Σχεδιασμός διαμερίσματος στο Χρουστσόφ (65 φωτογραφίες)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Σχεδιασμός διαμερίσματος στο Χρουστσόφ (65 φωτογραφίες)

Σχεδιασμός διαμερίσματος στο Χρουστσόφ (65 φωτογραφίες)

Η αναδιαμόρφωση ενός παλιού διαμερίσματος μικρού μεγέθους σε ένα μοντέρνο στούντιο είναι, ίσως, ο μόνος δυνατός τρόπος για να αυξηθεί τουλάχιστον ελαφρώς η περιοχή των στενών δωματίων και να δοθεί στο σπίτι μια κομψή εμφάνιση. Αλλά, αφαιρώντας τα χωρίσματα, πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν μια ολόκληρη λίστα προβλημάτων: ποια τελειώνουν να επιλέξουν, πού να τοποθετήσουν τα έπιπλα, πώς να χωρίσουν το χώρο έτσι ώστε όλα τα μέλη της οικογένειας να είναι άνετα σε αυτό; Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις και να αναπτύξετε τον πιο επιτυχημένο σχεδιασμό ενός στούντιο στο Χρουστσόφ..

Επανεξοπλισμός του Χρουστσόφ σε στούντιο: από πού να ξεκινήσετε?

Η αναδιαμόρφωση ενός διαμερίσματος σε ένα σοβιετικό πολυώροφο κτίριο είναι γεμάτη με πολλές παγίδες: την ανάγκη απόκτησης νομικής άδειας για την κατεδάφιση κάθε τοίχου και την αδυναμία αλλαγής της θέσης των επικοινωνιών και την απαγόρευση εξοπλισμού σαλόνων κάτω από τους τεχνικούς χώρους (μπάνιο, τουαλέτα, κουζίνα) των επάνω ορόφων. Έχοντας ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και απαλλαγείτε από περιττά χωρίσματα, θα πρέπει να σκεφτείτε σημαντικές επισκευές σε όλη την περίμετρο του μελλοντικού στούντιο.

Αντικατάσταση της καλωδίωσης. Η ενημέρωση των ηλεκτρικών καλωδίων είναι ένα από τα πιο σημαντικά στάδια στην προετοιμασία ενός σπιτιού για χρήση. Πρώτον, όταν καταστρέφονται οι τοίχοι, το παλιό δίκτυο που οδηγεί σε λάμπες, πρίζες και διακόπτες καθίσταται άχρηστο. Δεύτερον, στη δεκαετία του ’50 και του ’60 του περασμένου αιώνα, η καλωδίωση σχεδιάστηκε για χαμηλότερα φορτία, οπότε η συμπερίληψη μεγάλου όγκου σύγχρονης τεχνολογίας μπορεί να οδηγήσει σε βραχυκύκλωμα. Προκειμένου να αποφευχθούν θανατηφόρα λάθη, είναι καλύτερο να αναθέσετε την εγκατάσταση σε έμπειρους ειδικούς και να αγοράσετε όλα τα εξαρτήματα μόνο της υψηλότερης ποιότητας – εξάλλου, μιλάμε για την πυρασφάλεια του διαμερίσματος..

Αντικατάσταση σωλήνων. Η κατάσταση των μπαταριών υδραυλικών εγκαταστάσεων και θέρμανσης σε παλιά διαμερίσματα αφήνει πάντα πολύ επιθυμητό. Δεν πρέπει καν να σκέφτεστε να τελειώσετε τις εργασίες χωρίς να εγκαταστήσετε σύγχρονα συστήματα, διαφορετικά το πρώτο ατύχημα θα μειώσει όλες τις προσπάθειες στο μηδέν. Δεν θα βλάψει επίσης να ελέγξετε την κατάσταση του αγωγού φυσικού αερίου, την αποχέτευση και, εάν είναι δυνατόν, να εξαλείψετε τυχόν ελλείψεις..

Θέρμανση. Το ανεπαρκές πάχος του τοιχοποιίας σε πολυώροφα κτίρια οδηγεί σε σημαντική απώλεια θερμότητας μέσω των εξωτερικών τοίχων. Για να διατηρήσετε μια θετική θερμοκρασία στην κρύα εποχή, πρέπει να επενδύσετε την επιφάνεια που συνορεύει με το δρόμο με θερμομονωτικό υλικό από μέσα. Κατά την επιλογή του, συνιστάται να μην εστιάζετε σε χαμηλή τιμή, αλλά στην περιβαλλοντική ασφάλεια και στο ελάχιστο πάχος του ενδιάμεσου στρώματος με την υψηλή του απόδοση.

Ηχομόνωση. Οι παράξενοι ήχοι από τους γείτονες και από το δρόμο είναι ένα αιώνιο πρόβλημα στις πολυκατοικίες. Μπορεί να εξαλειφθεί μόνο με τη βοήθεια ηχομονωτικών μεμβρανών, φύλλων ή πορωδών υλικών που είναι επικαλυμμένα από το εσωτερικό του δωματίου – τοίχους, οροφή και μερικές φορές το πάτωμα.

Επανεξοπλισμός του Χρουστσόφ σε στούντιο - Από πού να ξεκινήσετε Επανεξοπλισμός του Χρουστσόφ σε στούντιο - Από πού να ξεκινήσετε

Τελειώνοντας τις εργασίες

Μετά από προσεκτική προετοιμασία των επιφανειών, συμπεριλαμβανομένης της ανανέωσης και ισοπέδωσης του γύψου, στόκου, σφράγισης ρωγμών και ρωγμών με στεγανωτικά, μπορείτε να προχωρήσετε στο διακοσμητικό φινίρισμα. Η επιλογή των επιστρώσεων περιορίζεται μόνο από τις προσωπικές προτιμήσεις και τις οικονομικές δυνατότητες των ιδιοκτητών, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένοι κανόνες..

Ενότητα στυλ. Το ανοιχτό σχέδιο του στούντιο αφήνει ολόκληρο τον χώρο στη θέα, οπότε είναι πολύ σημαντικό να γίνει όσο το δυνατόν πιο αρμονικό. Στο σχεδιασμό, συνιστάται να παραμείνετε σε μια κατεύθυνση, επιλέγοντας συμπληρωματικά υλικά, σχήματα και υφές. Ο συνδυασμός χρωμάτων απαιτεί επίσης προσοχή κατά τη διακόσμηση – δεν πρέπει να υπάρχουν περισσότερα από τρία από αυτά.

Οπτική επέκταση. Η απουσία χωρισμάτων αυξάνει ελαφρώς τα πλάνα του πρώην Χρουστσόφ, αλλά ένα τέτοιο διαμέρισμα απέχει ακόμη πολύ από την ελίτ στέγαση. Οι μέθοδοι οπτικής επέκτασης θα βοηθήσουν στο στούντιο να έχει μια πιο αξιοσέβαστη εμφάνιση: μονόχρωμες φωτεινές επιφάνειες, φωτογραφίες με βαθύτερη προοπτική, μεγάλοι καθρέφτες, έντονες κάθετες γραμμές για την ανύψωση της οροφής, μινιμαλισμός στο σχεδιασμό και σωστός φωτισμός.

Επιλογή περιοχών. Με τη βοήθεια διαφορετικών τελειωμάτων, είναι εύκολο να τονιστεί η λειτουργικότητα μιας συγκεκριμένης περιοχής. Για παράδειγμα, ένας τοίχος ή μια θέση στο κεφάλι του κρεβατιού μπορεί να επικολληθεί με ταπετσαρία σε ευαίσθητα χρώματα, το σαλόνι μπορεί να διακοσμηθεί με φωτεινότερο διακοσμητικό γύψο, στην κουζίνα – χρησιμοποιήστε απομίμηση τοιχοποιίας ή πέτρας. Όσο για το πάτωμα, είναι καλύτερο να το κάνετε παντού το ίδιο, εκτός από τον χώρο μαγειρέματος και το διάδρομο. Δεν αξίζει επίσης να πειραματιστείτε με το σχέδιο της οροφής – στους Χρουστσόφ είναι συνήθως χαμηλό, οπότε μια απλή ακόμη και ζωγραφική σε λευκό ή ένας ελαφρύς καμβάς χωρίς περιττές διακοσμήσεις θα είναι αρκετά.

Σχεδιασμός διαμερίσματος στο Χρουστσόφ - Τελειώνοντας τις εργασίες Σχεδιασμός διαμερίσματος στο Χρουστσόφ - Τελειώνοντας τις εργασίες

Επιπλα

Όταν επιλέγετε έπιπλα για στούντιο στο Χρουστσόφ, θα πρέπει να προτιμάτε τα πιο απλά σετ. Σε μικρά δωμάτια, οι σχεδιαστές συμβουλεύουν την εγκατάσταση ψηλών (μέχρι το ταβάνι) εντοιχισμένων ντουλαπιών με λευκά γυαλιστερά μέτωπα χωρίς λαβές. Ένα δωμάτιο-ντουλάπα ή / και σετ κουζίνας αυτού του τύπου σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε αποτελεσματικά τον χώρο κάθετα και να μεγεθύνετε οπτικά το δωμάτιο.

Τα διακριτικά φινιρίσματα και τα διακριτικά ντουλάπια είναι το τέλειο σκηνικό για φωτεινές πινελιές με τη μορφή ταπετσαρισμένων επίπλων και υφασμάτων. Έτσι, για παράδειγμα, ένας κόκκινος, πορτοκαλί ή μπλε καναπές θα αναζωογονήσουν τα αχρωματικά χρώματα του υπόλοιπου εσωτερικού χώρου και αν η ταπετσαρία του είναι κατασκευασμένη σε βασικά χρώματα, τότε τα πολύχρωμα μαξιλάρια, οι κουρτίνες και η διακόσμηση θα βοηθήσουν να γίνει η ατμόσφαιρα γιορτινή ..

Για την κουζίνα στο στούντιο, χρησιμοποιείται παραδοσιακά ένα ίσιο (γραμμικό) σετ, μερικές φορές μπορείτε να βρείτε επιλογές με διάταξη σχήματος U ή L. Ένας μετρητής μπαρ λειτουργεί ως διαχωριστικό, το οποίο ταυτόχρονα χρησιμεύει ως μίνι μπαρ στο σπίτι, τραπέζι φαγητού και επιπλέον πάγκος εργασίας. Εάν σε μια μικρή κουζίνα δεν υπάρχει αρκετός χώρος για ψυγείο, διατίθεται μια εξειδικευμένη αποθήκη, η οποία ήταν αρχικά παρούσα σχεδόν σε όλα τα κτίρια του Χρουστσόφ. Σε συνδυασμό με χαγιάτι, μέρος των ακουστικών ή ξεχωριστές θήκες-μολύβια μπορούν να βρίσκονται ακριβώς εκεί.

Σχεδιασμός διαμερίσματος στο Χρουστσόφ - Έπιπλα Σχεδιασμός διαμερίσματος στο Χρουστσόφ - Έπιπλα Σχεδιασμός διαμερίσματος στο Χρουστσόφ - Έπιπλα Σχεδιασμός διαμερίσματος στο Χρουστσόφ - Έπιπλα

Ζώνη διαμερίσματος στούντιο στο Χρουστσόφ

Η απουσία εσωτερικών τοίχων σε ένα στούντιο που μετατράπηκε από τον Χρουστσόφ μπορεί να προκαλέσει ταλαιπωρία εάν περισσότερα από ένα άτομα ζουν στο διαμέρισμα. Για παράδειγμα, με διαφορετικά πρότυπα ύπνου, είναι απαραίτητο να κλείσουμε το φως και τον θόρυβο που κυριαρχεί στη γειτονιά, και η μόνη λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι η διαμόρφωση ζωνών..

Οθόνες – ο ευκολότερος τρόπος για να χωρίσετε το χώρο σε υπνοδωμάτιο και σαλόνι. Για να γίνει αυτό, αρκεί να στερεώσετε ένα ισχυρό γείσο στην οροφή ή σε δύο απέναντι τοίχους και να κρεμάσετε τις κουρτίνες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φορητές κατασκευές, κινητά ή συρόμενα υφασμάτινα πάνελ (όπως οι ιαπωνικές κουρτίνες).

Χωρίσματα κατασκευασμένα από παγωμένο ή φιμέ γυαλί (συμπεριλαμβανομένου του ακρυλικού), πλαστικά, μοριοσανίδες ή γυψοσανίδες είναι μια βολική και κομψή λύση για το διαχωρισμό στούντιο. Εκπληρώνοντας τη λειτουργία των τοίχων, καταλαμβάνουν πολύ λιγότερο χώρο και ο μοντέρνος σχεδιασμός τους μπορεί να δώσει στο εσωτερικό μια κομψή και προσεγμένη εμφάνιση..

Κόγχες, κρυμμένο ανάμεσα στους τοίχους, ιδανικό για τη διακόσμηση χώρων ύπνου. Κάποιος δεν έχει παρά να κλείσει το υπόλοιπο άνοιγμα με μια χοντρή κουρτίνα ή συρόμενη πόρτα – και ένα πλήρες υπνοδωμάτιο σε μικρογραφία είναι έτοιμο. Εάν το πλάνο το επιτρέπει, μπορεί να εγκατασταθεί μια ντουλάπα κατά μήκος ενός από τους τοίχους ή γύρω από το κεφαλάρι, και για την αποθήκευση κλινοσκεπασμάτων και χειμωνιάτικων ρούχων, αξίζει να ανεβάσετε το επίπεδο του δαπέδου κατά 50-70 cm οργανώνοντας ένα ευρύχωρο βάθρο με συρτάρια κάτω από αυτό.

Ζώνη διαμερίσματος στούντιο στο Χρουστσόφ Ζώνη διαμερίσματος στούντιο στο Χρουστσόφ Ζώνη διαμερίσματος στούντιο στο Χρουστσόφ

Σχεδιασμός στούντιο διαμερίσματος στο Χρουστσόφ – φωτογραφία

Πολλά παραδείγματα σχεδιασμού στούντιο στο Χρουστσόφ μπορείτε να δείτε στη συλλογή φωτογραφιών στον ιστότοπό μας. Οι επιλογές που παρουσιάζονται θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε για την επιλογή των χρωμάτων, του στυλ, των υλικών φινιρίσματος και των επίπλων που θα κάνουν το ανακαινισμένο διαμέρισμα πραγματικά άνετο και άνετο. Πειραματιστείτε με το σχέδιο και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα!

Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο στο Χρουστσόφ - φωτογραφία

Βίντεο: Διαμέρισμα στούντιο από Χρουστσόφ δύο δωματίων

Previous Post
Ασπρόμαυρη κουζίνα (70 φωτογραφίες): σχεδιαστικές ιδέες
Next Post
Gjør-det-selv-visir over verandaen (80 bilder)