Tak i gipsplater (85+ bilder)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Tak i gipsplater (85+ bilder)

Tak i gipsplater (85+ bilder)

Når man planlegger reparasjoner, er det mange som ikke tar hensyn til utformingen av takflaten, men forgjeves, fordi det er utseendet som spiller en vesentlig rolle i utformingen av rommet. Taket har et ganske stort plan, hvis arrangement ikke bare kan dekorere interiøret, men også i en eller annen grad korrigere rommet, understreke de nødvendige sonene. Den ledende rollen blant moderne etterbehandlingsmaterialer for taket er tatt av gips, som lar deg lage ekte interiørglede. I vår artikkel vil vi vurdere hvilke typer gipsplater som finnes og hvordan du velger riktig konfigurasjon for et bestemt rom..

Funksjoner i gycardboard

Populariteten til gipsplater, som ofte brukes i arrangementet av moderne interiør, skyldes deres unike egenskaper. Materialet er laget, som det fremgår av selve navnet, av gips, som er dekket med papp for kledning. Lim tilsettes også her, i tillegg til stoffer som kan forbedre visse egenskaper (vann, brannmotstand). Innendørs kan gips opprettholde et sunt mikroklima, avgir ikke skadelige stoffer, så det kan klassifiseres som miljøvennlige materialer og kan trygt brukes til å utstyre alle lokaler, inkludert soverom, barnehager. Fordelen er materialets fleksibilitet til behandling, på grunn av hvilken det ikke bare brukes til konstruksjon av jevne gulv, men også i utformingen av buer, nisjer, skråninger, eventuelle krøllete strukturer.

Dagens produsent produserer forskjellige typer gips, med forskjellige tekniske egenskaper, og dette må tas i betraktning når du utfører byggearbeid. For eksempel kan vegg (standard) gipsvegg brukes til konstruksjon av dekorative, lydisolerte innvendige strukturer. Tak – tynnere, tykkelsen er flere millimeter mindre enn standardplater. Dette er ideelt for å lage takkonstruksjoner på flere nivåer med organisering av forskjellige buede former og buer. For rom som bad, kjøkken, er det bedre å velge en fuktresistent gipsvegg som inneholder antiseptiske stoffer som forhindrer dannelse av mugg og mugg (tilgjengelig i grønt). De brannsikre arkene er spesielt merket med rødt blekk på begge sider. De brukes i arrangement av lokaler med spesielle krav til brannsikkerhet..

Det er også en spesiell type – buet. Arkene er spesielt tynne, ikke over 6 mm. Kostnaden er høyere enn vanlig, på grunn av innholdet i glassfiberens sammensetning, men materialet lar deg bygge de mest bølgende strukturer som ikke kan lages av andre typer materialer..

Til tross for en slik variasjon, er alle disse typene forenet av en rekke positive egenskaper: enkel installasjon, lav vekt, utmerket lydisoleringsevne, holdbarhet. Konstruksjonen av gipsplatekonstruksjoner i taket lar deg skjule eventuelle overflatefeil, skjule kommunikasjon, inkludert elektriske ledninger, organisere belysningssystemet vakkert, og gir også mange alternativer for dekorasjon.

Tak i gipsplater - Funksjoner av gipsplater

Varianter av tak i gipsplater

Først ble gipsplater utelukkende brukt til å planere overflater og lage jevne skillevegger. Men menneskehetens streben etter skjønnhet har ført til fremveksten av mange måter å arrangere praktfulle dekorative strukturer, noen ganger slående med sine dyktige former..

Gipsplater i enkeltnivå

Slike tak er den enkleste typen dekorasjon som kan gjøres uavhengig, med grunnleggende konstruksjonsevner. De kan begge fungere som et ferdig belegg og fungere som et springbrett for utformingen av en struktur på flere nivåer. Arrangementsarbeid finner sted på kort tid – det er nok å bygge en metallramme riktig på takflaten, lage elektriske ledninger og kappe den med ark tilpasset størrelsen. Deretter kan du begynne å fullføre arbeidet – male, dekorere et stretch -lerret, tapetsere osv. Designet på ett plan er ideelt for rom med lav takhøyde, ettersom det “stjeler” et lite mellomrom, her kan du utstyre et spotbelysningssystem uten synlige ledninger.

Gipsplater i enkeltnivå Gipsplater i enkeltnivå

Tak i flere etasjer

Et mer komplekst alternativ, som innebærer tilstedeværelsen av flere “etasjer” i strukturen. Slike tak fungerer som et utmerket alternativ for sonering av rommet i et rom, som angir et bestemt territorium med krøllete elementer. De gjør det mulig å diversifisere belysningssystemet, der det i tillegg til hovedkilden kan være LED, neonbelysning, spotlights. Valget av designmetode er veldig stort: ​​fra en enkel totrinns omkrets til komplekse øykomposisjoner – alt avhenger bare av din fantasi og stil. Hvis vi vurderer de mest populære konfigurasjonene, kan følgende skilles:

1. Rammeverk. Fra navnet er det klart at gipsplatestrukturen vil bli plassert, som en ramme, rundt omkretsen av rommet. Den kan bestå av to eller tre trinn opp til en halv meter tykk. Som regel er spotlights og belysning plassert i den..

2. Diagonal. Slike tak har en jevn base, som er konvensjonelt delt diagonalt fra det ene hjørnet til det motsatte, og en struktur på flere nivåer er dannet på en av sidene. Skillelinjen, etter eget skjønn, kan være rett eller buet.

3. Soneelt. I dette tilfellet bygges en struktur på flere nivåer over et bestemt område av rommet, for eksempel over sengen på soverommet. Den kan ha en vilkårlig form eller gjenta omrissene av territoriet som ligger under den..

4. Vanskelig. Takene kjennetegnes av en spesielt kompleks struktur, som ikke er lett å bygge uten å ha de riktige ferdighetene – det er bedre å henvende seg til profesjonelle tjenester. Denne typen tak inkluderer:

Objekter som er geometriske former, blomster, ofte plassert i midten av takflaten. Slike design er utstyrt med bakgrunnsbelysning, kontrasterende overflater; Abstraksjoner – kaotisk plasserte elementer i forskjellige konfigurasjoner, inkludert spiralformede, kombinerer forskjellige typer belysning og fargeløsninger.

“Flytende” gipsplater har nylig blitt særlig populær. De er elementer som er festet til takoverflaten eller det startende taket på ett plan med metallpinner. Utad ser det ut til at strukturene er “suspendert” i luften, og belysningen bidrar til å forsterke effekten. Fordelen med dette designet er at du med jevne mellomrom kan endre komposisjonen, snu delen i en eller annen retning..

Tak i flere etasjer Tak i flere etasjer Tak i flere etasjer

Takdekor av gipsplater

Gipsplater gjør det mulig å bruke forskjellige etterbehandlingsmetoder. Det enkleste – maleriet – brukes oftest til tak på ett plan, men i mer komplekse strukturer kan det spille en viktig rolle – omkretsen er ofte dekorert med hvitt, og lyse brukes til interne fly. Med maling kan du enkelt understreke individuelle detaljer om et komplekst tak, velge hvilken som helst farge og nyanse. Tak i gipsplater kan pusses eller tapetseres. Tapet på takflaten ser uvanlig ut. Tegningen må velges slik at den samsvarer med stilen og funksjonaliteten i rommet. For eksempel kan du på soverommene ofte finne tapeter som etterligner den endeløse himmelske overflaten, blomstermotiver, og i stuen, laget i aristokratiets ånd, ser lerreter som ligner gamle fresker ut som vakre.

Stretch -lerret er en moderne måte å fullføre taket på gipsplaten på. De kan være matte, blanke, tekstiler, men de fungerer uansett som en verdig dekorasjon. Matte overflater velges oftere for rom innredet i klassiske, retro, etniske stiler, og blanke reflekterende tak er mer egnet for nybegynnede trender, som forresten vil være en ideell løsning for små rom..

Tak i gipsplater - Dekor Tak i gipsplater - Dekor Tak i gipsplater - Dekor

Tak i gipsplater i interiøret

Tak i gipsplater i gangen eller gangen

Valget av takkonfigurasjon for et bestemt rom avhenger i stor grad av både størrelsen og funksjonell belastning. For rom med små tak er det bedre å foretrekke strukturer på ett eller to nivåer som ikke har komplekse former. Den innebygde belysningen langs omkretsen av gipsplatestrukturen vil bidra til å visuelt “heve” veggene. Dette alternativet kan være en god løsning for en gang eller gang, som har en ganske trang størrelse. Hvis entreen har høyt tak, kan hvelvede, buede gipsgulv monteres.

Tak av gipsplater i gangen eller gangen Tak av gipsplater i gangen eller gangen

Tak av gips på kjøkkenet

På kjøkkenet er også tak i gipsplater oftest dekorert rundt omkretsen, og utstyrer trinnene med spotlights. Hvis kjøkkenet er kombinert med stuen, vil takplanet tillate innføring av forskjellige soneformer, som vil indikere arbeidsområdet, spisestue eller avslapning. Siden tilberedningsprosessene raser på kjøkkenet, er det beste alternativet et tak i gipsplater med et glanset lerret som er lett å rengjøre..

Tak av gips på kjøkkenet Tak av gips på kjøkkenet Tak av gips på kjøkkenet

Tak av gips på barnerommet

I barnehagen er det viktig å ikke overbelaste plassen, så her brukes store detaljer utelukkende for å definere en sone. Ellers skal takflaten se rolig ut. Du kan male overflaten i delikate nyanser eller plukke opp et fototapet med bilder av himmelen, blomster, sommerfugler.

Tak av gips på barnerommet Tak av gips på barnerommet Tak av gips på barnerommet

Tak av gips på soverommet

På soverommet spiller takets design en spesiell rolle – tross alt er dette det første som dukker opp foran øynene dine under oppvåkning, så du bør ikke være nidkjær med komplekse intrikate strukturer. Disse kan være lakoniske enkeltnivåstrukturer eller flernivåer som pent spiller rundt visse områder, for eksempel over sengen. En sensuell, avslappet stemning vil bli skapt av det innebygde belysningssystemet.

Tak av gips på soverommet Tak av gips på soverommet Tak av gips på soverommet

Tak av gips i stua

Det er her du virkelig kan “streife omkring” og finne ut taket i gipsplater – dette er stuen, spesielt hvis den har solide dimensjoner. Selvfølgelig er det nødvendig å følge designstilen, men en del av ledighet vil ikke skade. Strukturer på flere nivåer med lyse farger og et mangefasettert lyssystem vil se vakkert ut her. Ofte brukes krøllete elementer til å dekorere visse områder: over peisen, TV, spisebord, stor myk sofa.

Tak av gips i stua Tak av gips i stua Tak av gips i stua

Takdesign av gipsplater – foto

Avslutningsvis anbefaler vi å besøke galleriet, hvor de beste bildene viser gode eksempler på dekorasjon av tak med gipsplater. Gledelig visning!

Takdesign i gipsplater - foto Takdesign i gipsplater - foto Takdesign i gipsplater - foto Takdesign i gipsplater - foto Takdesign i gipsplater - foto Takdesign av gipsplater - foto Takdesign av gipsplater - foto Takdesign i gipsplater - foto Takdesign av gipsplater - foto Takdesign av gipsplater - foto Takdesign av gipsplater - foto Takdesign av gipsplater - foto Takdesign av gipsplater - foto Takdesign av gipsplater - foto Takdesign av gipsplater - foto Takdesign i gipsplater - foto Takdesign i gipsplater - foto Takdesign av gipsplater - foto Takdesign i gipsplater - foto Takdesign av gipsplater - foto Takdesign av gipsplater - foto Takdesign i gipsplater - foto Takdesign av gipsplater - foto Takdesign i gipsplater - foto Takdesign i gipsplater - foto Takdesign i gipsplater - foto Takdesign i gipsplater - foto Takdesign i gipsplater - foto Takdesign i gipsplater - foto Takdesign av gipsplater - foto

Previous Post
Τελειώνοντας τον τοίχο εργασίας στην κουζίνα (80 φωτογραφίες)
Next Post
70+ ideer til toalettveggdekorasjon (bilde)
Adblock
detector