Οθόνη μπάνιου: πώς να το κάνετε μόνοι σας (φωτογραφία)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Οθόνη μπάνιου: πώς να το κάνετε μόνοι σας (φωτογραφία)

Οθόνη μπάνιου: πώς να το κάνετε μόνοι σας (φωτογραφία)

Μια οθόνη μπάνιου είναι ένα πάνελ που μπορεί να καλύψει τον αντιαισθητικό χώρο κάτω από το μπολ. Βοηθά στην απόκρυψη επικοινωνιών, στην οργάνωση συστήματος αποθήκευσης στα σπλάχνα για διάφορα απορρυπαντικά και καθαριστικά, και χρησιμεύει επίσης ως εξαιρετικό διακοσμητικό στοιχείο, καθώς έχει πολλές παραλλαγές σχεδιασμού. Ποιες είναι οι οθόνες κάτω από το μπάνιο και πώς μπορείτε να φτιάξετε μια δομή μόνοι σας – θα μιλήσουμε γι ‘αυτό σε αυτό το άρθρο.

Οθόνες μπάνιου

Σήμερα μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από οθόνες μπάνιου προς πώληση. Εάν θέλετε να ευχαριστήσετε τον εαυτό σας με κάτι ασυνήθιστο και να εκπλήξετε τους καλεσμένους, μπορείτε να στραφείτε στο κατά παραγγελία ή να το φτιάξετε μόνοι σας, διακοσμώντας τη δομή σύμφωνα με το γούστο σας. Η κύρια διαφορά μεταξύ των οθονών έγκειται στα χαρακτηριστικά σχεδιασμού τους, καθώς και στα υλικά κατασκευής. Η επιλογή του τελευταίου αξίζει ιδιαίτερη προσοχή, καθώς η διάρκεια ζωής της οθόνης θα εξαρτηθεί από την ποιότητα των πρώτων υλών..

Όταν αγοράζετε μια οθόνη για μπάνιο, πρέπει να καταλάβετε σαφώς ότι η δομή θα βρίσκεται συνεχώς σε ειδικές μικροκλιματικές συνθήκες – μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά από την υψηλή υγρασία και τις σταθερές πτώσεις της θερμοκρασίας. Οι πιο αποδεκτές πρώτες ύλες σήμερα είναι:

Μέταλλο – σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για οθόνες αλουμινίου, οι οποίες έχουν σχετικά χαμηλό κόστος, αλλά ταυτόχρονα είναι αρκετά ανθεκτικές κατασκευές. Αξίζει επίσης να σημειωθεί το μικρό βάρος, η ευκολία εγκατάστασης, καθώς και η δυνατότητα επιλογής της υφής και του χρώματος της οθόνης για το σχεδιασμό του μπάνιου.

Το ξύλο είναι το πιο φυσικό υλικό από όλα τα υπάρχοντα, που χαρακτηρίζεται από φιλικότητα προς το περιβάλλον και καθαρότητα. Παρά το γεγονός ότι το ξύλο υφίσταται πρόσθετη επεξεργασία με αντισηπτικά και χημικούς εμποτισμούς, οι οποίοι αυξάνουν τη διάρκεια ζωής, το ξύλο παραμένει μια αρκετά καθαρή πρώτη ύλη.

Πλαστικό – το κύριο πλεονέκτημα του πλαστικού είναι το χαμηλό του κόστος και η μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, τα οποία μπορεί να είναι μονόχρωμα ή να μιμούνται με επιτυχία φυσικά υλικά, όπως το μάρμαρο. Η μεγάλη διάρκεια ζωής είναι επίσης αξιοσημείωτη – σύμφωνα με τους περισσότερους κατασκευαστές, με σωστή χρήση, μια πλαστική οθόνη μπάνιου μπορεί να διαρκέσει έως και 30 χρόνια. Μερικοί φοβούνται να χρησιμοποιήσουν το υλικό σε χώρους διαβίωσης λόγω του γεγονότος ότι μπορεί να λιώσει και να εκπέμψει επιβλαβείς ουσίες, ωστόσο, σημειώνουμε ότι τέτοια φαινόμενα είναι δυνατά σε αρκετά υψηλές θερμοκρασίες που απουσιάζουν στο μπάνιο.

Το MDF είναι ένα φθηνό υλικό, αλλά όχι πολύ ανθεκτικό στην υγρασία. Με την πάροδο του χρόνου, οι πλάκες μπορούν να διογκωθούν και να χάσουν την εμφάνισή τους, οπότε η διάρκεια ζωής περιορίζεται συνήθως σε τρία χρόνια. Το πλεονέκτημα είναι μια ποικιλία χρωμάτων, η δυνατότητα μίμησης ξύλου, καθώς και η εύκολη συντήρηση.

Το γυαλί χρησιμοποιείται σπάνια. Παρά το γεγονός ότι οι σύγχρονες γυάλινες οθόνες μπάνιου είναι κατασκευασμένες από ανθεκτικό μετριασμένο υλικό, πολλοί φοβούνται να τις τοποθετήσουν στα χαμηλότερα επίπεδα του μπάνιου. Επιπλέον, όταν χρησιμοποιείτε διαφανές γυαλί, όλα τα “εσωτερικά” του χώρου του υπογείου θα είναι ορατά και κάποιες από τις λειτουργίες της οθόνης θα χαθούν. Ένα τελείως διαφορετικό θέμα είναι τα πάνελ από χρωματιστό γυαλί ή με σχέδια, τρισδιάστατες εικόνες. Τέτοια μοντέλα θα κρύψουν αξιόπιστα το μίνι ντουλάπι από τα αδιάκριτα βλέμματα και θα γίνουν μια υπέροχη διακόσμηση του δωματίου.

Ένας καθρέφτης είναι ένας πρωτότυπος τύπος σχεδίου που δεν μπορούν όλοι να αντέξουν οικονομικά. Και δεν είναι εύκολο να φροντίσετε την επιφάνεια του καθρέφτη, επιπλέον, που βρίσκεται στο κάτω μέρος του δωματίου, μπορεί να υποστεί κρούσεις και άλλες μηχανικές επιδράσεις. Αλλά, παρά αυτό, υπάρχουν πολλοί οπαδοί των οθονών καθρέφτη. Τα πλεονεκτήματα των δομών καθρέφτη μπορούν να ονομαστούν με ασφάλεια μια ευχάριστη εμφάνιση, καθώς και τη δημιουργία ενός οπτικού εφέ επέκτασης του χώρου.

Το γυψοσανίδα είναι ένα υλικό που θα κάνει μια εξαιρετική οθόνη για ένα μπάνιο αν το επιλέξετε σωστά, δηλαδή, λάβετε υπόψη την αντοχή στην υγρασία. Οι κατασκευές γυψοσανίδας γίνονται συχνά μια απλή, κερδοφόρα λύση για τη συναρμολόγηση οθόνης μπάνιου με τα χέρια σας, καθώς το υλικό είναι αρκετά εύπλαστο. Τα τελειωμένα αεροπλάνα είναι διακοσμημένα με διάφορα υλικά φινιρίσματος: κεραμικά πλακίδια, ταπετσαρία ανθεκτική στην υγρασία, πάνελ.

Το ύφασμα είναι η πιο οικονομική επιλογή, η οποία συχνά γίνεται από οικοδέσποινες στο σπίτι, ωστόσο, σας επιτρέπει να διακοσμήσετε κομψά το δωμάτιο και να κρύψετε τον αντιαισθητικό χώρο.

Εκτός από τα υλικά που εξετάζονται, οι συνδυασμοί τους βρίσκονται συχνά. Για παράδειγμα, πλαστικές συρόμενες πόρτες με μεταλλικούς οδηγούς, κατασκευή πλαισίου MDF και πάνελ PVC κ.λπ..

Οθόνη μπάνιου - Προβολές Οθόνη μπάνιου - Προβολές Οθόνη μπάνιου - Προβολές Οθόνη μπάνιου - Προβολές Οθόνη μπάνιου - Προβολές

Διαφορές σχεδιασμού μεταξύ των οθονών μπάνιου

Οι οθόνες μπάνιου έχουν διαφορετικές ερμηνείες – μπορούν να είναι πρωτότυπα συρτάρια, συρτάρια και άλλη “ευκολία”. Βασικά, οι οθόνες μπορούν να χωριστούν κατά προσέγγιση σε διάφορους τύπους:

Στατικές – σταθερές κατασκευές που χρησιμεύουν επιτυχώς ως στήριγμα για το λουτρό, ωστόσο, δεν θα λειτουργήσει για την εκμετάλλευση του εσωτερικού χώρου. Συχνά, τέτοιες οθόνες έχουν μια μικρή καταπακτή που σας επιτρέπει να φτάσετε μερικώς στο σύστημα επικοινωνιών εάν χρειάζεται επισκευή. Οι οθόνες μπάνιου είναι κατασκευασμένες από τούβλα ή γυψοσανίδες, διακοσμημένες με πλακάκια, ψηφιδωτά, πάνελ από PVC.

Άνοιγμα – κατασκευές με πόρτες. Τις περισσότερες φορές, ο εσωτερικός χώρος κάτω από το μπάνιο είναι εξοπλισμένος ως χώρος αποθήκευσης για διάφορα καθαριστικά, απορρυπαντικά και το σύστημα ανοίγματος των θυρών γίνεται η πιο επιτυχημένη επιλογή. Επιπλέον, σε περίπτωση βλάβης, οι ανοικτές δομές παρέχουν μεγαλύτερη πρόσβαση στις επικοινωνίες.

Κλινές – συμπαγείς οθόνες μπάνιου με μικρή γωνία κλίσης, γεγονός που διευκολύνει την αποστράγγιση νερού και συμπύκνωσης, και χρησιμεύει επίσης ως εσοχή στο πάτωμα για τα πόδια.

Με χώρο για τα πόδια – τέτοιες οθόνες για το μπάνιο ανήκουν σε στάσιμα “κωφά” μοντέλα, που αντιπροσωπεύουν έναν επίπεδο καμβά με ειδική εσοχή (θέση) στον τόπο όπου ένα άτομο θα σταθεί ενώ εκτελεί διαδικασίες νερού, μικρά ρούχα ή άλλες ενέργειες.

Ένα σημαντικό σημείο είναι η επιλογή των θυρών – μπορεί να είναι συρόμενες ή περιστρεφόμενες πόρτες. Ποιο να επιλέξετε εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις των ιδιοκτητών, καθώς και τις διαστάσεις του δωματίου. Για ένα μικρό μπάνιο, είναι καλύτερο να αγοράσετε μια οθόνη μπάνιου με τις λεγόμενες συρόμενες πόρτες, όπου τα ρολά κινούνται κατά μήκος δύο οδηγών και δεν καταλαμβάνουν το χώρο μπροστά από το μπάνιο κατά το άνοιγμα.

Οθόνη Μπάνιου - Διαφορές Σχεδιασμού Οθόνη Μπάνιου - Διαφορές Σχεδιασμού Οθόνη Μπάνιου - Διαφορές Σχεδιασμού Οθόνη Μπάνιου - Διαφορές Σχεδιασμού

DIY οθόνη μπάνιου

Για να φτιάξετε μια οθόνη μπάνιου, φτιάξτε πρώτα ένα πλαίσιο από δοκούς ή ένα μεταλλικό προφίλ, το οποίο θα χρησιμεύσει ως βάση. Για αυτό, λαμβάνονται ακριβείς μετρήσεις και σχεδιάζονται γραμμές στην επιφάνεια του δαπέδου χρησιμοποιώντας κιμωλία στα σημεία εγκατάστασης..

Όταν η δομή είναι έτοιμη, είναι απαραίτητο να επιλέξετε το υλικό για την επένδυση. Τις περισσότερες φορές, χρησιμοποιείται γυψοσανίδα ανθεκτικό στην υγρασία – σε αντίθεση με το τούβλο ή το πλαστικό, είναι πολύ πιο εύκολο να εργαστείτε με αυτό. Εδώ πρέπει να λάβετε υπόψη μια απόχρωση – το πάχος του φινιρίσματος, με το οποίο θα επεξεργαστούν τα πάνελ γυψοσανίδας. Για παράδειγμα, εάν πρόκειται για κεραμικό πλακίδιο, η δομή πρέπει να εμβαθύνει αρχικά. Στην περίπτωση λεπτών υλικών (διακοσμητικό φιλμ, γύψος), το πλαίσιο είναι εγκατεστημένο κατά μήκος μιας γραμμής. Έτσι ώστε το νερό να μην πέφτει απευθείας στα φύλλα γυψοσανίδας, προσαρτώνται στο πλαίσιο με τον υπολογισμό των εσοχών 1 cm από πάνω και κάτω. Οι καμβάδες στερεώνονται με βίδες με αυτοκόλλητη τομή και στη συνέχεια ασταρώνονται πλήρως. Ακολουθεί η διαδικασία επένδυσης. Τα κενά (1 cm το καθένα) πάνω και κάτω πρέπει να σφραγιστούν με αφρό πολυουρεθάνης. Εάν η μπανιέρα έχει μη τυπικό ή γωνιακό σχήμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γύψο ή μωσαϊκό ως επένδυση.

Η πιο απλή οθόνη μπάνιου μπορεί να είναι κατασκευασμένη από ύφασμα. Σημαντικό ρόλο παίζει η επιλογή υλικού, το οποίο πρέπει να στεγνώνει γρήγορα, να είναι αδιάβροχο. Με τέτοιους καμβάδες, μπορείτε να καλύψετε ένα προεγκατεστημένο πλαίσιο ή να τους κρεμάσετε με τη μορφή οθόνης..

DIY οθόνη μπάνιου DIY οθόνη μπάνιου DIY οθόνη μπάνιου DIY οθόνη μπάνιου DIY οθόνη μπάνιου

Previous Post
Βρεφικές κούνιες για νεογέννητα (πάνω από 75 φωτογραφίες)
Next Post
Frokostbord i sengen (90 bilder): typer og modeller