Kuppelhus (80 bilder): prosjekter og ideer
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Kuppelhus (80 bilder): prosjekter og ideer

Kuppelhus (80 bilder): prosjekter og ideer

Kuppelhus har vunnet popularitet i det post-sovjetiske rommet for ikke så lenge siden, selv om vestlige land har brukt denne konstruksjonsteknologien i flere tiår. Sfæriske hus er ganske originale og ergonomiske, derfor passer de både for midlertidig og permanent opphold. Et slikt hus kan bli eierens virkelige stolthet, samt skape de mest komfortable levekårene for ham. I denne artikkelen vil vi vurdere funksjonene til kuppelstrukturer, samt noen alternativer for rasjonelle oppsett..

Funksjoner i kuppelhus

Teknologien for bygging av kuppelformede (sfæriske) hus har lenge vært kjent for vestlige land og utvikler seg allerede raskt i det post-sovjetiske rommet. Slike boliger med sfæriske tak var kjent for mange århundrer siden. Så de første bygningene var til stede i Bysantium og ble bygget av stein. Moderne boligbygg ble designet av den amerikanske arkitekten Richard Fuller i midten av forrige århundre og ble raskt populær. Nordbefolkningen, som tok hensyn til strukturenes evne til å motstå sterk vind og seismiske katastrofer, begynte å bygge sine hjem ved svært lave temperaturer.

I dag finnes sfæriske hus på alle kontinenter, uavhengig av klimatiske forhold. Hovedtrekkene deres er strukturen på kuppelen, som en av flere teknologier brukes til: strukturen i en geodesisk sfære, konstruksjonen av en ramme eller stasjonær forskaling. Samtidig kan husene i seg selv være helt runde eller ha et skjørt i første etasje, som et kuppeltak er dannet på. De klare fordelene med sfæriske hus er følgende egenskaper:

– Lønnsomhet – kostnaden for byggematerialer er mye mindre (omtrent 1/5) enn ved bygging av et lignende område med konvensjonelle strukturer. Samtidig foregår arbeidet på kort tid med involvering av et lite antall arbeidere, noe som også sparer lønnskostnader;

– Prosessen med å sette sammen en enkel rammestruktur krever ikke spesielle ferdigheter og teknikker, arbeidet kan utføres uavhengig;

– Komfort – den sfæriske designen bidrar til god luftventilasjon, og hvis den er liten, øker lydisoleringshastigheten betydelig;

– Allsidighet – bygningens utseende passer til ethvert landskapskonsept;

– Holdbarhet – sfæriske bygninger er mer stabile enn vanlige: de er ikke redde for selv de kraftigste naturkatastrofer. Det er verdt å merke seg at et sfærisk tak tåler mer enn et halvt tonn snø;

– Attraktivitet – selvfølgelig vil det sfæriske designet ikke etterlate noen likegyldige. Slike hus forbløffer med både utvendig dekorasjon og innvendig dekorasjon;

– Energieffektivitet er en viktig kvalitet som gjør huset så praktisk som mulig. Designet beholder varmen effektivt, noe som reduserer behovet for energi for tilleggsvarme.

Det er også feil i designet, om enn i små antall, og de må også tas i betraktning. Det mest globale problemet i konstruksjonen er installasjon av kostbare vinduer. Dette gjelder også møbler, som som regel er laget på bestilling slik at de avrundede formene passer harmonisk inn i interiøret. Vær også oppmerksom på at en sfærisk bygning vil oppta et større område av stedet enn en rektangulær..

Kuppelhus - Funksjoner Kuppelhus - Funksjoner

Hvilke materialer er kuppelhus bygget av?

Du kan bygge et kuppelhus av ethvert byggemateriale. Det beste alternativet er trekonstruksjoner, som sto til opprinnelsen til arkitekturen. Nå er det et stort utvalg materialer, selv det mest uvanlige for oss. For eksempel kan et kuppelhus av ekspandert polystyren og polystyrenskum, som kan bygges på kort tid, bli ganske holdbart. På sluttfasen er huset kledd i etterbehandlingsmaterialer som kitt og maling. For at huset skal kunne brukes året rundt, er det imidlertid nødvendig med ytterligere manipulasjoner..

Betong motsatt skum kan også være råmaterialet for konstruksjonen av kuppelen. I dette tilfellet bygges huset på en litt annen måte og vil kreve store økonomiske kostnader med involvering av spesialutstyr. Men dens særpreg vil være pålitelighet og holdbarhet, samt evnen til enkelt å tåle tøffe klimatiske forhold. Strukturen er reist fra betongblader, og for store konstruksjoner brukes formingshellingmetoden på byggeplassen. Slike monolitiske strukturer brukes ofte som hangarer, store sportskomplekser, etc..

Den ledende posisjonen blant materialene er opptatt av rammekonstruksjoner laget av metall eller tømmer, “skjelettet” er belagt med kryssfiner eller spesielle OSB-plater. Denne metoden gir enkel konstruksjon og styrke..

Kuppelhus - Byggematerialer Kuppelhus - Byggematerialer Kuppelhus - Byggematerialer Kuppelhus - Byggematerialer

Kuppelhusprosjekter

Et viktig poeng i konstruksjonen av en kuppelformet struktur er kompetent utforming av utformingen, slik at den ikke bare er vakker, men også rasjonell og praktisk. Et hyppig problem er utformingen av korridoren, som det er vanskelig å velge et sted i et rundt rom, og åpning av dører vil bringe en kald luftstrøm om vinteren..

Ofte er en rasjonell utvei å legge til en liten vestibyl, som ganske enkelt er nødvendig i vårt klima; en forlengelse av terrassen som inngangen skal organiseres fra er også relevant. Hvis et slikt design er uakseptabelt, er det mulig å organisere en gang inne i bygningen, men det vil imidlertid være nødvendig å ta vare på utformingen av “gardinet” fra kuldeinntrengning, for eksempel ved å legge en konvektor inn i gulvflate.

Kuppelhus kan være en- og to-etasjers. Videre finnes sistnevnte mye oftere og er mer egnet for permanent opphold for en familie, siden de gjør det mulig å utstyre flere lokaler, inkludert soverom. Som regel er første etasje gitt for fellesrom, og den andre – for individuelle.

Dome house – Prosjekt 1

Denne oppsettet er ideelt for en fullverdig familie. Det er to soverom i første og andre etasje. Det første nivået er også okkupert av et fyrrom, et bad og et romslig kjøkken med spiseplass, hvorfra en trapp fører til det øvre nivået. I andre etasje er det en balkong med vakker panoramautsikt over det grønne området. I dette tilfellet forblir spisestuen en gjennomgang, åpen for visning fra andre etasje..

Dome house - Prosjekt 1 Dome house - Prosjekt 1

Dome house – Prosjekt 2

Her er det en inndeling av plass etter skillevegger i henhold til typen standardrom. Den rette vestibulen i første etasje, som leder dypt inn i den sirkulære strukturen, som om den skjærer rommet i separate rom og hviler mot en romslig stue. Andre etasje er fylt med to soverom og en liten hall med trapp. Selvfølgelig kan et tap av brukbar plass, som kan være plassert over stuen, virke som en stor ulempe, men det er verdt å vurdere at på denne måten ser det generelle interiøret mye lettere ut og gjør det mulig å føle alle livets gleder i et kuppelhus.

Dome house - Prosjekt 2 Dome house - Prosjekt 2

Dome house – Prosjekt 3

Dette prosjektet av et to-etasjers hvelvet herskapshus sørger for tilstedeværelsen av en festet vestibyl, som effektivt vil hemme strømmen av kald luft fra gaten, samt garasjen. Garasjeforlengelsen er et absolutt pluss, siden du bor på et landsted rett og slett forplikter deg til å ha en bil, og hvis rommet er festet til huset, kan du enkelt komme inn i det selv i det mest alvorlige været. Andre etasje over garasjen er okkupert av en balkongstruktur. Tilstedeværelsen av tre soverom og to bad gjør at en fullverdig familie kan bo fritt.

Dome house - Prosjekt 3

Dome house – Prosjekt 4

Et en-etasjers kuppelhus har også sine fordeler. Slike strukturer er ideelle for familier med barn eller eldre mennesker som synes det er ganske vanskelig å klatre til andre etasje. I tillegg, etter å ha tildelt et tilstrekkelig område av nettstedet, kan du plassere alle nødvendige rom her. Plassen trenger ikke deles i separate rom i det hele tatt, og bare skiller badet med vegger. I dette tilfellet får du et studio hvor en ungkar eller et ungt ektepar vil føle seg komfortable. Bildet nedenfor viser flere alternativer for oppsett av et en-etasjers kuppelhus, samt et studio.

Dome house - Prosjekt 4 Dome house - Prosjekt 4 Dome house - Prosjekt 4 Dome house - Prosjekt 4 Dome house - Prosjekt 4

Glass og kledning

Husets kuplede form gir enorme muligheter til å ta et stort glassområde, noe som vil gi bygningen et lett luftig utseende. I dette tilfellet er det viktig å velge de riktige glassenhetene, hvis design er laget av spesialglass med varmebeskyttende belegg. I dette tilfellet kan vinduene være standard rektangulære eller trekantede. Pakker med fem- og sekskantede vinduer med doble vinduer ser veldig uvanlige og originale ut..

Når det gjelder kledningen av huset, brukes oftest gips, natur- og dekorativ stein, murstein, plast, metallpaneler og andre moderne materialer til disse formålene..

Kuppelhus - Glass og kledning Kuppelhus - Glass og kledning

Interiøret i kuppelhuset: tips og ideer

Som vi allerede har sagt, står eierne av runde områder av hus overfor et alvorlig problem med å organisere interiøret. Selv om dagens marked er overveldet med et stort utvalg av møbler, er det ikke lett å finne et for et slikt rom. Det er bedre å gjøre det på bestilling slik at de indre elementene harmonisk kan passe langs veggene uten å rote opp plassen. Møbler som følger kurvene til veggene i stuen eller studiet vil gi interiøret et uvanlig følge.

Et hyppig element av møbler er en peis, som er lurt å plassere i midten av rommet. På denne måten kan den innkommende varmen lagres, som blir jevnt fordelt over hele området. Rundt peisen, langs veggene, kan du plassere myke sofaer, benker, som vil bli flere soveplasser. Dette vil skape en koselig varm stue. Langs en av veggene kan du utstyre kjøkkenområdet.

Ofte ligger vinduene i kuppelhus høyt nok, så du bør foretrekke installasjonen av automatiske åpningssystemer. Også bemerkelsesverdig er interiørdekorasjonen av veggene med svinger. For eksempel kan keramiske fliser i stort format på badet eller på kjøkkenet ikke installeres – de kan enkelt byttes ut med mosaikk. Hvis veggene er dekorert med clapboard, er området forhåndsinndelt i små seksjoner, som avgrenser dem med planker. Det enkleste alternativet ville være å pusse eller male veggene..

Dome House Interior - Tips og ideer Dome House Interior - Tips og ideer

Kuppelhus – bilder og prosjekter

Avslutningsvis foreslår vi at du besøker galleriet vårt. Her vil du se mange bilder som viser forskjellige alternativer for prosjekter av kuppelhus, deres interiørdekorasjon og eksteriør. Gledelig visning!

Kuppelhus - bilder og prosjekter Kuppelhus - bilder og prosjekter Kuppelhus - bilder og prosjekter Kuppelhus - bilder og prosjekter Kuppelhus - bilder og prosjekter Kuppelhus - bilder og prosjekter Kuppelhus - bilder og prosjekter Kuppelhus - bilder og prosjekter Kuppelhus - bilder og prosjekter Kuppelhus - bilder og prosjekter Kuppelhus - bilder og prosjekter Kuppelhus - bilder og prosjekter Kuppelhus - bilder og prosjekter Kuppelhus - bilder og prosjekter Kuppelhus - bilder og prosjekter Kuppelhus - bilder og prosjekter Kuppelhus - bilder og prosjekter Kuppelhus - bilder og prosjekter Kuppelhus - bilder og prosjekter Kuppelhus - bilder og prosjekter Kuppelhus - bilder og prosjekter Kuppelhus - bilder og prosjekter Kuppelhus - bilder og prosjekter Kuppelhus - bilder og prosjekter Kuppelhus - bilder og prosjekter Kuppelhus - bilder og prosjekter Kuppelhus - bilder og prosjekter Kuppelhus - bilder og prosjekter Kuppelhus - bilder og prosjekter

Previous Post
Πλακάκια μπάνιου: τύποι, πώς να επιλέξετε (75 φωτογραφίες)
Next Post
Soveromsdesign i Provence -stil: 65 fotoideer