Soveromsdesign i Provence -stil: 65 fotoideer
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Soveromsdesign i Provence -stil: 65 fotoideer

Soveromsdesign i Provence -stil: 65 fotoideer

De som har reist til Frankrike vil aldri glemme skjønnheten i provinsbyene med sitt fantastiske landskap, målte livsstil og sjarmerende hjem. Men du kan ta et stykke av denne estetikken med deg ved å lage et soverom i Provence-stil. Det er en trend innen interiørdesign som legemliggjør rustikk skjønnhet, antikk luksus, og er også ideell for å dekorere personlige rom. Hvordan kan dette gjøres? La oss se nærmere på!

Funksjoner i Provence -stilen

Ikke tro at den landlige opprinnelsen til Provence gjør denne stilen provinsiell. Til tross for sin tilsynelatende enkelhet, uttrykker den luksuriøs raffinement, og låner noen elementer fra klassikerne..

Stilen er preget av en myk pastellpalett, hvis nyanser ser ut til å ha falmet i solen, antikke eller spesialaldrede møbler, samt en overflod av dekor og ornamenter. Interiøret skal se så naturlig ut som mulig, uten å skape en følelse av rot.

Selvfølgelig er det bedre at interiøret i hele hjemmet er dekorert i Provence, men selv i motsatt tilfelle er det soverommet som kan gjøres til et unntak. Dette er ditt personlige rom som ikke krever demonstrasjon for gjestene. I tillegg er stilen ideell for folk som ønsker å skape den nødvendige atmosfæren for avslapning, avslapning og inspirasjon..

Soveromsdesign i stil i Provence -stil Soveromsdesign i stil i Provence -stil

Fargespekter

Du bør nøye vurdere fargevalget på soverommet i Provence -stilen. Paletten skal være så naturlig og rolig som mulig. Det er bedre å foretrekke pastellfarger, men selv om det blir nødvendig å introdusere lyse detaljer, kan du prøve å velge mer falmede, falmede alternativer.

Hvitt soverom i Provence -stil

En klassisk og allsidig løsning som ser bra ut på soverom med store vinduer. I dette tilfellet er til og med tremøbler malt hvite, hvis tekstur er litt synlig gjennom lagene med maling, noe som skaper en vakker effekt. Fargen er kombinert med alle pastellfarger, og fungerer som en fordelaktig bakgrunn for dem. For å bringe en mer romantisk og feminin atmosfære, kan du legge til lilla, lyserøde aksenter, og for en mer diskret grå eller blå..

Design i hvitt soverom i Provence -stil Design i hvitt soverom i Provence -stil

Soverom i beige Provence -stil

Denne fargen er egnet for monokrome design, der aksenter varierer i lysstyrke og metning, men ikke i spektrum. Det vil si at det beige soverommet inneholder en kombinasjon av krem, pulverformig, valnøtt, lysebrun og andre nyanser som skaper en følelse av volum i interiøret. En slik løsning vil gi en mild, rolig atmosfære til rommet, men det krever nøye valg av innredning..

Provence stil beige soverom design Provence stil beige soverom design

Blå soverom i Provence -stil

En nyanse assosiert med en kjølig havbris og lyse sommerhimmel vil passe godt inn i soveromsdesign i Provence-stil. Det er så naturlig og rolig som mulig, perfekt for å dekorere et mer maskulin interiør. Kombinerer godt med hvitt.

Provence stil blå soverom design

Lysegrønt soverom i Provence-stil

Det er ikke mer naturlig farge, som i soverommet har en positiv effekt på den menneskelige psyken. I tillegg fungerer lysegrønn som finish som en god bakgrunn for planter og blomster, og uten dem er det vanskelig å forestille seg den provençalske stilen.

Lysegrønt soverom i Provence-stil Lysegrønt soverom i Provence-stil

Rosa soverom i Provence -stil

Du kan bruke både kalde og varme rosa nyanser, spesielt når du skal dekorere interiøret i et barnesoverom eller et rom for en romantisk jente. For ikke å overdrive det med ømhet, kombiner rosa med hvitt..

Provence stil rosa soverom design Provence stil rosa soverom design

Soverom dekorasjon

Etterbehandlingsmaterialer spiller en nøkkelrolle i Provence. Den optimale løsningen for nyanser er når gulvet er flere nyanser mørkere enn veggene, og veggene er mørkere enn taket. Men dette er ikke en streng kanon, men en anbefaling. Først av alt må du fokusere på størrelsen og utformingen av interiøret..

Gulv

Et tregulv, lys parkett eller et mer budsjettalternativ – et laminat som imiterer tre – vil harmonisk passe inn i et soverom i Provence -stil. Ikke alle har råd til å kjøpe naturlige materialer, så det er ikke noe skammelig å bo på kunstige, men høykvalitetsbaser. De kan være dekket med burlap -teppe eller til og med teppe i hele området.

Soveromsdesign i Provence -stil - Gulvfinish

Vegger

Dekorativt gips, gips eller støping brukes ofte til å dekorere veggene i et soverom i Provence -stil. Hvis murverket er i god stand, kan du la det stå og male over det hvitt. Malte vegger ser flotte ut. For en mer koselig atmosfære er tapet med blomstermønstre egnet..

Soveromsdesign i Provence -stil - Veggdekorasjon Soveromsdesign i Provence -stil - Veggdekorasjon

Tak

Bjelker av mørkt eller lyst tre ser autentiske ut. Bare denne løsningen er ikke egnet for alle interiører. For små soverom i Provence-stil med lav takhøyde, anbefales det å bo på et flatt, helst hvitt gulv..

Soveromsdesign i Provence -stil - Takdekorasjon Soveromsdesign i Provence -stil - Takdekorasjon

Soveromsmøbler i Provence -stil

Det er bedre å innrede soverommet, som et sted for hvile og avslapning, med et minimalt sett med de mest nødvendige møblene, slik at ingenting vil forstyrre søvnen. Fokuser først og fremst på dimensjonene til rommet – uansett bør det være ledig plass.

Seng

Hovedkomponenten, sammensetningssenteret på soverommet må tilsvare stilen til Provence hvis du vil oppnå denne effekten. Rammen kan være laget av tre, tilstedeværelsen av et smidd hodegjerde med myke former er tillatt. Mest sannsynlig vil nesten hele sengen bli gjemt bak store sengetepper og puter, som fungerer som hovedinnredningen. Baldakiner vil også bidra til å lage ønsket bilde..

Soveromsmøbler i Provence -stil - Seng Soveromsmøbler i Provence -stil - Seng

Skap

Det skal selvsagt være så romslig som mulig, men i tilfelle Provence – vær også oppmerksom på de dekorative egenskapene til møblene. Vintage garderober med buede ben eller med utskåret fasade er best egnet for soverommet. For mer praktiske formål kan du kjøpe en stilisert garderobe – de er kompakte, men veldig funksjonelle.

Soveromsmøbler i Provence -stil - Garderobe Soveromsmøbler i Provence -stil - Garderobe

Teknikk

Du bør være forsiktig med utstyret: det er vanskelig å montere en TV -skjerm, datamaskin eller stereoanlegg i Provence for ikke å forstyrre den generelle komposisjonen. Moderne teknologi ser fremmed ut, så det er bedre å gjemme det, for eksempel i et skap.

Soveromsmøbler i Provence -stil - Teknikk

Ytterligere elementer

Hvis plassen tillater det, kan du passe andre ting inn i soveromsinteriøret: stiliserte nattbord ved siden av sengen, en liten sofa uten rygg, en elegant lenestol.

For et soverom i Provence-stil som inkluderer et arbeidsområde, kan du plassere passende møbler bak en skillevegg eller plassere det så langt som mulig fra rekreasjonsområdet. Utstyrsanbefalinger er standard – diskret klassiker, malt hvit.

Soveromsmøbler i Provence -stil - Tilleggsartikler Soveromsmøbler i Provence -stil - Tilleggsartikler

Dekor

Dekorasjoner i et provençalsk interiør spiller en like viktig rolle. Og selv om stilen er veldig glad i innredningen, er det viktigste når du dekorerer, ikke å overdrive med detaljer..

Vær spesielt oppmerksom på tekstiler. Det bør være laget av naturlige stoffer som bomull eller lin, helst med blomstermotiver. Denne løsningen er egnet for et design der dekorasjon og møbler ser mer behersket ut..

Både klassiske gardiner og med mer komplekse gardiner ser flott ut: Østerriksk eller fransk. Det viktigste er at de ikke er et hinder for naturlig lys. Ren tyll, plukket opp i bunnen, vil legge til en følelse av letthet. Fokuser uansett på det overordnede designet..

Siden sengen er sentrum for oppmerksomheten, bør sengetøy og sengetøy være hovedfokus. Takle dette oppdraget perfekt – naturlig materiale, dekorert med ornamenter, blonderinnlegg eller volanger.

En rekke porselensfigurer, impresjonistiske malerier og speil i trerammer, duker, vaser, samt blomster er egnet som en liten dekor for et soverom i Provence -stil..

Soverominnredning i Provence -stil Soverominnredning i Provence -stil Soverominnredning i Provence -stil

Riktig belysning

I Provence brukes bare tradisjonell belysning, og mer moderne og komplekse typer vil rett og slett ikke passe inn i interiøret. I midten av soverommet i taket er det en voluminøs lysekrone, gjerne smijern. Siden ingen bruker lys som hovedlys i dag, vil pærer som etterligner formen se veldig stilige ut..

Dette betyr imidlertid ikke at lys ikke kan plasseres andre steder, for eksempel på et nattbord eller en hylle. Dette vil skape en romantisk atmosfære på kvelden..

Du kan også velge gulvlamper eller bordlamper med blomsterskjerm. For et soverom i Provence -stil vil slik enkel belysning være ganske nok..

Provence Soverom Design - Riktig belysning Provence Soverom Design - Riktig belysning

Design av et lite soverom i Provence -stil

Selvfølgelig elsker Provence plass og frihet, men du bør ikke gi opp stilen hvis du bor i en liten størrelse. Ved å følge noen få regler kan du ikke bare unngå rot, men også visuelt øke plassen..

For det første, hold deg til et lyst fargevalg, mens du velger nyanser av forskjellig lysstyrke for å øke volumfølelsen. Det er bedre hvis dekorasjonen på soverommet er monokromatisk – i stedet for lyse mønstre, velg skjønnheten i teksturen til materialet.

Deretter plasserer du bare de mest nødvendige møblene – en seng, en garderobe og noen få småting vil være nok. Hvis dette ikke fungerer, velg bare kompakte eller romslige modeller.

Vær mer behersket når det gjelder innredning: overflod av detaljer knuser bare plassen. For eksempel vil flere utskjæringer, men mindre ornamentikk utvide området..

Ikke glem høye speil. For et lite soverom i Provence -stil er en glidende garderobe med speilet fasade egnet, som utfører flere funksjoner samtidig.

Design av et lite soverom i Provence -stil Design av et lite soverom i Provence -stil

Soveromsdesign i Provence -stil – foto

Som du kan se, er det ikke så vanskelig å dekorere et soverom i Provence -stil, fordi det har et sett med spesifikke regler og egenskaper. Men dette betyr ikke at du ikke trenger å bruke fantasi. Fotografiene fra utvalget vi har samlet belyser de mange løsningene fullt ut. Gledelig visning!

Soverom interiørdesign i Provence -stil - foto Soverom interiørdesign i Provence -stil - foto Soverom interiørdesign i Provence -stil - foto Soverom interiørdesign i Provence -stil - foto Soverom interiørdesign i Provence -stil - foto Soverom interiørdesign i Provence -stil - foto Soverom interiørdesign i Provence -stil - foto Soverom interiørdesign i Provence -stil - foto Soverom interiørdesign i Provence -stil - foto Soverom interiørdesign i Provence -stil - foto Soverom interiørdesign i Provence -stil - foto Soverom interiørdesign i Provence -stil - foto Soverom interiørdesign i Provence -stil - foto Soverom interiørdesign i Provence -stil - foto Soverom interiørdesign i Provence -stil - foto Soverom interiørdesign i Provence -stil - foto Soverom interiørdesign i Provence -stil - foto Soverom interiørdesign i Provence -stil - foto Soverom interiørdesign i Provence -stil - foto Soverom interiørdesign i Provence -stil - foto Soverom interiørdesign i Provence -stil - foto Soverom interiørdesign i Provence -stil - foto Soverom interiørdesign i Provence -stil - foto Soverom interiørdesign i Provence -stil - foto Soverom interiørdesign i Provence -stil - foto Soverom interiørdesign i Provence -stil - foto Soverom interiørdesign i Provence -stil - foto Soverom interiørdesign i Provence -stil - foto

Video: Soverom i Provence -stil – designideer

Previous Post
Πάγκοι μπαρ για την κουζίνα (+80 φωτογραφίες)
Next Post
Soverom og barnehage i ett rom: 90 fotoideer
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector