Fargekombinasjoner: gulv, vegger, tak, møbler
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Fargekombinasjoner: gulv, vegger, tak, møbler

Fargekombinasjoner: gulv, vegger, tak, møbler

Colorism er en viktig komponent i interiørdesign, som bestemmer dens karakter. Noen kombinasjoner forstørrer visuelt rommet, fyller det med lys, mens andre gir det stramhet. Du kan velge fargekombinasjonene du trenger for rommet ditt for gulv, vegger, tak og møbler ved å vurdere alternativene som vi vil analysere i detalj i denne artikkelen.!

Fargematchende ideer

Farger spiller flere roller i interiøret. For det første er de et middel til kunstnerisk uttrykk. For det andre hjelper de med å ordne plassen i henhold til dimensjoner, layout og stil. For det tredje har de innvirkning på menneskelig psyke, aktiverer visse deler av hjernen og påvirker trivsel. Derfor, når du velger dem, anbefales det å ikke stole så mye på personlig smak som å følge de kanoniske kombinasjonene..

For å dekorere fargeskjemaet er det nødvendig å harmonisere fargelementene i rommet, som inkluderer vegger, tak, gulv og møbler. Dette vil bidra til å skape et helhetlig kunstnerisk ensemble..

Pastell nyanser

Du kan beholde evig vår i ditt hjem ved hjelp av pastellfarger. De betyr dempet, som om de bleknet i solen, derivater av mer mettede farger: for eksempel blir blått fra blått, fra rødt – lyserosa, og så videre. En slik palett i interiøret har følgende egenskaper:

– Gir rommet et lyst og romslig utseende, og utvider det visuelt;

– Endows med et lett, luftig humør, blottet for alvorlighetsgrad og alvor. Løsningen er vanskelig å passe inn i “herrerommet”, men den er uunnværlig for en jentes barnehage;

– Hjelper med å diversifisere designet. Paletten kan inneholde tre eller flere farger, hvis kombinasjon ikke vil overbelaste interiøret.

Dekorasjonen av detaljene i rommet i passende skala avhenger i stor grad av formålet. Så på soverommet vil du begrense deg til rolige kombinasjoner, og i stua for å overraske besøkende med en minneverdig design. For å oppnå fargeharmoni, følg noen få retningslinjer:

1. Gulvbelegg er kanskje ikke en del av pastellpaletten i det hele tatt, siden de praktiske egenskapene ofte er viktigere enn estetikken. Tre, som fortsetter vårens tema, passer godt med delikate nyanser. Sand og hassel er allsidige alternativer. Velg flere naturlige toner for gulvet for å balansere det fargerike ensemblet.

2. Rosa, blå, lilla og turkise vegger, som kombineres godt med hverandre, har en gunstig effekt. Men de gule og oransje derivatene kan brukes som lyse detaljer..

3. Møbler plassert mot veggen skal harmonisk matche fargeskjemaet. Med et sentralt arrangement er det bedre å holde seg til en mer nøytral løsning..

4. Selv høye tak bør ikke fremheves med en annen pastellfarge. Hoveddesignregelen sier at den øvre delen skal være flere toner lettere enn veggene, men det beste valget var og forblir et hvitt belegg..

Pastellfarger vil passe godt inn i moderne stil eller klassikere, men absolutt uerstattelig i Provence, som er preget av “utbrente” overflater. Det anbefales å bruke fersken, sand, rosa nyanser i rom der solen er sjelden, og omvendt – for å fokusere på blått, turkis eller syrin i “solrike” mellomrom.

Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - Pastellfarger Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - Pastellfarger Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - Pastellfarger Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - Pastellfarger Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - Pastellfarger Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - Pastellfarger Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - Pastellfarger Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - Pastellfarger

Kontrasterende kombinasjoner

Det sies at motsetninger tiltrekker og utfyller hverandre. På dette prinsippet kan du bygge ikke bare relasjoner, men også hele interiøret, og gi det en lys, minneverdig design.

Kontrastfarger er et ganske bredt begrep. For det første er dette nyanser som er motsatt hverandre i fargehjulet – de kalles også komplementære. De mest populære parene er gul med lilla, rød med grønn, oransje med blå. Men du kan plukke opp andre motsetninger, det viktigste er at de skiller seg ut i paletten..

For det andre kan farger på en nøytral bakgrunn, som fungerer som en lys aksent i rommet, betraktes som kontrasterende..

For det tredje er et veldig populært par – svart og hvitt – bygget på prinsippet om komplementaritet. Deres dominerende posisjon i interiøret skaper et stilig, moderne, minimalistisk utseende som kan fortynnes med mer mettede detaljer..

Følgende designalternativer ser bra ut:

– Mørke tregulv, hvite tak og lyse vegger. Lar deg vertikalt “heve” området, men samtidig “begrense” oppsettet.

– Mørkt gulv, hvite vegger og tak, lyse møbler. For tilbehør kan du ta gul med blå, rød med grønn – de vil bli balansert av finishen.

– Lett finish, noen kontrasterende detaljer. Settet fungerer som et slags museumsobjekt, som de prøver å demonstrere og understreke.

Et slikt fargevalg passer for en moderne stil som ikke er redd for eksperimentering, og i mer tradisjonelle retninger er det bedre å velge en dempet palett..

Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - Kontrastkombinasjoner Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - Kontrastkombinasjoner Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - Kontrastkombinasjoner Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - Kontrastkombinasjoner Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - Kontrastkombinasjoner Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - Kontrastkombinasjoner Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - Kontrastkombinasjoner Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - Kontrastkombinasjoner Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - Kontrastkombinasjoner Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - Kontrastkombinasjoner

Lys spekter

Huset skal være lyst og romslig – dette er hovedtegnene på et komfortabelt interiør, der farger spiller en viktig rolle. Moderne trender har en tendens til minimalisme i form av kunstnerisk uttrykk, noe som gjenspeiles i den økende populariteten til lyse rom. Dette betyr ikke bare bruk av dempede nyanser, men bokstavelig talt dominansen av hvitt i hvert element..

Et rom med lyse farger kan se stilig ut, eller det kan skape en følelse av sterilitet. For å unngå den siste effekten anbefaler vi å velge overflater med teksturer og mønstre som gir variasjon..

Det viktigste designverktøyet vil være å leke med toner i design av møbler og dekorasjon. For gulvet kan du plukke opp et trebelegg og vegger med et tak som “maler” hvitt. Beherskete detaljer ser bra ut på et slikt “lerret”: en grå sofa, et valnøttskap eller lyseblå tekstiler..

I en lett design begrenser ikke vegger, flere nyanser mørkere enn andre områder, området, men understreker dets geometri. Den dominerende posisjonen til hvitt er karakteristisk for den skandinaviske stilen, men den kan også være tilstede i andre stiler..

Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - Lysområde Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - lett utvalg Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - lett utvalg Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - lett utvalg Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - Lysområde Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - lett utvalg Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - lett utvalg Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - Lysområde Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - Lysområde Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - Lysområde

Naturlig spekter

Designere, bekymret for problemene i den teknogene verden, streber etter å skape de mest naturlige forholdene i en persons personlige rom, takket være referanser til det naturlige miljøet. Det handler ikke så mye om øko-design som om naturlige farger som forsterker ønsket effekt..

Du kan passe til en lignende kombinasjon ved å bruke materialer og nyanser. I det første tilfellet er interiøret bygget på tekstur av tre, marmor eller steinbelegg. De brukes som dekorasjon, møbelbase og dekorative elementer. I et slikt miljø ser grønne planter bra ut, som har en direkte forbindelse med naturen..

I det andre tilfellet kan du bringe ønsket følelse ved hjelp av naturlige farger. Disse inkluderer: brun, sand, grå, nåletre, sjeldnere blå. Alle disse typene kan kombineres med hvite elementer..

Hvordan ser et design med en naturlig skala ut? Vurder de populære alternativene:

– Mørkt tregulv, beige vegger, hvitt tak og møbler i dempede gråtoner. Austere, klassisk plass med en sterk stemning som fungerer som stue eller spisestue.

– Tregulv, grå vegger (betong eller stein), hvitt tak, sett med forskjellige nyanser, blant hvilke det er barskog eller beige. Passer for moderne trender som loft eller skandinavisk stil.

– Et minimalistisk utseende av interiøret kan skapes ved hjelp av et monolitisk gulv og tak laget av trepaneler, som er utstyrt med lakoniske gjenstander med tilbakeholdne farger.

Den naturlige paletten er også anvendelig i klassisk stil, men her diversifiserer dekorative elementer den..

Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - Naturlige farger Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - Naturlige farger Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - Naturlige farger Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - Naturlige farger Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - Naturlige farger Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - Naturlige farger Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - Naturlige farger Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - Naturlige farger Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - Naturlige farger

Monokrome design og halvtoner

Et annet flott alternativ for å skape et harmonisk og helhetlig interiør. Prinsippet for et slikt design er basert på en kombinasjon av nyanser av samme farge, som er mye mer enn man ser for øyet. For eksempel har bare rødt mer enn femti varianter, mens lilla har syttifem! Et slikt rom vil definitivt ikke være kjedelig.

Selvfølgelig vil det ikke være mulig å begrense seg til en farge, samt kontrollere for eksempel nyanser av puter eller andre husholdningsartikler som til slutt vil dukke opp i stua. Det er viktig å fokusere på det dominerende fargeskjemaet som skaper helhetsinntrykket av interiøret..

Du kan organisere en monokrom kombinasjon av farger ved å velge ett av tre hovedalternativer:

– Du kan gå den enkle veien ved å bruke de lyseste nyanser for store volumer (gulv, vegger, tak), mørkere – i møbeldesign, og la det dypeste være etter tilbehør.

– I den andre versjonen blir veggene mørke, og resten av rommet får en lys “farge”.

– Det tredje prinsippet regnes som det vanskeligste, som er basert på en kombinasjon av nyanser som bare er forskjellige med noen få toner. Graderingens retning avhenger av ønsket effekt.

En slik løsning vil passe perfekt inn i enhver stil: kromatiske farger for klassiske trender og akromatiske farger for moderne.

Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - Monokrome design og halvtoner Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - Monokrome design og halvtoner Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - Monokrome design og halvtoner Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - Monokrome design og halvtoner Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - Monokrome design og halvtoner Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - Monokrome design og halvtoner Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - Monokrome design og halvtoner Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - Monokrome design og halvtoner Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - Monokrome design og halvtoner

Kalde og varme kombinasjoner

For å dekorere et harmonisk interiør må du forstå forskjellene mellom kalde og varme farger, samt muligheten for deres kombinasjoner..

Disse tonene er basert på egenskapene til persepsjon, når noen farger virker mer solrike, mens andre sprer friskhet. Ved første øyekast kan det virke som om den tidligere inkluderer rød, oransje og gul, og den siste – blå med lilla. Men hver av dem er varm eller kald, avhengig av skyggen. Hvordan vil denne kunnskapen hjelpe i design? La oss se nærmere på.

Når du velger en palett, la deg styre av plasseringen av vinduene – hvis de vender mot nord, må rommet bygges rundt varme farger, og i tilfelle av sørsiden, prøv å skrive inn kalde nyanser.

Det varme området skaper komfort og kos, aktiverer mental aktivitet og har en positiv effekt på velvære. Men du bør være forsiktig med å bruke den til veggdekorasjon, ettersom slike kombinasjoner gjør dem visuelt nærmere..

Kule toner, derimot, utvider plassen og bidrar til å skape dybde. De virker beroligende og forbedrer konsentrasjonen..

Det ble en gang antatt at det er umulig å kombinere nyanser av forskjellig natur, men moderne design bruker denne motsetningen for å skape interessante effekter. Du kan ta en mettet farge (for eksempel indigo) og fortynne den med en annen (for eksempel sand).

Dra fordel av fargefunksjoner for å forstørre et lite område, lavere tak som er for høyt, eller oppnå andre effekter.

Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - Kalde og varme kombinasjoner Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - kalde og varme kombinasjoner Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - Kalde og varme kombinasjoner Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - kalde og varme kombinasjoner Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - kalde og varme kombinasjoner Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - kalde og varme kombinasjoner Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - Kalde og varme kombinasjoner Fargekombinasjoner for gulv, vegger, tak og møbler - kalde og varme kombinasjoner

Video: Hvordan kombinere fargen på tak, vegger og gulv

Previous Post
Γωνιακός νεροχύτης για την κουζίνα (60 φωτογραφίες): τύποι και μοντέλα
Next Post
Baldakin for barneseng (60 bilder)