ντουλάπι είναι αρκετά μεγάλο για να φιλοξενήσει είδη υγιεινής και δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο..

Τύποι καθρέφτη μπάνιου - Γωνιακός καθρέφτης Τύποι καθρέφτη μπάνιου - Γωνιακός καθρέφτης

Καθρέφτης με ράφι

Αυτό το μοντέλο μπορεί δικαίως να ονομαστεί το πιο δημοφιλές, το οποίο έχει περάσει τη δοκιμασία του χρόνου. Ο σχεδιασμός είναι κατάλληλος για τη διακόσμηση οποιουδήποτε εσωτερικού χώρου, είναι βολικός και πρακτικός, συχνά συμπληρώνεται με διακοσμητικά ένθετα και φωτισμό. Ορισμένα σχέδια έχουν επιπλέον γάντζους και βάσεις, γεγονός που τα καθιστά όσο το δυνατόν πιο βολικά. Επιπλέον, τα ίδια τα ράφια μπορούν να κατασκευαστούν από οποιοδήποτε υλικό – τον ίδιο καθρέφτη, γυαλί, πλαστικό. Ένας καθρέφτης με επιπλέον δομικά στοιχεία θα σας επιτρέψει να τοποθετήσετε και να διατηρήσετε σε καλή κατάσταση προϊόντα προσωπικής υγιεινής.

Τύποι καθρεπτών μπάνιου - Καθρέφτης με ράφι Τύποι καθρεπτών μπάνιου - Καθρέφτης με ράφι

Καθρέφτης στο σχέδιο του ντουλαπιού

Από το όνομα είναι ήδη σαφές ότι υποδηλώνει την παρουσία ενός κρεμασμένου ντουλαπιού, στο εξωτερικό του φύλλου του οποίου υπάρχει ένας καθρέφτης. Αυτός ο σχεδιασμός είναι συνήθως τοποθετημένος πάνω από τον νιπτήρα, καθιστώντας εύκολο να αποκτήσετε τα αξεσουάρ που χρειάζεστε ενώ εφαρμόζετε μακιγιάζ ή άλλες διαδικασίες. Το πλεονέκτημα είναι ότι τα καλλυντικά και τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας παραμένουν κρυμμένα από τα αδιάκριτα μάτια, δεν δημιουργούν μια αίσθηση ακαταστασίας, τοποθετημένα σε απλή θέα. Όταν επιλέγετε ένα τέτοιο ντουλάπι, πρέπει να δώσετε προσοχή στις διαστάσεις του – για μικρά δωμάτια, προτιμώνται οι μονόπορτες κατασκευές με μικρό βάθος.

Τύποι καθρεπτών μπάνιου - Καθρέπτης στο σχεδιασμό του ντουλαπιού Τύποι καθρεπτών μπάνιου - Καθρέπτης στο σχεδιασμό του ντουλαπιού

Φωτιζόμενος καθρέφτης

Αυτή η επιλογή μπορεί να ονομαστεί η πιο σύγχρονη και, γενικά, μια λογική λύση. Υπάρχουν αρκετές επιλογές φωτισμού – μπορεί να είναι μια λωρίδα LED που διατρέχει όλη την περίμετρο του καμβά, μια παραδοσιακή λάμπα ακριβώς πάνω από τον καθρέφτη ή πλευρικά φωτιστικά. Σε κάθε περίπτωση, ένας τέτοιος τοπικός φωτισμός φέρνει επιπλέον ευκολία κατά τη φροντίδα του δέρματος του προσώπου ή το μακιγιάζ, απορρίπτει την ανάγκη για κεντρικό φωτισμό και επίσης δημιουργεί μια απαλή ρομαντική ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια επεξεργασίας νερού..

Τύποι καθρεπτών μπάνιου - Φωτιζόμενος καθρέφτης Τύποι καθρεπτών μπάνιου - Φωτιζόμενος καθρέφτης

Θερμαινόμενος γυάλινος καθρέφτης

Βολικό μοντέρνο μοντέλο, το οποίο αντιπροσωπεύει νέες τεχνολογίες που σας επιτρέπουν να αποφύγετε τη συσσώρευση ομίχλης και συμπύκνωσης στην επιφάνεια του καθρέφτη. Δεν έχει καμία σημασία πόσο υψηλή είναι η θερμοκρασία και η υγρασία στο μπάνιο. Το σύστημα θέρμανσης καθρέφτη είναι παρόμοιο με τα ανάλογα που τοποθετούνται κατά την οργάνωση της θέρμανσης δαπέδου: στην πίσω πλευρά του πίνακα καθρέφτη, εφαρμόζεται μια λεπτή μεμβράνη με σύρματα που αντιπροσωπεύουν υπέρυθρες θερμάστρες. Σε κατάσταση λειτουργίας, το ρεύμα που διέρχεται από αυτά τα καλώδια είναι ικανό να θερμάνει την επιφάνεια σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι καθρέφτες συχνά συμπληρώνονται με φωτισμό..

Τύποι καθρέφτη μπάνιου - Θερμαινόμενος γυάλινος καθρέφτης

Καθρέπτες και εσωτερικά στυλ

Μια σημαντική πτυχή της επιλογής του σωστού καθρέφτη είναι η αντιστοιχία των εξωτερικών δεδομένων του στο στυλ του εσωτερικού. Ο κύριος ρόλος εδώ παίζεται από το σχήμα του καμβά και την αισθητική του πλαισίου..

Για παράδειγμα, ένα πολυτελές κλασικό μπάνιο χαρακτηρίζεται από ορθογώνιους (οβάλ) καθρέφτες σε πολυτελή πλαίσια από ξύλο ή προικισμένα με στοιχεία από σφυρήλατο σίδερο. Μπορεί να υπάρχει επιχρύσωση ή θραύσματα τεχνητής γήρανσης..

Για το στυλ της Προβηγκίας, είναι δύσκολο να σκεφτείτε κάτι καλύτερο από έναν καθρέφτη σε παλαιό ξύλινο πλαίσιο, διακοσμημένο με σκαλιστή διακόσμηση. Μερικές φορές η ίδια η επιφάνεια του καθρέφτη έχει ελαττώματα επίστρωσης, γεγονός που καθιστά το σχέδιο όσο το δυνατόν πιο πιστευτό. Το πιο επιτυχημένο σχήμα είναι στρογγυλό, αλλά μπορεί να υπάρχουν και άλλα. Καμβάδες καθρέφτη που βρίσκονται σε πλαστά περίπτερα φαίνονται όμορφα.

Η ιδέα του μινιμαλισμού σε εσωτερικούς χώρους δεν συνεπάγεται πολυτέλεια – εδώ τάζει η τάξη, η αυστηρότητα και ο λακωνικός σχεδιασμός. Οι καθρέφτες μπορεί να μην έχουν καθόλου πλαίσια και να εκπλήσσουν με τα απροσδόκητα σχήματά τους. Ο μέγιστος αριθμός καθρεφτισμένων επιφανειών είναι ευπρόσδεκτος για να κάνει το δωμάτιο να φαίνεται ευρύχωρο και ελεύθερο. Οι εσωτερικοί χώροι υψηλής τεχνολογίας θα συμπληρώσουν με επιτυχία φωτισμένους, θερμαινόμενους καθρέφτες και για μπάνιο σε στιλ σοφίτας, μπορείτε να επιλέξετε το σχέδιο ενός καθρέφτη δαπέδου σε τραχύ πλαίσιο.

Καθρέφτης μπάνιου - Εσωτερικά στυλ Καθρέφτης μπάνιου - Εσωτερικά στυλ Καθρέφτης μπάνιου - Εσωτερικά στυλ Καθρέφτης μπάνιου - Εσωτερικά στυλ

Καθρέφτης μπάνιου – φωτογραφία

Για να σας βοηθήσουμε να κάνετε τη σωστή επιλογή καθρέφτη μπάνιου, συλλέξαμε τις καλύτερες φωτογραφίες που δείχνουν διαφορετικά μοντέλα σε μεγάλα και μικρά μπάνια, διακοσμημένα σε διαφορετικά στυλ. Καλή προβολή!

Καθρέφτης μπάνιου - φωτογραφία Καθρέφτης μπάνιου - φωτογραφία Καθρέφτης μπάνιου - φωτογραφία Καθρέφτης μπάνιου - φωτογραφία Καθρέφτης μπάνιου - φωτογραφία Καθρέφτης μπάνιου - φωτογραφία Καθρέφτης μπάνιου - φωτογραφία Καθρέφτης μπάνιου - φωτογραφία Καθρέφτης μπάνιου - φωτογραφία Καθρέφτης μπάνιου - φωτογραφία Καθρέφτης μπάνιου - φωτογραφία Καθρέφτης μπάνιου - φωτογραφία Καθρέφτης μπάνιου - φωτογραφία Καθρέφτης μπάνιου - φωτογραφία Καθρέφτης μπάνιου - φωτογραφία Καθρέφτης μπάνιου - φωτογραφία Καθρέφτης μπάνιου - φωτογραφία Καθρέφτης μπάνιου - φωτογραφία Καθρέφτης μπάνιου - φωτογραφία Καθρέφτης μπάνιου - φωτογραφία Καθρέφτης μπάνιου - φωτογραφία Καθρέφτης μπάνιου - φωτογραφία Καθρέφτης μπάνιου - φωτογραφία Καθρέφτης μπάνιου - φωτογραφία Καθρέφτης μπάνιου - φωτογραφία Καθρέφτης μπάνιου - φωτογραφία Καθρέφτης μπάνιου - φωτογραφία Καθρέφτης μπάνιου - φωτογραφία Καθρέφτης μπάνιου - φωτογραφία Καθρέφτης μπάνιου - φωτογραφία Καθρέφτης μπάνιου - φωτογραφία

Previous Post
Κρεβάτι με ουρανό (60 φωτογραφίες): τύποι και μοντέλα
Next Post
Kjøkken i orientalsk stil: 75 fotoideer