Σχεδιασμός κουζίνας σε στυλ μινιμαλισμού (100 φωτογραφίες)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Σχεδιασμός κουζίνας σε στυλ μινιμαλισμού (100 φωτογραφίες)

Σχεδιασμός κουζίνας σε στυλ μινιμαλισμού (100 φωτογραφίες)

Η κουζίνα είναι ένας από τους κύριους και πιο λειτουργικούς χώρους σε ένα διαμέρισμα ή σπίτι. Διάφορες διαδικασίες μπορούν να συμβούν ταυτόχρονα εδώ, καθεμία από τις οποίες απαιτεί επαρκή χώρο. Για να κάνετε τα έπιπλα πιο εργονομικά, κομψά και, κυρίως, να διατηρήσετε τον απαραίτητο χώρο, προτείνουμε στον αναγνώστη μας να δώσει προσοχή στον σχεδιασμό της κουζίνας στο στυλ του μινιμαλισμού, ο οποίος συνδυάζει όλες τις σύγχρονες τάσεις στον ορθολογικό εσωτερικό σχεδιασμό..

Χαρακτηριστικά του στυλ του μινιμαλισμού

Ο μινιμαλισμός σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα άνετο, λειτουργικό εσωτερικό χωρίς περιττές λεπτομέρειες. Η ίδια η έννοια του “μινιμαλισμού” προέρχεται από το λατινικό minimus, που σημαίνει “το μικρότερο”, οπότε ένα εσωτερικό κατασκευασμένο σε αυτό το στυλ πρέπει να είναι προικισμένο με περιορισμένο αριθμό αντικειμένων, συνδυασμούς χρωμάτων και σχημάτων.

Το κύριο σύνθημα του μινιμαλισμού είναι όσο το δυνατόν περισσότερο ελεύθερος χώρος με την απουσία πομπώδους διακοσμήσεων. Εάν η κουζίνα είναι μικρή, τις περισσότερες φορές κάνουν αναδιαμόρφωση, εξοπλίζοντάς την ξανά σε σαλόνι κουζίνας, αφαιρώντας περιττές γωνιές, αφήνοντας τον χώρο ελεύθερο και ελαφρύ. Παρεμπιπτόντως, το φως παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση του στυλ. Προτιμάται ο κορεσμένος φωτισμός πολλαπλών επιπέδων, με τη βοήθεια του οποίου διακρίνεται η μία ή η άλλη περιοχή του δωματίου.

Για τον εξοπλισμό της κουζίνας με το στυλ του μινιμαλισμού, χρησιμοποιούνται έπιπλα των σωστών γεωμετρικών σχημάτων με σαφείς ή βελτιωμένες άκρες, αλλά χωρίς περιττά “διακοσμητικά στοιχεία” με τη μορφή σκαλίσματος, πολύχρωμα ένθετα, μπούκλες και αφηρημένες προεξοχές.

Η σύγχρονη επιθυμία για την παρουσία φυσικών υλικών είναι επίσης παρούσα εδώ με τη μορφή τελειωμάτων και στοιχείων επίπλων από ξύλο ή πέτρα..

Ως παλέτα χρωμάτων, οι λευκοί, γκρι, μπεζ και μαύροι τόνοι είναι εγγενείς στον μινιμαλιστικό σχεδιασμό της κουζίνας. Ο συνδυασμός αυτών των χρωμάτων δημιουργεί την επίδραση του λακωνισμού, της παρουσιαστικότητας και, ταυτόχρονα, του «εξημερωμένου» άνετου περιβάλλοντος. Ο ρόλος των διακοσμητικών στοιχείων αποδίδεται σε μικρές φωτεινές λεπτομέρειες – αυτό μπορεί να είναι ένα αντίθετο στοιχείο επίπλων, ένα ειδικό φινίρισμα με υφή ενός από τους τοίχους, μια εκφραστική ποδιά, μια γλάστρα με ζωντανό φυτό κ.λπ..

Μινιμαλιστικός σχεδιασμός κουζίνας - Χαρακτηριστικά Μινιμαλιστικός σχεδιασμός κουζίνας - Χαρακτηριστικά

Χρωματικές λύσεις

Η παλέτα χρωμάτων του εσωτερικού στο στυλ του μινιμαλισμού έχει μια μικρή γκάμα βασικών χρωμάτων, τα οποία περιλαμβάνουν λευκά, μαύρα, καφέ χρώματα και τις κρύες αποχρώσεις τους που συμβάλλουν στην οπτική επέκταση του χώρου. Σε μεγάλα δωμάτια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πιο πλούσια επιλογή χρωμάτων για έπιπλα και διακόσμηση τοίχων, αλλά φροντίστε να τα συνδυάσετε με έναν ελαφρύ σχεδιασμό του δαπέδου και της οροφής.

Λευκή κουζίνα στο στυλ του μινιμαλισμού

Η χιονισμένη κουζίνα είναι το πρότυπο καθαρότητας και ελευθερίας. Οι λευκοί τοίχοι, που συγχωνεύονται με μια απλή επιφάνεια οροφής, θολώνουν τα όρια, κάνοντας το δωμάτιο όσο το δυνατόν πιο ευρύχωρο. Εάν προσθέσετε ένα σετ μικροφώνου-ακουστικού με γυαλιστερές χιονισμένες προσόψεις σε αυτό το σχέδιο, θα γίνει πρακτικά αόρατο, διαλύοντας σε γενικό φόντο. Η παλέτα ταιριάζει με οποιοδήποτε χρώμα, οπότε για αλλαγή, μπορείτε να γεμίσετε το εσωτερικό με μικρές φωτεινές πινελιές, ασημί ή μαύρες συσκευές, αντίθεση ποδιάς και επένδυσης δαπέδου. Μια μινιμαλιστική λευκή κουζίνα είναι μια εξαιρετική επιλογή για μικρούς χώρους..

Λευκή κουζίνα στο στυλ του μινιμαλισμού - Εσωτερική διακόσμηση Λευκή κουζίνα στο στυλ του μινιμαλισμού - Εσωτερική διακόσμηση

Γκρι κουζίνα στο στυλ του μινιμαλισμού

Η γκρι παλέτα είναι μακράν η πιο δημοφιλής μεταξύ των σχεδιαστών. Μια μινιμαλιστική κουζίνα χρησιμοποιεί διαφορετικές αποχρώσεις – από ελαφριά τέφρα έως γραφίτη, ανάλογα με το μέγεθος της κουζίνας και την ποσότητα χρώματος. Χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τόνους, μπορείτε εύκολα να φωτίσετε ή να σκουρύνετε μια περιοχή. Η προσθήκη συμμάχων όπως το λευκό και το μαύρο στη γκρι παλέτα θα βελτιώσει σημαντικά το εσωτερικό, θα το κάνει πιο κορεσμένο και κομψό..

Γκρι κουζίνα στο στυλ του μινιμαλισμού - Εσωτερική διακόσμηση Γκρι κουζίνα στο στυλ του μινιμαλισμού - Εσωτερική διακόσμηση

Μπεζ μινιμαλιστική κουζίνα

Ένας καλός εκπρόσωπος της μπεζ παλέτας στην κουζίνα είναι η υφή του ξύλου που υπάρχει στις προσόψεις των επίπλων, υλικά φινιρίσματος. Αυτό το χρώμα γεμίζει το δωμάτιο με ζεστασιά και απαλότητα, δημιουργώντας ένα άνετο περιβάλλον στο σπίτι. Το χρώμα του καπουτσίνο έχει θετική επίδραση στην ψυχή και στην έννοια του λακωνικού μινιμαλισμού δημιουργεί σημαντική άνεση.

Μπεζ μινιμαλιστική κουζίνα - Εσωτερική διακόσμηση Μπεζ μινιμαλιστική κουζίνα - Εσωτερική διακόσμηση

Πράσινη κουζίνα στο στυλ του μινιμαλισμού

Η πράσινη παλέτα συνδέεται, πρώτα απ ‘όλα, με τη φύση, που διακρίνεται από μια ιδιαίτερη ευθυμία και θετικότητα. Για μια μινιμαλιστική κουζίνα, μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε απόχρωση από ανοιχτό πράσινο έως φυτικό, αλλά πρέπει να λάβετε υπόψη ότι η κύρια διακόσμηση πρέπει να γίνει με ανοιχτές νότες. Η καλύτερη επιλογή θα ήταν το λευκό, το οποίο θα κρυώσει ως εκ θαύματος πλούσιους τόνους και θα δώσει έμφαση στο ξεθωριασμένο.

Πράσινη κουζίνα στο στυλ του μινιμαλισμού - Εσωτερική διακόσμηση Πράσινη κουζίνα στο στυλ του μινιμαλισμού - Εσωτερική διακόσμηση

Κόκκινη κουζίνα στο στυλ του μινιμαλισμού

Η κόκκινη παλέτα είναι ένα από τα κορυφαία μέρη στο μοντέρνο εσωτερικό σχεδιασμό. Το χρώμα είναι ιδανικό για ενεργητικούς, υπερβολικούς ανθρώπους που είναι επιρρεπείς σε σοκ. Το κόκκινο φάσμα θα κάνει το δωμάτιο πιο κομψό και πιασάρικο, ωστόσο, είναι σημαντικό να εισαγάγετε την παλέτα με δοσομετρικό τρόπο, ώστε να μην υπερκορεστεί η κατάσταση. Αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι το χρώμα είναι σε θέση να φέρει οπτικά τα αντικείμενα πιο κοντά, επομένως δεν συνιστάται να το χρησιμοποιείτε σε μικρές κουζίνες.

Κόκκινη κουζίνα στο στυλ του μινιμαλισμού - Εσωτερική διακόσμηση Κόκκινη κουζίνα στο στυλ του μινιμαλισμού - Εσωτερική διακόσμηση

Μαύρη κουζίνα στο στυλ του μινιμαλισμού

Το μαύρο χρώμα θα δώσει στην κουζίνα ιδιαίτερη αξιοπρέπεια και αρχοντιά, τονίζοντας την εξαιρετική γεύση των ιδιοκτητών της. Σε μια μικρή κουζίνα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε μικρές προφορές γραφίτη για να βοηθήσετε στη δομή της διακόσμησης. Όταν επιλέγετε μια μαύρη παλέτα, είναι σημαντικό να φροντίζετε για φωτισμό υψηλής ποιότητας, φυσικό και τεχνητό – μπορείτε να επεκτείνετε τα ανοίγματα παραθύρων, να εξοπλίσετε επιπλέον τοπικά φώτα.

Μαύρη κουζίνα στο στυλ του μινιμαλισμού - Εσωτερική διακόσμηση Μαύρη κουζίνα στο στυλ του μινιμαλισμού - Εσωτερική διακόσμηση

Φινίρισμα και υλικά

Σήμερα η κατασκευαστική αγορά προσφέρει μια τεράστια γκάμα υλικών φινιρίσματος για οποιοδήποτε εσωτερικό στυλ. Για μια κουζίνα με το στυλ του μινιμαλισμού, η επιλογή απλοποιείται σε μεγάλο βαθμό, καθώς εδώ δεν χρειάζεται να σκεφτείτε ποιο μοτίβο ή εκτύπωση να επιλέξετε – απλά δεν υπάρχουν εδώ, ή ο αριθμός τους είναι ελάχιστος. Η κύρια προσοχή πρέπει να δοθεί στην ποιότητα αυτής ή εκείνης της επίστρωσης, η οποία πρέπει να αντιστοιχεί στις ειδικές συνθήκες της κουζίνας, όπου βασιλεύουν αλλαγές υγρασίας και θερμοκρασίας..

Πάτωμα

Για να διακοσμήσετε την κουζίνα με το στυλ του μινιμαλισμού, η καλύτερη επιλογή θα ήταν ένα μονόχρωμο αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο, το οποίο είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό σε οποιεσδήποτε εξωτερικές επιρροές. Αλλά η αρκετά υψηλή τιμή του μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εμπόδιο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κεραμικά πλακίδια ή κεραμικά από πορσελάνη, καθώς και αδιάβροχο laminate.

Σε μεγάλες, ευρύχωρες κουζίνες (κουζίνες-σαλόνια), τα υλικά συνδυάζονται συχνά, για παράδειγμα, τοποθετούνται πλακάκια στον χώρο εργασίας και δάπεδα laminate κοντά στην τραπεζαρία. Η πιο οικονομική επιλογή είναι το λινέλαιο, αλλά, κατά συνέπεια, η διάρκεια ζωής του δεν είναι τόσο μεγάλη..

Μινιμαλιστικός σχεδιασμός κουζίνας - φινίρισμα δαπέδου Μινιμαλιστικός σχεδιασμός κουζίνας - φινίρισμα δαπέδου

Τείχη

Ένα από τα κύρια καθήκοντα στο σχεδιασμό μιας μινιμαλιστικής κουζίνας είναι η προετοιμασία υψηλής ποιότητας των τοίχων – θα πρέπει να είναι απολύτως επίπεδες και λείες. Ο ρόλος των υλικών φινιρίσματος είναι η ταπετσαρία που πλένεται ανθεκτική στην υγρασία, πάντα απλή ή βαφή. Για την τραπεζαρία, μπορείτε να κάνετε μια εξαίρεση επιλέγοντας ταπετσαρία με εικόνες σύγχρονων πόλεων ή ένα ογκομετρικό γεωμετρικό μοτίβο. Οι τοίχοι μπορούν απλά να βαφτούν με μια αξιόπιστη σύνθεση με βάση το νερό, διακοσμημένα με πάνελ PVC.

Μινιμαλιστικός σχεδιασμός κουζίνας - Διακόσμηση τοίχων Μινιμαλιστικός σχεδιασμός κουζίνας - Διακόσμηση τοίχων

Οροφή

Εδώ, η οροφή της κουζίνας είναι διακοσμημένη αποκλειστικά σε ανοιχτά χρώματα. Μπορεί να είναι ένα ματ ή γυαλιστερό ελαστικό ύφασμα με σύστημα φωτισμού spot. Μια απλούστερη επιλογή είναι η βαφή ή το ασβέστη. Σε μοντέρνους εσωτερικούς χώρους, χρησιμοποιείται συχνά γυψοσανίδα, η οποία επιτρέπει όχι μόνο να δημιουργήσει μια τέλεια επίπεδη επιφάνεια οροφής, αλλά και να την προικίσει με σγουρά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ορίζουν μια συγκεκριμένη ζώνη. Είναι εντελώς απαράδεκτο εδώ να χρησιμοποιείτε υφασμάτινους καμβάδες, σχέδια με τη μορφή εκτύπωσης φωτογραφιών ή ζωγραφικής..

Μινιμαλιστικός σχεδιασμός κουζίνας - Διακόσμηση οροφής Μινιμαλιστικός σχεδιασμός κουζίνας - Διακόσμηση οροφής

Μινιμαλιστικά έπιπλα κουζίνας

Η επιλογή μιας μονάδας κουζίνας παίζει καθοριστικό ρόλο στην εσωτερική διακόσμηση. Εδώ προτιμάται η λειτουργικότητα και η ευκολία και η διακόσμηση αποκλείεται. Το σώμα των επίπλων έχει ευθείες γραμμές, καλυμμένες με γυαλιστερές προσόψεις και απαραίτητα ενσωματωμένες συσκευές. Σε ευρύχωρες κουζίνες με στυλ μινιμαλισμού, μπορείτε συχνά να βρείτε επιλογές νησιών για ακουστικά, όπου ο χώρος εργασίας είναι προικισμένος με στοιχεία χρωμίου, μοντέρνα υδραυλικά.

Μινιμαλιστικός σχεδιασμός κουζίνας - Έπιπλα Μινιμαλιστικός σχεδιασμός κουζίνας - Έπιπλα

Φωτισμός και διακόσμηση

Όπως σημειώσαμε νωρίτερα, ένα από τα χαρακτηριστικά του μινιμαλισμού είναι ο έντονος φωτισμός, που αποτελείται από διάφορα επίπεδα φωτιστικών. Οι πολυέλαιοι στο εσωτερικό είναι εξαιρετικά σπάνιοι και έχουν μάλλον λακωνικό σχεδιασμό. Τις περισσότερες φορές, μπορείτε να βρείτε κρεμαστά φώτα πάνω από το τραπέζι ή το μπαρ.

Ο ρόλος του γενικού φωτισμού εκτελείται από προβολείς ή σημεία, κατανεμημένα σε ολόκληρη την επιφάνεια της οροφής. Ο φωτισμός υψηλής ποιότητας του χώρου εργασίας είναι χωριστά εξοπλισμένος. Η γωνιά τραπεζαρίας μπορεί να εξοπλιστεί με φωτιστικό τοίχου ή φωτιστικό δαπέδου, εάν το επιτρέπει η κουζίνα.

Ο μινιμαλισμός απορρίπτει τη “κατοικησιμότητα” των χώρων, επομένως απαλά υφάσματα με τη μορφή τραπεζομάντηλων, μακριές κουρτίνες, χαλιά, διάφορα σκεύη κουζίνας τοποθετημένα σε εμφανή σημεία είναι απαράδεκτα. Παρ ‘όλα αυτά, ορισμένα διακοσμητικά στοιχεία είναι αποδεκτά, για παράδειγμα, ζωντανές γλάστρες, ρολόγια τοίχου, φωτεινά βάζα κανονικών σχημάτων, μεμονωμένα στοιχεία επίπλων σε αντίθεση χρώματος.

Μινιμαλιστικός σχεδιασμός κουζίνας - Φωτισμός και διακόσμηση Μινιμαλιστικός σχεδιασμός κουζίνας - Φωτισμός και διακόσμηση Μινιμαλιστικός σχεδιασμός κουζίνας - Φωτισμός και διακόσμηση

Μικρή κουζίνα στο στυλ του μινιμαλισμού: εσωτερική διακόσμηση

Έχοντας εξετάσει λεπτομερώς τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού της κουζίνας στο στυλ του μινιμαλισμού, μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι αυτή είναι η πιο κατάλληλη επιλογή για μικρά δωμάτια. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει δυνατότητα ή επιθυμία να συνδυάσετε την κουζίνα με το σαλόνι, μπορείτε να αποκτήσετε έναν αρκετά λειτουργικό, άνετο χώρο..

Πρώτα απ ‘όλα, είναι απαραίτητο να προτιμήσετε μια εξαιρετικά ελαφριά παλέτα τελειωμάτων και επίπλων. Η καλύτερη επιλογή θα ήταν το λευκό, το οποίο θα κάνει το δωμάτιο όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ και ευρύχωρο. Δώστε προσοχή στα λειτουργικά έπιπλα μετασχηματισμού – πτυσσόμενα τραπέζια, καρέκλες, τραπέζια που ανοίγουν.

Πρέπει να προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε ορθολογικά κάθε χρήσιμο τετραγωνικό μέτρο. Το περβάζι παραθύρου μπορεί να επεκταθεί και να μετατραπεί σε επιφάνεια εργασίας ή πάγκο ράβδων, οι κόγχες στους τοίχους μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ενσωματωμένα έπιπλα. Φροντίστε να φροντίσετε έναν επαρκή αριθμό φωτιστικών και μικρών πιτσιλιών φωτεινής διακόσμησης, που θα σας απαλλάξουν από το αίσθημα στειρότητας μιας φωτεινής κουζίνας..

Μικρή κουζίνα στο στυλ του μινιμαλισμού - Εσωτερική διακόσμηση Μικρή κουζίνα στο στυλ του μινιμαλισμού - Εσωτερική διακόσμηση Μικρή κουζίνα στο στυλ του μινιμαλισμού - Εσωτερική διακόσμηση

Μινιμαλιστικός σχεδιασμός κουζίνας – φωτογραφία

Εν κατακλείδι, σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε τη συλλογή φωτογραφιών μας. Εδώ είναι πολλά από τα καλύτερα παραδείγματα μινιμαλιστικών σχεδίων κουζίνας. Παρακολουθήστε και εμπνευστείτε!

Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας στο στυλ του μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας στο στυλ του μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας στο στυλ του μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας στο στυλ του μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας στο στυλ του μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας στο στυλ του μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας στο στυλ του μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας στο στυλ του μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας στο στυλ του μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας στο στυλ του μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας στο στυλ του μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας στο στυλ του μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας στο στυλ του μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας στο στυλ του μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας στο στυλ του μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας στο στυλ του μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας στο στυλ του μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας στο στυλ του μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας στο στυλ του μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας στο στυλ του μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας στο στυλ του μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας στο στυλ του μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας στο στυλ του μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας στο στυλ του μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας στο στυλ του μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας στο στυλ του μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας στο στυλ του μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας στο στυλ του μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας στο στυλ του μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας στο στυλ του μινιμαλισμού - φωτογραφία

Previous Post
Σχεδιασμός διαμερίσματος στο Χρουστσόφ (65 φωτογραφίες)
Next Post
Japansk kvede (90 bilder): dyrking og omsorg