Anemoner (85 bilder): typer og omsorg
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Anemoner (85 bilder): typer og omsorg

Anemoner (85 bilder): typer og omsorg

Anemoner er flerårige blomster som har vunnet en plass i blomsterbedene til mange gartnere på grunn av deres forskjellige former og mange vakre nyanser. Anemone, med kallenavnet “anemone” i vårt område, ser bra ut på bakgrunn av steinstrukturer og ved siden av andre blomster. Bor fantastisk ved siden av hyacintoider og påskeliljer, så vel som stunted ones-Iberis, forget-me-nots eller fioler.

Typer av anemone

I dag skilles det mer enn 150 forskjellige arter, men våre klimasoner godtar følgende mest populære varianter:

Kronanemone

Fortjent fortjent som den sentrale “personen” i sitt slag og det vanligste eksemplaret. En veldig vakker plante, som når over 40 cm i høyden. Den har en tynt hårete og oppreist stilk og blir til en ganske stor (ca. 9 cm) blomst. Den har en valmueform med fløyelsstøtter. Takket være den enorme paletten kan du velge en plante for enhver hage.

Kronanemone

Anemone de caen

Også en ganske kjent representant for anemonen. Blomstringen av denne fantastiske blomsten begynner fra de første sommerdagene, men etter begynnelsen av den første varmen smuldres løvet. Så snart røttene kjenner høstkulden, slipper de umiddelbart nye skudd og gleder seg igjen med vakker blomstring. Stammen er ganske stabil og oppreist, når en høyde på 50 til 85 cm, blomstene er ensomme, med et utrolig utvalg av farger.

Anemone de caen

Høstanemone

En gruppe blomster som blomstrer på slutten av sommeren og varer til halve høsten. Vakre og store flerårige planter med veldig høye stammer (fra 80 til 150 cm). Ulike varianter kan ha fra et par til flere dusin fullverdige blomster. De kan være frotté, halvdoble eller vanlige. Høstanemonen vil bringe lyse farger til hagen din i denne dystre perioden.

Høstanemone

Japansk anemone

En annen versjon av hybriden som blomstrer om høsten. Den har en ganske høy og sterk stilk, opptil 1,5 m. Store blader har form av en dissekert fjær og er mørkegrønne i fargen. Blomstene er store i størrelse, med en dobbel eller vanlig tekstur. Presentert i hvite, noen ganger rosa nyanser med en gylden middelvei, spire i slutten av august eller begynnelsen av september.

Japansk anemone

Skoganemone

Ganske annerledes enn tidligere varianter. Det er ikke en veldig høy plante (ca 20-30 cm) med ganske store blomster. Blomstringen begynner i slutten av mai eller begynnelsen av juli, og varer i ca 15-20 dager.

Skoganemone

Dubravnaya anemone

En ekstremt upretensiøs og seig variasjon av anemoner. Høyden når ca 20-30 cm, har hvite peduncles (derfor er det alternative navnet White Anemone) med en diameter i området 2 til 3,5 cm. Takket være oppdrettere kan du i dag finne rosa, blå eller lilla hybrider.

Dubravnaya anemone

Terry anemone

En vakker dekorativ anemone som blomstrer i en ganske lang periode sammenlignet med andre blomstetyper. Foretrekkes å plantes i grupper, så vel som å lage rockeries eller alpine sklier.

Terry anemone

Planter anemone

De fleste pleiemuligheter avhenger av sorten eller hybridene du velger, men det er universelle metoder. Vi vil snakke om dem videre..

Denne planten trenger et romslig og så mye beskyttet område som mulig fra sterke trekk. De elsker lys, men samtidig tåler de knapt brennende lysstråler. Hvis du ikke er sikker på plasseringen, er det bedre å plante anemoner i halvskygge. En slik løsning vil tillate dem å utvikle seg, og risikoen for utbrenthet i den sterke middagsvarmen vil bli minimert..

Det ideelle alternativet ville være å bruke løvfellende jord gjødslet med leir eller torv. Bruk sand for å forbedre jordstrukturen og redusere vannstagnasjon. Hvis surheten økes, vil bruk av dolomittmel eller treaske hjelpe til med å rette opp situasjonen..

Før du planter en blomst, må du spire røttene, noe som er forbundet med en betydelig tørking av knollene etter overvintring. Men gjør dette veldig forsiktig, ettersom jordstenglene absorberer vann som en svamp. Hvis det er for mye væske, begynner anemonene å råtne. Pakk dem inn i en fuktig klut fuktet i aloejuice i omtrent 6 timer.

Etter bløtleggingstrinnet, legg røttene i en liten gryte, og fyll den deretter med en fuktig blanding av sand og jord. Dekk den med et tynt glass eller en pose for å skape en drivhuseffekt. Jorden skal ikke tørke ut, fukt den. Etter 10-14 dager skal spirer vises på knollene. På dette stadiet, plant dem i potten, spirer opp, til en dybde på omtrent to knolltykkelser. Den mest riktige temperaturen for spiring er + 12C, hvis indikatoren er høyere, vil skuddene spire veldig raskt, men samtidig vil de bli veldig skrøpelige.

Du kan gå til prosessen med å plante anemoner når temperaturen innendørs og utendørs er lik. Utdyp knollen ikke mer enn 5 cm. Så, innen en uke, beskyt de skjøre bladene fra solen ved å skyge dem.

Anemoner - Landing Anemoner - Landing

Vanning og fôring

Det er ikke vanskelig å ta vare på anemoner, det viktigste er å opprettholde en moderat fuktighet i rotsystemet, da overdreven fuktighet kan føre til forfall. Mulching kan bidra til å beskytte jorda mot overdreven tørking. Noen arter krever nødvendigvis et slikt belegg for å skape optimale spiringsforhold..

Anemoner takler lett fuktighetsunderskuddet i bakken, så nedbør er nok for dem. Men hvis været gir lange tørkeperioder, er vanning fortsatt nødvendig. Du må også vanne planten i tillegg under blomstringens vekst eller spiring..

Organiser fôring med flytende gjødsel, men bare i spirende eller blomstrende perioder. Vær oppmerksom på at du ikke trenger å bruke fersk gjødsel; når du bruker den, råtner anemoner. Hvis du gjødslet jorda før du plantet, er det ikke nødvendig med ytterligere gjødsling gjennom året..

Anemoner - Vanning og fôring Anemoner - Vanning og fôring

Avl anemone

Vegetativ forplantning brukes praktisk talt ikke til anemoner, frø har også en veldig lav overlevelsesrate, og korn som er mer enn 2 år gamle spirer nesten aldri.

For å øke sannsynligheten for frøklatring, må du stratifisere. Det er nødvendig å lukke kornene veldig grunt, fordi veldig skjøre anemoner ikke er i stand til å overvinne jordlaget. Med ytterligere spiring kan du kontrollere jordfuktigheten, siden unge representanter for floraen mister røttene når de er vannet. Planter hentet fra frø begynner å blomstre først etter 3 år.

Det mest foretrukne avlsalternativet er å dele rhizomet. Utfør denne operasjonen helt i begynnelsen av våren, når saftstrømmen ennå ikke er veldig intens. Husk at hver rotdeling skal ha flere poeng for vekst, dette er den eneste måten å få den nødvendige mengden landskapsarbeid..

Avl anemone Avl anemone

Vinter

Nesten alle typer anemoner er ikke kjent for sin høye frostbestandighet, så knollene graves opp for vinterlagring. Bruk bomulls- eller papirposer til overvintring. Legg røttene i sand, sagflis eller torv, de brukes til å opprettholde nødvendig fuktighet, temperaturen skal være omtrent den samme som i kjelleren.

Husk at noen varianter mister bladene midt på sommeren. For ikke å kutte røttene når du graver, merker du stedet med en tørr blanding av sand og dekker med folie.

Anemoner - overvintring Anemoner - overvintring Anemoner - overvintring

Sykdommer og skadedyr

En av fordelene med anemonen er dens motstand mot mange sykdommer og skadedyr. Deres viktigste fiender er snegler og snegler. For å bekjempe dem, påfør behandling med en metalldehydløsning, men saml først skadedyrene fra busken. Andre varianter angripes av bladnematoden – for å redde hele sengen, fjern den skadede busken og erstatt bakken for desinfeksjon.

Som du allerede vet fra de foregående seksjonene, er den største trusselen mot anemonen økt jordfuktighet. Ulike parasittiske sopp utvikler seg i den, for eksempel sklerotinose eller hvit råte, samt peronosporose (populært navn – “pulveraktig mugg”). For å bekjempe dem, bør du bruke soppdrepende midler som kan redde planten hvis sykdommen ennå ikke er startet..

Anemoner - Sykdommer og skadedyr

Anemoner – foto

Det enorme antallet varianter og nyanser av anemone kan forvirre deg når du velger, hvis du ikke har støtt på denne fascinerende planten før. For litt systematisering, så vel som din forståelse av varianter og skjønnhet av disse blomstene, har vi samlet et lite fotogalleri. Disse bildene vil avsløre ømheten til anemonen og vil definitivt få deg til å tenke på å “sette” dem i hagen din. Gledelig visning!

Anemoner - bilde Anemoner - foto Anemoner - foto Anemoner - foto Anemoner - bilde Anemoner - foto Anemoner - bilde Anemoner - foto Anemoner - foto Anemoner - foto Anemoner - bilde Anemoner - foto Anemoner - bilde Anemoner - bilde Anemoner - bilde Anemoner - foto Anemoner - foto Anemoner - foto Anemoner - foto Anemoner - foto Anemoner - foto Anemoner - bilde Anemoner - bilde Anemoner - bilde Anemoner - bilde Anemoner - foto Anemoner - bilde Anemoner - foto Anemoner - foto Anemoner - bilde Anemoner - bilde Anemoner - foto Anemoner - foto Anemoner - foto Anemoner - foto Anemoner - foto Anemoner - foto Anemoner - bilde

Previous Post
Ποδιά στην κουζίνα (+85 φωτογραφίες)
Next Post
Design av et rom for en tenåringsjente (65 bilder)
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector