Διακόσμηση τοίχου στην κουζίνα: τι υλικό να επιλέξετε
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Διακόσμηση τοίχου στην κουζίνα: τι υλικό να επιλέξετε

Διακόσμηση τοίχου στην κουζίνα: τι υλικό να επιλέξετε

Η κουζίνα είναι ένας από τους πιο επιπόλαιους χώρους στο σπίτι λόγω της υψηλής υγρασίας, των συχνών αλλαγών θερμοκρασίας, της αιθάλης και του λίπους. Το τοίχωμα είναι ιδιαίτερα απειλούμενο, το οποίο ακόμη και οι πιο ισχυρές κουκούλες δεν μπορούν πάντα να προστατεύσουν. Τι γίνεται όμως αν θέλετε να διακοσμήσετε όμορφα ένα δωμάτιο; Σας προσκαλούμε να εξοικειωθείτε με τα 10 καλύτερα υλικά για τη διακόσμηση τοίχων στην κουζίνα και να επιλέξετε την πιο βέλτιστη λύση.!

1. Κεραμικά πλακίδια

Ας ξεκινήσουμε με το πιο δημοφιλές φινίρισμα. Τα κεραμικά πλακίδια χρησιμοποιούνται στο σχεδιασμό πολλών σύγχρονων διαμερισμάτων και για καλό λόγο: είναι ανθεκτικά, ανθεκτικά επένδυση με υψηλές διακοσμητικές ιδιότητες. Αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες και είναι ανθεκτικό στην υγρασία καθώς και στο ζεστό λίπος. Τα πλακάκια διατηρούνται εύκολα με καθαριστικά.

Επιπλέον, το υλικό έχει αισθητική εμφάνιση, ποικιλία χρωμάτων και υφών. Εξαιρετικό για την πιο επικίνδυνη περιοχή στην κουζίνα όπου βρίσκεται η σόμπα. Το εσωτερικό μπορεί να συνδυαστεί με άλλους τύπους φινιρίσματος, δημιουργώντας μια αρμονική σύνθεση.

Όταν επιλέγετε κεραμικά πλακίδια, σημειώστε ότι υπάρχουν διάφοροι τύποι: λεία, υφή, ματ ή γυαλιστερά. Αυτή η ταξινόμηση λαμβάνει υπόψη την οπτική πλευρά χωρίς να επηρεάζει τις τεχνικές ιδιότητες. Στο εσωτερικό της κουζίνας, μια τέτοια επένδυση μπορεί να γίνει μια φωτεινή προφορά, “αναζωογονώντας” ακόμη και τον πιο συγκρατημένο σχεδιασμό.

Διακόσμηση τοίχου κουζίνας - Κεραμικά πλακίδια Διακόσμηση τοίχου κουζίνας - Κεραμικά πλακίδια

2. Ταπετσαρία

Μια καθολική επιλογή για οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη μόνο ότι η παραδοσιακή ταπετσαρία από χαρτί δεν είναι κατάλληλη για την κουζίνα λόγω της χαμηλής σταθερότητας και της σχετικής ευθραυστότητάς της. Σήμερα μπορείτε να βρείτε άλλους, πιο προηγμένους τύπους που όχι μόνο θα αντέξουν ηρωικά κάθε είδους εργασία στο χώρο της κουζίνας, αλλά θα βοηθήσουν επίσης στη δημιουργία ενός όμορφου σχεδίου..

Οι ταπετσαρίες βινυλίου κάνουν τη δουλειά τους τέλεια. Είναι δύο στρωμάτων: το χαρτί λειτουργεί ως βάση, πάνω στην οποία εφαρμόζεται ένα στρώμα πολυβινυλοχλωριδίου. Το τελευταίο στοιχείο απλώς προστατεύει τους τοίχους από μηχανικές και χημικές επιδράσεις και αυξάνει επίσης τη διάρκεια ζωής..

Σε αντίθεση με το βινύλιο, η μη υφασμένη ταπετσαρία βασίζεται σε μη υφασμένη ταπετσαρία. Είναι σε θέση να κρύψουν την ανομοιομορφία των τοίχων και συχνά χρησιμοποιούνται για περαιτέρω βαφή. Όσον αφορά τις τεχνικές ιδιότητες, έχουν πολλά κοινά με τον προηγούμενο τύπο, ενώ θεωρούνται πιο ακριβή επιλογή..

Όταν επιλέγετε τον τύπο ταπετσαρίας, ξεκινήστε από τις οικονομικές δυνατότητες, τις ανάγκες σχεδιασμού και τις απαιτήσεις αντοχής. Όσον αφορά τις διακοσμητικές ιδιότητες – στη σύγχρονη αγορά μπορείτε να βρείτε επιλογές για μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, μοτίβων και υφών.

Διακόσμηση τοίχου στην κουζίνα - Ταπετσαρία

3. Χρωματίστε

Μια οικονομική και μινιμαλιστική επιλογή που μπορεί να φέρει μια αίσθηση καθαρότητας και αρμονίας στο εσωτερικό της κουζίνας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι βαφή και μια τέλεια επίπεδη επιφάνεια. Η ανάγκη για το τελευταίο συστατικό μπορεί να θεωρηθεί ως ένα από τα μειονεκτήματα, καθώς σε αυτή την περίπτωση οι τοίχοι απαιτούν πρόσθετη προετοιμασία. Αλλά αν δεν έχετε τίποτα να κρύψετε, τότε η ζωγραφική είναι τέλεια..

Η κανονική βαφή για διακόσμηση δεν θα λειτουργήσει – είναι προτιμότερο να προτιμάτε τις επιλογές ανθεκτικές στην υγρασία και πλένονται. Στη συνέχεια, η συντήρηση των τοίχων δεν θα είναι προβληματική και η ανθεκτικότητα της επίστρωσης θα είναι ένα επιπλέον πλεονέκτημα..

Σε κάποιους μπορεί να φαίνεται ότι ένα απλό κάλυμμα τοίχου φαίνεται βαρετό και όχι ελκυστικό. Όλα εξαρτώνται από το σχεδιασμό της κουζίνας: εάν το εσωτερικό σας στερείται έντονων τόνων, συνιστάται να συνδυάσετε πολλά χρώματα, ματ ή γυαλιστερό χρώμα.

Διακόσμηση τοίχου κουζίνας - Ζωγραφική Διακόσμηση τοίχου κουζίνας - Ζωγραφική

4. Διακοσμητικός γύψος

Θέλετε να δημιουργήσετε ένα μοναδικό σχέδιο στην κουζίνα; Ο διακοσμητικός γύψος είναι το ιδανικό υλικό για αυτό το σκοπό. Ακόμα κι αν προσπαθήσετε πολύ, είναι απίθανο να μπορέσετε να δημιουργήσετε δύο τοίχους με την ίδια υφή – ανάλογα με την εφαρμογή, το σχέδιο θα είναι διαφορετικό.

Η σύνθεση του διακοσμητικού γύψου περιλαμβάνει διάφορα μείγματα με συνδετικά. Από αυτή την άποψη, υπάρχουν πολλοί τύποι, αλλά μόνο πυριτικά και με πέτρες είναι κατάλληλα για την κουζίνα..

Ένα τέτοιο υλικό φινιρίσματος κρύβει τα ελαττώματα των τοίχων, αλλά ταυτόχρονα απαιτεί την πιο ομοιόμορφη επιφάνεια. Διαφέρει σε αντοχή, φιλικότητα προς το περιβάλλον και πολύ εύκολο στον καθαρισμό.

Διακόσμηση τοίχου κουζίνας - Διακοσμητικός γύψος

5. Πάνελ

Αυτός ο τύπος διακόσμησης είναι λιγότερο δημοφιλής, αλλά χρησιμοποιείται συχνά σε περιπτώσεις όπου είναι απαραίτητο να διαφοροποιηθεί το εσωτερικό. Το πιο συνηθισμένο υλικό είναι το πλαστικό, το οποίο είναι εύκολο στην εγκατάσταση και φθηνό. Συχνά σε συνδυασμό με άλλα φινιρίσματα, όπως σε ορισμένους εσωτερικούς χώρους, οι συμπαγείς τοίχοι με πάνελ μπορεί να φαίνονται μονότονοι και βαρετοί. Ωστόσο, είναι κατάλληλα για την κουζίνα λόγω της αντοχής τους στην υγρασία και σε διάφορους ρύπους. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν τη μη φιλική προς το περιβάλλον υλικό, καθώς και μια μικρή διάρκεια ζωής..

Εάν έχετε επιλέξει ένα στυλ χώρας για την κουζίνα σας, τότε θα είναι δύσκολο να το κάνετε χωρίς ξύλινα πάνελ. Αλλά αυτός ο τύπος διακόσμησης τοίχων απαιτεί πρόσθετη επεξεργασία για να αυξήσει την αντίσταση στην υγρασία. Επιπλέον, είναι αρκετά ακριβό, αλλά αυτά τα χρήματα κοστίζουν τη ζεστασιά και την άνεση που δίνει η υφή του ξύλου.

Διακόσμηση τοίχου κουζίνας - Πάνελ Διακόσμηση τοίχου κουζίνας - Πάνελ

6. Διακοσμητική πέτρα

Η διακοσμητική ή τεχνητή πέτρα θα βοηθήσει να φέρει λίγη πολυπλοκότητα και αποκλειστικότητα στο εσωτερικό. Διαφέρει από τη φυσική ελαφρότητα, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά τη μεταφορά, την υψηλή αντοχή και επίσης την αντοχή σε εξωτερικά ερεθίσματα. Η σύνθεση του υλικού μπορεί να περιλαμβάνει άμμο, σκυρόδεμα, πηλό ή ακόμη και γύψο, γεγονός που το καθιστά αρκετά φιλικό προς το περιβάλλον. Κατά την επιλογή, πρέπει να προτιμάτε τις επιλογές ανθεκτικές στην υγρασία, διαφορετικά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια ειδική προστατευτική επίστρωση.

Η διακοσμητική πέτρα ταιριάζει καλύτερα σε ευρύχωρες, ανοιχτόχρωμες κουζίνες, ειδικά όταν συνδυάζεται με άλλα φινιρίσματα. Παρά την «τεχνητή» προέλευση, οι τοίχοι θα φαίνονται φυσικοί και πρωτότυποι.

Διακόσμηση τοίχου στην κουζίνα - Διακοσμητική πέτρα Διακόσμηση τοίχου στην κουζίνα - Διακοσμητική πέτρα

7. Τούβλο

Οι τοίχοι από τούβλα είναι βασικό στοιχείο κάθε σχεδίου σοφίτας. Αλλά για άλλα στυλ, είναι κατάλληλο ως βάναυση, φρέσκια προφορά. Φυσικά, η τοιχοποιία μπορεί να δημιουργηθεί οπτικά χρησιμοποιώντας πάνελ ή ταπετσαρία. Ωστόσο, αν έχετε γυμνό τοίχο από τούβλα χωρίς γύψο, τότε θεωρήστε τον εαυτό σας τυχερό..

Αυτός ο τύπος τοίχων προσελκύει με χαμηλό κόστος φινιρίσματος και ευκολία δημιουργίας. Μόνο για την κουζίνα, είναι καλύτερο να επεξεργαστείτε τούβλα με ειδικό προστατευτικό εξοπλισμό..

Όπως και με τη διακοσμητική πέτρα, το τούβλο φαίνεται πιο αρμονικό σε μεγάλους χώρους. Ταυτόχρονα, μπορεί να συνδυαστεί τόσο με σκούρα όσο και με ανοιχτά χρώματα στο εσωτερικό..

Διακόσμηση τοίχου στην κουζίνα - Τούβλο Διακόσμηση τοίχου στην κουζίνα - Τούβλο

8. Καλύμματα από φελλό

Σημειώνουμε αμέσως ότι ο φελλός είναι πιθανότατα πιο κατάλληλος για την τραπεζαρία παρά για τον χώρο εργασίας. Δεν είναι πολύ ισχυρό, έχει χαμηλή αντοχή σε μηχανικές βλάβες και δεν διαφέρει σε αντοχή. Ωστόσο, τα σύγχρονα προστατευτικά σπρέι, οι ισχυρές κουκούλες, καθώς και η στοιχειώδης ακρίβεια είναι σε θέση να εξουδετερώσουν αυτές τις ελλείψεις..

Τα καλύμματα από φελλό προσελκύουν με τη μεταβλητότητά τους, την όμορφη υφή και τις ενδιαφέρουσες τεχνικές στυλ. Για παράδειγμα, υπάρχουν σανίδες από φελλό, ταπετσαρίες ή ακόμη και υγρός φελλός. Αυτό είναι ένα φυσικό υλικό που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε άνεση στο εσωτερικό της κουζίνας, εξοικονομώντας ταυτόχρονα σημαντικά χρηματικά ποσά..

Διακόσμηση τοίχου κουζίνας - καλύμματα από φελλό

9. Μάρμαρο

Αυτό το υλικό για διακόσμηση τοίχων στην κουζίνα σίγουρα δεν μπορεί να ονομαστεί φθηνό. Δεν είναι για τίποτα ότι το μάρμαρο θεωρείται μια ελίτ πέτρα, η οποία είναι κατάλληλη για πολυτελείς ή μινιμαλιστικούς εσωτερικούς χώρους. Έχει όμορφη φυσική υφή, ευγενή γυαλάδα και μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων. Κατάλληλο τόσο για ποδιά κουζίνας όσο και για άλλους χώρους.

Οι μαρμάρινες επιφάνειες είναι αρκετά άνετες στη χρήση. Είναι ανθεκτικά στη βρωμιά, στις ακραίες θερμοκρασίες και καθαρίζονται εύκολα. Είναι ασφαλές να πούμε ότι αυτοί είναι τοίχοι για αιώνες – σίγουρα δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για τη διάρκεια ζωής..

Διακόσμηση τοίχου κουζίνας - Μάρμαρο

10. Γυαλί

Και τέλος, το πιο ασυνήθιστο υλικό που ταιριάζει καλύτερα σε ποδιά κουζίνας. Δεν φοβάται την υγρασία και τις πτώσεις υψηλής θερμοκρασίας. Κάποιοι μπορεί να πουν ότι λίπος ή δακτυλικά αποτυπώματα είναι πιο ορατά σε τέτοιες επιφάνειες. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν τόσα σημάδια όσα στα κεραμικά πλακίδια και είναι πολύ πιο εύκολο να φροντίσετε το γυαλί..

Συνιστάται η χρήση σκληρυμένου γυαλιού – είναι ισχυρότερο και ασφαλέστερο από το συνηθισμένο γυαλί και στην περιοχή εργασίας δεν μπορείτε να το κάνετε καθόλου. Εκτός από τις τεχνικές ιδιότητες, θα πρέπει να σημειωθούν και οι διακοσμητικές. Εκτός από το άχρωμο γυαλί, στη σύγχρονη αγορά μπορείτε να βρείτε επιφάνειες με εκτύπωση φωτογραφιών, σχέδια σε φιλμ ή απλά βαμμένα. Υπάρχουν πολλές επιλογές για το σχεδιασμό ενός σχεδίου. Το κύριο πράγμα είναι να ταιριάζει σωστά στο εσωτερικό.

Διακόσμηση τοίχου κουζίνας - Γυάλινη πλάτη Διακόσμηση τοίχου κουζίνας - Γυάλινη πλάτη

Βίντεο: Ιδέες για διακόσμηση τοίχων στην κουζίνα

Previous Post
Στρογγυλό κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο: 80 φωτογραφίες και ιδέες
Next Post
Plastpaneler til badet (85 bilder)