Σοφίτα: 85 σχεδιαστικές ιδέες
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Σοφίτα: 85 σχεδιαστικές ιδέες

Σοφίτα: 85 σχεδιαστικές ιδέες

Δυστυχώς, η σοφίτα σε ιδιωτικά σπίτια γίνεται το δωμάτιο όπου τοποθετούνται περιττά πράγματα, παλιά έπιπλα ή οικοδομικά υλικά. Πράγματι, χωρίς σωστή επισκευή, ένα σκοτεινό δωμάτιο με κεκλιμένους τοίχους ξεφλούδισμα δεν φαίνεται πολύ φιλόξενο. Αλλά αν το διακοσμήσετε, ανάψτε λίγο φως και θα έχετε στη διάθεσή σας επιπλέον χώρο διαβίωσης. Σήμερα θα μιλήσουμε για τις επιλογές σχεδίασης για το πατάρι όπου θέλετε να ζήσετε!

Χαρακτηριστικά του πατώματος της σοφίτας

Η λέξη “σοφίτα” εμφανίστηκε στα μέσα του 17ου αιώνα, όταν ένας αρχιτέκτονας ήρθε με μια λαμπρή ιδέα – να χρησιμοποιήσει τη σοφίτα ως χώρο διαβίωσης. Είναι αλήθεια ότι εκείνη την εποχή ζούσαν μόνο υπηρέτες, αλλά σήμερα δέχονται επισκέπτες, διαθέτουν ένα υπνοδωμάτιο για ένα παιδί ή οργανώνουν ένα επιπλέον μπάνιο.

Το αν η σοφίτα καταλαμβάνει ολόκληρη την περιοχή του κτιρίου ή μέρος του εξαρτάται από το μέγεθός του. Τα δωμάτια σοφίτας διαφέρουν στο ύψος των οροφών και στη γεωμετρία της διάταξης – ένας κεκλιμένος τοίχος ή αρκετοί. Μια ποικιλία σχεδιαστικών λύσεων σχετίζεται με αυτούς τους δείκτες..

Αλλά πριν μετατρέψετε τη σοφίτα σε οικιστικό εσωτερικό, είναι απαραίτητο να το εξοπλίσετε λαμβάνοντας υπόψη όλες τις τεχνολογικές λεπτότητες. Η σοφίτα εκτίθεται όχι μόνο από πάνω, αλλά και από κάτω, από το κατοικημένο τμήμα του σπιτιού, από όπου ανεβαίνει υγρός αέρας. Είναι απαραίτητο να φροντίσετε τη θερμομόνωση και τη στεγανοποίηση εκ των προτέρων, προκειμένου να δημιουργήσετε τις πιο άνετες συνθήκες στο τελευταίο επίπεδο.

Συνιστάται η χρήση ελαφρών υλικών για φινίρισμα – αυτό θα απλοποιήσει τη μεταφορά και θα ελαχιστοποιήσει επίσης το φορτίο στο κτίριο. Εάν επιλέξετε μεταξύ ξύλινων και τσιμεντένιων κατασκευών, τότε η πρώτη επιλογή έχει πολλά περισσότερα πλεονεκτήματα. Η εσωτερική επένδυση είναι κυρίως κατασκευασμένη από γυψοσανίδες, όπως και τα εσωτερικά χωρίσματα.

Το φυσικό φως εισέρχεται στο πάτωμα της σοφίτας μέσω κάθετων παραθύρων και / ή μέσω σοφίτας, τα οποία είναι εγκατεστημένα υπό γωνία. Τα τελευταία παρέχουν έναν πιο ομοιόμορφο φωτισμό του χώρου..

Μαζί με τις λοξοτμήσεις, ένα άλλο χαρακτηριστικό της σοφίτας είναι τα δοκάρια που στηρίζουν την οροφή. Βγαίνουν στο προσκήνιο και δημιουργούν ένα είδος βιομηχανικής αισθητικής που δεν πρέπει να κρύβεται πίσω από τις κατασκευές γυψοσανίδας, αν το στυλ δεν το απαιτεί. Ωστόσο, κάνοντας αυτό, μπορείτε να γεμίσετε το εσωτερικό με ασυνήθιστους όγκους..

Η σοφίτα έχει μια ξεχωριστή εμφάνιση που είναι ιδανική για χωριά, έθνικ και σοφίτα. Αλλά οι σχεδιαστικές λύσεις δεν περιορίζονται σε αυτό – πιο σύγχρονες τάσεις μπορούν να εισαχθούν εδώ, χωρίς φόβο πειραμάτων και τολμηρών συνδυασμών..

Σχεδιασμός πατωμάτων - χαρακτηριστικά Σχεδιασμός πατωμάτων - χαρακτηριστικά

Σχεδιασμός καθιστικού σαλονιού

Ο τελευταίος όροφος μπορεί να χρησιμεύσει ως το κύριο σαλόνι ή ένα επιπλέον μέρος για να χαλαρώσετε, όπου θέλετε να συνταξιοδοτηθείτε με την οικογένειά σας. Η επιλογή εξαρτάται από το μέγεθος του δωματίου, το οποίο είναι συχνά το πιο ευρύχωρο στο σπίτι, και μερικές φορές, αντίθετα, είναι τόσο μικρό όσο ένα μικρό δωμάτιο. Αλλά αυτό δεν θα σας εμποδίσει να διακοσμήσετε άνετα το σαλόνι στη σοφίτα, προσαρμόζοντάς το στις προσωπικές σας ανάγκες..

Οι φεγγίτες όχι μόνο αφήνουν πιο φυσικό φως, αλλά παρέχουν και καλύτερη θέα στην περιοχή. Από αυτή την άποψη, σπάνια καλύπτονται με κουρτίνες και προσπαθούν να τακτοποιήσουν τα έπιπλα με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει μια πολυθρόνα ή καναπές δίπλα στο άνοιγμα..

Οι πρώτες δυσκολίες στη διευθέτηση του επιπέδου σχετίζονται με λοξότμητους τοίχους, οι οποίοι καθιστούν δύσκολο να βρεθεί μια θέση για ντουλάπια και ράφια – σημαντικά χαρακτηριστικά του καθιστικού. Σημειώστε ότι δεν συνιστάται να φτιάξετε αυτόν τον χώρο με ψηλά αντικείμενα, αλλά αξίζει να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα ελάχιστο σύνολο επίπλων..

Οι χώροι αποθήκευσης μπορούν να τοποθετηθούν στις κάθετες πλευρές. Για να το κάνετε αυτό, δοκιμάστε να επιλέξετε ένα συμπαγές μοντέλο, πειραματιστείτε με σχήματα ή δημιουργήστε μόνοι σας ενσωματωμένες κόγχες. Σε μια ευρύχωρη σοφίτα, τα ράφια, τοποθετημένα όχι κατά μήκος του τοίχου, αλλά κάθετα σε αυτό, παρέχουν ζώνη.

Τα χρώματα, τα υλικά φινιρίσματος και η διακόσμηση που χρησιμοποιούνται εξαρτώνται από το στυλ. Πολλές σύγχρονες λύσεις καθοδηγούνται από ένα καθαρό, διακριτικό, λειτουργικό εσωτερικό γεμάτο φως. Για να δημιουργηθεί η ενότητα της δομής, οι τοίχοι με την οροφή είναι βαμμένοι λευκοί και το πάτωμα καλύπτεται με ένα φιλικό προς το περιβάλλον, πρακτικό υλικό..

Η χώρα ή η Προβηγκία θα φαίνονται καλά στη σοφίτα, ενώ τα κλασικά είναι καλύτερα να ταιριάζουν σε ένα δωμάτιο με λιγότερο εμφανή δοκάρια οροφής..

Εσωτερικός σχεδιασμός καθιστικού στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός καθιστικού στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός καθιστικού στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός καθιστικού στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός καθιστικού στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός καθιστικού στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός καθιστικού στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός καθιστικού στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός καθιστικού στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός καθιστικού στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός καθιστικού στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός καθιστικού στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός καθιστικού στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός καθιστικού στη σοφίτα - φωτογραφία

Σχεδιασμός κρεβατοκάμαρας με σοφίτα

Ένα άνετο μικρό κρεβάτι κάτω από κεκλιμένους τοίχους είναι μια εικόνα που χρησιμοποιείται συχνά στον κινηματογράφο, οπότε ένα υπνοδωμάτιο στη σοφίτα φαίνεται να είναι κάτι πιο οικείο. Δεν χρειάζεται καθόλου χώρο και το χαμηλό επίπεδο οροφής δεν επηρεάζει τον ύπνο με κανέναν τρόπο. Οι φεγγίτες πάνω από το κρεβάτι θα σας επιτρέψουν να θαυμάσετε τον έναστρο ουρανό σε ήσυχες καλοκαιρινές νύχτες.

Ένα υπνοδωμάτιο φαίνεται σαν μια ιδανική επιλογή για μια σοφίτα, επειδή απαιτεί μια ελάχιστη ποσότητα επίπλων για να το οργανώσετε: ένα διπλό κρεβάτι, ένα κομοδίνο με ένα επιτραπέζιο φωτιστικό – και το εσωτερικό είναι έτοιμο. Ένα τέτοιο σύνολο μπορεί να δικαιολογηθεί καλώντας το δωμάτιο ως προσωρινό καταφύγιο για τους επισκέπτες, το οποίο είναι πολύ βολικό για μικρά σπίτια..

Προσθέστε μια συρταριέρα, μπουντουάρ, βιβλιοθήκη ή χώρο εργασίας για να περιπλέξετε το δωμάτιο. Αυτή η επιλογή εξαρτάται από τις ανάγκες των κατοίκων και τον αριθμό τους..

Τα φινιρίσματα και τα χρώματα παίζουν σημαντικό ρόλο στο σχεδιασμό του χώρου ύπνου της σοφίτας. Συνιστάται, εκτός από το λευκό, να λάβετε υπόψη και παστέλ ή ουδέτερες αποχρώσεις, αφού οι σκοτεινές λύσεις δημιουργούν μια άβολη ατμόσφαιρα σε έναν κλειστό χώρο, αν και ο κύριος στόχος του είναι να προσφέρει στους ιδιοκτήτες έναν υγιή, υγιή ύπνο. Τα φυσικά υλικά δεν εκπέμπουν επιβλαβείς ουσίες, «αναπνέουν» και έχουν θετική ενέργεια, η οποία συμβάλλει επίσης στη χαλάρωση.

Για διακόσμηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υφάσματα: κλινοσκεπάσματα, κλινοσκεπάσματα, μαξιλαροθήκες, κουβέρτα στην πολυθρόνα. Πρέπει να ταιριάζουν με το βασικό στυλ. Τα φυτά και οι λάμπες θα είναι η τελευταία πινελιά στο εσωτερικό.

Εσωτερικός σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου στη σοφίτα - φωτογραφία

Σχεδιασμός παιδικού δωματίου στη σοφίτα

Τα παιδιά θα χαρούν αν τα βάλετε σε μια σοφίτα – όχι αυτή που σχεδιάζεται σε ταινίες τρόμου, αλλά ελαφριά και περιποιημένη, που θυμίζει ένα μυστικό φρούριο.

Μπορείτε να διαθέσετε ένα παιδικό σταθμό στη σοφίτα για ένα παιδί που έχει φτάσει στη σχολική ηλικία. Για τα παιδιά, αυτή η τοποθεσία θα είναι επικίνδυνη: λόγω κεκλιμένων οροφών, της παρουσίας σκαλοπατιών που πρέπει να μετακινείτε συνεχώς, καθώς και της απομόνωσης από το υπόλοιπο σπίτι, για να μην αναφέρουμε τον γονικό έλεγχο.

Τα παιδιά που μεγαλώνουν μπορούν να ζήσουν σε ένα δωμάτιο με χαμηλά ταβάνια χωρίς να χτυπήσουν το κεφάλι τους. Όσο αισθητικά και αν φαίνονται τα προεξέχοντα δοκάρια, θα πρέπει να κρύβονται πίσω από χωρίσματα από γυψοσανίδες για την ασφάλεια του παιδιού. Σε γενικές γραμμές, όταν επιλέγετε έπιπλα, προσπαθήστε να μείνετε σε μοντέλα με στρογγυλεμένες γωνίες, λεία μπροστινά μέρη και εργονομικό σχεδιασμό..

Η ηλικία του νεαρού ιδιοκτήτη διαμορφώνει το περιεχόμενο του δωματίου: κομοδίνα με παιχνίδια ή γραφείο. Μπορείτε να κανονίσετε ένα φυτώριο για δύο, αντικαταστήστε μόνο τις κουκέτες με ξεχωριστά.

Δεν είναι μυστικό για κανέναν ότι τα παιδιά που μόλις μαθαίνουν τον κόσμο γύρω τους αγαπούν τους πολύχρωμους, ποικίλους συνδυασμούς χρωμάτων, αλλά σε αυτό το θέμα είναι σημαντικό να μην το παρακάνετε. Επιλέξτε παστέλ αποχρώσεις με μερικές έντονες πινελιές και η συνολική εντύπωση μπορεί να ενισχυθεί από άφθονο φυσικό φως..

Εσωτερικός σχεδιασμός παιδικού δωματίου στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός παιδικού δωματίου στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός παιδικού δωματίου στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός παιδικού δωματίου στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός παιδικού δωματίου στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός παιδικού δωματίου στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός παιδικού δωματίου στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός παιδικού δωματίου στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός παιδικού δωματίου στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός παιδικού δωματίου στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός παιδικού δωματίου στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός παιδικού δωματίου στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός παιδικού δωματίου στη σοφίτα - φωτογραφία

Σχεδιασμός γραφείου στο πατάρι

Με την πρώτη ματιά, το γραφείο στη σοφίτα φαίνεται ασυνήθιστο, αλλά αν το σκεφτείτε, τότε αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να οργανώσετε έναν χώρο εργασίας. Ο χώρος της σοφίτας είναι συνήθως περιφραγμένος από τον “υπόλοιπο κόσμο”, πράγμα που σημαίνει ότι εδώ μπορείτε να συγκεντρωθείτε πλήρως στο είδος της δραστηριότητάς σας. Το ίδιο ισχύει για εργαστήρια ή μίνι βιβλιοθήκες..

Σε σπάνιες περιπτώσεις, ένας μεγάλος χώρος διατίθεται για ένα γραφείο στο σπίτι, αλλά ένα ευρύχωρο εσωτερικό γεμάτο φως και αέρα μπορεί να συμβάλει στην παραγωγική εργασία. Είναι καλύτερα να επιλέξετε ουδέτερες ή φυσικές αποχρώσεις – δημιουργούν μια ευνοϊκή ατμόσφαιρα και το πράσινο χρώμα ενεργοποιεί ακόμη και τη δραστηριότητα του εγκεφάλου.

Η επιφάνεια εργασίας μπορεί να τοποθετηθεί στον τοίχο, στο κέντρο ενός δωματίου ή δίπλα σε ένα παράθυρο. Συχνά, τα περβάζια παραθύρων χρησιμοποιούνται ως πάγκοι, δίνοντας έτσι λειτουργικότητα στο σχέδιο..

Εκτός από την προσωπική βιβλιοθήκη, η μελέτη στη σοφίτα πρέπει να έχει ένα μέρος για να ξεκουραστείτε. Συνήθως πρόκειται για έναν μικρό καναπέ με τραπεζάκι σαλονιού, στον οποίο είναι ευχάριστο να κάθεσαι και να εμβαθύνεις στο διάβασμα..

Ειδικές απαιτήσεις επιβάλλονται στον φωτισμό – πρέπει να σχηματίζει ένα πολύπλοκο σύστημα, να διασφαλίζει τη ροή του φωτός σε γενικό και τοπικό επίπεδο.

Εσωτερικός σχεδιασμός γραφείου σπιτιού στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός γραφείου σπιτιού στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός γραφείου σπιτιού στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός γραφείου σπιτιού στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός γραφείου σπιτιού στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός γραφείου σπιτιού στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός γραφείου σπιτιού στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός γραφείου σπιτιού στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός γραφείου σπιτιού στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός γραφείου σπιτιού στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός γραφείου σπιτιού στη σοφίτα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός γραφείου σπιτιού στη σοφίτα - φωτογραφία

Σχεδιασμός λουτρών με σοφίτα

Το μπάνιο φαίνεται αρκετά ασυνήθιστο στο πάτωμα της σοφίτας, αλλά ακόμη και για αυτό, μπορείτε να δημιουργήσετε βέλτιστες συνθήκες. Ένα τέτοιο εσωτερικό έχει παράθυρα, αλλά δεν υπάρχουν γείτονες που μπορούν να τα κοιτάξουν κατά λάθος. Εκτός από την ιδιωτικότητα, σημειώνουμε μια ζεστή διάταξη και μια αρκετά μεγάλη περιοχή..

Το μπάνιο, σε αντίθεση με άλλα δωμάτια, απαιτεί πιο ενδελεχή τεχνική προετοιμασία, η οποία περιλαμβάνει την εγκατάσταση αποχέτευσης και ύδρευσης. Μην ξεχνάτε το υγρό μικροκλίμα, καθώς και τις σταθερές πτώσεις της θερμοκρασίας. Τα συνηθισμένα πλακάκια είναι κατάλληλα για επένδυση τοίχων και η οροφή μπορεί να προστατευθεί με δομή γυψοσανίδας με επίστρωση ανθεκτική στην υγρασία.

Για ένα μικρό μπάνιο στη σοφίτα, είναι προτιμότερο να επιλέξετε γωνιακό ή επιτοίχιο νεροχύτη και η τουαλέτα πρέπει να είναι με ενσωματωμένη στέρνα. Το σχήμα και οι διαστάσεις του λουτρού πρέπει να ταιριάζουν κάτω από την κεκλιμένη οροφή, εάν σχεδιάζεται να εγκατασταθεί εκεί.

Παρά το γεγονός ότι οι κουρτίνες για παράθυρα σπάνια χρησιμοποιούνται σε σοφίτα, θα φαίνονται περισσότερο από κατάλληλες στο μπάνιο. Για διακόσμηση, επιλέξτε έναν όμορφο σχήμα καθρέφτη, πετσέτες και αξεσουάρ που ταιριάζουν. Τα αντικείμενα αισθητικής σχεδίασης θα βοηθήσουν επίσης στη μετατροπή του χώρου..

Εσωτερικό σχέδιο σοφίτας μπάνιου - φωτογραφία Εσωτερικό σχέδιο σοφίτας μπάνιου - φωτογραφία Εσωτερικό σχέδιο σοφίτας μπάνιου - φωτογραφία Εσωτερικό σχέδιο σοφίτας μπάνιου - φωτογραφία Εσωτερικό σχέδιο σοφίτας μπάνιου - φωτογραφία Εσωτερικό σχέδιο σοφίτας μπάνιου - φωτογραφία Εσωτερικό σχέδιο σοφίτας μπάνιου - φωτογραφία Εσωτερικό σχέδιο σοφίτας μπάνιου - φωτογραφία Εσωτερικό σχέδιο σοφίτας μπάνιου - φωτογραφία Εσωτερικό σχέδιο σοφίτας μπάνιου - φωτογραφία Εσωτερικό σχέδιο σοφίτας μπάνιου - φωτογραφία Εσωτερικό σχέδιο σοφίτας μπάνιου - φωτογραφία

Βίντεο: Πατάρι στο πάτωμα – Εσωτερικές ιδέες

Previous Post
Ιταλικό στιλ στο εσωτερικό της κουζίνας (+25 φωτογραφίες)
Next Post
DIY blomsterpotter: 100 fotoideer