Baderomsdesign 4 kvm. (60 bilder)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Baderomsdesign 4 kvm. (60 bilder)

Baderomsdesign 4 kvm. (60 bilder)

I mange leiligheter, og noen ganger i private hus, er det tildelt et minimum av ledig plass til bad. Men selv et 2×2 meter rom vil være nok til å utstyre et fullverdig bad. Det viktigste er å velge de riktige interiørelementene og plassere dem riktig. Og for å designe en vakker og ergonomisk design av et bad på 4 kvm. eksemplene samlet på denne siden vil hjelpe.

Baderomsoppsett 4 kvm.

I motsetning til stuer, som kan innredes som du vil uten å være knyttet til kommunikasjon, bestemmes plasseringen av de fleste tingene på badet allerede på byggetrinnet. Selv med ombygging vil vannrør og kloakkåpninger sannsynligvis forbli på samme sted..

Lengden på veggene og plasseringen av inngangen påvirker også utformingen av badet. I henhold til bygningsstandarder må døren åpne utover og gå ut i korridoren eller gangen..

Bad 4 kvm. kan inneholde badekar eller dusj, servant, lite toalett og minimale lagringssystemer. I unntakstilfeller er det fortsatt plass til en kompakt vaskemaskin..

For å installere et fullverdig bad, må den tilstøtende veggen være minst 1,7 m lang. En variant med kantet struktur er også mulig, mens det er ønskelig at den ene kanten er smalere – dette vil gi litt plass til en hengende vask.

I motsatte hjørner av et firkantet 4-meters bad kan du plassere en dusjkabinett og et toalett, og bruke den resterende plassen til vask, vaskemaskin, skap. For at lagringssystemer ikke skal ta nyttig plass, bør de plasseres i et vertikalt mellomrom. En interessant løsning kan være en mesanin over døren, hengslede hyller i hjørnene, et nattbord med skuffer under vasken eller en luke under badet..

Baderomsdesign 4 kvm. - Oppsett

Hvilket VVS å velge?

Det er et imponerende utvalg av badekar og vasker på markedet i dag. En rekke materialer, farger og former lar deg velge rørleggerarbeid med et optimalt forhold mellom pris, kvalitet og utseende. Gitt det begrensede arealet på badet, er imidlertid hovedkriteriet dimensjonene til produktene..

Det beste alternativet for et rom på 4 kvm. Det vil være et rektangulært bad med en lengde på 170 til 220 cm. En beholder med denne formen vil ideelt sett fylle rommet nær veggen. Etter å ha inngjerdet den med en plastskillevegg, kan du få en fullverdig dusjkabinett, og boblebadsystemet som er innebygd i veggene, lar deg nyte en hyggelig hydromassasje. Et godt tillegg til et slikt badekar vil være en kompakt rektangulær veggmontert servant og den samme toalettskålen. De kan plasseres i motsatte ender av rommet, parallelt med eller ved siden av badekaret..

Et alternativ til strenge rektangulære objekter på et lite bad på 4 kvm. kan bli oval, ligner en klassisk såpefat og halvoval. Et alternativ med et asymmetrisk bad er også mulig, spesielt hvis det er en langstrakt hjørnestruktur. På samme tid anbefales det å unngå firkantede, runde og konvekse strømlinjeformede former for rørleggerarbeid..

Blant badematerialene regnes akryl som den mest praktiske og rimelige, og keramikk for vasker. Polymerprodukter laget av akryl og kvarts (akryl blandet med kvartssand) er lettere, varmere og roligere enn metall (støpejern, stål) og er mye billigere enn keramikk eller stein. Slike bad er designet for 10-15 års forsiktig drift. De bør beskyttes mot høye temperaturer (ved + 160 ° C vil plasten smelte) og mekaniske skader. Små riper og flekker fra akrylbeholdere kan enkelt fjernes med spesialpoleringsmiddel.

Baderomsdesign 4 kvm. - VVS Baderomsdesign 4 kvm. - VVS

Bad finish 4 kvm.

Den grunnleggende utformingen av ethvert bad er etterbehandling. Attraktiviteten til designet som helhet avhenger av farge og tekstur, fordi VVS vanligvis er ganske standard og bare er forskjellig i former.

Gitt høy luftfuktighet og hyppige temperaturendringer på badet, må alle materialer være svært holdbare og lett rengjøres for forurensning. Den estetiske komponenten er også viktig. På et lite bad på 4 kvm. alle elementer må velges i henhold til komplementprinsippet, men skarpe kontraster og overdreven lysstyrke i farger bør unngås.

Gulv

Baderomsgulvet er konstant i kontakt med vann og noen ganger med vaskemidler (såpesprut, sjampo, etc.). Av denne grunn er det helt uakseptabelt å bruke lett våte materialer som laminat, treplanker eller teppe..

Det er mest hensiktsmessig å legge ut gulvet på badet med spesielle keramiske fliser eller porselenstein. For å unngå det banale “sovjetiske” utseendet, bør du ikke kjøpe billige firkantede produkter med en ubestemt farge. Mye bedre for 4 kvm. en stor, monokromatisk lysflis, lagt med romber, vil se ut; sekskantede lappetepper; grå rektangler som etterligner stein eller parkett.

Et annet egnet materiale for et bad på 4 kvm. er et selvnivellerende epoksygulv. Etter at polymeren har herdet, dannes et helt glatt, sømløst belegg, som ikke absorberer vann i det hele tatt og er lett å rengjøre. Bruk av fotoutskrifter lar deg lage et unikt selvutjevnende gulvdesign med en 3D-effekt, som gir ekstra volum til rommet. For et lite bad er det imidlertid bedre å velge små tegninger – for eksempel skjell, fisk, mynter eller beskjedne blomster.

Baderomsdesign 4 kvm. - Gulvbehandling Baderomsdesign 4 kvm. - Gulvbehandling

Vegger

Tradisjonelt er veggene på badet dekorert med keramiske fliser. For en kompakt plass på 4 kvm. et godt alternativ kan være både stort lys og miniatyrpiksel, så vel som kombinasjonen. Hvis valget falt på mellomstore produkter, bør de ha en uvanlig form (sekskantede, rektangulære mursteinlignende, med buede kanter, gåter) eller nyskapende farger (lappeteppe, halvtonespill, samleobjekter).

For å balansere den uttalte horisontale linjen som skapes av badet, vil det ikke skade å dekorere den tilstøtende veggen med vertikale grenser eller et sentralt panel laget av dekorative fliser. Et lignende motiv kan gjentas på en annen vegg, for eksempel i form av en ramme rundt et speil. Dette vil gi badets interiør et stilig utseende og visuelt øke høyden..

Baderomsdesign 4 kvm. - Veggdekorasjon

Tak

Blant alle moderne materialer for etterbehandling av taket på badet, er den ledende posisjonen opptatt av en strekkfilm. Den eneste ulempen er periodisk sagging, men dette løses enkelt ved å ringe spesialiserte spesialister. Men dette alternativet har mange flere utvilsomme fordeler: filmen er enkel å montere, holdbar, ikke redd for fuktighet, alltid perfekt flat og skinnende, dessuten er den i stand til å holde vann i tilfelle en flom fra naboene ovenfra og beskytte resten av finishen etter skader.

For et bad 4 kvm. det beste valget ville være en blank eller sateng tekstur i hvite nyanser. Du kan også eksperimentere med fotoutskrift: en overskyet himmel, en undervannsverden eller tretoppene mot solens bakgrunn vil gi et lite rom et uendelig volum på toppen..

Hvis strekkfilmen av en eller annen grunn ikke passer, kan taket også males med vanlig maling på toppen av spindelvevets tapet (de vil redde gipset fra mikrosprekk) eller avslutte med speilede PVC -paneler.

Baderomsdesign 4 kvm. - Takdekorasjon

Stilløsninger

I utformingen av et lite bad er harmoni mellom alle interiørelementene veldig viktig. Den samlende faktoren for dem bør ikke bare være riktig valgt fargepalett, men også stilistiske nyanser. Generelt har rommet et areal på 4 kvm. vil dekorere diskrete motiver, som er preget av lyse nyanser og kompakte møbler.

Bad 4 kvm. i en moderne stil

Det er enkelt å dekorere et 4-meters bad i moderne stil. Det er nok bare å bruke innovative materialer med en perfekt flat, blank overflate.

En kombinasjon av lyse rene farger (oransje, lime, asurblått, lilla) med feilfri hvit eller beige, samt imitasjon av naturlige teksturer – polert tre, marmor, granitt er velkommen. I et slikt interiør er det plass til store speil, glasspartisjoner, forkrommet stål..

I motsetning til streng minimalisme, tillater den moderne stilen tilstedeværelse av mønstre, en blanding av interessante teksturer. Men likevel, takket være klare linjer og lakoniske former, ser det ganske behersket ut..

Bad 4 kvm. i en moderne stil - Interiørdesign Bad 4 kvm. i en moderne stil - Interiørdesign

Bad 4 kvm. i stil med minimalisme

Ryddig minimalisme forutsetter hovedsakelig akromatisk skala. Den dominerende hvite kan være litt farget med grå, stål eller svarte elementer i innstillingen. Overflatene er rene, glatte, fri for bilder.

For et minimalistisk bad på 4 kvm. lignet ikke et behandlingsrom, den kan dekoreres med lyse og rike, men små gjenstander av samme farge: gulvteppe, håndklær, dispensere, såpeskåler.

Bad 4 kvm. i stil med minimalisme - Interiørdesign Bad 4 kvm. i stil med minimalisme - Interiørdesign

Bad 4 kvm. i klassisk stil

Hovedtrekkene i denne stilen er symmetri, proporsjonalitet og myk harmoni mellom lyse nyanser, ideelt for et lite bad. Den eneste begrensningen er at du skal bruke innredningen mer moderat og klare deg uten krøllete stuckaturer..

Kremete, sandete, beige overflater vil vakkert fremheve gyldne detaljer som speilramme, blandebatteri, sconces og skaphåndtak. Høydepunktet på baderomsinteriøret er 4 kvm. en original oval servant med et grasiøst mønster, installert på en marmor benkeplate, kan bli en klassisk stil.

Bad 4 kvm. i klassisk stil - Interiørdesign

Bad 4 kvm. i skandinavisk stil

Formidler den kjølige friskheten i de nordlige fjellene på et bad på 4 kvm. alle speilhvite keramiske overflater som ligner snø og is, herdet glass, bleket tre, samt gråblå nyanser av stein vil hjelpe.

For gulvet eller en av veggene kan du bruke lappetepper med etniske blå-røde skandinaviske mønstre. Det anbefales å velge metalldeler fra enten svart smijern (kroker, hyller) eller fra kobberlegeringer (rør, kraner, miksere), men vanlig forniklet stål er også egnet.

Bad 4 kvm. i skandinavisk stil - interiør Bad 4 kvm. i skandinavisk stil - interiør

Bad 4 kvm. i nautisk stil

Interessant design av et lite bad på 4 kvm. i nautisk stil vil appellere til alle drømmere og reisende. En rolig blå og hvit palett med en grønnaktig blanding av turkis og havbris, skjell, alle slags skipsdetaljer og tegninger med innbyggerne på dypt vann – hver gang vil minne deg om en bekymringsløs ferie på kysten og fjerne uutforskede øyer.

Når du lager en nautisk stil, kan du vise kreativiteten din fullt ut, og et stort utvalg materialer basert på den vil gjøre det mulig å oversette ideer til virkelighet.

Bad 4 kvm. i nautisk stil - Interiørdesign

Belysning og innredning

For at et bad skal se moderne ut, er ikke selv finisher av høyeste kvalitet og dyre rørleggerarbeid nok – alt dette må fortsatt være godt belyst. Dagene da det bare var en svak lyspære på badet, hører fortiden til. Nå kan ikke et så lite rom forestilles uten spotter langs takets omkrets, diodelister over hyllene eller til og med “flytende” belysning fra bunnen av selve badekaret.

Det lyse båndet kan også plasseres rundt speilet, noe som skaper en vakker aksent og dypere rommet. Ved hjelp av fargede dioder kan du enkelt “male” et hvitt badekar eller en vask for en stund, bytte vann.

For å skape en koselig atmosfære, er glødende bilder installert i gulvet (bare de bør isoleres nøye fra fuktighet), et tak med en “stjernehimmel” -effekt, samt lamper som ligner lys, er også egnet.

Når det gjelder innredningen, har badet et areal på 4 kvm. det er bedre å forlate upålitelige dusjforheng til fordel for glass (akryl) skillevegger, noe som vil optimalisere plassen, og det vil være mye hyggeligere å lagre hygieneprodukter i stedet for “native” flasker i stilige dispenseringskrukker laget av porselen.

For et mer helhetlig utseende av interiøret, er det verdt å sørge for at alle metalldeler – kroker, håndtak, kraner, kraner, håndklestang – er laget av omtrent samme materiale (stål, messing, bronse, jern eller forgylling).

Baderomsdesign 4 kvm. - Belysning og innredning Baderomsdesign 4 kvm. - Belysning og innredning

Baderomsdesign 4 kvm. – Foto

I det presenterte utvalget finner du enda flere bilder med interessante interiørdesignalternativer for et bad på 4 kvm. Disse eksemplene viser at selv et så lite område kan brukes effektivt, og gjør et ørkenhjørne til en ekte oase av spabehandlinger og vannavslapping. Gledelig visning!

Innredning av et bad 4 kvm. med dusj - foto Innredning av et bad 4 kvm. - Foto Innredning av et bad 4 kvm. - Foto Innredning av et bad 4 kvm. - Foto Innredning av et bad 4 kvm. - Foto Innredning av et bad 4 kvm. med dusj - foto Innredning av et bad 4 kvm. med dusj - foto Innredning av et bad 4 kvm. - Foto Innredning av et bad 4 kvm. - Foto Innredning av et bad 4 kvm. - Foto Innredning av et bad 4 kvm. - Foto Innredning av et bad 4 kvm. - Foto Innredning av et bad 4 kvm. - Foto Innredning av et bad 4 kvm. - Foto Innredning av et bad 4 kvm. - Foto Innredning av et bad 4 kvm. med dusj - foto Innredning av et bad 4 kvm. - Foto Innredning av et bad 4 kvm. med dusj - foto Innredning av et bad 4 kvm. med dusj - foto Innredning av et bad 4 kvm. med dusj - foto Innredning av et bad 4 kvm. med dusj - foto Innredning av et bad 4 kvm. med dusj - foto Innredning av et bad 4 kvm. med dusj - foto Innredning av et bad 4 kvm. med dusj - foto Innredning av et bad 4 kvm. med dusj - foto Innredning av et bad 4 kvm. - Foto Innredning av et bad 4 kvm. - Foto Innredning av et bad 4 kvm. - Foto Innredning av et bad 4 kvm. - Foto Innredning av et bad 4 kvm. med dusj - foto

Video: Bad 4 kvm. – Interiørdesign

Previous Post
Ασπρόμαυρη κουζίνα (70 φωτογραφίες): σχεδιαστικές ιδέες
Next Post
Gjør-det-selv-visir over verandaen (80 bilder)