Restaurering av kjøkkenmøbler
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Restaurering av kjøkkenmøbler

Restaurering av kjøkkenmøbler

Over tid mister selv de dyreste og høykvalitets headsettet som er installert på kjøkkenet sin opprinnelige appell. Kontinuerlig drift under ekstreme temperaturer, høy luftfuktighet og behovet for hyppig rengjøring med bruk av slipende eller alkaliske rengjøringsmidler fører til feil på beslag, deformasjon av materialet, misfarging av fasader og mange andre ubehagelige fenomener.

Hvis kjøp av nye skap ikke er en del av planene dine, er det verdt å prøve å restaurere kjøkkenmøblene slik at det blir en dekorasjon av rommet igjen. Ved første øyekast virker det utrolig vanskelig å gjøre dette, men faktisk er prosedyren ganske fascinerende, og dessuten kan du gjøre transformasjonen av miljøet med hele familien..

Når restaurering er nødvendig?

Når er restaurering nødvendig?

Når må et headset oppdateres? Det er lett å bestemme:

 • kroppen er fremdeles sterk, men fasadene er dekket med skrammer, flis, riper;
 • fettflekker, spor av varme retter dukket opp på benken, og den ble deformert under påvirkning av fuktighet;
 • du må bytte eller “transplantere” beslagene til et annet sted;
 • den utdaterte designen har blitt kjedelig, eller det er behov for å endre fargen etter å ha pusset opp rommet.

Å designe et kjøkken vil koste lite hvis du tenker over et nytt design på forhånd, velger materialer av høy kvalitet, men som er rimelige. Alt som kreves er en kreativ tilnærming til virksomheten, i tillegg til å ha fri tid til å restaurere kjøkkenmøbler med egne hender.

Alternativer for restaurering

Selvfølgelig bør utskifting av funksjonelle elementer (benkeplater, fasader, vitriner, forkler) kun utføres av en profesjonell håndverker. Uavhengig restaurering av fasader på kjøkkenmøbler kan utføres om nødvendig:

 • bytte beslag;
 • maling, lakk naturlig tre;
 • lim dekorative klistremerker eller film.

Hvis du ønsker det, kan du lage et ekte kunstverk fra et typisk nattbord, umerkelige skap, kjedelige skuffer.

Vi bytter tilbehør

Vi bytter tilbehør

For å gjenopprette funksjonaliteten til møblene, bør du først ta hensyn til hengsler, håndtak, guider. Beslagene kan fungere skikkelig, men installasjonsstedene løsnes ofte, kabinettmaterialet og frontpanelene smuldrer, festet mister påliteligheten. Denne situasjonen krever flytting av dørskjul eller håndtak..

Arbeidet utføres i flere trinn:

 • demontering av gamle elementer;
 • merking av hull i det valgte festepunktet;
 • bore hull;
 • montering av beslag.

Gamle hull må gjemmes under et akrylbasert fyllstoff. Som et resultat vil skapene igjen glede seg over glatte dører og utmerket arbeid..

Innvendige klistremerker

Hvis restaurering av MDF -fasader bare består i behovet for å skjule små defekter, vil denne metoden være veldig relevant..

På dørene til headsettet vil klistremerker med restauranttema se harmonisk ut:

 • servise;
 • grønnsaker eller frukt;
 • søtsaker;
 • kopper te eller kaffe;
 • tematiske inskripsjoner.

Selv et barn kan klare å lime inn lyse klistremerker. Du trenger bare å fjerne beskyttelseslaget fra den klebrig siden, forsiktig spre klistremerket over overflaten. Forresten, innredningen kan når som helst fjernes for å bli erstattet med en ny..

Decoupage

Decoupage

Liker du kjøkken i Provence -stil? Gjenopprett dine gamle og kjedelige kjøkkenmøbler ved hjelp av en innredningsteknikk kalt decoupage. Materialet til det kan være stoff, oljeklut, postkort og til og med vanlige aviser..

For arbeid trenger du:

 • pensel med smale børster;
 • sparkel;
 • tre kitt;
 • sandpapir;
 • løsemiddel;
 • PVA lim;
 • lakk.

Etterbehandling av frontpanelene begynner med grovsliping og deretter finsliping. Deretter gni de minste sprekkene forsiktig med kitt. For å gjøre overflaten glatt og lett å jobbe med, påføres sammensetningen i 2 lag, slik at den første tørker godt først. Emnet avfettes med et løsningsmiddel før det limes med materiale.

Stoff, papir eller oljeklut limes til PVA -lim. Etter tørking, lakk i 4-5 strøk med en fleksibel børste for å forhindre dannelse av bleke flekker. På en dag kan headsettet allerede brukes.

Limes med film

Denne metoden er egnet for rask og billig restaurering av kjøkkenfasader. Vinylbelegg med et lavere selvklebende lag har en rekke fordeler:

 • god styrke;
 • motstand mot fuktighet og høy temperatur;
 • falmer ikke i direkte sollys;
 • beholder lysstyrken i nyanser i lang tid.

Det er praktisk å jobbe med materialet, og den lave prisen lar deg restaurere fasadene på kjøkkenet uten mye skade på budsjettet..

Før liming fjernes dørene fra hengslene, overflaten rengjøres for smuss, behandles med en avfettingsmasse, og deretter forsiktig spre filmen med hender og en slikkepott. Luftboblene som dukker opp er gjennomboret med en nål. Hvis det ikke var mulig å påføre selvklebende uten uregelmessigheter og bretter den første gangen, riv av et stykke og prøv å jobbe med et nytt. Kast det brukte materialet. Vanlig film kan kjøpes i husforbedringsbutikker eller tapetbutikker. Hvis du vil at kjøkkenet ikke bare skal bli vakkert, men også uvanlig, kan du bestille et omslag med fotoutskrift.

Rotting

Restaurering av MDF -fasader innebærer også bruk av naturlige materialer. Utseendet på kjøkkenet vil forvandle rottingduken. Takket være sin interessante tekstur og varme nyanse, blir rommet mer behagelig. Før du starter arbeidet, blir lerretstykker kuttet til en passende størrelse dynket i vann i en halv time. Det våte materialet påføres den forberedte overflaten, smurt med superlim eller PVA -lim. For større pålitelighet kan du fikse rotting i kantene med en møbelstifter. Lister er installert langs fasadens omkrets – tynne strimler som er forankret med hverandre i en vinkel på 45´.

Selv på bildet restaurering av kjøkkenmøbler lerret i rotting ser koselig ut hjemme. Dette alternativet er ideelt for transformering av klassiske hodesett. Den tørkede rotting blir stram som en snor. Elegant materiale beholder sin visuelle appell i lang tid, reagerer ikke på de negative effektene av eksterne faktorer.

Farging

Farging

Restaurering av massivtre fasader kan utføres ved å bruke malingssammensetninger. Noen håndverkere anbefaler å bruke bilemalje, som ikke er redd for fuktighet, høye temperaturer eller inntrengning av sure rengjøringsmidler..

Prosedyren foregår i flere stadier:

 • demontering av fasaden: døren fjernes fra hengslene, glassinnlegg fjernes eller forsegles midlertidig, beslagene skrus av;
 • overflaten slipes med sandpapir;
 • med en spesiell primer for trebearbeiding, dekk hele delen i 2 lag;
 • fortsett direkte til farging med en pensel eller rulle.

Restaurering av hjemmekjøkkenmøbler fra naturlig massivt tre krever påfølgende lakkering. Ved hjelp av en pensel påføres den gjennomsiktige forbindelsen jevnt på det malte treet, noe som gjør fargen lysere. For å oppnå et estetisk resultat er det nødvendig å påføre 3-4 lag med lakk, og prøve å gjøre hvert topplag tynnere enn bunnen.

Montering av nye fasader

Den enkleste metoden for å restaurere blanke og andre kjøkkenmøbler er å installere nye utvendige paneler. I tømrerbutikkene kan du bestille moderne fasader som gir håndverkerne målinger av de gamle. Kunder får muligheten til å velge materialet de skal lages av, farge, type beslag. Hvis det ikke var mulig å takle målingene på egen hånd, kan du ringe en spesialist hjemme. Veiviseren vil gjøre alle nødvendige beregninger, og deretter installere de ferdige fasadene.

Skifte benkeplate

For å oppdatere utseendet på kjøkkenmøbler, er restaurering av fasader laget av MDF eller tre ikke nok. Bordplaten krever også rydding – det mest brukte elementet i headsettet. Tunge varme potter legges på den, maten kuttes på den, kjøttet slås av. Det er ikke overraskende at overflaten raskt forringes. Det er flere måter å oppdatere bordplaten på..

1. Dekorer med keramiske fliser

En mosaikk av små fliser legges ut på en overflate pusset med en kvern og behandlet med lim. Elementene må være i nær kontakt, slik at det ikke er hull. Etter 6-8 timer etter legging, fuges fugene, og når alt er helt tørt, dekker de med 3-5 lag med møblerlakk.

2. Montering av beskyttelsesglass

En original måte å oppdatere på. Bordplaten rengjøres, treplanker festes til den og deler hele overflaten i sektorer med vilkårlig form. Deretter fylles hver av dem med dekorativt materiale: ekspandert leire, småstein, store perler, kaffebønner og andre. Herdet slagfast glass plasseres på toppen, festes med bolter eller limes med spesiallim.

3. Montering av en ny bordplate

Den gamle fjernes, og en annen installeres på sin plass. Erstatningen bør overlates til fagfolk.

For å oppdatere utseendet på kjøkkenet ditt, trenger du ikke bruke store penger på å kjøpe et fancy headset. Gjør-det-selv restaureringsarbeid vil spare familiebudsjettet og realisere personlige designfantasier.

Previous Post
Σχεδιασμός κουζίνας σε στυλ μινιμαλισμού: 60 φωτογραφίες εσωτερικών χώρων
Next Post
Kombinasjonen av tapet i interiøret: 80 fotoideer