Σχεδιασμός σαλονιού σε στυλ μινιμαλισμού (80 φωτογραφίες)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Σχεδιασμός σαλονιού σε στυλ μινιμαλισμού (80 φωτογραφίες)

Σχεδιασμός σαλονιού σε στυλ μινιμαλισμού (80 φωτογραφίες)

Ο μινιμαλισμός είναι μια σύγχρονη τάση στην τέχνη, την αρχιτεκτονική, την εσωτερική διακόσμηση, τον σχεδιασμό και τη μόδα. Γεννήθηκε τον 20ό αιώνα. Η ουσία του είναι να επιτύχει ακριβώς την ίδια μέγιστη λειτουργικότητα με μέγιστη απλότητα. Τεχνικά, ο μινιμαλισμός δύσκολα μπορεί να ονομαστεί ανεξάρτητο στυλ – είναι μια τάση απλοποίησης και απαλλαγής από την περιττή διακοσμητικότητα. Στο εσωτερικό, φαίνεται φρέσκο ​​και κομψό και μπορείτε να εξοπλίσετε ένα τέτοιο σαλόνι σε οποιοδήποτε διαμέρισμα ή σπίτι, ακόμη και με χαμηλό κόστος.

Χαρακτηριστικά του στυλ του μινιμαλισμού

Οι πρώτες προϋποθέσεις για τον μινιμαλισμό εμφανίστηκαν στη δεκαετία του 1920. Οι κοινωνίες καλλιτεχνών, οι οποίες προώθησαν την ιδέα του ορθολογικού ωφελιμισμού, είχαν μεγάλη επιρροή στη δημοτικότητα της τάσης. Πίστευαν ότι η νέα τέχνη πρέπει να είναι εξαιρετικά σαφής, καθαρή, συγκεκριμένη και ενεργητική..

Με την πάροδο του χρόνου, αυτό αντικατοπτρίστηκε στο σχεδιασμό και την αρχιτεκτονική. Μέχρι τη δεκαετία του ’60, η τάση τελικά ριζώθηκε, όταν η ανώτερη και η μεσαία τάξη σε όλη την Ευρώπη ήταν τελικά υπερκορεσμένη με την προσποιητή πολυτέλεια. Για πολύ καιρό, οι άνθρωποι αντιστάθμιζαν τις αναμνήσεις των δύσκολων καιρών με υπερτροφικές διακοσμήσεις της καθημερινής ζωής. Ταυτόχρονα γεμάτοι εσωτερικοί χώροι θριάμβευαν σε παλάτια και αρχοντικά σε όλο τον κόσμο. Alreadyταν ήδη αδύνατο να εκπλήξω μαζί τους. Επιπλέον, ήταν κουραστικοί και απαιτούσαν δύσκολη φροντίδα. Και τελικά, ήρθε η εναλλακτική – ο μινιμαλισμός..

Τώρα ο μινιμαλισμός είναι περισσότερο ένας τρόπος ζωής που έρχεται σε αντίθεση με την καταναλωτική κουλτούρα. Πρόκειται για παραδοσιακά οικολογικά υλικά, απλά σχήματα, ελάχιστες λεπτομέρειες, τη χρήση κάθε τετραγώνου με όφελος και μέγιστη άνεση..

Στο εσωτερικό του σαλονιού στο στυλ του μινιμαλισμού, κυριαρχούν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

– Πολυλειτουργικά μοντέρνα έπιπλα.

– Έλλειψη αξεσουάρ και χωρίς νόημα διακόσμηση.

– Απλοί λαμπτήρες, χωρίς ογκώδεις πολυελαίους, απλίκες και φωτιστικά δαπέδου.

– Πολυεπίπεδο διάχυτο φωτισμό.

– Χρήση χωρισμάτων και χωροθέτησης χώρου.

– Απλά σχήματα, αυστηρές γραμμές και καθαρή γεωμετρία.

– Περιορισμένα χρώματα.

– Πολλές φυσικές δομές φωτός και μετάδοσης φωτός.

– Σύγχρονη συμπαγής τεχνολογία.

– Έλλειψη συσσώρευσης πραγμάτων.

Μαζί με την hi-tech και τη σοφίτα, ο μινιμαλισμός είναι ένα από τα πιο συναφή και μοντέρνα στυλ. Αλλά για την εφαρμογή του, δεν αρκεί να πετάξουμε όλα τα περιττά πράγματα. Απαιτεί επαγγελματική και προσεκτική προσέγγιση..

Σχεδιασμός σαλονιού στο στυλ του μινιμαλισμού - Χαρακτηριστικά Σχεδιασμός σαλονιού στο στυλ του μινιμαλισμού - Χαρακτηριστικά

Χρωματικές λύσεις

Ο μινιμαλισμός τραβάει προς τα φυσικά υλικά. Τούβλα και πέτρα χωρίς επεξεργασία, διαφορετικοί τύποι ξύλου χρησιμοποιούνται ενεργά. Από πιο σύγχρονα υλικά, χρησιμοποιείται σκυρόδεμα, διακοσμητικός γύψος και γυαλί, λιγότερο συχνά πλαστικό. Όλα εξαρτώνται από τον συγκεκριμένο κλάδο. Ο σκανδιναβικός ή ιαπωνικός μινιμαλισμός δεν ανέχεται καθόλου την τεχνητότητα.

Λευκό σαλόνι στο στυλ του μινιμαλισμού

Το λευκό είναι ένα κλασικό χρώμα για μινιμαλισμό. Ανάλογα με τη σκιά, μπορεί να είναι χιονισμένες γαλαζωπές ή απαλές κρεμώδεις αποχρώσεις. Είναι βολικό να καθοδηγείτε από τη θέση του καθιστικού. Εάν δεν υπάρχει αρκετό ηλιακό φως στο δωμάτιο, είναι καλύτερο να πάρετε ζεστές αποχρώσεις. Ζεσταίνονται και χαροποιούνται. Εάν το δωμάτιο είναι πολύ ηλιόλουστο και ζεστό, οι αποστειρωμένοι χιονισμένοι και γκριζωποί τόνοι θα το κάνουν. Θα δώσουν μια αίσθηση φρεσκάδας και δροσιάς..

Λευκό σαλόνι στο στυλ του μινιμαλισμού - Εσωτερική διακόσμηση Λευκό σαλόνι σε στυλ μινιμαλισμού - Εσωτερική διακόσμηση

Καφέ σαλόνι στο στυλ του μινιμαλισμού

Από τα σκούρα χρώματα, με εξαίρεση το γκρι και το μαύρο, το σκούρο καφέ χρησιμοποιείται συχνότερα στον μινιμαλισμό. Αυτό είναι το φυσικό χρώμα του ξύλου. Ξύλινα έπιπλα, διακοσμητικά ένθετα στους τοίχους, παρκέ ή laminate – όλα αυτά θα ταιριάζουν απόλυτα στο σαλόνι. Και σε μεγάλα, ευρύχωρα και ψηλά δωμάτια, μπορείτε ακόμη και να πειραματιστείτε με γυαλιστερά ταβάνια σοκολάτας..

Καφέ σαλόνι στο στυλ του μινιμαλισμού - Εσωτερικός σχεδιασμός Καφέ σαλόνι στο στυλ του μινιμαλισμού - Εσωτερικός σχεδιασμός

Πράσινο σαλόνι στο στυλ του μινιμαλισμού

Το πράσινο χρησιμοποιείται ενεργά στον απόηχο των οικολογικών τάσεων. Οι πλούσιες φυτικές αποχρώσεις του είναι για προφορά και συγκρατημένη απαλή μέντα ή ελιά ως βάση. Η επιθυμία για φιλικότητα προς το περιβάλλον και φυσικές υφές βρήκε αμέσως αντανάκλαση στον μινιμαλισμό. Φυσικά, δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει το κύριο χρώμα της φύσης. Φυτά εσωτερικού χώρου σε τραχιές, απλές τσιμεντένιες γλάστρες φαίνονται καλά ως διακόσμηση σε ένα τέτοιο σαλόνι..

Πράσινο σαλόνι στο στυλ του μινιμαλισμού - εσωτερική διακόσμηση Πράσινο σαλόνι στο στυλ του μινιμαλισμού - εσωτερική διακόσμηση

Κίτρινο σαλόνι στο στυλ του μινιμαλισμού

Από τα φωτεινά, ηλιόλουστα χρώματα, το πιο δημοφιλές είναι το κίτρινο. Συνήθως αυτές είναι οι σιωπηλές επιλογές του: παστέλ, αποχρώσεις με αναχώρηση σε μπεζ, άμμο και κρέμα. Είναι πιο ζεστά από το συνηθισμένο λευκό, εναρμονίζονται καλά με τις γενικές τάσεις και αναζωογονούν. Ένα τέτοιο σαλόνι θα είναι ηλιόλουστο και άνετο ακόμη και την πιο συννεφιασμένη και πιο κρύα μέρα..

Κίτρινο σαλόνι στο στυλ του μινιμαλισμού - Εσωτερικός σχεδιασμός Κίτρινο σαλόνι στο στυλ του μινιμαλισμού - Εσωτερικός σχεδιασμός

Φινίρισμα και υλικά

Παραδοσιακά, ο μινιμαλισμός στο εσωτερικό του σαλονιού είναι ένα ανοιχτόχρωμο σχέδιο. Το λευκό και το γκρι είναι οι ηγέτες σε αυτό. Το μαύρο χρησιμοποιείται για να χωρίσει το χώρο. Η αντίθεση επιτυγχάνεται μέσω ενός ικανού συνδυασμού ημίτονων. Χρησιμοποιούνται επίσης φυσικά χρώματα και υφές: ξύλο, πέτρα, τούβλο. Οι ιαπωνικές παραδόσεις έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των τάσεων. Thereταν από εκεί που η δύση πήρε απλά σχήματα και ελεύθερο χώρο. Από εκεί ήρθε ένα χλωμό, ουδέτερο σχέδιο χρωμάτων. Ένα τέτοιο σαλόνι δεν πρέπει να δημιουργεί θόρυβο, επειδή η βάση της ιαπωνικής φιλοσοφίας είναι η ηρεμία και ο στοχασμός..

Πάτωμα

Ως επένδυση δαπέδου στον μινιμαλισμό, το επίπεδο αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο, τα μεγάλα ελαφριά πλακάκια, η φυσική γυαλισμένη πέτρα ή το σύγχρονο λινέλαιο είναι ιδιαίτερα καλά. Τα ελαφριά γεωμετρικά μοτίβα είναι αποδεκτά.

Το φυσικό ξύλο ή το laminate φαίνεται ακόμα καλύτερα στο σαλόνι. Είναι χαριτωμένα, ζεστά και ζεστά. Η ξυλώδης υφή ταιριάζει απόλυτα στο συνολικό στυλ. Συνήθως πρόκειται για ελαφριές ή τελείως λευκανμένες ποικιλίες..

Τα χαλιά και τα χαλιά, ειδικά τα συμπαγή χαλιά, είναι σπάνια. Μερικές φορές ένα μικρό χαλί ταιριάζει όμορφα στο καθιστικό δίπλα στους καναπέδες, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο για ένα μινιμαλιστικό σαλόνι..

Σχεδιασμός σαλονιού στο στυλ του μινιμαλισμού - Τελειώνοντας το πάτωμα Σχεδιασμός σαλονιού στο στυλ του μινιμαλισμού - Τελειώνοντας το πάτωμα

Τείχη

Ο διακοσμητικός γύψος χρησιμοποιείται με επιτυχία για τη διακόσμηση των τοίχων στο στυλ του μινιμαλισμού. Εναλλακτικά, μπορείτε απλά να βάψετε μια επίπεδη βάση από σκυρόδεμα ή τοίχο από τούβλα. Η σκόπιμη αμέλεια δίνει στο στυλ τη δική του μοναδική γοητεία.

Λιγότερο συχνά, χρησιμοποιούνται ταπετσαρίες και διακοσμητικά πάνελ με επένδυση. Θα πρέπει επίσης να είναι ελαφριά και απλά, χωρίς περίπλοκα μοτίβα. Είναι δυνατά ελαφριά γεωμετρικά στολίδια, ελάχιστα αισθητά στο κύριο φόντο. Αντί να παίζετε με χρώματα και σχέδια, ο μινιμαλισμός σας επιτρέπει να παίζετε με την υφή. Για παράδειγμα, ένας τοίχος από τούβλα ή γύψο μπορεί να τονιστεί σε ένα γενικό λείο φόντο, αλλά θα βαφτεί στο ίδιο χρώμα..

Σχεδιασμός σαλονιού στο στυλ του μινιμαλισμού - Διακόσμηση τοίχου Σχεδιασμός σαλονιού στο στυλ του μινιμαλισμού - Διακόσμηση τοίχου

Οροφή

Το ανώτατο όριο στον μινιμαλισμό είναι τεντωμένο. Μπορεί να είναι γυαλιστερό ή ματ, ανάλογα με το μέγεθος του δωματίου και τις προτιμήσεις των ιδιοκτητών. Κλασικά χρώματα – λευκό, ασημί γκρι, ελεφαντόδοντο, ανοιχτές κρεμ αποχρώσεις. Η επιλογή εξαρτάται από το αν το βασικό εύρος είναι κρύο ή ζεστό..

Το “κόλπο” των δομών τάσης είναι η απλή εμφάνιση και λειτουργικότητά τους. Είναι εύκολο να διατηρήσετε μια τέτοια οροφή, δεν απαιτεί επισκευή ή αντικατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα και στο εσωτερικό μπορείτε να κρύψετε τις επικοινωνίες ή να εγκαταστήσετε φωτισμό. Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για προβολείς, οι οποίοι αποτελούν τη βάση για ζώνη φωτισμού πολλαπλών επιπέδων..

Σχεδιασμός σαλονιού στο στυλ του μινιμαλισμού - Διακόσμηση οροφής Σχεδιασμός σαλονιού στο στυλ του μινιμαλισμού - Διακόσμηση οροφής

Έπιπλα σαλονιού σε στιλ μινιμαλισμού

Τα μινιμαλιστικά έπιπλα ντουλαπιών περιλαμβάνουν λακωνικές επίπεδες προσόψεις, γυαλισμένο και βερνικωμένο ξύλο, γυαλιστερές επιφάνειες, γυάλινα ράφια και πόρτες, μεταλλικά εξαρτήματα. Λιγότερο συχνά χρησιμοποιούνται γυαλιστερά πλαστικά ή απομίμηση ξύλου. Οι πάγκοι και τα περβάζια παραθύρων μπορούν να διακοσμηθούν με τεχνητή πέτρα.

Θα πρέπει να επιλέξετε επικαλυμμένα έπιπλα ιδιαίτερα προσεκτικά. Τα σχήματα και οι υφές του πρέπει να είναι σε αρμονία με τον περιβάλλοντα χώρο. Ένα win-win είναι καθαρά ορθογώνια σχέδια. Για άμορφα και βελτιωμένα στοιχεία, αναζητήστε άλλη χρήση.

Δημοφιλή σχέδια πολλαπλών επιπέδων, ενσωματωμένα συρτάρια και άλλα χρήσιμα μικροπράγματα. Για παράδειγμα, οι βάσεις των καναπέδων και των πολυθρόνων μπορούν να μετατραπούν σε πλήρεις ντουλάπες και ένας τοίχος από ξύλο ή πλατιά, επίπεδα μπράτσα μπορεί εύκολα να μετατραπούν σε τραπέζι..

Σχεδιασμός σαλονιού στο στυλ του μινιμαλισμού - Έπιπλα Σχεδιασμός σαλονιού στο στυλ του μινιμαλισμού - Έπιπλα

Φωτισμός

Ο μινιμαλισμός είναι απαραίτητα πολύ φως της ημέρας. Εάν η πλευρά είναι βόρεια ή δεν υπάρχουν αρκετά παράθυρα, το σαλόνι είναι διακοσμημένο σε ζεστά λευκά χρώματα και επιλέγονται κατάλληλοι λαμπτήρες. Οι κουρτίνες δεν χρησιμοποιούνται σχεδόν ποτέ για να μην μπλοκάρουν το φως και να ακατασταθούν στο χώρο. Εάν υπάρχουν, είναι συμπαγείς και λειτουργικές περσίδες ή ρωμαϊκές αποχρώσεις..

Οι μεγάλες και εκφραστικές αποχρώσεις δεν είναι τυπικές για τον μινιμαλισμό, αλλά χρησιμοποιούνται ενεργά προβολείς, τακτοποιημένοι γεωμετρικοί δίσκοι και κρυμμένοι οπίσθιοι φωτισμοί. Χρησιμοποιούνται πλευρικά, γείσα, φωτισμός θέσεων, λαμπτήρες αλογόνου και LED. Ο φωτισμός επίπλων από κάτω δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι επιπλέει στον αέρα.

Μια ενδιαφέρουσα λύση για το σαλόνι είναι ο φωτεινός φωτισμός νέον, ο οποίος δεν είναι ορατός στην κανονική λειτουργία. Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια γιορτινή και πάρτι ατμόσφαιρα στο δωμάτιο ανά πάσα στιγμή..

Σχεδιασμός σαλονιού στο στυλ του μινιμαλισμού - Φωτισμός Σχεδιασμός σαλονιού στο στυλ του μινιμαλισμού - Φωτισμός

Διακόσμηση και υφάσματα

Πρακτικά δεν υπάρχει διακόσμηση στον μινιμαλισμό. Όλες οι επιφάνειες είναι συμπαγείς και άψογες. Μικρές προφορές είναι αρκετές για να αναβιώσουν το εσωτερικό, αλλά υπάρχουν πολύ λίγες από αυτές. Για παράδειγμα, ένας μικρός αυτοσχέδιος βραχόκηπος ή μια επιδέξια ikebana φαίνεται καλή, θυμίζοντας την ανατολική προέλευση του στυλ..

Το ίδιο ισχύει και για τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Η ταπετσαρία των επικαλυμμένων επίπλων είναι απλή και συνεπής στη γενική γκάμα. Συνήθως πρόκειται για απλές λείες υφές ή δέρμα. Τα «βαριά» υφάσματα, όπως το βελούδο ή η ταπισερί, δεν είναι χαρακτηριστικά του μινιμαλισμού. Μπορείτε να ρίξετε μερικά φωτεινά μαξιλάρια με έμφαση στον καναπέ, αλλά όχι περισσότερο. Τα κλινοσκεπάσματα, εάν υπάρχουν, είναι εξαιρετικά απλά και μονόχρωμα. Αυτό το στυλ δεν ανέχεται περιττές σακούλες σκόνης.

Σχεδιασμός σαλονιού στο στυλ του μινιμαλισμού - Διακόσμηση και υφάσματα Σχεδιασμός σαλονιού στο στυλ του μινιμαλισμού - Διακόσμηση και υφάσματα Σχεδιασμός σαλονιού στο στυλ του μινιμαλισμού - Διακόσμηση και υφάσματα

Μικρό σαλόνι σε στιλ μινιμαλισμού

Ο ελαφρύς και λακωνικός μινιμαλισμός είναι ίσως η καλύτερη επιλογή για τη διαρρύθμιση ενός μικρού καθιστικού. Δουλεύει πλήρως για να μεγεθύνει και να φωτίζει οπτικά το χώρο. Αυτά είναι ανοιχτά χρώματα, αφθονία φωτός και απουσία περιττών..

Ο μινιμαλισμός είναι ζώνη, κόγχες, χωρίσματα και πολύπλοκες δομές. Όλα αυτά σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε αποτελεσματικά κάθε εκατοστό. Αυτά είναι πτυσσόμενα τραπέζια, χώροι ύπνου που είναι εντελώς κρυμμένοι στην ντουλάπα, συρόμενες πόρτες, συμπαγή έπιπλα και απλά τελειώματα σε ανοιχτόχρωμα χρώματα. Συγκεκριμένα, μετατροπή επίπλων.

Ένα μικρό μινιμαλιστικό σαλόνι φαίνεται πολύ μεγαλύτερο, πιο ευρύχωρο και πιο άνετο. Εάν είναι δυνατόν να γκρεμίσετε τους τοίχους με άλλα δωμάτια, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε εντελώς με διαχωριστικά φωτός και φωτός και να συνδυάσετε το σαλόνι με κουζίνα, μπαλκόνι ή χώρο εργασίας.

Μικρό σαλόνι σε στιλ μινιμαλισμού - Εσωτερικός σχεδιασμός Μικρό σαλόνι σε στιλ μινιμαλισμού - Εσωτερικός σχεδιασμός Μικρό σαλόνι σε στιλ μινιμαλισμού - Εσωτερικός σχεδιασμός Μικρό σαλόνι σε στιλ μινιμαλισμού - Εσωτερικός σχεδιασμός

Σχεδιασμός σαλονιού στο στυλ του μινιμαλισμού – φωτογραφία

Θέλετε να διακοσμήσετε το σαλόνι σας σε μινιμαλιστικό στιλ, αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε; Σας προσφέρουμε μια επιλογή από όμορφες φωτογραφίες για να βρείτε νέες ιδέες και έμπνευση! Καλή προβολή!

Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία

Βίντεο: Σαλόνι σε μινιμαλιστικό στιλ – Ιδέες εσωτερικού χώρου

Previous Post
Τεντωμένη οροφή στο σαλόνι: 60 ιδέες φωτογραφιών
Next Post
DIY pasta håndverk (90+ bilder)