Gloxinia (80 bilder): typer og omsorg
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Gloxinia (80 bilder): typer og omsorg

Gloxinia (80 bilder): typer og omsorg

Hjemmelaget gloxinia er først og fremst verdsatt av blomsteroppdrettere for sitt uvanlig vakre løvverk og fargerike blomstring. Denne eksotiske planten kommer fra Brasil, og ble introdusert for Europa på 1800 -tallet. I lang tid jobbet sjefbotanikeren i hagen ved Universitetet i Bonn, Wilhelm Sinning, med utvalget, som avlet mange nye vakre varianter. Til ære for ham fikk planten det botaniske navnet Sinningia, og blomsteroppdrettere kaller det Gloxinia. Nå kan du finne forskjellige kulturtyper med klokkeformede blomster, som er doble eller enkle, med kontrasterende og rynkete kanter, i forskjellige farger.

Hovedtyper

Til tross for at det i naturen er omtrent 25 arter av denne fantastiske planten med forskjellige varianter, vokser bare to viktigste i kultur, som bærer veldig vakre navn “vakre” og “kongelige”.

Gloxinia vakker

Denne arten inkluderer varianter med enkle og doble blomster, som er formet som store bjeller. Fargepaletten deres er veldig mangfoldig – fra hvit, blå og lilla til rosa -lilla.

Gloxinia vakker Gloxinia vakker

Gloxinia royal

Denne arten er representert av en miniatyrbusk, som ikke overstiger 10 cm i høyden. Bladene har et interessant mønster i form av sølvfargede årer. Langstrakte klokkeformede blomster er opptil 7 cm i diameter og ca 5 cm lange.

Gloxinia royal Gloxinia royal

I tillegg til disse to hovedartene har mange forskjellige varianter blitt avlet, inkludert: “Vinter kirsebær” med doble burgunderblader og lignende “Yesenia” “Christine Irish”, med tette hvite kronblad av knoppene med rød kant, samt den snøhvite “High Light”, som ofte brukes til å forme buketter.

Gloxinia - Arter Gloxinia - Arter

Riktig omsorg for gloxinia

God stell er veldig viktig for Gloxinia, som for alle blomstrende avlinger. I stor grad brukes prinsippet om “gylden middelvei” for å skape et gunstig mikroklima. Vurder hvilke grunnleggende krav en blomsterhandler må overholde for å beundre skjønnheten i blomstring så lenge som mulig..

Belysning

Kultur elsker mye diffust og sterkt lys, og det må være skjult for direkte sollys slik at det ikke falmer. Det beste alternativet hjemme er øst- og vestvinduer. Hvis planten konstant er i delvis skygge, begynner den å strekke seg. Hvorvidt det har nok lys kan bestemmes av tilstanden til bladene. Hvis de er plassert horisontalt og har en mørk farge, er det nok lys, og når de reiser seg, er det ikke nok belysning. Når det er for mye lys, blir blomstringstiden forkortet, og kantene på bladene er krøllet – du må lage delvis nyanse.

Gloxinia - Belysning Gloxinia - Belysning

Temperatur

Kulturen er ganske termofil, men liker ikke varmen. Den optimale temperaturen for normal utvikling er området fra + 18 … + 20. Når en plante opplever overoppheting, stiger bladene opp og omvendt faller ned når de er nedkjølte. Om vinteren, når oppvarmingssesongen begynner, må innendørs gloxinia fjernes ytterligere fra batteriene..

Gloxinia - Temperatur Gloxinia - Temperatur

Luftfuktighet

Kulturen har ikke spesielle krav til atmosfærisk luftfuktighet – det vanlige rommikroklimaet er ganske egnet. I varmt vær kan planten sprøytes lett.

Gloxinia - Fuktighet Gloxinia - Fuktighet

Vanning

Vanning av gloxinia er nødvendig med måte – med et overskudd av vann begynner røttene å råtne. Vannet skal være varmt, avgjort, et par grader over romtemperatur. I intet tilfelle bør det vannes med kaldt rennende vann, da dette vil føre til visning av stilkene. I vekstsesongen fuktes gloxinia i en panne eller vanning overhead slik at vannet ikke faller på blader og blomster, mens jorden skal tørke ut mellom vanningene. På slutten av sommeren økes fôringsfrekvensen slik at kulturen gradvis går inn i det sovende stadiet..

Gloxinia - Vanning Gloxinia - Vanning

Gjødsel og fôring

Mangel på næringsstoffer kan føre til falming av knoppens farge, en reduksjon i størrelsen og en reduksjon i blomstringstiden, og veksten av selve planten stopper også..

For å mate avlingen brukes kompleks gjødsel, som påføres hver tiende dag. Toppdressing med vekslende mineralsk og organisk gjødsel har en gunstig effekt på utvikling og blomstring. Mullein -løsning er ikke vanskelig å forberede. For å gjøre dette fortynnes konsentratet i avgjort vann i forholdet 1:12. Du må begynne å mate gloxinia etter at hviletrinnet er over, de første knollskuddene vil dukke opp.

På slutten av sommeren stopper befruktningen av jorda. Om sommeren, når gloxinia stadig blir utsatt for rikelig belysning, kan det utvikle bormangel. Det bestemmes av utseendet på jags i kantene på arkplatene. Planten kan herdes ved å mate med boraksoppløsning..

Gloxinia - Gjødsel og dressing Gloxinia - Gjødsel og dressing

Skadedyr og sykdommer

Den farligste sykdommen for kulturen er grå råte, som er et resultat av feil omsorg, nemlig vannlogging og stagnasjon av vann i jorda. I dette tilfellet er bladene til gloxinia dekket med brune flekker. For å unngå dette er det nødvendig å observere riktig omsorg, men siden sykdommen oppstår, må den kureres. For å gjøre dette, fjern de skadede områdene og behandle planten med et soppdrepende middel. I tillegg må kulturen beskyttes mot sykdommer som sen rødme, “svart bein” og “pulveraktig mugg”, for behandling som Fundazol brukes til. Du kan også utføre profylakse ved å behandle kulturen med fytosporin..

Men dette er ikke hele listen over problemer som en blomst kan ramme. Betydelig skade er forårsaket av skadedyr, blant dem er de farligste:

Trips – deres infeksjon i kulturen er preget av utseendet på lette striper og prikker på bladene, som deretter tørker, blir brune på undersiden, og kantene er pakket inn;

Syklusmider er ganske små, de kan ikke skilles med det blotte øye, og deres store opphopning ser ut som et støvlag. Dens utseende på planten kan bestemmes av deformasjon og fortykning av bladene, deres vridning. Blomsterknoppene visner raskt, og toppen av skuddene tørker;

Edderkoppmidd – lever på undersiden av bladet og lever av cellesaften. Det bestemmes av tilstedeværelsen av hvite flekker på et tidlig stadium av infeksjon og spindelvev på et senere tidspunkt..

I tillegg til at thrips infiserer gloxinia -blader, går larvene i bakken, så det øverste laget må endres. En syk plante må behandles med insektmidler (karbofos, fitoverm) tre ganger med et ukes intervall. Midd fjernes også, men jorda endres ikke..

Gloxinia - skadedyr og sykdommer Gloxinia - skadedyr og sykdommer Gloxinia - skadedyr og sykdommer

Hvordan transplantere gloxinia

Gloxinia transplanteres årlig i februar. Hun legges i en gryte med ny pottejord, som kan kjøpes ferdig i butikken. Perfekte mikser for fioler og begonier. Hvis du tilbereder det selv, må du blande blad, samt humusjord og sand i et forhold på 2: 1: 1.

Gloxinia -knoller fjernes forsiktig fra beholderen sammen med jorda og overføres til en ny gryte, som skal være litt større enn den gamle. Tidligere må drenering og et lag med ny jord legges i den. Etter å ha etablert planten, drysses den med et substrat på toppen og tampes slik at knollen er halvt begravet. Dette etterfølges av forsiktig omsorg..

Hvordan transplantere gloxinia Hvordan transplantere gloxinia

Reproduksjon hjemme

Gloxinia kan formeres på tre måter – ved frø, stiklinger og ved å dele knollen. Frømetoden lar deg få et stort antall frøplanter, men den største ulempen er risikoen for å endre utseendet på planten. Likevel bruker blomsteroppdrettere det mye..

Frøformering

Du må så frø fra sen høst til tidlig på våren. Til dette brukes grunne beholdere, som jordblandingen helles i. Den består av jord, sand og torv i like store mengder. Etter å ha plantet frøene i fuktet jord, oppbevares boksene på et varmt sted. Det er nødvendig å sprøyte jorden med jevne mellomrom med litt oppvarmet, avgjort vann. Etter et par uker dannes de første skuddene. Du kan dykke frøplanter etter utseendet på to fullverdige blader. Hvis de ikke plasseres i separate blomsterpotter, men i en vanlig beholder, må du holde en avstand på 7-8 cm. Den første blomstringen kan observeres etter 7 måneder.

Gloxinia - Forplantning av frø Gloxinia - Forplantning av frø

Formering ved stiklinger

For å forplante gloxinia på denne måten må du kutte av et ungt blad med et bladblad fra en blomst som blomstrer. Den er forankret i jord bestående av sand og torv i et forhold på 2: 1, og en glassburk legges på toppen. Hver dag må krukken fjernes i 15-20 minutter for å ventilere, og deretter settes til sin opprinnelige posisjon. Etter noen uker, etter rooting, kan stiklingene transplanteres i separate beholdere. Blomstring kan forventes i planteåret.

Gloxinia - Forplantning ved stiklinger Gloxinia - Forplantning ved stiklinger

Rotinndeling

Knollen til voksen gloxinia er nøye kuttet. I dette tilfellet kan du få så mye plantemateriale som det er på knollen på skuddene. Skiver må drysses med knust kull for ikke å provosere sykdommer. Hver oppnådd del legges i sin egen gryte med godt fuktet og næret jord. Vanning er ikke nødvendig de første dagene.

Gloxinia - Root divisjon Gloxinia - Root divisjon

Gloxinia – bilde

Den lyse, alltid tiltrekkende oppmerksomheten til gloxinia kan ikke beskrives med ord – de mange fotografiene samlet i vår katalog vil fortelle det beste om dem. Vi inviterer deg til å bli kjent med denne vakre representanten for floraen, som er i stand til å overstråle mange naboer i vinduskarmen med sin bukett med fantastiske klokker.

Gloxinia - bilde Gloxinia - bilde Gloxinia - bilde Gloxinia - bilde Gloxinia - bilde Gloxinia - bilde Gloxinia - bilde Gloxinia - bilde Gloxinia - bilde Gloxinia - bilde Gloxinia - bilde Gloxinia - bilde Gloxinia - bilde Gloxinia - bilde Gloxinia - bilde Gloxinia - bilde Gloxinia - bilde Gloxinia - bilde Gloxinia - bilde Gloxinia - bilde Gloxinia - bilde Gloxinia - bilde Gloxinia - bilde Gloxinia - bilde

Previous Post
Κρεβάτι με ουρανό (60 φωτογραφίες): τύποι και μοντέλα
Next Post
Kjøkken i orientalsk stil: 75 fotoideer