Μπάνιο σε σκανδιναβικό στιλ (+60 φωτογραφίες)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Μπάνιο σε σκανδιναβικό στιλ (+60 φωτογραφίες)

Μπάνιο σε σκανδιναβικό στιλ (+60 φωτογραφίες)

Στα σύγχρονα σπίτια, το μπάνιο έχει πάψει εδώ και πολύ καιρό να παίζει έναν καθαρά πρακτικό ρόλο. Έχει σχεδιαστεί στο ίδιο επίπεδο με το σαλόνι και το υπνοδωμάτιο, προσπαθώντας να διατηρήσει τη στιλιστική ενότητα του χώρου. Μπορείτε να παραμερίσετε τη λειτουργικότητα ή να τη θυσιάσετε, εστιάζοντας στη διακόσμηση. Ο σχεδιασμός του μπάνιου σε σκανδιναβικό στιλ θα είναι ο “χρυσός μέσος όρος” που ενώνει αυτά τα δύο εσωτερικά στοιχεία.

Χαρακτηριστικά στυλ

Τα όμορφα και λειτουργικά αντικείμενα πρέπει να είναι προσβάσιμα στη μεσαία τάξη και η κατοικία πρέπει να έχει μια φιλική, άνετη ατμόσφαιρα. Με τέτοιες αρχές, το σκανδιναβικό στυλ γεννήθηκε στη Βόρεια Ευρώπη πριν από μισό αιώνα, προκειμένου να εξαπλωθεί στην υπόλοιπη ήπειρο στην εποχή μας. Δεν χρειάζεται να είσαι λογικός Σουηδός για να τους εκτιμήσεις..

Είναι δύσκολο να χαράξουμε σαφή όρια μεταξύ των στυλ, όταν ακόμη και οι ιστορικές τάσεις μεταμορφώνονται υπό την πίεση των αναγκών του σύγχρονου κόσμου. Η Σκανδιναβική έχει τη δική της οπτική εικόνα, η οποία βρίσκεται στη διασταύρωση του μινιμαλισμού και της σκανδιναβικής χώρας. Δημιουργεί μια αίσθηση καθαριότητας, ανοιχτότητας, άνεσης στο εσωτερικό και αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

1. Φως και χώρος. Το σκληρό βόρειο κλίμα σπάνια ευχαριστεί τον ήλιο, οπότε το φωτεινό εσωτερικό αντισταθμίζει αυτό το μειονέκτημα..

2. Μονόχρωμη. Θα πρέπει να είναι άνετο στο σπίτι – αυτό, προφανώς, σημαίνει την απουσία άγχους. Ο χρωματικός συνδυασμός ουδέτερων αποχρώσεων, χαρακτηριστικός της κατεύθυνσης, δεν υποχρεώνει σε τίποτα, δεν ασκεί πίεση στους κατοίκους, αλλά δίνει μια αίσθηση ελευθερίας.

3. Λειτουργικότητα. Τα έπιπλα έχουν πρακτικότητα, εσωτερικό περιεχόμενο και στοχεύουν να κάνουν τη ζωή πιο βολική.

4. Μινιμαλισμός. Ο χώρος πρέπει να είναι ολιστικός και όχι κατακερματισμένος από πολλά αντικείμενα. Η ομορφιά προέρχεται από ρέουσες γραμμές, γεωμετρικά σχήματα, υφές, συνδυασμούς χρωμάτων. Οι φωτεινές προφορές τονίζουν μόνο τη συνολική σύνθεση.

5. Φυσικότητα. Στις σκανδιναβικές χώρες, όπου η εκβιομηχάνιση καθυστέρησε λίγο, οι βιοτεχνικές παραδόσεις έχουν ριζώσει βαθύτερα. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τη δημοτικότητα των φυσικών πρώτων υλών ως βάση για έπιπλα ή διακόσμηση. Το άλλο έγκειται φυσικά στη φυσική ομορφιά και τη ζωντανή τους ενέργεια, χάρη στην οποία το ξύλο καταλαμβάνει ηγετική θέση στο εσωτερικό..

Στο μπάνιο, είναι πιο δύσκολο να ακολουθήσετε κανόνες σχεδιασμού, καθώς συγκεκριμένες συνθήκες και μια σχετικά μικρή περιοχή υπαγορεύουν τους δικούς τους κανόνες. Αλλά το σκανδιναβικό στυλ θα ταιριάζει απόλυτα με το χώρο, φέρνοντας τη σκανδιναβική φρεσκάδα μαζί με την άνεση στο σπίτι..

Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σκανδιναβικού στυλ - Χαρακτηριστικά

Σκανδιναβικά χρώματα μπάνιου

Ένα μπάνιο οποιουδήποτε μεγέθους θα φαίνεται ευρύχωρο αν επιλέξετε μια λακωνική παλέτα αποχρώσεων. Η παρουσία παραθύρων και φυσικού φωτός θα ενισχύσει μόνο το αποτέλεσμα και ο τεχνητός φωτισμός θα δώσει μια μοντέρνα εμφάνιση..

άσπρο χρώμα

Παγωμένη φρεσκάδα και χιονισμένες αποστάσεις – ένας αόρατος σύντροφος του εσωτερικού, εμπνευσμένος από τα σκανδιναβικά τοπία. Το λευκό μπορεί να λειτουργήσει ως κέντρο χρωμάτων ή ως σύνδεσμος μεταξύ άλλων αποχρώσεων. Χρησιμοποιείται για διακόσμηση τοίχων και οροφών τόσο συχνά που έχει γίνει ένας άγραφος κανόνας. Μπορείτε να διαφοροποιήσετε μια τέτοια επίστρωση από την υφή του υλικού, καθώς και έναν συνδυασμό με άλλες επιλογές επένδυσης..

Σε μπάνιο σκανδιναβικού στιλ, η συγκέντρωση του λευκού αυξάνεται με τα υδραυλικά εξαρτήματα. Η αίσθηση καθαρότητας που δημιουργεί αυτό το χρώμα είναι απόλυτα συνεπής με τον σκοπό του χώρου..

Σκανδιναβικό στυλ Μπάνιο - Λευκό Σκανδιναβικό στυλ Μπάνιο - Λευκό

Φωτεινές προφορές

Μην νομίζετε ότι το σκανδιναβικό στυλ είναι μονότονο. Το μονόχρωμο μπορεί να αραιωθεί με πλούσιες, αλλά όχι “λαμπερές” αποχρώσεις που ενσωματώνονται σε μικρές λεπτομέρειες. Δεδομένης της κυρίαρχης θέσης του καθολικού λευκού, δεν θα είναι δύσκολο να δημιουργηθεί ένας αρμονικός συνδυασμός εδώ..

Cυχρές ή ανοιχτές αποχρώσεις του μπλε, του πράσινου, λιγότερο συχνά του πορτοκαλί και του κίτρινου είναι τέλειες για ένα τέτοιο εσωτερικό. Το μαύρο χρώμα, το οποίο είναι χαρακτηριστικό της φινλανδικής παραλλαγής του στυλ, θα βοηθήσει στη δημιουργία των ορίων του χώρου..

Για την εφαρμογή φωτεινών τόνων, χρησιμοποιούνται κυρίως διακόσμηση ή υφάσματα. Η επένδυση δαπέδου, η οποία σε οποιοδήποτε δωμάτιο πρέπει να έχει αρκετές αποχρώσεις πιο σκούρα από την επένδυση τοίχων, μπορεί επίσης να γίνει το κέντρο των συνδυασμών αντίθεσης..

Σκανδιναβικός σχεδιασμός μπάνιου - Φωτεινές προφορές Σκανδιναβικός σχεδιασμός μπάνιου - Φωτεινές προφορές

Φυσικές αποχρώσεις

Στο σκανδιναβικό στυλ, οι φυσικές ζυγαριές οφείλονται στην παρουσία φυσικών υλικών. Αυτός είναι ένας άλλος λόγος για την άνετη ατμόσφαιρα σε τέτοιους εσωτερικούς χώρους: όσο πιο κοντά βρίσκονται στη φύση, τόσο πιο ελεύθεροι αισθάνονται οι κάτοικοι..

Το ανοιχτό ή σκούρο ξύλο υπάρχει με τη μορφή πλήρωσης επίπλων και η πέτρα χρησιμοποιείται για διακόσμηση. Τέτοιες λεπτομέρειες «ζωντανεύουν» το μπάνιο και σπάνε το στερεότυπο της «στειρότητας» του σχεδιασμού.

Σκανδιναβικός σχεδιασμός μπάνιου - Φυσικοί τόνοι Σκανδιναβικός σχεδιασμός μπάνιου - Φυσικοί τόνοι

Φινίρισμα και υλικά

Οι επιφάνειες της μπανιέρας έρχονται συχνά σε επαφή με το νερό και εκτίθενται επίσης σε υψηλές θερμοκρασίες. Από αυτή την άποψη, τα υλικά φινιρίσματος επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά τους και μόνο μετά την οπτική ποιότητα..

Πάτωμα

Είναι καλύτερα να μην πειραματιστείτε εδώ, επιλέγοντας κεραμικά πλακίδια. Παρουσιάζεται σε ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων, μοτίβων, υφών, έχει δύναμη και αντοχή.

Μπορείτε να επιλέξετε σταθερά χρώματα για να δημιουργήσετε ένα πιο λιτό σχέδιο ή να επιλέξετε ένα προϊόν με γεωμετρικά μοτίβα. Η κατεύθυνση περιλαμβάνει τη χρήση εθνικών σκανδιναβικών κινήτρων, η διαμόρφωση των οποίων φαίνεται καλή στο δάπεδο.

Σκανδιναβικό στυλ Μπάνιο - φινίρισμα δαπέδου Σκανδιναβικό στυλ Μπάνιο - φινίρισμα δαπέδου

Τείχη

Το κεραμίδι χρησιμοποιείται επίσης για επένδυση τοίχων και μερικές φορές σας επιτρέπει να αντικαταστήσετε τη φυσική πέτρα με μια απομίμηση υψηλής ποιότητας. Οι παραλλαγές ενός εξαγωνικού σχήματος που μοιάζουν με κηρήθρα είναι πολύ δημοφιλείς..

Στα ευρύχωρα μπάνια, τα πλακάκια μπορούν να συνδυαστούν με άλλα υλικά. Για παράδειγμα, καλύψτε τους τοίχους με γύψο ή ξύλινη επένδυση σε χώρο με λιγότερη υγρασία. Το μωσαϊκό χρησιμοποιείται συχνά για ενσωματωμένη καμπίνα ντους..

Το φινίρισμα των λευκών τούβλων θα είναι μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική λύση στα κεραμίδια. Απλά πρέπει να ανησυχείτε για την εφαρμογή μιας επίστρωσης ανθεκτικής στην υγρασία εκ των προτέρων..

Σκανδιναβικό στυλ Μπάνιο - Διακοσμήσεις τοίχων Σκανδιναβικό στυλ Μπάνιο - Διακοσμήσεις τοίχων

Οροφή

Από το ταβάνι σε ένα μπάνιο σκανδιναβικού στιλ, δεν απαιτούνται πολλά – θα πρέπει να είναι επίπεδο και ελαφρύ. Εάν η αρχική επιφάνεια δεν έχει εμφανή ελαττώματα, μπορείτε να τα περάσετε με συνηθισμένο στόκο και λευκό χρώμα, επιλέγοντας επιλογές ανθεκτικές στην υγρασία.

Σε ένα δωμάτιο με ψηλούς τοίχους, οι τεντωμένες οροφές ενός επιπέδου από μεμβράνη PVC φαίνονται τέλειες. Αυτός ο σχεδιασμός δεν επιδεινώνεται από την υγρασία και είναι επίσης πολύ ανθεκτικός. Είναι κατάλληλο για εγκατάσταση φώτων με εσοχή. Το κύριο μειονέκτημα είναι ένας λεπτός καμβάς που μπορεί να καταστραφεί από διάτρηση αντικειμένων.

Σκανδιναβικό στυλ Μπάνιο - Φινίρισμα οροφής Σκανδιναβικό στυλ Μπάνιο - Φινίρισμα οροφής

Έπιπλα μπάνιου

Τα έπιπλα σε σκανδιναβικό στυλ πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο λειτουργικά, απλά και συμπαγή και η διάταξη πρέπει να προϋποθέτει την παρουσία ευρύχωρων περιοχών για μετακίνηση.

Ένα σετ επίπλων μπάνιου μπορεί να περιλαμβάνει μόνο τα πιο απαραίτητα αντικείμενα, τα οποία μερικές φορές περιορίζονται από τον αποθηκευτικό χώρο. Αυτά περιλαμβάνουν ντουλάπια τοίχου ή δαπέδου που ταιριάζουν κάτω από το νεροχύτη. Οι ενσωματωμένες κατασκευές δεν είναι σπάνιες. Συνιστάται να κρεμάσετε γάντζους και σκάλες για μπουρνούζια και πετσέτες.

Τα μεγάλα μπάνια μπορούν να έχουν μικρό καθιστικό με καρέκλες ή παγκάκια. Αυτή η λύση θα δημιουργήσει μια άνετη, χαλαρωτική ατμόσφαιρα στο εσωτερικό..

Ο σχεδιασμός των επίπλων είναι μινιμαλιστικός, συμμετρικός και γεωμετρικά σωστός. Εάν το δωμάτιο έχει τελειώσει με ματ επιφάνεια, τα ξύλινα αντικείμενα μπορούν να βερνικωθούν για αντίθεση και αντίστροφα..

Σκανδιναβικό στυλ Μπάνιο - Έπιπλα Σκανδιναβικό στυλ Μπάνιο - Έπιπλα

Υδραυλικά

Όταν αγοράζετε είδη υγιεινής σκανδιναβικού στυλ για μπάνιο, προκύπτει το κύριο ερώτημα: μπανιέρα ή ντουζιέρα; Η απάντηση εξαρτάται από τις ανάγκες των ιδιοκτητών και το μέγεθος της περιοχής. Εάν το επιτρέπει ο χώρος, μπορείτε να τοποθετήσετε και τα δύο στοιχεία. Αλλά στην περίπτωση περιορισμένου τετραγωνικού μέτρου – οι λογικοί κάτοικοι της Βόρειας Ευρώπης θα προτιμήσουν να κάνουν ντους, καθώς, για λόγους υγιεινής, είναι καλύτερο να πλένονται κάτω από τρεχούμενο νερό.

Όποια επιλογή κι αν επιλέξετε, ο σχεδιασμός των υδραυλικών εγκαταστάσεων πρέπει να ταιριάζει με το στυλ. Μια ακρυλική μπανιέρα μπορεί να είναι με τριγωνικό ή στρογγυλεμένο μπολ, αν και τα τυποποιημένα ορθογώνια μοντέλα επίσης δεν χάνουν τη σημασία τους. Οι ενσωματωμένες καμπίνες ντους φαίνονται πιο οργανικές σε σύγκριση με τα αυτόνομα μοντέρνα σχέδια.

Κρεμαστοί νεροχύτες, μπολ τουαλέτας, μπιντέ χρησιμοποιούνται για εξοικονόμηση χώρου και δημιουργούν την επίδραση της έλλειψης βαρύτητας στο δωμάτιο. Τα υδραυλικά εξαρτήματα είναι συνήθως κατασκευασμένα από μέταλλο που συνδυάζονται άψογα με τη φυσική ατμόσφαιρα του μπάνιου.

Σκανδιναβικό σχέδιο μπάνιου - Υδραυλικά Σκανδιναβικό σχέδιο μπάνιου - Υδραυλικά

Διακόσμηση και φωτισμός

Ο μινιμαλισμός του σκανδιναβικού στυλ δεν σημαίνει την πλήρη απουσία διακοσμητικών στοιχείων. Απλώς ξεχωρίζουν λιγότερο και συχνά συνδυάζουν μια πρακτική λειτουργία..

Τα υφάσματα θα βοηθήσουν στη διαφοροποίηση του σκανδιναβικού μπάνιου: πετσέτες με αρχικά και χαλιά με γεωμετρικά σχέδια. Ακόμα και οι τουαλέτες που εκτίθενται θα πρέπει να ταιριάζουν με το σχέδιο..

Σύμφωνα με τους κανόνες, δεν επιτρέπονται καθρέφτες με σκαλιστό πλαίσιο, αλλά για διακόσμηση αξίζει να πειραματιστείτε με το σχήμα τους: στρογγυλό, τριγωνικό, σε σχήμα διαμαντιού.

Το ιδιαίτερο σε ένα μπάνιο σκανδιναβικού στιλ είναι ότι ακόμη και το καλάθι με τα ρούχα μπορεί να είναι το επίκεντρο της προσοχής. Τα ψάθινα, υφασμάτινα δοχεία ή σετ για την ταξινόμηση των ρούχων ανά χρώμα φαίνονται καλά – στο πνεύμα του ορθολογισμού.

Τίποτα δεν συμπληρώνει τη φυσική ατμόσφαιρα όπως τα φυτά σε γλάστρες. Μπορούν να τοποθετηθούν στο πάτωμα και σε άλλες οριζόντιες επιφάνειες.

Για να φωτίσετε ομοιόμορφα κάθε περιοχή του δωματίου, είναι απαραίτητο να σκεφτείτε ένα σύστημα φωτισμού πολλαπλών επιπέδων. Περιλαμβάνει ένα κεντρικό τμήμα (λάμπες ενσωματωμένες στην οροφή, απλίκες) και ένα τοπικό μέρος (φωτισμός πάνω από τον καθρέφτη, στο ντους).

Σκανδιναβικός σχεδιασμός μπάνιου - Διακόσμηση και φωτισμός Σκανδιναβικός σχεδιασμός μπάνιου - Διακόσμηση και φωτισμός Σκανδιναβικός σχεδιασμός μπάνιου - Διακόσμηση και φωτισμός

Σκανδιναβικό στιλ μικρό μπάνιο

Το σκανδιναβικό στυλ επικεντρώνεται στις ανάγκες των ανθρώπων, καθιστώντας το κατάλληλο για τη διακόσμηση χώρων όλων των μεγεθών και διατάξεων.

Το χαρακτηριστικό λευκό χρώμα του επεκτείνει οπτικά το εσωτερικό. Τα συμπαγή έπιπλα δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Οι λακωνικές μορφές δεν χωρίζουν το σχέδιο, καθώς και διακοσμητικά στοιχεία..

Η άρνηση μπάνιου υπέρ του ντους θα είναι μια πρακτική λύση για ένα μικρό μέγεθος. Αντί ντουλαπιών με προσόψεις, υπάρχουν ανοιχτά ράφια. Οι μεγάλοι καθρέφτες και η γυαλάδα προσθέτουν οπτικά όγκο στο δωμάτιο.

Εσωτερική διακόσμηση μικρού μπάνιου σκανδιναβικού στυλ Εσωτερική διακόσμηση μικρού μπάνιου σκανδιναβικού στυλ Εσωτερική διακόσμηση μικρού μπάνιου σκανδιναβικού στυλ

Σκανδιναβικό στυλ σχεδιασμού μπάνιου – φωτογραφία

Ο απλός στοχασμός των σκανδιναβικών εσωτερικών χώρων, για να μην αναφέρουμε τη ζωή σε αυτούς, φέρνει ηρεμία και αρμονία. Έχουμε ετοιμάσει μια επιλογή από όμορφα μπάνια σκανδιναβικού στιλ και ελπίζουμε ότι θα σας εμπνεύσουν για να πάρετε τη σωστή απόφαση. Καλή προβολή!

Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία

Βίντεο: Μπάνιο σκανδιναβικού στυλ – Ιδέες εσωτερικού χώρου

Previous Post
Γυάλινη ταπετσαρία στο εσωτερικό του διαμερίσματος
Next Post
Stue i klassisk stil (+68 bilder)