Υπαίθριες γλάστρες: 70 φωτογραφίες και ιδέες
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Υπαίθριες γλάστρες: 70 φωτογραφίες και ιδέες

Υπαίθριες γλάστρες: 70 φωτογραφίες και ιδέες

Η προαστιακή ζωή στην εποχή μας κερδίζει μεγάλη δημοτικότητα. Τα προαστιακά και οικιστικά οικόπεδα αποκτώνται για να μην αποκτήσουν έναν μικρό λαχανόκηπο, όπως στη σοβιετική εποχή, αλλά μάλλον να αποκτήσουν ένα υπέροχο μέρος για υπαίθρια αναψυχή. Προσπαθούν να διακοσμήσουν τις γειτονικές περιοχές όσο το δυνατόν περισσότερο με φράκτες, παρτέρια και άλλα τοπία “πράγματα” που προσφέρουν αισθητική απόλαυση. Οι εξωτερικές γλάστρες παίζουν σημαντικό ρόλο στη φλωρίστικη διακόσμηση. Έχουν πολλές ερμηνείες και είναι σε θέση να διακοσμήσουν τέλεια τον ιστότοπο, και φτιαγμένοι με τα χέρια τους, εξοικονομούν επίσης οικονομικούς πόρους. Στο άρθρο μας, θα εξετάσουμε ενδιαφέρουσες επιλογές για γλάστρες στο δρόμο, καθώς και μεθόδους παρασκευής τους..

Χαρακτηριστικά των αγγείων του δρόμου

Βάζα με λουλούδια σε μια προαστιακή περιοχή βοηθούν στην σημαντική εξοικονόμηση χώρου, επομένως ακόμη και σε 3-4 στρέμματα είναι πολύ πιθανό να οργανωθεί ένα εξαιρετικό ανθισμένο θερμοκήπιο. Μερικές φορές χρησιμοποιούνται ακόμη και για την οργάνωση ενός μίνι-λαχανόκηπου, τη φύτευση λαχανικών (αγγούρια, ντομάτες κ.λπ.). Είναι εύκολο να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε έδαφος της τοποθεσίας, να διακοσμήσουν φράχτες και φράχτες χωρίς να καταλαμβάνουν χρήσιμη περιοχή γης και, εάν είναι απαραίτητο, να μετακινηθούν σε βεράντα, χαγιάτι.

Το πλεονέκτημα της φύτευσης εκπροσώπων της χλωρίδας σε γλάστρες είναι η δυνατότητα παροχής ποιοτικής φροντίδας, παράτασης της περιόδου ανθοφορίας και εξασφάλισης πλούσιας ανάπτυξης και ανθοφορίας. Είναι πολύ πιο εύκολο να παρέχετε σε ένα φυτό σε γλάστρα τον απαραίτητο φωτισμό, επαρκή υγρασία, θρεπτικό χώμα που του ταιριάζει ειδικά..

Οι σύγχρονες εξωτερικές γλάστρες εκτελούν επίσης διακοσμητική λειτουργία και αυτό ισχύει όχι μόνο για τα φυτά, αλλά και για τα ίδια τα δοχεία. Τι σχεδιαστές τοπίου δεν θα καταλήξουν! Εκτός από τα τυποποιημένα δοχεία από διαφορετικά υλικά, χρησιμοποιούν τα πιο απροσδόκητα είδη σπιτιού, μετατρέποντάς τα σε πραγματικά παρτέρια..

Υπαίθριες γλάστρες - Χαρακτηριστικά Υπαίθριες γλάστρες - Χαρακτηριστικά

Τύποι εξωτερικών γλάστρες

Οι σημερινές γλάστρες για τους κήπους στο σπίτι είναι πολύ διαφορετικές. Στην πώληση μπορείτε να βρείτε μια ποικιλία από σχήματα και μεγέθη. Εάν η επιλογή του σχήματος της γλάστρας βασίζεται στις προσωπικές προτιμήσεις, τότε πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί με το μέγεθος. Συνιστάται να βασιστείτε στο μέγεθος της περιοχής στην οποία θα εγκατασταθεί το δοχείο. Εάν σκοπεύετε να το τοποθετήσετε σε μια ευρύχωρη περιοχή ή δρομάκι, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια μεγαλύτερη γλάστρα, ώστε να μην χαθεί στο περιβάλλον τοπίο. Για μικρές περιοχές, είναι κατάλληλες μικρότερες γλάστρες, οι οποίες δεν θα υπερφορτώσουν την κατάσταση και θα καταλάβουν την περιοχή διέλευσης.

Υλικά (επεξεργασία)

Οι έτοιμες εξωτερικές γλάστρες που παρουσιάζονται προς πώληση είναι κατασκευασμένες από διάφορα υλικά, από τα οποία εξαρτάται τόσο η εμφάνιση όσο και η διάρκεια λειτουργίας, το κόστος του προϊόντος. Τα πιο δημοφιλή υλικά είναι:

Πλαστικό – αυτός ο τύπος θεωρείται ο απλούστερος και έχει χαμηλό κόστος. Το κύριο μειονέκτημά τους είναι η ευαισθησία τους σε χημικές και μηχανικές καταπονήσεις, γεγονός που μειώνει τη διάρκεια ζωής τους. Έχουν όμως μεγάλη ποικιλία μοντέλων. Λόγω της ευκαμψίας του υλικού, κατασκευάζονται γλάστρες διαφόρων σχημάτων και μεγεθών από αυτό. Το πλαστικό έχει μια εκτεταμένη παλέτα χρωμάτων, είναι σε θέση να μιμηθεί πιστά μια πέτρα, κεραμική ή μεταλλική επιφάνεια.

Ξύλινο – ταιριάζει απόλυτα σε οποιοδήποτε σχέδιο τοπίου. Πρέπει να σημειωθεί ότι το υλικό είναι ικανό να διατηρεί εξαιρετική υγρασία, επομένως επεξεργάζεται επιπλέον με ειδικές επιστρώσεις. Εάν αυτό δεν γίνει, θα χάσουν γρήγορα τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά και θα καταστούν άχρηστα.

Πηλός (κεραμικός) – έχουν εξαιρετικές αισθητικές ιδιότητες, είναι εξαιρετικοί για να αφήνουν αέρα, αλλά η γη σε τέτοια δοχεία στεγνώνει γρήγορα και απαιτεί συχνό πότισμα.

Μέταλλο – είναι εξαιρετικά ανθεκτικά, αλλά είναι ευαίσθητα στις αρνητικές επιπτώσεις της υγρασίας, επομένως πρέπει κατά καιρούς να υποβάλλονται σε επεξεργασία με αντιδιαβρωτικές ενώσεις. Στη σύγχρονη παραγωγή, χρησιμοποιούνται υλικά όπως χάλυβας, ορείχαλκος και λιγότερο συχνά χυτοσίδηρος. Οι μεταλλικές γλάστρες φαίνονται ιδιαίτερα όμορφες σε σουβέρ που κατασκευάζονται με σφυρηλάτηση.

Το σκυρόδεμα είναι οι πιο ανθεκτικές γλάστρες που μπορούν να διαρκέσουν για δεκαετίες χωρίς να χάσουν τις αισθητικές και πρακτικές τους ιδιότητες. Το κύριο πλεονέκτημα είναι ότι τα φυτά σε τέτοια δοχεία θα αισθάνονται πάντα άνετα, θα προστατεύονται αξιόπιστα από το στέγνωμα το ζεστό καλοκαίρι και την υποθερμία σε κρύο καιρό. Η ταλαιπωρία είναι η μαζικότητα των γλάστρες, γεγονός που περιπλέκει πολύ τη μεταφορά τους..

Υπάρχουν επίσης πολλές επιλογές για την κατασκευή εξωτερικών γλάστρες με τα χέρια σας, όπου ο κατάλογος των υλικών επεκτείνεται σημαντικά, αλλά θα μιλήσουμε για αυτό αργότερα..

Τύποι εξωτερικών γλάστρες - Υλικά Τύποι εξωτερικών γλάστρες - Υλικά Τύποι εξωτερικών γλάστρες - Υλικά

Μέθοδοι εγκατάστασης

Οι εξωτερικές γλάστρες, ανάλογα με το μοντέλο, έχουν διαφορετικές μεθόδους εγκατάστασης. Τα πιο δημοφιλή είναι στάσιμα, σχεδιασμένα για εγκατάσταση δαπέδου. Κατά κανόνα, διαθέτουν εντυπωσιακές διαστάσεις που δεν επιτρέπουν στη δομή να πέσει υπό την επίδραση οποιωνδήποτε παραγόντων (ισχυρός άνεμος, μηχανικές επιδράσεις).

Μικρότερες γλάστρες τοποθετούνται σε διακοσμητικά τραπεζοστάσια. Μια εξίσου ενδιαφέρουσα επιλογή είναι τα κρεμαστά αγγεία, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διακοσμήσουν μια βεράντα, μια μπροστινή είσοδο σε ένα σπίτι ή έναν φράκτη. Τις περισσότερες φορές, τα αμπελώδη φυτά βρίσκονται σε αυτά, τα κλαδιά των οποίων κατεβαίνουν σε καταπράσινους καταρράκτες..

Τύποι εξωτερικών γλάστρες - Μέθοδοι εγκατάστασης Τύποι εξωτερικών γλάστρες - Μέθοδοι εγκατάστασης Τύποι εξωτερικών γλάστρες - Μέθοδοι εγκατάστασης

DIY εξωτερικές γλάστρες

Παρόλο που οι περισσότερες από τις παραπάνω ποικιλίες μπορούν να αγοραστούν δωρεάν, επιλέγοντας το μοντέλο που είναι το πιο κατάλληλο από άποψη υλικού, εγκατάστασης και κόστους, πολλοί προτιμούν να κατασκευάζουν “κατοικίες” για φυτά με τα χέρια τους, ειδικά επειδή όλα όσα είναι στο χέρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αυτό, χωρίς να προσελκύσει κεφάλαια. Ας δούμε μερικές απλές, αλλά πολύ χαριτωμένες επιλογές..

Υπαίθριες γλάστρες από πλαστικά μπουκάλια

Σίγουρα πολλοί στο οπλοστάσιο έχουν χρησιμοποιήσει πλαστικά δοχεία για ποτά. Μη βιαστείτε να τα πετάξετε, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξετε μια ποικιλία από γλάστρες. Όλα θα εξαρτηθούν από το πώς κόβετε το δοχείο. Σε ένα μεγάλο μπουκάλι, μπορείτε να κόψετε μια πλευρική επιμήκη τρύπα και να την ακουμπήσετε οριζόντια στο έδαφος, να βάψετε και να γεμίσετε με χώμα. Συχνά, σε τέτοιες σπιτικές γλάστρες δίνεται κάποιο πρωτότυπο σχήμα, μετατρέποντάς τα σε αστεία ζώα..

Μια άλλη ενδιαφέρουσα επιλογή είναι να κόψετε το μπουκάλι στη μέση: το κάτω μέρος θα μετατραπεί σε γλάστρα και το πάνω μέρος θα γίνει μια κομψή βάση. Εάν βάψετε την προκύπτουσα δομή με χρώματα όπως ασήμι ή ορείχαλκο, μπορείτε να πάρετε ένα πραγματικό αριστούργημα.

Από μικρά πλαστικά μπουκάλια, μπορείτε να συνθέσετε μια ολόκληρη σύνθεση, να δημιουργήσετε κρεμαστά δοχεία, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, ή πρωτότυπη κάθετη κηπουρική ενός φράχτη.

DIY εξωτερικές γλάστρες από πλαστικά μπουκάλια DIY εξωτερικές γλάστρες από πλαστικά μπουκάλια

Γλάστρες από πιάτα

Τώρα είναι αρκετά μοντέρνο να διακοσμείτε γλάστρες από πιάτα και απολύτως οποιοδήποτε δοχείο βαμμένο σε έντονα χρώματα θα είναι χρήσιμο. Για αυτούς τους σκοπούς, οι βραστήρες, τα δοχεία είναι χρήσιμα και ένα τρυπητό θα εξαλείψει εντελώς την ανάγκη δημιουργίας οπών αποστράγγισης. Συχνά, ξεχωριστά φλιτζάνια και πιατάκια στέκονται μόνα τους στα ράφια από παλιά σετ. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει η ευκαιρία να τους δώσουμε μια δεύτερη ζωή με τη μορφή μικροσκοπικών γλάστρες. Δεδομένου ότι τα δοχεία είναι μάλλον μικρά για τη φύτευση λουλουδιών, μπορείτε να τα εξοπλίσετε με μια «κατοικία» για παχύφυτα και άλλες μικρές καλλιέργειες.

Μια άλλη επιλογή δεν είναι να βάψετε τα πιάτα, αλλά να τα αφήσετε στην αρχική τους μορφή ή ακόμα και να τα ωριμάσετε τεχνητά. Μια τέτοια γλάστρα, για παράδειγμα, από μια φθαρμένη τσαγιέρα θα προσελκύσει τους λάτρεις των ρετρό συνθέσεων και σχεδίων για ρουστίκ στυλ..

DIY εξωτερικές γλάστρες από πιάτα DIY εξωτερικές γλάστρες από πιάτα DIY εξωτερικές γλάστρες από πιάτα

Υπαίθριες γλάστρες από ξύλο

Το ξύλο είναι ένα εξαιρετικό υλικό που μπορεί να επεξεργαστεί εύκολα. Υπάρχουν πολλές επιλογές εδώ – αξίζει να συνδέσετε τη φαντασία και μπορείτε να βρείτε τα πιο ασυνήθιστα σχέδια. Η πιο απλή, αλλά μάλλον πρωτότυπη επιλογή είναι μια κατσαρόλα από ένα κατάστρωμα.

Συχνά, μετά την κοπή ή την κοπή παλαιών δέντρων, θραύσματα του ισχυρού πυλώνα του παραμένουν στην περιοχή – χρησιμοποιούνται για την οργάνωση μίνι -παρτέρια. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε το κούτσουρο σε οριζόντια θέση και να κόψετε μια εσοχή στο πάνω μέρος – πρώτα, οι τρύπες ανοίγονται όσο το δυνατόν πιο κοντά μεταξύ τους και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μια σμίλη, αφαιρείται το εσωτερικό ξύλο. Χρησιμοποιούν επίσης ένα παλιό βαρέλι απλά κόβοντάς το στη μέση..

Αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι το ξύλο μπορεί γρήγορα να υποβαθμιστεί υπό την επίδραση της υγρασίας, επομένως, το εσωτερικό μέρος, όπου θα χυθεί το χώμα, πρέπει να χρωματιστεί και να καλυφθεί με πολυαιθυλένιο. Και είναι καλύτερο να βάψετε και να ανοίξετε ολόκληρη τη δομή με βερνίκι για να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής..

DIY εξωτερικές γλάστρες από ξύλο DIY εξωτερικές γλάστρες από ξύλο

Τσιμεντένια γλάστρα

Η μέθοδος κατασκευής μιας γλάστρας δρόμου με τσιμέντο μπορεί να ονομαστεί η πιο επίπονη, αλλά το αποτέλεσμα είναι μια αξιόπιστη και ανθεκτική κατασκευή. Πρώτα πρέπει να προετοιμάσετε δύο δοχεία, το ίδιο σχήμα, αλλά διαφορετικό μέγεθος, όπου το ένα πρέπει να είναι ελαφρώς μικρότερο από το άλλο. Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε το διάλυμα: παίρνουμε τσιμέντο και άμμο σε αναλογία 2: 3, ανακατεύουμε και, χωρίς να σταματήσουμε να παρεμβαίνουμε, προσθέτουμε λίγο νερό μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής μάζα.

Όταν το διάλυμα είναι έτοιμο, λιπαίνουμε τα δοχεία με φυτικό έλαιο: για ένα μεγάλο καλούπι αλείφουμε τα εσωτερικά τοιχώματα και για ένα μικρό – τα εξωτερικά. Γεμίστε ένα μεγάλο καλούπι με ένα διάλυμα ύψους 3-5 cm και τοποθετήστε μικρούς σωλήνες, στους οποίους, όταν το σκυρόδεμα αρχίσει να σκληραίνει, τοποθετούμε ένα μικρότερο καλούπι. Ρίξτε τσιμεντοκονία στους τοίχους και αφήστε τα πάντα να στερεοποιηθούν για μια μέρα.

Μετά τον καθορισμένο χρόνο, το μικρότερο καλούπι πρέπει να αφαιρεθεί, το καλούπι τσιμέντου πρέπει να πασπαλιστεί με νερό και να καλυφθεί με πολυαιθυλένιο. Τέτοιες ενέργειες πραγματοποιούνται όλη την επόμενη εβδομάδα, μετά την οποία το τελειωμένο δοχείο ανακινείται από την κύρια μορφή..

DIY εξωτερικές γλάστρες από σκυρόδεμα DIY εξωτερικές γλάστρες από σκυρόδεμα

Υπαίθριες γλάστρες – φωτογραφία

Οι εξωτερικές γλάστρες είναι μια εξαιρετική διακόσμηση για κάθε χώρο του σπιτιού. Μπορούν να επιλεγούν ή να διακοσμηθούν σε οποιοδήποτε χρώμα, αλλά αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι η ομορφιά της γλάστρας δεν πρέπει να επισκιάζει όλη τη γοητεία και τον κορεσμό των ανθισμένων μπουμπουκιών. Προτείνουμε να συνεχίσουμε την περαιτέρω γνωριμία μας με την ποικιλία των γλάστρες του δρόμου στη συλλογή φωτογραφιών, όπου προσπαθήσαμε να συλλέξουμε την καλύτερη συλλογή φωτογραφιών. Καλή προβολή!

Υπαίθριες γλάστρες - φωτογραφία Υπαίθριες γλάστρες - φωτογραφία Υπαίθριες γλάστρες - φωτογραφία Υπαίθριες γλάστρες - φωτογραφία Υπαίθριες γλάστρες - φωτογραφία Υπαίθριες γλάστρες - φωτογραφία Υπαίθριες γλάστρες - φωτογραφία Υπαίθριες γλάστρες - φωτογραφία Υπαίθριες γλάστρες - φωτογραφία Υπαίθριες γλάστρες - φωτογραφία Υπαίθριες γλάστρες - φωτογραφία Υπαίθριες γλάστρες - φωτογραφία Υπαίθριες γλάστρες - φωτογραφία Υπαίθριες γλάστρες - φωτογραφία Υπαίθριες γλάστρες - φωτογραφία Υπαίθριες γλάστρες - φωτογραφία Υπαίθριες γλάστρες - φωτογραφία Υπαίθριες γλάστρες - φωτογραφία Υπαίθριες γλάστρες - φωτογραφία Υπαίθριες γλάστρες - φωτογραφία Υπαίθριες γλάστρες - φωτογραφία Υπαίθριες γλάστρες - φωτογραφία Υπαίθριες γλάστρες - φωτογραφία Υπαίθριες γλάστρες - φωτογραφία Υπαίθριες γλάστρες - φωτογραφία Υπαίθριες γλάστρες - φωτογραφία Υπαίθριες γλάστρες - φωτογραφία

Previous Post
Dracaena (30 φωτογραφίες): φροντίδα στο σπίτι
Next Post
70+ design ideer for hvitt soverom (bilder)