Κουζίνα με νησί: 70 ιδέες φωτογραφιών
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Κουζίνα με νησί: 70 ιδέες φωτογραφιών

Κουζίνα με νησί: 70 ιδέες φωτογραφιών

Η οργάνωση του χώρου της κουζίνας είναι ένα από τα βασικά καθήκοντα κατά την επιλογή ενός σχεδίου για αυτό το δωμάτιο. Ειδικότερα, πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στη διάταξη. Η βολική διάταξη των επίπλων και των συσκευών θα προσφέρει άνετες συνθήκες για το μαγείρεμα, το φαγητό και απλά να περνάτε χρόνο στο σπίτι. Από την άποψη της εργονομίας, η καλύτερη επιλογή για ευρύχωρα δωμάτια είναι μια κουζίνα με νησί, δηλαδή ένας ψηλός πάγκος γραφείου, ο οποίος εγκαθίσταται συχνότερα στο κέντρο και μπορεί να εκτελέσει πολλές λειτουργίες. Ένα τέτοιο σχέδιο είναι πανταχού παρόν σε εξοχικές κατοικίες, εκλεκτά στούντιο, εστιατόρια, αλλά αν είναι επιθυμητό, ​​μπορεί να προσαρμοστεί και να εφαρμοστεί ακόμη και σε συνηθισμένα μικρά διαμερίσματα..

Το νησί λειτουργεί στην κουζίνα

Ανάλογα με το σχέδιο, ένα νησί στην κουζίνα μπορεί να εξυπηρετήσει πολλούς σκοπούς. Μερικές φορές ξεχωρίζει ακόμη και ως μία από τις κορυφές του λεγόμενου “τριγώνου εργασίας”, που περιλαμβάνει τη σόμπα, τον νεροχύτη και το ψυγείο. Ωστόσο, η εγκατάσταση αυτών των στοιχείων στο κέντρο του δωματίου απαιτεί ειδική σύνδεση επικοινωνιών, η οποία δεν είναι πάντα δυνατή, ειδικά σε πολυώροφα κτίρια..

Κατά κανόνα, το νησί χρησιμοποιείται ως επιτραπέζιο – λόγω του ύψους πίσω του, είναι εύκολο να εργαστείτε όρθιοι. Επιπλέον, μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως ή εν μέρει την τραπεζαρία. Για να τοποθετηθούν οι καρέκλες δίπλα, το ντουλάπι πρέπει να στερείται πλαϊνών πλαισίων. Συχνά, η εσωτερική λεπτομέρεια του νησιού σχεδιάζεται με τη μορφή ενός μετρητή μπαρ, που σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε όσο το δυνατόν περισσότερα τετραγωνικά μέτρα της κουζίνας και να περιορίσετε οπτικά το χώρο.

Πολλές νοικοκυρές χρησιμοποιούν τον ελεύθερο χώρο κάτω από το τραπέζι του νησιού για την αποθήκευση πιάτων, μικρών οικιακών συσκευών και φαγητού. Εάν είναι απαραίτητο, ένας φούρνος, πλυντήριο πιάτων, καταψύκτης μπορούν να ενσωματωθούν στο ντουλάπι.

Λειτουργίες νησιού στην κουζίνα - Σχεδιασμός κουζίνας με νησί

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της διάταξης της κουζίνας του νησιού

Ένα ψηλό τραπέζι στο κεντρικό τμήμα της κουζίνας είναι αναμφίβολα πολύ βολικό. Αυτή η διάταξη είναι ιδανική για κοινό μαγείρεμα, καθώς η επιφάνεια εργασίας είναι προσβάσιμη από όλες τις πλευρές. Κατά την εκτέλεση των διαδικασιών, η οικοδέσποινα μπορεί να επικοινωνήσει με τα μέλη του σπιτιού ή τους επισκέπτες χωρίς να τους γυρίσει την πλάτη. Επιπλέον, σε σύγκριση με άλλους τύπους διάταξης, η τροχιά των κινήσεων μειώνεται σημαντικά, πράγμα που με τη σειρά του μειώνει τη φυσική δαπάνη ενέργειας για το μαγείρεμα..

Η παρουσία του νησιού σας επιτρέπει να γεμίσετε την περιοχή μιας μεγάλης κουζίνας, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να χωρέσετε αυτό το έπιπλο σε μικρά δωμάτια. Σε κάθε περίπτωση, τουλάχιστον ένα μέτρο πρέπει να μείνει γύρω από ένα ξεχωριστό κολωνάκι σε κάθε πλευρά για να είναι άνετη η μετακίνηση. Για μια συμπαγή περιοχή μαγειρέματος, αντί για μνημειώδη τραπέζια, είναι καλύτερα να επιλέξετε στενές κινητές ή πτυσσόμενες δομές.

Κουζίνα με ένα νησί - Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα Κουζίνα με ένα νησί - Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ποικιλίες διάταξης κουζίνας με νησί

Όταν αναφέρονται στο νησί, οι περισσότεροι άνθρωποι φαντάζονται βαριά και ογκώδη ντουλάπια στη μέση μιας πολυτελούς κουζίνας 20 μέτρων σε μια ιδιωτική κατοικία. Φυσικά, αυτή είναι μια κλασική επιλογή για εξοχικές κατοικίες, αλλά ο μοντέρνος σχεδιασμός προβλέπει άλλους τύπους παρόμοιων επίπλων. Έτσι, ο νησιώτικος πίνακας δεν χρειάζεται να είναι καθόλου ορθογώνιος ή τετράγωνος – οβάλ, ημικυκλικά, ομαλά καμπυλωτά, ζιγκ -ζαγκ, τριγωνικά σχήματα είναι αρκετά πιθανά.

Επί του παρόντος, στο απόγειο της μόδας, δομές πολλαπλών επιπέδων, οι οποίες ονομάζονται επίσης αρχιπέλαγος. Τα διαφορετικά ύψη των επιτραπέζιων επιτραπέζιων επιτρέπουν, αφενός, να λειτουργούν άνετα ενώ στέκεστε, από την άλλη – να παίρνετε πρωινό ή δείπνο, καθισμένοι στις συνηθισμένες καρέκλες. Μερικές φορές το χαμηλό τμήμα του αρχιπελάγους μπορεί να προσαρμοστεί για νεροχύτη ή εστία, και σε αυτή την περίπτωση, το ψηλό τμήμα χρησιμοποιείται ως τραπέζι εργασίας κουζίνας ή πάγκος μπαρ..

Ένας άλλος τύπος διάταξης νησιών είναι η χερσόνησος. Ένας τέτοιος πίνακας διαφέρει στο ότι μία από τις πλευρές γειτνιάζει με τα ακουστικά, τον τοίχο ή το περβάζι παραθύρου. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χώρο σε μια μικρή κουζίνα, στην οποία το προεξέχον τμήμα παραμένει ένα αρμονικό μέρος ολόκληρου του συνόλου χωρίς να χάνει τη λειτουργικότητά του..

Ποικιλίες διάταξης κουζίνας με νησί Ποικιλίες διάταξης κουζίνας με νησί Ποικιλίες διάταξης κουζίνας με νησί Ποικιλίες διάταξης κουζίνας με νησί

Εσωτερική στιλιστική λύση

Στις περισσότερες περιπτώσεις, προσπαθούν να ταιριάξουν το νησί με τα ακουστικά και το σχέδιο της κουζίνας στο σύνολό του. Τα επαναλαμβανόμενα χρώματα, υλικά και διακόσμηση φαίνονται προσεκτικά και κατάλληλα, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μικρούς χώρους. Εάν ο χώρος μαγειρέματος είναι ευρύχωρος, αυτό το έπιπλο μπορεί να τονιστεί με ένα πιο φωτεινό χρώμα ή πρωτότυπη υφή. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, το ντουλάπι του νησιού, ως μία από τις πιο αξιοσημείωτες λεπτομέρειες στο εσωτερικό της κουζίνας, πρέπει να αντιστοιχεί στην επιλεγμένη κατεύθυνση σχεδιασμού..

Κλασική κουζίνα με νησί

Επιτυχημένα παραδείγματα κλασικών νησιωτικών κουζινών μπορείτε να βρείτε στις συλλογές εκθέσεων ιταλικών επίπλων. Κατά κανόνα, πρόκειται για εξαιρετικούς συνδυασμούς γυαλισμένου ξύλου ακριβών ειδών και σμάλτου από ελαφρύ ελεφαντόδοντο με διακοσμητική επιχρύσωση, πάνελ, στήλες, σκαλιστές μπαρόκ διακοσμήσεις. Μαύρο και άσπρο, μαύρο και γκρι, ελιές, ροζ εκδόσεις με ασημένια εξαρτήματα είναι επίσης δυνατές.

Ο πάγκος του νησιού σε κλασικό στιλ μπορεί να είναι ξύλινος ή μαρμάρινος, με ένα ευγενές γυαλιστερό μοτίβο. Το πεζοδρόμιο είναι κατάλληλο αποκλειστικά για ακίνητο, μεγάλο και σταθερό, ορθογώνιο σχήμα με συμμετρικά στρογγυλεμένες γωνίες. Πάνω από αυτό, μπορείτε να κρεμάσετε είτε έναν απορροφητήρα (για την εστία) είτε έναν όμορφο κρυστάλλινο πολυέλαιο.

Κλασική κουζίνα με νησί - εσωτερική διακόσμηση Κλασική κουζίνα με νησί - εσωτερική διακόσμηση

Κουζίνα με ένα νησί σε μοντέρνο στιλ

Τα διακριτικά χαρακτηριστικά της κουζίνας του 21ου αιώνα είναι ο λακωνισμός, η λειτουργικότητα και η υψηλή τεχνολογία που έχουν σχεδιαστεί για να επιταχύνουν όσο το δυνατόν περισσότερο τη διαδικασία μαγειρέματος. Το νησί σε ένα τέτοιο εσωτερικό είναι αναπόσπαστο μέρος των ακουστικών, επαναλαμβάνοντας σχεδόν εντελώς τον σχεδιασμό του..

Η λεία απλή επένδυση τραπεζιού είναι κατασκευασμένη από ανθεκτικό σύνθετο υλικό – τεχνητή πέτρα, σκληρυμένο γυαλί, ανοξείδωτο ατσάλι. Μια επαγωγική κουζίνα, ένας νεροχύτης μπορεί να τοποθετηθεί σε αυτήν και το σώμα του ντουλαπιού αφαιρείται για οικιακές συσκευές ή ευρύχωρα συστήματα αποθήκευσης.

Σύγχρονη κουζίνα με νησί - εσωτερική διακόσμηση Σύγχρονη κουζίνα με νησί - εσωτερική διακόσμηση

Κουζίνα στυλ Προβηγκίας με νησί

Σε κουζίνα σε στιλ Προβηγκίας, το νησί φαίνεται το καλύτερο δυνατό. Παραδοσιακά, είναι μια απλή ξύλινη δομή βαμμένη σε παστέλ χρώματα. Στην παλέτα κυριαρχεί το γαλακτώδες λευκό, μέντα, τιρκουάζ, γκρι, μπλε, λεβάντα. Το σώμα είναι χωρίς περιττές διακοσμήσεις και διακόσμηση, αλλά η λειτουργικότητά του παρέχεται από μεγάλο αριθμό ντουλαπιών, συρταριών, ράφια, ψάθινα καλάθια.

Δεδομένου ότι η νοτιοανατολική Γαλλία είναι μια αμπελουργική περιοχή, το τοπικό νησί της κουζίνας έχει συχνά διαγώνια ράφια κηρήθρας για την αποθήκευση μπουκαλιών κρασιού σε οριζόντια θέση. Το υλικό πάγκου στυλ της Προβηγκίας είναι ελαφριά πέτρα, μάρμαρο ή τα τεχνητά αντίστοιχά του σε λευκή ή γκριζωπή απόχρωση, αλλά δεν πρέπει να είναι πολύ γυαλιστερό.

Κουζίνα στυλ Προβηγκίας με νησί - Εσωτερική διακόσμηση Κουζίνα στυλ Προβηγκίας με νησί - εσωτερική διακόσμηση

Εξοχική κουζίνα με νησί

Το ρουστίκ στυλ αφορά κυρίως φυσικά υλικά και φυσικούς τόνους. Ένα σταθερό, κάπως τραχύ ντουλάπι από μασίφ ξύλο, με μεγάλες προσόψεις ντουλαπιών και συρτάρια για την αποθήκευση πιάτων, θα ταιριάζει καλά σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Ιδανικά, το υλικό θα πρέπει να είναι χωρίς καμία επικάλυψη, εκτός ίσως από ένα προστατευτικό στρώμα βερνικιού ή κερί μέλισσας. Τα νέα έπιπλα μπορούν να παλαιωθούν τεχνητά για να τους δώσουν μια μεσαιωνική εμφάνιση.

Θα πρέπει να χρησιμοποιούνται πλαστά εξαρτήματα, επειδή είναι αυτή που χρησιμεύει ως η κύρια διακόσμηση και η πιο σημαντική στιλιστική συσκευή στο εσωτερικό της χώρας. Όσο για τον πάγκο, μπορεί να είναι από το ίδιο ξύλο, γυαλισμένη πέτρα ή πλακάκια με ματ κεραμικά πλακίδια (πορσελάνινα είδη) σε αποχρώσεις από τερακότα..

Country Style Kitchen Island - Interior Design Country Style Kitchen Island - Interior Design

Κουζίνα σε στιλ σοφίτας με νησί

Η σκόπιμη απλότητα ενός βιομηχανικού εσωτερικού χώρου δεν ανέχεται την επιείκεια στις λεπτομέρειες. Σε μια ανοιχτή κουζίνα σε αυτό το στυλ, το νησί, εκτός από τις συνηθισμένες λειτουργίες του, παίζει συχνά το ρόλο του μοναδικού χώρου μεταξύ του χώρου μαγειρέματος και του χώρου διαβίωσης της σοφίτας..

Σε σύγκριση με άλλες οδηγίες σχεδιασμού, εδώ ένας ξεχωριστός πίνακας φαίνεται με τον πιο λιτό τρόπο. Αντί για πεζοδρόμιο, μια τραχιά σανίδα, χάλυβας ή πέτρινος πάγκος μπορεί να καθίσει ακόμη και σε πλινθοδομή ή συγκολλημένα πόδια από παλιούς μεταλλικούς σωλήνες. Πάνω από ένα τέτοιο αυτοσχέδιο νησί – ανοιχτές επικοινωνίες με προβολείς ή λαμπτήρες “εργοστασίου” σε μαύρες πρίζες.

Loft Style Kitchen with Island - Interior Design Loft Style Kitchen with Island - Interior Design

Μικρή κουζίνα με νησί: εσωτερική διακόσμηση

Φαίνεται ότι σε μια μικρή κουζίνα δεν χρειάζεται καν να ονειρευτείτε ένα άνετο νησί. Αλλά αυτή η κοινή παρανόηση ισχύει μόνο για ογκώδη κλασικά βάθρα. Οι σύγχρονοι σχεδιαστές έχουν αναπτύξει έναν τεράστιο αριθμό μοντέλων σε μίνι μορφή, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιήσετε τετραγωνικά μέτρα οικονομικά και αποτελεσματικά..

Εκτός από τα μειωμένα σε μέγεθος σταθερά τραπέζια, υπάρχει ένας αριθμός κινητών κατασκευών. Έτσι, ένα στενό νησί κουζίνας (χερσόνησος) μπορεί να αφαιρεθεί ολόκληρο ή εν μέρει από το ακουστικό. να στερεώνονται στον τοίχο και, εάν είναι απαραίτητο, να ξεδιπλώνονται. κρυφτείτε σε μια κόγχη τοίχου ή κάτω από ένα περβάζι παραθύρου. Για περιοδική χρήση, είναι λογικό να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στα κινητά προϊόντα σε τροχούς που μπορούν να μετακινηθούν ελεύθερα στο διαμέρισμα..

Σε στενές κουζίνες ενιαίας διαρρύθμισης, το νησί αντιπροσωπεύεται συχνά ως πάγκος μπαρ που λειτουργεί ως τραπέζι και διαμέρισμα. Ταυτόχρονα, από την πλευρά του σαλονιού, είναι εξοπλισμένο με ψηλές καρέκλες και στην περιοχή μαγειρέματος, η δομή μπορεί να συμπληρωθεί με ένα πτυσσόμενο τραπέζι σε χαμηλότερο επίπεδο για βολική εργασία με φαγητό.

Μικρή κουζίνα με νησί - Εσωτερική διακόσμηση Μικρή κουζίνα με νησί - Εσωτερική διακόσμηση Μικρή κουζίνα με νησί - Εσωτερική διακόσμηση Μικρή κουζίνα με νησί - Εσωτερική διακόσμηση

Κουζίνα με ένα νησί – φωτογραφία

Ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε μια αποδεκτή επιλογή σχεδίασης είναι να δείτε μια φωτογραφία για το πώς μπορεί να φαίνεται μια κουζίνα με νησί σε διαφορετικούς τύπους χώρων. Για να το κάνετε αυτό, προτείνουμε να μελετήσετε τη συλλογή φωτογραφιών στον ιστότοπό μας, η οποία περιέχει μια μεγάλη συλλογή παραδειγμάτων του σχεδιασμού της ζώνης μαγειρέματος. Μεταξύ των λύσεων που παρουσιάζονται, σίγουρα υπάρχουν καλές ιδέες κατάλληλες τόσο για ευρύχωρα ιδιωτικά σπίτια όσο και για διαμερίσματα με μικρές ή μεσαίες κουζίνες σε διαφορετικές στιλιστικές κατευθύνσεις..

Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας με νησί - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας με νησί - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας με νησί - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας με νησί - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας με νησί - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας με νησί - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας με νησί - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας με νησί - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας με νησί - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας με νησί - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας με νησί - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας με νησί - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας με νησί - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας με νησί - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας με νησί - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας με νησί - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας με νησί - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας με νησί - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας με νησί - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας με νησί - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας με νησί - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας με νησί - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας με νησί - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας με νησί - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας με νησί - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας με νησί - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας με νησί - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας με νησί - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας με νησί - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας με νησί - φωτογραφία

Βίντεο: Κουζίνες με νησί – Εσωτερικές ιδέες

Previous Post
Κρεβάτι με μαλακό κεφαλάρι (60+ φωτογραφίες)
Next Post
Kjøkkendesign 9 kvm. (80 bilder)