Stue i klassisk stil (+68 bilder)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Stue i klassisk stil (+68 bilder)

Stue i klassisk stil (+68 bilder)

Den moderne verden lever i et vanvittig raskt tempo. Utskiftbar mote henger ikke etter den generelle rytmen, og dikterer dens krav. I et stort utvalg av trendy moderne stiler skiller den klassiske stilen seg ut – sofistikert og harmonisk. Utformingen av stuen i klassisk stil vil ikke bare skape en koselig atmosfære, men også understreke eiernes fantastiske smak og rikdom..

Funksjoner i den klassiske stilen

Det skal bemerkes at den klassiske stilen er et generelt konsept som kombinerer en rekke forskjellige retninger. Som regel forstås det som: antikk stil, historiske europeiske stiler fra 1600- og 1800-tallet (klassisisme, imperium, barokk og rokoko), nasjonale europeiske tradisjonelle stiler, samt moderne interiør, designet med tanke på allment aksepterte tradisjonelle kanoner.

I dag utføres den klassiske stilen ofte ved hjelp av moderne designfremskritt. I tillegg kan du i ett interiør, designet i klassikerne, finne ekko av flere tradisjonelle stiler samtidig..

Uansett vil det klassiske interiøret alltid preges av harmoni, symmetri, høytidighet, kvaliteten på etterbehandlingsmaterialer, tekstiler og tilbehør..

Derfor, for å dekorere en stue i klassisk stil, er det nok å følge de grunnleggende anbefalingene:

Symmetri. Stilens temperament kommer til uttrykk i det symmetriske arrangementet av arkitektoniske former og grupper, samt i alvorlighetsgraden av linjer og tydelig manifestert geometri. Oftest er det i et klassisk interiør at en eller flere konvensjonelle linjer kan tegnes, og deler rommet i like deler, og sider som vil speile hverandre kan fås. Symmetri er av største betydning for den antikke bevegelsen og klassisismen.

Nåde og elegant. Århundrene med den nåværende eksistensen har definert det som en stil som er karakteristisk for interiøret i hjemmene til velstående mennesker. Dette er ikke overraskende, for i gamle dager hadde bare velstående mennesker råd til ikke bare å ta vare på tilgjengeligheten av ly over hodet, men også på estetikken til sin egen bolig. Det er bemerkelsesverdig at overfloden av pompøse dekorative elementer er mer karakteristisk for barokken og rokokoen, mens klassisisme kan skille seg fra beskjedenhet og asketisme..

Naturligheten til materialer. For dekorasjon, innredning og dekorasjon er materialer som tre, stein, metall, naturlige tekstiler av høy kvalitet egnet. Selvfølgelig tilbyr markedet i dag et stort antall syntetiske analoger av naturlige materialer, men det er de listede alternativene til sistnevnte som er relatert til den autentiske versjonen av trenden, og vil kunne gjenskape sofistikasjonen som ligger i den klassiske stilen ..

Belysning. Det er ingen hemmelighet for noen at frem til begynnelsen av forrige århundre var elektriske lyskilder ekstremt dårlig fordelt, derfor kunne ikke en lysekrone i stua klare sin viktigste oppgave. I en slik situasjon kom alternative lyskilder på vegger, peiser og bord til unnsetning. For å fullføre det klassiske interiøret, bør du også ta vare på ekstra belysning i rommet..

Klassisk design av stuen - funksjoner

Fargeløsninger

Valget er gjort, og valget ditt falt på den klassiske utformingen av stuen. Nå må du bestemme fargeskjemaet. En myk og rolig fargepalett ser mest naturlig ut i et klassisk interiør, men det er også unntak. Siden farge setter tonen for hele designprosjektet, er det viktig å ta en ansvarlig holdning til valg av et passende fargevalg.

Hvit stue i klassisk stil

Den edle hvite fargen er perfekt for den klassiske designen av en liten hall, noe som gir plassen lyshet og romslighet. Samtidig kan en monokromatisk hvit forestilling fremkalle ikke de hyggeligste assosiasjonene til hvile på sykehuset. Derfor, for å unngå slike farer, fortynn hvit med varme toner, for eksempel brun og beige..

Hvit stue i klassisk stil - Interiørdesign Hvit stue i klassisk stil - Interiørdesign

Beige stue i klassisk stil

Den beherskete og myke beige fargen vil passe perfekt inn i konteksten for den behersket sofistikeringen i det klassiske interiøret. Som hvitt utvider beige rommet visuelt og gjør rommet lyst og luftig, samtidig som det gir en følelse av komfort i rommet. Når du skal dekorere en stue i beige, må du kombinere forskjellige teksturer slik at plassen ikke smelter sammen til et enkelt “sted”. Nyanser av beige ser bra ut med gull og pastellfarger av blått, gult, oliven, rosa og lilla.

Klassisk beige stue - interiørdesign Klassisk beige stue - interiørdesign

Lilla stue i klassisk stil

Pastellfarger av lilla – lilla, lavendel, lilla ser også ganske søte og sofistikerte ut i interiøret i stuen i klassisk stil. Den nåværende paletten ser best ut med forgylte elementer.

Lilla stue i klassisk stil - Interiørdesign Lilla stue i klassisk stil - Interiørdesign

Grå stue i klassisk stil

Det er ikke veldig vanlig å finne grå i klassisk interiør, men i den tradisjonelle versjonen ser grå spesielt imponerende ut. Når du skal dekorere en hall, kan denne fargen brukes som hovedfarge når du skal dekorere vegger eller gulv. Nyanser av det kalde spekteret er perfekt kombinert med elegant grått, men det vil heller ikke være overflødig å legge til varme toner for å gi stuen en koselig atmosfære.

Grå stue i klassisk stil - Interiørdesign Grå stue i klassisk stil - Interiørdesign

Brun stue i klassisk stil

Designere og kolorister kaller brun en konservativ farge, og derfor er den en av de nærmeste til den klassiske stilen. Dens nyanser beroliger nervesystemet, slik at mennesker forbinder det med pålitelighet, sikkerhet og stabilitet. Brun kan kalles grunnleggende, fordi den setter andre farger perfekt i bruk, og generelt er den kombinert med nesten hele fargepaletten..

Brun stue i klassisk stil - Interiørdesign Brun stue i klassisk stil - Interiørdesign Brun stue i klassisk stil - Interiørdesign

Blå stue i klassisk stil

Kul blå har en beroligende og forfriskende effekt på mennesker. Dens nyanser vil passe godt inn i stuer med vinduer mot øst og sør, ellers kan et lite og dårlig opplyst rom virke enda kaldere og fremmed..

Blått bør brukes i doser, i form av individuelle aksenter, selv om det er tider når noen av nyansene er perfekte for å dekorere vegger eller tak.

Klassisk blå stue - interiørdesign Klassisk blå stue - interiørdesign

Dekorasjoner og materialer til stua

For å lage et klassisk interiør, bør du være spesielt oppmerksom på dekorasjonen av vegger, gulv og tak. Som allerede nevnt, i dette tilfellet spiller kvaliteten og naturligheten til materialene en egen rolle. Likevel, hvis du ikke har mulighet til å kjøpe utelukkende naturlige materialer, kan du fylle på med syntetiske motstykker av høy kvalitet og begynne å reparere.

Gulv

Mosaikkparkett med geometriske eller blomstermønstre regnes som et smart valg for gulv. For å konsolidere det ferdige resultatet, bruk en blank lakk etter å ha lagt parketten.

Det er tillatt å bruke tregulv og laminat; i dette tilfellet kan du i tillegg dekorere gulvet med et vakkert teppe. Det mest vellykkede alternativet for gulv er marmor, denne edelstenen vil perfekt fullføre det klassiske interiøret..

Klassisk stuedesign - gulvfinish Klassisk design av stuen - gulvfinish

Vegger

Et klassisk interiør innebærer to hovedmetoder for veggdekorasjon:

– Det første alternativet innebærer dekorasjon med dekorativt maleri, stoff, tapeter med et elegant mønster. I dette tilfellet ser veggene høytidelige og luksuriøse ut, men de bør trekke oppmerksomheten til seg selv først og fremst gjennom kvalitet og tekstur, og ikke lysstyrken til fargen..

– På den annen side kan veggene være slette, i pastellfarger. Her, til dekorasjon, kan du bruke stukk, dekorativt gips, søyler og halvsøyler, noe som vil gi rommet ånden til aristokratiske palasskamre..

Det er også verdt å merke seg at en koselig peis vil være et utmerket karakteristisk tillegg til det klassiske interiøret i stuen..

Klassisk stuedesign - Veggdekorasjoner Klassisk stuedesign - Veggdekorasjoner

Tak

Når du skal dekorere taket, er det hensiktsmessig å bruke maleri, monokromatisk eller forgylt stuckatur, friser som kan gjøre et vanlig tak til et mesterverk av designkreativitet.

Klassisk design av stuen - takfinish Klassisk design av stuen - takfinish

Stue møbler i klassisk stil

Når du skal dekorere en stue i stil med edle klassikere, fortjener utvalget av møbler spesiell oppmerksomhet. De kan være massive eller sofistikerte, men alltid grasiøse. Som i tilfellet med etterbehandling, møbler av edelt tre, inkludert de med dekorative metallelementer, ser organiske ut for klassikerne, slike møbler vil understreke elegansen og de høye kostnadene for hele designet. Bomull, silke eller satin av beherskete toner med et lite, ikke-prangende mønster er det beste for polstring..

Hvis det er mye plass, ville det være hensiktsmessig å legge vakre bord til salen som står for lamper, et kunstnerisk salongbord, samt en bokhylle..

Ikke glem at når du arrangerer møbler, bør du følge prinsippet om symmetri..

Klassisk stuedesign - møbler Klassisk stuedesign - møbler

Dekor og tekstiler

Klassisk, i motsetning til mange andre stiler, krever tilstedeværelse av dyre dekorartikler i interiøret..

Uten høy kvalitet og sofistikerte figurer, lysestaker, speil, lysekroner og pittoreske malerier, er det ingen autentisk klassisk trend. Samtidig bør dekorative elementer være veldig tilbakeholdne og tradisjonelle..

Porselen, forgylt, bronse, marmor, antikviteter, skulpturer, speil, portretter og landskap med intrikate rammer skaper et fantastisk inntrykk. Hvis du bruker alle de listede alternativene samtidig, vil det naturligvis ikke spille inn i hendene på interiøret ditt, det kan vise seg å være smakløst og filistisk. Prøv derfor å velge tilbehør riktig til din klassiske stue, slik at rommet understreker verdigheten og smaken til eierne..

Når det gjelder tekstiler, som for polstring for møbler, bør gardiner, tepper og puter laget av dyre naturstoffer brukes. Fargeskjemaet til tekstiler bør kombineres med den generelle ideen om fargeskjemaet. Teppet kan være rent, men det er bedre hvis det holdes tradisjonelle ornamenter på det..

Stue design i klassisk stil - Innredning og tekstiler Stue design i klassisk stil - Innredning og tekstiler Stue design i klassisk stil - Innredning og tekstiler

Liten stue i klassisk stil

Det hender ofte at eierne av boliger i flerbebyggelse ikke har nok plass til å implementere alle sine designideer. Men hvis du bruker flere anbefalinger, og dette problemet ikke vil bli et hinder for deg:

1. Hvis du er eier av et lite rom, foretrekker du lyse farger når du dekorerer gulv, vegger, tak, samt når du velger tekstiler og møbler. Monokrom lysdesign kan fortynnes med noen få rike, men ikke for prangende fargetoner.

2. Møbler bør velges i små størrelser, ellers vil klumpete og staselige møbler skape en følelse av rotete plass. Ikke bruk heller et stort antall møbler, bare la det mest nødvendige være, og det er bedre å avstå fra mange lenestoler og puffer, omfangsrike bokhyller..

3. Innredning av en liten stue i klassisk stil skal være elegant og diskret. Hvis du bestemmer deg for å lage en vakker finish med søyler, stukklister, malerier, prøv å ikke overdrive det, men tvert imot – sats på ett eller et par dekorasjonselementer.

Liten stue i klassisk stil - Interiørdesign Liten stue i klassisk stil - Interiørdesign Liten stue i klassisk stil - Interiørdesign

Stue design i klassisk stil – foto

Elegante og vakre klassikere er herlige ikke bare i teorien, men også i livet. Du kan bli overbevist om dette og få flere vakre ideer for å dekorere en stue i klassisk stil takket være vårt utvalg av bilder. Gledelig visning!

Interiørdesign i stuen i klassisk stil - foto Interiørdesign i stuen i klassisk stil - foto Interiørdesign i stuen i klassisk stil - foto Interiørdesign i stuen i klassisk stil - foto Interiørdesign i stuen i klassisk stil - foto Interiørdesign i stuen i klassisk stil - foto Interiørdesign i stuen i klassisk stil - foto Interiørdesign i stuen i klassisk stil - foto Interiørdesign i stuen i klassisk stil - foto Interiørdesign i stuen i klassisk stil - foto Interiørdesign i stuen i klassisk stil - foto Interiørdesign i stuen i klassisk stil - foto Interiørdesign i stuen i klassisk stil - foto Interiørdesign i stuen i klassisk stil - foto Interiørdesign i stuen i klassisk stil - foto Interiørdesign i stuen i klassisk stil - foto Interiørdesign i stuen i klassisk stil - foto Interiørdesign i stuen i klassisk stil - foto Interiørdesign i stuen i klassisk stil - foto Interiørdesign i stuen i klassisk stil - foto Interiørdesign i stuen i klassisk stil - foto Interiørdesign i stuen i klassisk stil - foto Interiørdesign i stuen i klassisk stil - foto Interiørdesign i stuen i klassisk stil - foto Interiørdesign i stuen i klassisk stil - foto Interiørdesign i stuen i klassisk stil - foto Interiørdesign i stuen i klassisk stil - foto Interiørdesign i stuen i klassisk stil - foto Interiørdesign i stuen i klassisk stil - foto Interiørdesign i stuen i klassisk stil - foto Interiørdesign i stuen i klassisk stil - foto Interiørdesign i stuen i klassisk stil - foto

Video: Klassiske stuer – interiørideer

Previous Post
Μπάνιο σε στιλ σοφίτας (+65 φωτογραφίες)
Next Post
Tradescantia (100 bilder): typer og omsorg