Πάγκοι μπαρ για την κουζίνα (+80 φωτογραφίες)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Πάγκοι μπαρ για την κουζίνα (+80 φωτογραφίες)

Πάγκοι μπαρ για την κουζίνα (+80 φωτογραφίες)

Δεν είναι μόνο ότι οι πάγκοι για την κουζίνα κερδίζουν όλο και περισσότερη δημοτικότητα στον εσωτερικό σχεδιασμό: είναι άνετοι, ευρύχωροι, κομψοί και βοηθούν επίσης στην εξοικονόμηση χώρου. Μόνο για να ταιριάξετε σωστά το σχέδιο στο σύνολο του δωματίου, πρέπει να έχετε μια ιδέα για τη διαμόρφωση, τη σειρά μοντέλων και άλλα χαρακτηριστικά αυτού του τύπου επίπλων. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο μας!

Τι είναι και γιατί χρειάζονται

Ένας μετρητής ράβδων ονομάζεται ψηλό επιτραπέζιο στήριγμα, το οποίο συχνά αποτελεί προέκταση της περιοχής εργασίας. Συνήθως έρχεται με σκαμπό μπαρ και όλο το σύνολο δημιουργεί μια χαλαρωτική κομψή ατμόσφαιρα..

Εκτός από την εξωτερική αισθητική, οι πάγκοι μπαρ έχουν επίσης πολλά πλεονεκτήματα που τους διακρίνουν ευνοϊκά από άλλους τύπους επίπλων. Σε αντίθεση με τα κανονικά τραπέζια, συχνά περιλαμβάνουν επιπλέον χώρο για πιατικά και άλλα σκεύη κουζίνας. Μπορείτε ακόμη να ενσωματώσετε μεγάλες συσκευές στο ράφι, όπως πλυντήριο πιάτων ή ηλεκτρικό φούρνο. Οι ιδιοκτήτες μιας μικρής περιοχής θα εκτιμήσουν αυτό το ακίνητο..

Επιπλέον, ένα πλήρως εξοπλισμένο μπαρ κουζίνας θεωρείται ένα πολυλειτουργικό αντικείμενο που εξοικονομεί χώρο. Μπορεί να περιλαμβάνει όχι μόνο την τραπεζαρία, αλλά και τον χώρο εργασίας, για να μην αναφέρουμε τον αποθηκευτικό χώρο. Μια κουζίνα με τέτοια έπιπλα φαίνεται μοντέρνα, ταιριάζει σε πολλά στυλ, αλλά περισσότερο αργότερα..

Ωστόσο, δεν πρέπει να σπεύσετε στο κατάστημα αμέσως: παρά τα σημαντικά πλεονεκτήματα, αυτή η λύση δεν είναι κατάλληλη για κάθε κουζίνα. Πρώτον, οι πάγκοι σπάνια μπορούν να φιλοξενήσουν περισσότερα από τρία άτομα και τα μεγάλα μοντέλα φαίνονται ακατάλληλα ακόμη και σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο, που μοιάζει με το εσωτερικό ενός μπαρ..

Δεύτερον, λόγω της σταθερότητας της δομής, το ράφι δεν διαφέρει ως προς την κινητικότητα, όπως, για παράδειγμα, ένα τραπέζι φαγητού, το οποίο, εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να μεταφερθεί σε άλλο μέρος..

Μπαρ κουζίνα

Τύποι πάγκων μπαρ για την κουζίνα

Για να απολαύσουν τα πλεονεκτήματα των πάγκων μπαρ, οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων με διαφορετική διάταξη ήταν σε θέση σήμερα, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από τους τύπους τους. Διαφέρουν ως προς το σχήμα, τη θέση και τη διαμόρφωση..

Μπαρ στο νησί

Το εσωτερικό της κουζίνας είναι χτισμένο γύρω από αυτό το στοιχείο, το οποίο μπορεί να συνδυαστεί με τον χώρο εργασίας. Κατάλληλο για μεγάλα δωμάτια ή σε συνδυασμό με σαλόνι. Τέτοιοι μετρητές ράβδων διαφέρουν ως προς το σχήμα: ημικυκλικοί, σχήματος U ή L. Αποτελούν ένα ξεχωριστό μέρος του σετ κουζίνας, κατασκευασμένο σε ένα μοναδικό στυλ, το οποίο δημιουργεί το αποτέλεσμα της ακεραιότητας.

Νησιώτικος πάγκος για κουζίνα Νησιώτικος πάγκος για κουζίνα

Πάγκος μπαρ ενσωματωμένος στα έπιπλα

Ο μετρητής ράβδων είναι μέρος ενός πάγκου ή άλλου στοιχείου, ενώ συνεχίζει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Υπάρχουν πολλές επιλογές για τοποθέτηση: ως μέρος ενός νησιού κουζίνας, ενός χώρου εργασίας και μερικές φορές ακόμη και ενός περβάζι παραθύρου.

Ο τελευταίος τύπος είναι ιδανικός για μικρές κουζίνες, καθώς χρησιμοποιεί την συνήθως ανενεργή περιοχή δίπλα στο παράθυρο. Επιπλέον, ποιος δεν απολαμβάνει το τοπίο ενώ τρώει πρωινό?

Πάγκος μπαρ για την κουζίνα, ενσωματωμένος στα έπιπλα Πάγκος μπαρ για την κουζίνα, ενσωματωμένος στα έπιπλα

Αντιδιαμερισμός ράβδων

Μια δημοφιλής λύση για διαμερίσματα στούντιο ενιαίας διαρρύθμισης που απαιτούν λογική χωροθέτηση. Σε αυτή την περίπτωση, ο πάγκος μπαρ μπορεί να διαχωρίσει την κουζίνα από το σαλόνι, ενώ προσφέρει ένα βολικό μέρος για φαγητό. Συχνά είναι συνέχεια του τοίχου και βρίσκεται παράλληλα με τα κύρια έπιπλα.

Μπαρ-διαχωριστικό μπαρ για την κουζίνα Μπαρ-διαχωριστικό μπαρ για την κουζίνα

Επίπεδο μπάρας

Είναι μια στενή πλατφόρμα που εγκαθίσταται πάνω από το χώρο εργασίας από την αντίθετη πλευρά, χωρίς να καταλαμβάνει επιπλέον χώρο. Η μόνη σύσταση είναι να αγοράσετε υψηλότερες καρέκλες.

Επίπεδο πάγκος για κουζίνα Επίπεδο πάγκος για κουζίνα

Πάγκος μίνι μπαρ

Όταν επιλέγετε έναν πάγκο μπαρ για μια μικρή κουζίνα, είναι καλύτερα να δώσετε προσοχή σε μικρά μοντέλα με λακωνική συσκευασία. Συχνά αυτά είναι ένα είδος “φτερών” μπαρ μήκους όχι μεγαλύτερου από ένα μέτρο, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει όχι περισσότερα από δύο άτομα. Αλλά για πολλούς μικρούς ιδιοκτήτες που ζουν μόνοι, αυτό θα είναι αρκετά.

Μίνι μπαρ πάγκος για την κουζίνα

Υλικά πάγκου μπαρ

Η επιλογή του απαραίτητου υλικού εξαρτάται όχι μόνο από την εμφάνιση του πάγκου για την κουζίνα, αλλά και από τα χαρακτηριστικά, τη μέθοδο φροντίδας και, φυσικά, το κόστος. Ας εξετάσουμε τις πιο κοινές επιλογές.

Πλαστικοποιημένη μοριοσανίδα

Ένας από τους πιο προσιτούς τύπους σε σχετικά χαμηλή τιμή. Ταυτόχρονα, η πλαστικοποιημένη μοριοσανίδα προσφέρει μεγάλη ποικιλία σχεδιαστικών λύσεων, απομίμηση πέτρας, ξύλου ή ασυνήθιστων εκτυπώσεων. Διαθέτει υψηλή αντοχή στις εξωτερικές επιδράσεις της υγρασίας, υψηλές θερμοκρασίες, κάτι που είναι σημαντικό για την κουζίνα. Αλλά λόγω της χαμηλής αντοχής και της φιλικότητας προς το περιβάλλον, ένα τέτοιο μοντέλο δεν θα διαρκέσει πολύ..

Πάγκος μπαρ για κουζίνα από πλαστικοποιημένη μοριοσανίδα

Ακρυλικό

Το πλεονέκτημα αυτού του υλικού είναι η ευελιξία και η ευκαμψία του – μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία επίπλων διαφορετικών σχημάτων, με στροφές, εξογκώματα, ακόμη και σγουρά στοιχεία. Θα ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό σε μοντέρνο στυλ, όπου είναι κατάλληλες ενδιαφέρουσες ιδέες σχεδιασμού. Μια φουτουριστική κουζίνα σίγουρα δεν θα κάνει χωρίς τη γυαλιστερή, ρευστή επιφάνεια που είναι χαρακτηριστική του ακρυλικού..

Ακρυλικό μπαρ κουζίνας Ακρυλικό μπαρ κουζίνας

Μια φυσική πέτρα

Έχει πολυτελή, πλούσια υφή που μπορεί να αποτελέσει διακοσμητικό συστατικό από μόνο του. Οι πάγκοι μπαρ για την κουζίνα από φυσική πέτρα συνήθως παραγγέλλονται σε συνδυασμό με άλλα έπιπλα κουζίνας, αφού η “σύμφωνη γνώμη” των υλικών στο χώρο παίζει σημαντικό ρόλο. Αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι πρόκειται για ένα ακριβό είδος που απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα..

Πάγκος μπαρ για κουζίνα από φυσική πέτρα Πάγκος μπαρ για κουζίνα από φυσική πέτρα

Ποτήρι

Φυσικά, όχι η πιο πρακτική λύση, η οποία, ακόμη και μετά από ειδική επεξεργασία, παραμένει εύθραυστη σε σύγκριση με άλλα υλικά. Επιπλέον, το ποτήρι είναι μάλλον κρύο και «αφιλόξενο» στην αφή. Αλλά η μοναδική εμφάνιση των προϊόντων εξουδετερώνει όλες τις ελλείψεις εάν η αισθητική παίζει βασικό ρόλο στο εσωτερικό. Η διαφανής υφή, καθώς και η μεταβλητότητα των χρωμάτων, θα κάνουν έναν τέτοιο μετρητή μπαρ βασικό στοιχείο στην κουζίνα. Συνδυάζεται καλά με άλλα υλικά.

Γυάλινος πάγκος για κουζίνα Γυάλινος πάγκος για κουζίνα

Πώς να χωρέσετε στο εσωτερικό

Οι πάγκοι μπαρ είναι ένα μοντέρνο είδος επίπλων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να χωρέσουν σε διαφορετικά στυλ εσωτερικού χώρου. Επιπλέον, έρχονται συχνά με ένα σετ κουζίνας, το οποίο απλοποιεί τη δημιουργία μιας ολιστικής εικόνας του εσωτερικού..

Πάγκος μπαρ για την κουζίνα σε κλασικό στιλ

Τα κλασικά προτείνουν καθολικά κριτήρια για κάθε στοιχείο, προσαρμόζοντας τα οποία, ακόμη και ένας μετρητής ράβδων μπορεί να εισαχθεί αρμονικά. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε φυσικά υλικά, κατά προτίμηση ξύλο, με σκαλιστά ένθετα, σχέδια και λακωνικό εξοπλισμό.

Ένα ράφι σε αυτό το στυλ πρέπει να έχει ένα τυπικό, ορθογώνιο σχήμα. Συνιστάται να προτιμάτε το μοντέλο νησιού, μόνο που θα πρέπει να υπάρχει πολύς χώρος στην κουζίνα για μια τέτοια λύση. Ωστόσο, τα κλασικά αγαπούν πάντα τις μεγάλες περιοχές, οπότε αυτή η στιγμή πρέπει να ληφθεί υπόψη εκ των προτέρων..

Πάγκος μπαρ για την κουζίνα σε κλασικό στιλ Πάγκος μπαρ για την κουζίνα σε κλασικό στιλ

Πάγκος μπαρ για την κουζίνα σε μοντέρνο στιλ

Η κατάσταση είναι διαφορετική με τη σύγχρονη κουζίνα, το περιεχόμενο της οποίας είναι κυρίως λειτουργικό. Η κύρια απαίτηση είναι ότι ο μετρητής ράβδων πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες του χώρου, καθιστώντας τη λογική συνέχεια του.

Η διακόσμηση δεν είναι σγουρές λεπτομέρειες, αλλά υλικό, ένας συνδυασμός ματ και γυαλιστερό, ένα σχήμα που μπορεί να παρουσιαστεί σε όλες τις πιθανές παραλλαγές, καθώς και ένα χρωματικό σχέδιο.

Πάγκος μπαρ για την κουζίνα σε μοντέρνο στιλ Πάγκος μπαρ για την κουζίνα σε μοντέρνο στιλ

Πάγκος μπαρ για την κουζίνα στο στυλ της Προβηγκίας

Το στυλ έχει κοινά χαρακτηριστικά με το κλασικό, αλλά έχει εντελώς διαφορετική εικόνα. Η Προβηγκία είναι ελαφρότητα, φυσικότητα και απλότητα. Ο μετρητής μπαρ για μια τέτοια κουζίνα πρέπει να είναι από φυσικό ξύλο και στη συνέχεια να βαφτεί λευκό. Ωστόσο, κάθε τόνος από την παστέλ κλίμακα θα φαίνεται οργανικός εδώ..

Συνιστάται να προτιμάτε τις αντίκες, με αξιοσημείωτα στρώματα χρόνου και ιστορίας. Αλλά για αυτό το αποτέλεσμα, μπορείτε να γερνάτε τεχνητά τα έπιπλα – μια τέτοια λύση θα βοηθήσει στη δημιουργία της σωστής ατμόσφαιρας..

Πάγκος μπαρ για την κουζίνα στο στυλ της Προβηγκίας Πάγκος μπαρ για την κουζίνα στο στυλ της Προβηγκίας

Πάγκος μπαρ για την κουζίνα σε στιλ μινιμαλισμού

Όλα είναι απλά με μινιμαλισμό – λακωνικά χρώματα, σχήματα, γραμμές, έλλειψη διακοσμητικών στοιχείων. Η γεωμετρία παίζει τεράστιο ρόλο σε ένα τέτοιο εσωτερικό, οπότε ακόμη και ο μετρητής μπαρ μοιάζει περισσότερο με ένα ορθογώνιο κομμάτι υλικού, η ομορφιά του οποίου αποκαλύπτεται σε ένα σύνολο με άλλα στοιχεία..

Πάγκος μπαρ για την κουζίνα σε στιλ μινιμαλισμού Πάγκος μπαρ για την κουζίνα σε στιλ μινιμαλισμού

Πάγκος μπαρ για κουζίνα σε στιλ σοφίτας

Ο πάγκος του μπαρ θα μοιάζει φυσιολογικά σε μια τέτοια κουζίνα. Η σοφίτα χαρακτηρίζεται από ένα συνδυασμό βιομηχανικών ή δημόσιων χώρων, η σύνθεση των οποίων αποκτά εκπληκτικά έναν ζεστό χαρακτήρα σε έναν ιδιωτικό χώρο. Οι ξύλινες αλλά και οι τσιμεντένιες επιφάνειες εδώ φαίνονται πολύ κομψές και κατάλληλες. Είναι καλύτερα αν η υφή έχει ελαφρώς ωμή εμφάνιση..

Πάγκος μπαρ για κουζίνα σε στιλ σοφίτας Πάγκος μπαρ για κουζίνα σε στιλ σοφίτας

Μπαρ πάγκοι για μια μικρή κουζίνα

Δεν είναι όλοι ο ευτυχισμένος ιδιοκτήτης ευρύχωρων διαμερισμάτων, στα οποία μπορείτε εύκολα να τοποθετήσετε έναν πάγκο μπαρ οποιουδήποτε μοντέλου. Αλλά υπάρχουν βέλτιστες επιλογές, χρησιμοποιώντας τις οποίες η κουζίνα σας θα αποκτήσει μια μοναδική και κομψή εμφάνιση..

Σημειώνουμε αμέσως ότι θα πρέπει να εγκαταλείψετε έναν πλήρη πάγκο μπαρ! Σε μια μικρή κουζίνα, θα μπορείτε να φιλοξενήσετε έναν πάγκο έως 90 cm, ο οποίος είναι μέρος ενός τοίχου ή άλλων αντικειμένων.

Το μοντέλο νησιού μπορεί να αγοραστεί εάν η κουζίνα συνδυάζεται με το σαλόνι και τα έπιπλα παίζουν το ρόλο ενός χωρίσματος. Απλά βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός χώρος μεταξύ των παράλληλων ακουστικών για ελεύθερη κίνηση..

Τα μίνι ράφια είναι η καλύτερη επιλογή για μικρούς χώρους. Πράγματι, ακόμη και χωρίς ένα πλήρες σετ, οι πάγκοι μπαρ είναι καλύτεροι από τα συνηθισμένα τραπεζάκια, αφού καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο..

Εάν η περιοχή του παραθύρου είναι άδεια, τότε μπορείτε να εγκαταστήσετε το ράφι στο περβάζι. Το μοντέλο δύο επιπέδων θα σας επιτρέψει να συνδυάσετε πολλές ζώνες χωρίς να χάσετε την άνεση.

Μπαρ πάγκοι για μια μικρή κουζίνα Μπαρ πάγκοι για μια μικρή κουζίνα Μπαρ πάγκοι για μια μικρή κουζίνα

Πάγκος μπαρ για την κουζίνα – φωτογραφία

Για να αποδείξετε ότι οι πάγκοι μπαρ είναι μια ευέλικτη και κομψή επιλογή για την κουζίνα, σας προτείνουμε να εξοικειωθείτε με την επιλογή φωτογραφιών μας, η οποία θα απεικονίσει σαφώς την ποικιλία λύσεων. Καλή προβολή!

Πάγκος μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Πάγκος μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Πάγκος μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Πάγκος μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Πάγκος μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Πάγκος μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Πάγκος μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Πάγκος μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Πάγκος μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Πάγκος μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Πάγκος μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Πάγκος μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Πάγκος μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Πάγκος μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Πάγκος μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Πάγκος μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Πάγκος μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Πάγκος μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Πάγκος μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Πάγκος μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Πάγκος μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Πάγκος μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Πάγκος μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Πάγκος μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Πάγκος μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Πάγκος μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Πάγκος μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Πάγκος μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Πάγκος μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Πάγκος μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία

Βίντεο: Σχεδιασμός κουζίνας με πάγκο μπαρ

Previous Post
Πλακάκια μπάνιου: τύποι, πώς να επιλέξετε (75 φωτογραφίες)
Next Post
Soveromsdesign i Provence -stil: 65 fotoideer