Vannbasert maling for vegger og tak: funksjoner, hvordan du velger, hvordan du søker
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Vannbasert maling for vegger og tak: funksjoner, hvordan du velger, hvordan du søker

Vannbasert maling for vegger og tak: funksjoner, hvordan du velger, hvordan du søker

Malearbeid er et must for nesten enhver oppussing. Etterbehandling med vannbasert maling er veldig populær. Dette skyldes den utmerkede ytelsen sammen med en rimelig pris. Det moderne markedet for etterbehandlingsmaterialer florerer i et stort utvalg. Vi foreslår å studere kvalitetene til dette belegget sammen og finne passende alternativer..

Nøkkelegenskaper

Malingen er enkel å bruke, den er et utmerket alternativ til mange materialer for vegg- og takdekorasjon. Emulsjonen har en rekke fordeler:

– Tørker raskt sammenlignet med andre typer maling;

– Veldig trygt og ufarlig materiale. Blandingen er opprettet uten bruk av skadelige stoffer, derfor brukes den selv på sykehus og lokaler for barn;

– Malingen er blottet for en skarp lukt. Et nymalt rom avgir en viss aroma som ikke irriterer luktesansen og fordampes fullstendig fra rommet i løpet av få uker;

– Sammensetningen er veldig allsidig – egnet for maling av stuer, bad og kjøkken;

– Maling foregår uten store anstrengelser, dette etterbehandlingsmaterialet passer jevnt og godt på forskjellige overflater. Verktøyet er perfekt rengjort, i motsetning til oljemaling.

Av de største ulempene kan man bare trekke frem behovet for å holde seg til en viss temperatur når man utfører malerarbeid. For vannbasert maling bør den ikke falle under + 5C, ellers vil ikke lagene ligge jevnt eller malingen skal av.

Vannbasert maling - Funksjoner Vannbasert maling - Funksjoner

Tekniske egenskaper for vannbasert maling

Belegget har spesifikke egenskaper som bør vurderes når du velger et etterbehandlingsmateriale.

1. Funksjoner i komposisjonen. Malingen består av en gruppe antiseptika, latex, fortykningsmiddel og et bestemt fyllstoff.

2. Veldig tyktflytende materiale. Indikatoren avhenger av nødvendig mengde vann for å få riktig blanding..

3. Tørker raskt nok. Ved riktig romtemperatur tørker malingen på bare 2-12 timer. Ideelle forhold – 20 grader Celsius og omtrent 60% luftfuktighet.

Vannbasert maling - Spesifikasjoner Vannbasert maling - Spesifikasjoner

Typer vannbasert maling

Malingen presenteres i flere former, som hver har sine egne egenskaper, fordeler og ulemper. La oss snakke mer om dem.

Akryl vannbasert maling. Den mest populære typen emulsjon basert på akrylharpikser. Ofte er sammensetningen supplert med latex. Disse malinger gjør en utmerket jobb med våtrengjøring..

Et par strøk av denne typen maling kan skjule små støt eller sprekker. Anvendelsesområdet for en slik finish er flott – tre, murstein eller betong, glass og til og med metall (men med en foreløpig grunning).

Vannbasert maling i silikon. Nesten helt lik den forrige versjonen, men i dette tilfellet brukes silikonharpiks som en base.

Denne typen er dyrere enn akrylanaloger, noe som forklares med den utmerkede kompatibiliteten med mineraloverflater, samt det faktum at denne malingen skjuler mer merkbare defekter. Dette er et helt dampsikkert belegg som absolutt ikke er redd for forskjellige sopp..

Silikat vannbasert maling. Produsert på basis av en vandig løsning og flytende glass med tilsetning av spesielle pigmenter. De viktigste egenskapene som dette alternativet er verdsatt for er høy motstand mot vær, damp og luftgjennomtrengelighet..

Mineralvannbasert maling. Sammensetningen er basert på sement eller hydrert kalk. Anbefales for maling av betong eller murstein, men også for andre bygningsmaterialer. Til tross for de mange fordelene, er levetiden til denne typen dårlig..

Vannbasert maling - Typer Vannbasert maling - Typer

Hvordan velge en vannbasert maling

Har du bestemt deg for en vannbasert maling for vegger eller tak? I dette tilfellet må du nærme seg valget hennes kompetent..

1. Ikke stol helt på salgsassistenter, fordi deres hovedmål er å selge produktet. Regelen “jo dyrere maling, jo bedre” fungerer ikke i alle tilfeller. En egen malingsblanding har sine egne spesifikke oppgaver..

2. Et alternativt navn for denne typen maling er vanndispersjonsmaling. Gå derfor ikke glipp av bokser med påskriften “VD”.

3. Før du kjøper, les navnet og instruksjonene, hvorfra du kan få mange utsagn – forbruk, hvor mye det tørker og andre egenskaper. Denne informasjonen vil ikke være overflødig.

4. Ikke prøv å spare for mye på maleri, ettersom markedet er fylt med forfalskninger.

5. Vannbasert maling av høy kvalitet er alltid snøhvit. Spesielle pigmentblandinger, som kjøpes separat, vil bidra til å tilføre farge til henne..

Hvordan velge en vannbasert maling

Hvordan matche fargen

Som du allerede vet, er emulsjonsbelegget alltid hvitt. Flere metoder brukes for å legge til farge. Du kan farge det ved hjelp av et spesialapparat eller manuelt. Fargeservice tilbys på mange salgssteder. Alt du trenger å gjøre er å velge riktig maling og ønsket pigment. Deretter vil spesialisten blande blandingen, og den får den nødvendige nyansen..

Hvis du ikke har funnet en passende butikk der du får denne tjenesten eller har besluttet å gjøre alt selv, så er algoritmen ganske enkel. Kjøp et fargepigment og bland det med basen ved hjelp av en bygningsmikser. Dette gjøres som følger: i en liten beholder blandes malingen med pigmentet og tilsettes gradvis til hovedkrukken. Slike handlinger vil bidra til å oppnå perfekt og jevn farge..

Test blandingen på et lite og lite synlig område før du påfører den direkte på veggen. La det tørke helt og se resultatet. Dette vil gi deg en ide om hvordan tonen faktisk ser ut, siden blandingen er mye lysere og rikere på flytende form. Sørg for å vurdere hvor mye materiale du trenger for å forberede for å male hele det nødvendige området, det er ganske vanskelig å oppnå samme nyanse, og dette krever erfaring.

Vannbasert maling - Slik matcher du fargen Vannbasert maling - Slik matcher du fargen

Forbereder veggene

For at malingen skal legge seg uten striper og jevnt, må du forberede veggene. For dette brukes gips, grunning og kitt ved bruk av spesielle etterbehandlingsmaterialer. Før maling må veggene være tørre, jevne og faste. Dette er nøkkelen til riktig base for emulsjonen..

Inspiser overflaten som skal males helt. Hvis det oppdages sprekker eller uregelmessigheter på den, er det lov å dekke dem til med alabaster. Spor av fett eller mugg fjernes med en sur eller alkalisk løsning. Denne typen maling påføres ikke på tidligere malte, oljete eller lakkerte overflater, så vel som på syntetiske materialer. Derfor, hvis overflaten ble malt eller dekket med tapet, må du rengjøre den helt..

Nivå en vegg med betydelige forskjeller (fra 2 cm eller mer) med gips, men hvis de er mindre, brukes kitt. Etter denne typen arbeid må veggen slipes, og støvet fjernes med en støvsuger eller våtrengjøring. Det pussede området må tørke i minst 3-4 uker, ellers dekker ikke den vannbaserte malingen det jevnt, og du får ikke ønsket resultat.

Etter å ha fullført de forberedende prosedyrene, fortsett til grunningsarbeidet. De reduserer forbruket av fargestoffblandingen betydelig, og forbedrer også ensartetheten til påført maling. Ikke glem tiden for veggene å tørke helt..

Hvis overflaten allerede har bukket under for etterbehandling, er det ikke nødvendig å prime den. I stedet påføres et første strøk maling fortynnet med vann..

Det forberedende arbeidet ovenfor lar deg påføre malingen jevnt, vakkert og riktig..

Vannbasert maling - Veggforberedelse Vannbasert maling - Veggforberedelse

Hvordan påføre vannbasert maling

For å påføre denne typen malingsmateriale brukes ruller, børster og svamper. Hvert av disse malerverktøyene har sitt eget formål og nyttige egenskaper:

– Malingsvalsen kan påføres jevnt på vegger og tak. For vannbasert maling, velg en middels eller lang haug, men den skal være myk;

-Det er praktisk å male over hjørner og vanskelig tilgjengelige områder med en pensel;

– Svampen gir en uvanlig tekstur.

For enkelhets skyld deler vi søknadsprosessen inn i følgende stadier:

1. Bruk et malingsbrett – det er mye mer praktisk og sparer materiale. Hell i litt maling. Kjør en børste rundt omkretsen, og rull resten av delene med en rulle;

2. For å forbedre kvaliteten på blekkprogrammet, bløtlegg valsen og kjør den over papp eller papir. Dette vil fordele det jevnt over haugen;

3. Begynn å male fra topp til bunn. Takket være denne banen kan du korrigere dryppende dråper i prosessen;

4. Hvis overflaten på veggen eller taket er dekket med etterbehandling, må du påføre et par strøk ettersom gipset absorberer maling. Ytterligere lag vil gjøre fargen friskere og rikere;

5. Du trenger ikke prøve å påføre malingen rikelig i stedet for flere lag – dette vil ikke tillate deg å oppnå ønsket resultat, men vil bare forverre situasjonen. Bedre å bruke mer tid på 2-3 lag;

6. Nye lag påføres først etter at det forrige har tørket helt. Heldigvis tørker denne typen finish raskt. Hold lag unna støv og rusk.

Malearbeid ved bruk av en emulsjon er en ganske enkel oppgave som ikke krever profesjonelle ferdigheter. Det viktigste er å velge riktig maling som passer til rommet og miljøforholdene. Ikke prøv å gjøre det raskt, gjør det forsiktig, og resultatet vil utvilsomt glede deg!

Hvordan påføre vannbasert maling Hvordan påføre vannbasert maling Hvordan påføre vannbasert maling Hvordan påføre vannbasert maling

Vannbasert maling i interiøret – foto

Vi har samlet mange vakre og uvanlige eksempler på bruk av denne typen etterbehandling. Nå som du er kjent med funksjonene, kvalitetene og egenskapene, vil det være mye lettere for deg å forstå dette enorme utvalget av designløsninger..

Vannbasert maling i interiøret - foto Vannbasert maling i interiøret - foto Vannbasert maling i interiøret - foto Vannbasert maling i interiøret - foto Vannbasert maling i interiøret - foto Vannbasert maling i interiøret - foto Vannbasert maling i interiøret - foto Vannbasert maling i interiøret - foto Vannbasert maling i interiøret - foto Vannbasert maling i interiøret - foto Vannbasert maling i interiøret - foto Vannbasert maling i interiøret - foto Vannbasert maling i interiøret - foto Vannbasert maling i interiøret - foto Vannbasert maling i interiøret - foto Vannbasert maling i interiøret - foto Vannbasert maling i interiøret - foto Vannbasert maling i interiøret - foto Vannbasert maling i interiøret - foto Vannbasert maling i interiøret - foto Vannbasert maling i interiøret - foto Vannbasert maling i interiøret - foto Vannbasert maling i interiøret - foto Vannbasert maling i interiøret - foto Vannbasert maling i interiøret - foto Vannbasert maling i interiøret - foto Vannbasert maling i interiøret - foto Vannbasert maling i interiøret - foto Vannbasert maling i interiøret - foto Vannbasert maling i interiøret - foto

Previous Post
Ασπρόμαυρη κουζίνα (70 φωτογραφίες): σχεδιαστικές ιδέες
Next Post
Gjør-det-selv-visir over verandaen (80 bilder)