Ιταλικό στιλ στο εσωτερικό της κουζίνας (+25 φωτογραφίες)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Ιταλικό στιλ στο εσωτερικό της κουζίνας (+25 φωτογραφίες)

Ιταλικό στιλ στο εσωτερικό της κουζίνας (+25 φωτογραφίες)

Αρχαία ιστορία, καλοσυνάτη συναισθηματικότητα του τοπικού πληθυσμού, ζεστό κλίμα, καθώς και το πιο νόστιμο φαγητό στον κόσμο – όλα αυτά προσελκύουν ετησίως πολλούς τουρίστες στην Ιταλία και παραμένουν για πάντα στη μνήμη τους σύμβολο του παραδείσου στη γη. Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κομμάτι από τη χαλαρή ατμόσφαιρα της Μεσογείου στο σπίτι! Αρκεί να διακοσμήσετε το εσωτερικό της κουζίνας σας σε ιταλικό στιλ και στη συνέχεια να συγκεντρωθείτε εκεί με την οικογένεια και τους φίλους σας σε μια ζεστή ατμόσφαιρα όσο το δυνατόν συχνότερα..

Χαρακτηριστικά του ιταλικού στιλ

Όπως και άλλα στυλ επαρχίας, το ιταλικό στυλ δεν προήλθε από τα πολυτελή παλάτια των αριστοκρατών, αλλά από τα πιο συνηθισμένα σπίτια του χωριού..

Το πιο ξεχωριστό σκηνικό ήταν εγγενές στην κεντρική περιοχή της χώρας – την ηλιόλουστη Τοσκάνη. Χάρη στην ευνοϊκή γεωγραφική θέση μεταξύ των βουνών Απεννίν και της ακτής της θάλασσας, οι κάτοικοι της περιοχής είχαν πρόσβαση σε μεγάλη ποσότητα φυσικών υλικών. Παρεμπιπτόντως, ήταν εκεί που, από την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, εξορύσσονταν οι πιο πολύτιμες ποικιλίες μαρμάρου – η χιονισμένη Carrara και η τσιπολίνα. Έτσι, η φυσική πέτρα και το ξύλο αποτέλεσαν τη βάση του εσωτερικού της Τοσκάνης..

Όσον αφορά τις μορφές, η κλασική συμμετρία και η πρόχειρη απλότητα αναμιγνύονται σε αυτές. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς τα περισσότερα από τα είδη οικιακής χρήσης κατασκευάστηκαν στο χέρι χρησιμοποιώντας απλά εργαλεία. Με κάθε γενιά, οι τεχνίτες έχουν βελτιώσει τις δεξιότητές τους και τώρα τα ιταλικά έπιπλα είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο ως τα πιο αξιόπιστα, όμορφα και ανθεκτικά.

Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας σε ιταλικό στιλ Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας σε ιταλικό στιλ

Υλικά και φινιρίσματα της κουζίνας σε ιταλικό στιλ

Ένα παραδοσιακό σπίτι της Τοσκάνης είναι εύκολα αναγνωρίσιμο για την αφθονία της πελεκημένης πέτρας, αγγείων, πηλού και ξύλου. Δεν πρέπει να υπάρχει πλαστικό, γυαλί, επιχρωμιωμένο ατσάλι, μεταλλικά χρώματα. Κατά την επιλογή υλικών, θα πρέπει να προτιμάτε το φυσικό, με παλιό αποτέλεσμα..

Κατάλληλα για το πάτωμα είναι βιτρό, πέτρα ματ, πορσελάνινα κεραμίδια ή πλακάκια από τερακότα με άνισο χρώμα από τις γοτθικές συλλογές. Η φυσική υφή είναι το αποκορύφωμα του στυλ, οπότε είναι προτιμότερο να αρνηθείτε βαφές και βερνίκια επιχρίσματα και λούστρο. Ο εμποτισμός με λάδι θα βοηθήσει στην προστασία του παρκέ από την υγρασία και τα ίδια τα κεραμικά με καύση είναι ανθεκτικά σε κάθε κρούση..

Οι τοίχοι μπορούν να επιχριστούν και να βαφτούν με ανοιχτόχρωμο χρώμα με ζεστό υπόβαθρο ή να διακοσμηθούν με ανάγλυφη διακοσμητική πέτρα (ψαμμίτης, σχιστόλιθος).

Η ποδιά είναι συνήθως καλυμμένη με κεραμίδια από κόκκινο ή λευκό πηλό, συχνά με φωτεινά ζωγραφισμένα στο χέρι ή μικρά ψηφιδωτά.

Για να διατηρήσετε το στυλ, είναι σκόπιμο να αντικαταστήσετε την μπροστινή πόρτα της κουζίνας με ένα ευρύ, ομοιόμορφο τοξωτό άνοιγμα με διακοσμητικά τούβλα κατά μήκος της άκρης. Σε αυτήν την περίπτωση, το άνω τόξο της πύλης πρέπει να είναι χαμηλό, όπως το μισό μιας έλλειψης που είναι πολύ επιμηκυμένο οριζόντια..

Όσο για τα παράθυρα, στα ιταλικά σπίτια είναι συνήθως ξύλινα χωρίς ζωγραφική, ορθογώνια ή στρογγυλεμένα στο επάνω μέρος, με λεπτά υπέρθυρα και κλείνοντας παντζούρια. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να εγκαταλείψουμε το μεταλλικό πλαστικό πλαίσιο – αρκεί μόνο να πλαστικοποιήσουμε με μια τυπική λευκή μεμβράνη που μιμείται ένα δέντρο.

Οι οροφές σε ένα τέτοιο εσωτερικό είναι επίσης ιδιαίτερες – είναι συχνά επενδεδυμένες με τοιχοποιία με τη μορφή θολωτού τόξου, το οποίο δεν υψώνεται με θόλο, αλλά μάλλον θυμίζει σήραγγα. Η καλύτερη εναλλακτική λύση σε μια τέτοια επίπονη επιλογή μπορεί να είναι ένα ανώτατο όριο με υφή γύψου και ψεύτικα δοκάρια. Φυσικά, οι συμπαγείς κορμοί δέντρων ή οι τεράστιες δοκοί φαίνονται πιο συμπαγείς, αλλά αυτό δικαιολογείται μόνο σε εξοχικές κατοικίες, όπου φέρουν ταυτόχρονα λειτουργικό φορτίο..

Εσωτερικό, υλικά και φινιρίσματα κουζίνας ιταλικού στιλ

Χρώματα για την κουζίνα

Το ιταλικό στυλ του εσωτερικού χαρακτηρίζεται από μια απαλή παλέτα του φθινοπώρου – την εποχή που συγκομίζεται η συγκομιδή και το φως του ήλιου γίνεται άνετο και υποτονικό..

Οι πιο ελαφριές αποχρώσεις αυτής της σειράς είναι γαλακτώδες λευκό, αμμώδες, κίτρινο, ανοιχτό ροδάκινο και μπεζ. Αυτά τα χρώματα χρησιμοποιούνται κυρίως στη διακόσμηση τοίχων, αλλά μερικές φορές υπάρχουν και λευκά σύνολα χρωμάτων. Φωτεινές αποχρώσεις του πηλού – ώχρα, τερακότα, τούβλο, καμένο κόκκινο, διεξάγονται δικαίως όπου χρησιμοποιούνται κεραμικά – είτε πρόκειται για δάπεδο, τοίχους, οροφή ή πιάτα.

Η κουζίνα δεν μπορεί να γίνει “σε ιταλικό στιλ” χωρίς φυσικό ξύλο – από κοκκινωπό πεύκο έως ευγενή κόκκινη -καφέ βελανιδιά. Κατά κανόνα, η επιφάνειά τους έχει ένα ζεστό ήχο..

Τα χρώματα της γύρω φύσης – μπλε ουρανός, γαλάζια κύματα θάλασσας, ελαφρώς μαραμένο γρασίδι, ελιές, σταφύλια θα φαίνονται επίσης αρμονικά στο γενικό φόντο. Κορεσμένα, αλλά ελαφρώς ξεθωριασμένα κάτω από έντονες ακτίνες, είναι εξαιρετικά για διάφορα ντεκόρ, πλακάκια και ακουστικά.

Εσωτερικό κουζίνας ιταλικού στιλ, Λύσεις χρώματος

Έπιπλα κουζίνας ιταλικού στιλ

Με την πρώτη ματιά, τα έπιπλα κουζίνας σε ιταλικό στιλ προσελκύουν με τη μνημειώδη εμφάνιση, τη στιβαρότητα και την καλή ποιότητα. Είναι αμέσως σαφές ότι αυτά τα πράγματα είναι για αιώνες, στο πνεύμα των αντίκες που έχουν υπηρετήσει περισσότερες από μία γενιές..

Το πιο κατάλληλο υλικό για τέτοια ανθεκτικά προϊόντα είναι το μασίφ ξύλο, επεξεργασμένο απλά, αλλά με ψυχή. Οι προσόψεις είναι διακοσμημένες με πάνελ, μερικές φορές με σκαλιστή διακόσμηση ή ανοιχτά ένθετα. Η επιφάνεια καλύπτεται με ένα διαφανές ή φιμέ βερνίκι, αλλά έτσι ώστε η υφή του παλαιωμένου ξύλου να παραμένει έντονη. Τα σφυρήλατα εξαρτήματα χρώματος ορείχαλκου, χαλκού, χαλκού είναι τα πιο κατάλληλα για αυτό..

Τα έπιπλα έχουν συμμετρικό σχήμα, το πιο άνετο από την άποψη της εργονομίας. Ευρύχωρα ντουλάπια και ντουλάπια με μεγάλα ράφια, συρτάρια, γάντζους, ψάθινα καλάθια σας επιτρέπουν να αποθηκεύετε πολλά διαφορετικά σκεύη και προϊόντα. Ορισμένα ράφια αντί για προσόψεις είναι κλειστά με υφασμάτινες κουρτίνες – ελαφριά, σε δίχρωμο μικρό κλουβί ή με νεκρές φύσεις.

Ο πάγκος είναι συνήθως κατασκευασμένος από πέτρα – φυσικό ή τεχνητό, κυρίως μάρμαρο.

Το τραπέζι είναι σίγουρα μεγάλο, μαζικό, με λεία ξύλινη επιφάνεια και ανάγλυφα άκρα. Σε σχήμα, είναι ένας σταυρός μεταξύ ενός ορθογωνίου και ενός οβάλ. Χρησιμοποιούνται στιβαροί πάγκοι και φαρδιές καρέκλες με στρογγυλεμένες πλάτες, έτσι ώστε μια μεγάλη οικογένεια να χωράει ελεύθερα στο γεύμα..

Μια κομψή προσθήκη – ένα ξύλινο τμήμα κρασιού, στο οποίο τα μπουκάλια είναι διατεταγμένα οριζόντια – μπορεί να διακοσμήσει το χώρο πάνω από την τραπεζαρία.

Εσωτερικό κουζίνας ιταλικού στιλ, Έπιπλα Εσωτερικό κουζίνας ιταλικού στιλ, Έπιπλα

Ιταλική διακόσμηση κουζίνας

Είναι ενδιαφέρον να διακοσμήσετε το εσωτερικό σε ιταλικό στιλ με πράγματα από την αγροτική ζωή: ψάθινα καλάθια, πλεξούδες κρεμμυδιών και σκόρδου, τσαμπιά αποξηραμένων βοτάνων, βότανα σε πήλινα δοχεία (για παράδειγμα, βασιλικός, δεντρολίβανο, ρίγανη).

Τα άγρια ​​πήλινα σκεύη, ένας ξύλινος κάδος ψωμιού, ένα μπρούτζινο τηγάνι και χάλκινα δοχεία είναι κατάλληλα..

Στους τοίχους, μπορείτε να κρεμάσετε εικόνες με υπέροχα ιταλικά τοπία ή φθινοπωρινές νεκρές φύσεις, ζωγραφισμένες στο χέρι, τοιχογραφίες ή ψηφιδωτά.

Ακόμα, η κύρια διακόσμηση μιας τέτοιας κουζίνας πρέπει να είναι φαγητό – για παράδειγμα, μήλα και σταφύλια, διάφορα τυριά, ελιές, γλυκά..

Εσωτερικό κουζίνας ιταλικού στιλ, διακόσμηση Εσωτερικό μιας μικρής κουζίνας σε ιταλικό στιλ, διακόσμηση

Ο σωστός φωτισμός στην κουζίνα

Η Ιταλία είναι μια νότια χώρα, έτσι υπάρχει πάντα πολύ φυσικό φως στα σπίτια εκεί. Όταν αναδημιουργείτε ένα παρόμοιο εσωτερικό σε πιο σκληρό κλίμα, είναι απαραίτητο να φροντίσετε μια τεχνητή εναλλακτική λύση στις ακτίνες του ήλιου..

Οι λαμπτήρες LED με ζεστό λευκό ή κιτρινωπό φάσμα είναι ιδανικοί για αυτό το σκοπό. Μπορούν να τοποθετηθούν κατά μήκος των δοκών και των ραφιών των ακουστικών.

Είναι καλύτερο να επιλέξετε έναν πολυέλαιο σφυρήλατο, σε παλαιό ή ακόμα και μεσαιωνικό σχέδιο. Θα πρέπει να τοποθετηθεί στο κέντρο της κουζίνας ή στο κέντρο της τραπεζαρίας πάνω από το τραπέζι..

Εσωτερικό κουζίνας ιταλικού στιλ, Φωτισμός

Εσωτερικό κουζίνας ιταλικού στιλ – φωτογραφία

Θα βρείτε ακόμη περισσότερες ιδέες για τη διακόσμηση κουζίνας ιταλικού στιλ στην επιλογή φωτογραφιών μας. Εδώ συλλέγονται όμορφες επιλογές για φινίρισμα, έπιπλα και διακόσμηση, με τις οποίες μπορείτε να δείτε καθαρά πώς θα φαίνεται το εσωτερικό μετά την ανακαίνιση. Εμπνέομαι!

Εσωτερικό κουζίνας ιταλικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερικό κουζίνας ιταλικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερικό κουζίνας ιταλικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερικό κουζίνας ιταλικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερικό κουζίνας ιταλικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερικό κουζίνας ιταλικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερικό κουζίνας ιταλικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερικό κουζίνας ιταλικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερικό κουζίνας ιταλικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερικό κουζίνας ιταλικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερικό κουζίνας ιταλικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερικό κουζίνας ιταλικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερικό κουζίνας ιταλικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερικό κουζίνας ιταλικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερικό μικρής κουζίνας σε ιταλικό στιλ - φωτογραφία

Βίντεο: Κουζίνες ιταλικού στιλ – εσωτερική διακόσμηση

Previous Post
Susευδοροφές (+80 φωτογραφίες)
Next Post
Moderne kjøkkendesign: 50 bilder og ideer