Gerbera (70 bilder): typer og omsorg
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Gerbera (70 bilder): typer og omsorg

Gerbera (70 bilder): typer og omsorg

Få mennesker vet at de flerfargede “tusenfryd” som dekorerer vinduskarmer, butikkvinduer og gavebuketter ikke er tusenfryd, ikke calendula eller krysantemum, men tropiske gerbera. De kjennetegnes ved en rik og lys farge på kronbladene, store blomster og en lang blomstringstid, takket være det de liker et spesielt arrangement av blomsterhandlere. Avhengig av variasjon og vekstforhold kan gerbera enten være en hage eller et husplante. Høy dekorativitet, stabilitet og holdbarhet av denne blomsten gjør den til sentrum av enhver komposisjon, det være seg en luksuriøs krans, en bue eller bare en boutonniere..

Beskrivelse av gerbera

Som mange andre blomster ble gerbera brakt til Europa fra de sørafrikanske koloniene. Deres naturlige habitat er Madagaskar, Zimbabwe, Mauritius og andre land i denne regionen. Navnet på planten ble gitt av botaniker-oppdageren Jan Gronovius til ære for sin kollega Traugott Gerber. Senere begynte franske og nederlandske dyrkere å kalle disse lyse tusenfrydene “transvaal tusenfryd”.

Gerbera tilhører Aster -familien og er en flerårig plante. I det første året med vekst fra frø blomstrer ikke busken, men i de neste årene gleder den seg med mange og holdbare buketter. Gerberablader er mørkegrønne i form og ligner et kryss mellom plantain og løvetann. De er samlet i en basal rosett, fra midten dukker blanke stilker opp til 65 cm høye. En blomst blomstrer på hver stilk, hvis diameter avhenger av sorten og kan variere fra 5-15 cm, storblomstret- opptil 30 cm.

Kamillegerbera kan ha hvilken som helst farge, unntatt den blå-blå paletten. Det er også frottévarianter – de er preget av overganger av nyanser fra midten til kantene, og blomstene i seg selv ligner veldig på asters. Skjære gerbera holder seg ferske i lang tid, så de er mye brukt til buketter og festlig innredning. De kan stå i vann i opptil 20 dager..

Gerbera - Beskrivelse Gerbera - Beskrivelse Gerbera - Beskrivelse

Rom gerbera omsorg

Blomstrende gerbera i en gryte er en utmerket gave og et flott tillegg til enhver innredning. En slik gave vil uten tvil bli verdsatt av elskere av levende planter som ikke liker kuttknopper. Men selv i denne formen visner de lyse blomsterstandene etter noen uker, og bare en rosett av blader gjenstår. Imidlertid vil riktig omsorg bidra til å gjenoppta blomstringen – du trenger bare å gi komfortable forhold og vente litt..

Vanning – dette er noe som ikke en eneste innendørs blomst kan overleve utenom kanskje kaktus. For gerbera er moderat fuktighet egnet når matjordene tørker. Vannet bør settes ned ved romtemperatur (+ 20C). Sprøyting er bare nødvendig ved tørr luft, for eksempel nær et batteri eller for varm sommer. Det anbefales å velge en fin dispersjons forstøver, slik at det ikke dannes store dråper, men en lett tåke.

Gerbera - Vanning Gerbera - Vanning

Temperatur, som et rom gerbera trenger er +20 … + 24C, og om vinteren – ikke lavere enn + 14C. I den kalde perioden er planten i dvale, den kan vannes sjeldnere og bør ikke mates og transplanteres. Med økt varme og fuktighet vises ikke nye knopper. Den mest naturlige tiden for gerbera-blomstring er perioder utenom sesongen tidlig på våren og tidlig på høsten, men når det nødvendige klimaet opprettes, vil eksotiske tusenfryd åpne når som helst..

Gerbera - Temperatur Gerbera - Temperatur

Belysning gerbera i en gryte skal være litt diffust – direkte solstråler, spesielt gjennom glass, har en skadelig effekt på blomster og blader. Det er tilrådelig å plassere anlegget på øst- eller vest -vinduskarmen, og på sørsiden kan lyset mykes opp med tyll, gjennomsiktige gardiner eller persienner. Gerbera -knopper trenger omtrent 12 timers solskinn om dagen for å blomstre..

Gerbera - Belysning Gerbera - Belysning

Gjødsel for “transvaal kamille” trenger du en minimumsmengde og bare to typer – nitrogen når du vokser grønn masse (i februar og juli – august) og potash i blomstringsperioden. Som regel fortynnes preparatene i vann og jorden i en gryte vannes med en svak løsning. Organiske tilsetningsstoffer bør ikke tilsettes, da en tropisk plante kan dø av dem..

Gerbera - Gjødsel Gerbera - Gjødsel

Transplantasjon Gerberas anbefales en gang i året. Potten skal ikke være for stor – bare 2-4 cm større enn den forrige, slik at planten ikke sløser med ressurser på vekst av unødvendige røtter. Etter dreneringslaget bør lys torvbladet jord helles i beholderen, det er mulig med tilsetning av sand og agroperlit (eller små skumballer) som bakepulver. Etter 3-4 år slutter gerbera å blomstre, men danner nye skudd som kan rotes separat. Ved transplantasjon kan planten også deles i 2-4 deler, avhengig av størrelsen.

Gerbera - Transplantasjon Gerbera - Transplantasjon

Hvordan dyrke gerbera utendørs

Som en sørafrikansk plante tolererer gerbera ikke vinteren godt på tempererte breddegrader. Her er det heller en hjemme- og drivhusblomst, men hvis du ønsker det, kan du prøve å dyrke den på det åpne feltet. Det er bare to måter å nå dette målet på – å forberede frøplanter eller å holde fjorårets spirer i en “sovende” tilstand, noe som ikke alltid er mulig.

Å dyrke gerbera -frø er en ganske lang prosess. Frø blir tradisjonelt sådd i en beholder med jord, vannet rikelig og ofte, da må de skape langsiktig belysning, luftsirkulasjon og en positiv temperatur på omtrent 25C. Når 2-3 blader dukker opp, dykker spirene i separate potter, hvoretter det er nødvendig med forsiktig omsorg (vanning, lys, gjødsel). Det skal huskes at de første knoppene begynner å dukke opp bare 10 måneder etter spiring, noe som betyr at gerbera skal sås rundt midten av sommeren, og nesten et år senere, i mai – juni, kan plantene overføres til en åpen blomsterseng. Jorden for den skal være veldig lys, løvete, torvete, uten blanding av humus eller kompost.

Etter slutten av blomstringen, men alltid før frosten begynner (det vil si i slutten av oktober, november), bør gerberabuskene vannes litt og graves ut sammen med en jordklump. Det anbefales å lagre rhizomet i et mørkt, fuktig rom ved en temperatur på + 14C, pakket inn i en film. Det er tillatt å plante en plante utendørs bare med begynnelsen av jevnt varmt vær, når natttermometerverdien ikke faller under + 15C. Hage gerbera bør vokse på solsiden, men ikke under de brennende strålene – en liten skygge fra trær, busker eller gjerder vil gjøre dem godt.

På tørre dager trenger eksotiske kamille ekstra vanning ved roten. For denne prosedyren er kvelds- eller morgentimer egnet, når solen ennå ikke er så aktiv. Langvarig regn og kulde kan hemme blomstring, men god drenering av jorda vil redde gerberaen fra vanning, noe som er ødeleggende for den. For å gjøre dette, bør jorden inneholde sand, knust kull, små skjell, perlitt eller andre surdeigsmidler..

De fleste sykdommer og skadedyr i gerbera skyldes kulde og overdreven fuktighet, så det første trinnet for å redde blomsten er å fjerne de skadede områdene og transplantere det i et behagelig miljø, nærmere varme og lys, og i tillegg bruke egnet gjødsel og vekst sentralstimulerende midler. Omhyggelig oppmerksomhet til planten vil lønne seg godt når en ekte bukett med lyse røde, rosa, gule eller oransje tusenfryd åpner seg i en grønn kurv med blader, og denne blomstringen vil vare 2-3 måneder to ganger i året.

Hvordan dyrke gerbera utendørs Hvordan dyrke gerbera utendørs

Gerbera – bilde

For estetisk nytelse tilbyr vi deg et utvalg fotografier med disse herlige fargene. Du vil kunne se hvor uvanlig gerbera kan være, forskjellig i form og farge. Vi ønsker deg hyggelig visning og inspirasjon!

Gerbera - bilde Gerbera - bilde Gerbera - bilde Gerbera - bilde Gerbera - bilde Gerbera - bilde Gerbera - bilde Gerbera - bilde Gerbera - bilde Gerbera - bilde Gerbera - bilde Gerbera - bilde Gerbera - bilde Gerbera - bilde Gerbera - bilde Gerbera - bilde Gerbera - bilde Gerbera - bilde Gerbera - bilde Gerbera - bilde Gerbera - bilde Gerbera - bilde Gerbera - bilde Gerbera - bilde Gerbera - bilde Gerbera - bilde Gerbera - bilde

Previous Post
Γωνιακός νεροχύτης για την κουζίνα (60 φωτογραφίες): τύποι και μοντέλα
Next Post
Baldakin for barneseng (60 bilder)
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector