Ασπρόμαυρη κουζίνα (70 φωτογραφίες): σχεδιαστικές ιδέες
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Ασπρόμαυρη κουζίνα (70 φωτογραφίες): σχεδιαστικές ιδέες

Ασπρόμαυρη κουζίνα (70 φωτογραφίες): σχεδιαστικές ιδέες

Η ασπρόμαυρη γκάμα διακρίνεται από την ελκυστική εμφάνιση, την ευελιξία και την πρακτικότητα. Είναι κατάλληλο τόσο για μεγάλα δωμάτια όσο και για πολύ μικρά. Με τη σωστή χρήση της παλέτας, μπορείτε να διορθώσετε μερικά από τα ελαττώματα στο δωμάτιο, για παράδειγμα, να επεκτείνετε οπτικά την απόσταση μεταξύ των τοίχων και να κάνετε την οροφή υψηλότερη. Διαβάστε για αυτές και άλλες λεπτότητες σχεδιασμού στο άρθρο μας..

Μαύρο και άσπρο χρώμα και συνδυασμοί με αυτό

Ο συνδυασμός μαύρου και άσπρου έχει τον υψηλότερο βαθμό αντίθεσης, με αποτέλεσμα ευκρινείς γραμμές και σχήματα. Παρά το αντίθετό τους, αυτά τα χρώματα είναι σε τέλεια αρμονία στο εσωτερικό, χάρη στο οποίο ένας τέτοιος συνδυασμός ήταν πάντα σε μεγάλη εκτίμηση..

Πολλοί σχεδιαστές θεωρούν αυτό το παράθυρο γιορτινό, καθώς είναι αρκετά πιασάρικο και εκφραστικό. Όπως γνωρίζετε, είναι οι ανοιχτόχρωμοι και σκοτεινοί τόνοι που αποτυπώνονται καλύτερα από το μάτι. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στην εποχή του ασπρόμαυρου κινηματογράφου και της φωτογραφίας, τέτοια χρώματα ήταν στην κορυφή της δημοτικότητας..

Το ασπρόμαυρο διευρύνει τα όρια και διευρύνει το δωμάτιο και συγκεντρώνει επίσης όλη την προσοχή στη φόρμα. Έτσι, οι λεπτομέρειες με υφή και η έντονη αντίθεση των αντικειμένων έχουν κάθε ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα πραγματικά ενδιαφέρον δωμάτιο, ειδικά αν προσθέσετε άλλους τόνους στο εσωτερικό:

– Το κόκκινο θα φέρει υπερβολικούς τόνους στο σχέδιο, αλλά αξίζει να θυμόμαστε ότι όσο πιο σκούρα είναι η απόχρωση αυτού του χρώματος, τόσο πιο σκοτεινή είναι η εντύπωση που κάνει όλο το δωμάτιο. Επιλέξτε κρασί, κατακόκκινο ή κόκκινο χρώμα. Μην ξεχνάτε τα λευκά, ξύλινα στοιχεία, μπορούν να αραιώσουν ένα κάπως επιθετικό μήνυμα και να φέρουν άνεση στο δωμάτιο. Συχνά, αυτό το σχέδιο μπορεί να βρεθεί σε κουζίνες που δημιουργήθηκαν σε μοντέρνα στυλ..

– Το πορτοκαλί σε ασπρόμαυρο φόντο είναι ένας άλλος φωτεινός και ασυνήθιστος συνδυασμός που δημιουργεί μια χαρούμενη ατμόσφαιρα. Χρησιμοποιώντας πορτοκαλί χρώμα στη διακόσμηση ή για πολλά έπιπλα, θα αφαιρέσετε ολόκληρο το εσωτερικό από μια παθητική κατάσταση, θα γίνει πιο δυναμικό και φρέσκο.

– Για να απαλύνετε όσο το δυνατόν περισσότερο την ενεργή αντίθεση, περιοριστείτε σε υλικά του γκρι και του ξύλου. Η ουδέτερη κλίμακα συμβάλλει στην ομοιομορφία του υπόλοιπου σπιτιού, η οποία μπορεί να γίνει σε διαφορετικά στυλ. Έπιπλα, παρκέ ή ξύλινες επενδύσεις θα ηρεμήσουν την αντίληψη και θα κάνουν το εσωτερικό πιο φυσικό. Και το γκρι χρώμα του δαπέδου και της μονάδας κουζίνας θα αυξήσει μόνο αυτό το αποτέλεσμα..

– Τιρκουάζ πιτσιλιές με τη μορφή λαμπτήρων ή καρεκλών προσθέτουν μια αίσθηση καθαρότητας και ελευθερίας. Εάν δεν υπάρχει αρκετό φυσικό φως στο δωμάτιο, τότε αξίζει να προσθέσετε ζεστούς λαμπτήρες που θα δώσουν απαλότητα και θα συνδυάσουν ασπρόμαυρες και τυρκουάζ αποχρώσεις μαζί..

– Η κίτρινη γκάμα θα έχει αναζωογονητικό αποτέλεσμα, θα συντονίσει την επικοινωνία και επίσης θα βελτιώσει την όρεξη. Αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιείται συχνά στο σχεδιασμό της κουζίνας. Αξίζει όμως να θυμόμαστε ότι τα ηλιόλουστα χρώματα μαζί με το μαύρο θα δημιουργήσουν μια πραγματική χρωματική πρόκληση. Ως εκ τούτου, σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε λεύκανση λεμονιού..

Μαύρο και άσπρο σχέδιο κουζίνας - συνδυασμοί χρωμάτων Μαύρο και άσπρο σχέδιο κουζίνας - συνδυασμοί χρωμάτων Μαύρο και άσπρο σχέδιο κουζίνας - συνδυασμοί χρωμάτων Μαύρο και άσπρο σχέδιο κουζίνας - συνδυασμοί χρωμάτων

Εσωτερικά στυλ

Ο ασπρόμαυρος σχεδιασμός δεν είναι μόνο πολύ ελκυστικός αλλά και ευέλικτος. Είναι κατάλληλο για δωμάτια όλων των μεγεθών και στυλ, από παραδοσιακά έως πατάρια. Σε οποιοδήποτε από αυτά, μια παρόμοια γκάμα και αντίθεση θα είναι ένα ιδανικό συμπλήρωμα στο σχέδιο..

Ασπρόμαυρη κουζίνα σε κλασικό στιλ

Για τους ανθρώπους που τιμούν τις παραδόσεις, τις οικογενειακές αξίες και τη σταθερότητα, ο κλασικός σχεδιασμός είναι τέλειος. Το λευκό χρώμα θα μαλακώσει την επιβλητικότητα και τη συντηρητικότητα ενός τέτοιου σχεδιασμού, θα επεκτείνει οπτικά το χώρο και θα προσθέσει φως.

Πιστεύεται ότι τα παραδοσιακά θέματα λειτουργούν καλύτερα σε μεσαία έως μεγάλα δωμάτια με ψηλά ταβάνια, καθώς η κατεύθυνση χαρακτηρίζεται από τεράστια σχήματα. Αυτό είναι αλήθεια, αλλά οι ίδιες αποχρώσεις του λευκού θα βοηθήσουν στην εξουδετέρωση τέτοιων αντιφάσεων..

Χρησιμοποιήστε γύψο, χρώμα και ακόμη και γυψομάρμαρο για να διακοσμήσετε τοίχους και οροφές. Αξίζει να θυμηθούμε ότι ένα ξύλινο πάτωμα είναι φόρος τιμής στα κλασικά, αλλά όχι το πιο πρακτικό κάλυμμα για μια κουζίνα. Εναλλακτικά, μπορείτε να καλύψετε την τραπεζαρία μόνο με παρκέ ή να χρησιμοποιήσετε λινέλαιο με μοτίβο ξύλου. Η κεραμική πλάκα μπορεί να διακοσμηθεί με πέτρα ή να έχει ξύλινο μοτίβο..

Ασπρόμαυρη κουζίνα σε κλασικό στιλ - Εσωτερική διακόσμηση Ασπρόμαυρη κουζίνα σε κλασικό στιλ - Εσωτερική διακόσμηση Ασπρόμαυρη κουζίνα σε κλασικό στιλ - Εσωτερική διακόσμηση

Ασπρόμαυρη κουζίνα σε μοντέρνο στιλ

Στο μοντέρνο σχεδιασμό κουζίνας, η πρακτικότητα και η λειτουργικότητα έρχονται πρώτα. Σε αντίθεση με την προηγούμενη ιδέα στυλ, το σύγχρονο σάς επιτρέπει να ξεφύγετε από διάφορα πρότυπα που περιορίζουν την πτήση της φαντασίας, σας δίνει την ευκαιρία να φέρετε φωτεινές και ασυνήθιστες λύσεις στυλ στο δωμάτιο ή να αφήσετε μια καθαρή αντίθεση b / w.

Ο μοντέρνος σχεδιασμός προϋποθέτει την επικράτηση των ευθειών, σαφών μορφών. Χρησιμοποιήστε πρακτικά και άνετα έπιπλα, μεγάλες επιφάνειες εργασίας και γυαλιστερό σετ. Μαζέψτε τα πιάτα που είναι μονόχρωμα, χωρίς έντονα μοτίβα και μοτίβα. Το δωμάτιο πρέπει να αποκλείει περιττά στοιχεία, είναι ο λακωνισμός που χαρακτηρίζει αυτήν την τάση στο σχεδιασμό.

Ασπρόμαυρη κουζίνα σε μοντέρνο στυλ - Εσωτερική διακόσμηση Ασπρόμαυρη κουζίνα σε μοντέρνο στυλ - Εσωτερική διακόσμηση Ασπρόμαυρη κουζίνα σε μοντέρνο στυλ - Εσωτερική διακόσμηση

Ασπρόμαυρη σκανδιναβική κουζίνα

Αυτό το θέμα είναι ιδανικό για ένα μικρό χώρο, αφού το κύριο χρώμα για τη διακόσμηση είναι το λευκό, καθώς και πολλές από τις αποχρώσεις του, όπως: χιονισμένο, γαλακτώδες ή ελεφαντόδοντο..

Σε διαμερίσματα σκανδιναβικού στιλ, η κουζίνα συνδυάζεται συχνά με την τραπεζαρία και το μπαρ θα σας βοηθήσει να οριοθετήσετε τις ζώνες..

Σε αυτό το στυλ, το σετ κουζίνας είναι πάντα απλό και πολύ λακωνικό. Οι σχεδιαστές συμβουλεύουν να φτιάξουν προσόψεις από ανοιχτόχρωμο ξύλο, μέλι ή αποχρώσεις κονιάκ, ή σε μαύρο, λευκό. Είναι ο συνδυασμός ανοιχτόχρωμου ξύλου και λευκών στοιχείων που κάνουν το σκανδιναβικό εσωτερικό πολύ ζεστό και ευχάριστο..

Αντί για τα συνηθισμένα ντουλάπια, μπορείτε να φτιάξετε ένα ανοιχτό ράφι και να κρεμάσετε τα μαχαίρια σε ένα μαγνητικό μεταλλικό στήριγμα – τα πιάτα που φαίνονται θα κάνουν την κουζίνα πιο άνετη..

Μαύρο και άσπρο σκανδιναβικό στυλ κουζίνας - εσωτερική διακόσμηση Μαύρο και άσπρο σκανδιναβικό στυλ κουζίνας - εσωτερική διακόσμηση Μαύρο και άσπρο σκανδιναβικό στυλ κουζίνας - εσωτερική διακόσμηση

Μαύρο και άσπρο στυλ σοφίτας κουζίνα

Ο συνδυασμός σύγχρονων υλικών με τοιχοποιία, τραχύ γύψο, επικαλυμμένους σωλήνες και ανακαινισμένα δάπεδα είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της σοφίτας. Η συγχώνευση “τραχών” υλικών και μοντέρνων, τακτοποιημένων επιφανειών φαίνεται πολύ κομψή.

Εάν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά έναν τοίχο από τούβλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απομίμηση τούβλου ή πλακιδίων με στυλ για να μοιάζουν με ξύλινες σανίδες σε διαφορετικές αποχρώσεις. Όταν απορρίπτετε έναν μικρό χώρο, είναι καλύτερο να περιοριστείτε σε έναν τοίχο με έμφαση και να καλύψετε τους γειτονικούς με γύψο ή να αφήσετε μια τσιμεντένια βάση για την οροφή.

Μαύρο και άσπρο Loft Style Kitchen - Interior Design Μαύρο και άσπρο Loft Style Kitchen - Interior Design Μαύρο και άσπρο Loft Style Kitchen - Interior Design

Φινίρισμα και υλικά

Όλες οι εννοιολογικές λύσεις κατά τη διακόσμηση μιας ασπρόμαυρης κουζίνας πρέπει να προέρχονται από το χρώμα που έχετε επιλέξει ως κυρίαρχο. Ο συνδυασμός υλικών φινιρίσματος διαφορετικής υφής, αλλά ταιριάζει σε χρώμα σε διαφορετικά επίπεδα του δωματίου φαίνεται εξαιρετικά ασυνήθιστο και κομψό..

Πάτωμα

Η καλύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε κεραμικά πλακίδια, μάρμαρο ή γρανίτη. Μπορεί να είναι μονόχρωμη επίστρωση ή με μοτίβο πέτρας. Επιλέξτε πιο ψυχρά, πιο ουδέτερα χρώματα για να ενισχύσετε την αντίθεση..

Για πιο ζωντανό εσωτερικό, προτιμήστε λαμινάτο, παρκέ ή ξύλινα πορσελάνη με όμορφο μοτίβο.

Μαύρο και άσπρο σχέδιο κουζίνας - φινίρισμα δαπέδου Μαύρο και άσπρο σχέδιο κουζίνας - φινίρισμα δαπέδου

Τείχη

Επιλέγοντας ένα φινίρισμα σε ένα ασπρόμαυρο εσωτερικό κουζίνας, θα πρέπει να σκεφτείτε τα ανοιχτά χρώματα. Για να αραιώσετε το ασυμβίβαστο λευκό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απαλές αποχρώσεις όπως κρεμώδες, γαλακτώδες ή μαργαριτάρι. Εάν προσθέσετε περισσότερο φως, τα έπιπλα θα φαίνονται λιγότερο ογκώδη. Μια πολύ ενδιαφέρουσα εικόνα δημιουργείται από υφή γυψοσανίδας.

Για να μην φαίνεται πολύ απασχολημένο το εσωτερικό, προσπαθήστε να απορρίψετε έναν τεράστιο αριθμό μοτίβων και άλλων χρωμάτων στους τοίχους. Σε ένα τέτοιο εσωτερικό, οι πινελιές με τη μορφή διακοσμητικών από τούβλα τερακότας, μια ποδιά καφέ και ξύλινα πάνελ φαίνονται υπέροχα..

Μαύρο και άσπρο σχέδιο κουζίνας - Διακόσμηση τοίχου Μαύρο και άσπρο σχέδιο κουζίνας - Διακόσμηση τοίχου Μαύρο και άσπρο σχέδιο κουζίνας - Διακόσμηση τοίχου

Οροφή

Κατά κανόνα, ο σχεδιασμός της οροφής για αυτήν την περίπτωση περιορίζεται στη δημιουργία μιας τέλεια λευκής επίστρωσης χωρίς πολύπλευρες δομές. Αλλά είναι επίσης αρκετά κατάλληλο να φτιάξετε μια μικρή έκδοση μενταγιόν με μικρά φώτα σε εσοχή. Στη μέση, μπορείτε να τοποθετήσετε στενά ξύλινα πάνελ μεσαίου τόνου – ένας πολύ καλός τρόπος για να συμπληρώσετε ένα μοντέρνο στυλ.

Μαύρο και άσπρο σχέδιο κουζίνας - Φινίρισμα οροφής Μαύρο και άσπρο σχέδιο κουζίνας - Φινίρισμα οροφής

Φωτισμός στην κουζίνα

Το αμυδρό φως, το οποίο είναι γεμάτο με σκληρές σκιές, θα κάνει ένα ασπρόμαυρο δωμάτιο πολύ άβολο και δεν θα του επιτρέψει να φαίνεται εντυπωσιακό. Επομένως, ένα απαλό και ζεστό λευκό είναι ιδανικό για φωτισμό. Αλλά είναι απίθανο να καταφέρετε να επιτύχετε αυτό το αποτέλεσμα με έναν μόνο πολυέλαιο. Τοποθετήστε απλίκες τοίχου και λαμπτήρες δαπέδου, καθώς και πηγές σημείων σε όλη την περίμετρο της οροφής. Μην ξεχνάτε τον φωτισμό επίπλων, χώρων εργασίας και τραπεζαρίας – αυτό θα παίξει στα χέρια σας και θα μεταμορφωθεί μονόχρωμο με ασυνήθιστο τρόπο..

Χάρη στο σωστό φωτισμό, η γεωμετρία της κουζίνας μπορεί να ρυθμιστεί. Μια στενή κουζίνα θα διορθωθεί με λαμπτήρες που βρίσκονται κατά μήκος ενός τοίχου, αλλά αν έχετε χαμηλά ταβάνια, οι απλίκες τοίχου που κατευθύνονται προς τα πάνω θα σας βοηθήσουν. Παρά τις χρήσιμες ιδιότητες του σωστού φωτισμού, δεν χρειάζεται να γεμίσετε υπερβολικά το δωμάτιο με φως. Επίσης, μην ξεχνάτε την εξοικονόμηση. Χρησιμοποιήστε λαμπτήρες LED, θα μειώσουν σημαντικά το κόστος ενέργειας και θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο από τους λαμπτήρες πυρακτώσεως.

Μαύρο και άσπρο σχέδιο κουζίνας - Φωτισμός Μαύρο και άσπρο σχέδιο κουζίνας - Φωτισμός Μαύρο και άσπρο σχέδιο κουζίνας - Φωτισμός

Σχεδιασμός κουζίνας σε ασπρόμαυρο – φωτογραφία

Η επιλογή μας από έτοιμα ασπρόμαυρα σχέδια κουζίνας παρουσιάζει τον τρόπο εκμετάλλευσης αυτού του κομψού συνδυασμού χρωμάτων. Ελπίζουμε να σας εμπνεύσει να δημιουργήσετε τις δικές σας σχεδιαστικές απολαύσεις. Καλή προβολή!

Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας σε ασπρόμαυρο - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας σε ασπρόμαυρο - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας σε ασπρόμαυρο - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας σε ασπρόμαυρο - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας σε ασπρόμαυρο - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας σε ασπρόμαυρο - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας σε ασπρόμαυρο - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας σε ασπρόμαυρο - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας σε ασπρόμαυρο - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας σε ασπρόμαυρο - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας σε ασπρόμαυρο - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας σε ασπρόμαυρο - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας σε ασπρόμαυρο - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας σε ασπρόμαυρο - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας σε ασπρόμαυρο - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας σε ασπρόμαυρο - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας σε ασπρόμαυρο - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας σε ασπρόμαυρο - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας σε ασπρόμαυρο - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας σε ασπρόμαυρο - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας σε ασπρόμαυρο - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας σε ασπρόμαυρο - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας σε ασπρόμαυρο - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας σε ασπρόμαυρο - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας σε ασπρόμαυρο - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας σε ασπρόμαυρο - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας σε ασπρόμαυρο - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας σε ασπρόμαυρο - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας σε ασπρόμαυρο - φωτογραφία

Βίντεο: Ασπρόμαυρη κουζίνα – Ιδέες εσωτερικού χώρου

Previous Post
Στρογγυλό κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο: 80 φωτογραφίες και ιδέες
Next Post
Plastpaneler til badet (85 bilder)