Veggpaneler til kjøkkenet (65 bilder): typer og løsninger
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Veggpaneler til kjøkkenet (65 bilder): typer og løsninger

Veggpaneler til kjøkkenet (65 bilder): typer og løsninger

Under kokingen står overflater på kjøkkenet overfor de vanlige utfordringene – temperaturforskjeller og høy luftfuktighet. Basert på dette er det viktig å velge et belegg som ikke bare vil være attraktivt i utseende, men også allsidig i praksis. Veggpaneler tilsvarer begge disse parameterne. Store muligheter for valg av materialer og farger gjør slike overflater til en optimal løsning for interiør av enhver type..

Egenskaper og funksjoner

Veggpanel er en utmerket løsning for kjøkkenet. Materialets pålitelighet og praktiske funksjon gjør at det kan beholde sin status som en av de mest populære måtene å designe et forkle på. La oss se nærmere på de viktigste fordelene og ulempene med denne typen kledning:

– Det overveldende flertallet av panelene er kjent for sine lave kostnader, noe som er akseptabelt for nesten alle forbrukere – varianter i mellompriskategorien er ikke mindre attraktive enn de samme fliseproduktene, men samtidig er de mye billigere;

– Produktene er laget av sterke herdede råvarer, noe som garanterer dets styrke og pålitelighet. Slik kledning vil ikke kollapse fra kontakt med møbler og panner;

– En hyggelig bonus er isolasjon og lydisolering, som er veldig viktig for en leilighet i en etasjes bygning;

– Velg produkter basert på hvor enkelt det vil være å installere, mange paneler vil ikke forårsake problemer og unødvendig hodepine om dette;

– Overflater er enkle å rengjøre og vedlikeholde, selv med aggressive rengjøringsmidler, og dette er en virkelig nødvendighet for kjøkkenet.

Når det gjelder manglene, kan flere punkter identifiseres for visse materialer: veggplater av plast blir lett skadet, og MDF -paneler kan forverres fra konstant kontakt med vann, så det er uønsket å bruke dem som forkle.

Kjøkkenveggpaneler - funksjoner og fordeler Veggpaneler på kjøkken - funksjoner og fordeler

Typer veggpaneler til kjøkkenet

Veggpaneler er forskjellige i form av produksjon, egenskaper og materialer som de er laget av. La oss snakke om de to første posisjonene! Varmebestandige produkter vil ikke antennes i en brann og vil ikke forringes hvis de installeres i nærheten av ovnen. Fuktresistente alternativer kan monteres i nærheten av vasken. Selvklebende paneler er PVC- og MDF-paneler med et lag lim på baksiden, de er ganske enkle å installere.

Basert på strukturens form, skilles følgende varianter:

– Plater er store nok, noe som forenkler installasjonsprosessen, og det kan utføres på ganske kort tid. De kan utføres i en rekke fargevariasjoner, noe som utvider mulighetene for å dekorere ulike typer lokaler..

– Flislagte produkter har som regel en firkantet form, og standardstørrelsen på hver side er 30 cm. Paneler med tremønster, installert på forskjellige nivåer og i en vinkel, ser ganske interessante ut, spesielt hvis de er opplyst av LED lamper.

– Rackstrukturen er typisk for overflater med en lengde på 2,5 m og en bredde på 30 cm. Slike paneler er enkle å installere – de må bare festes til kassen med selvskærende skruer eller braketter. Belegg plassert horisontalt vil visuelt forstørre rommet i bredden og vertikalt – i lengden. Hvis du legger til en lys nyanse i dette, vil effekten av visuell forstørrelse øke mange ganger..

Typer veggpaneler til kjøkkenet Typer veggpaneler til kjøkkenet Typer veggpaneler til kjøkkenet

Materialer til kjøkkenveggpaneler

Valg av materialer for foring av kjøkkenflater bør baseres på deres visuelle appell, kvalitetsindikatorer, motstand mot temperatureffekter og forurensning, samt muligheten for rengjøring med aggressive midler som fjerner komplekse flekker. Basert på dette, led deg av følgende materialer.

MDF -paneler er et alternativ som er tilpasset kjøkkenets forhold. Den tåler kontakt med et fuktig miljø og væsker, alle slags fysiske påvirkninger, stress. Enkel vedlikehold og installasjon er fordelene som dette materialet er verdsatt sammen med mulighetene for lydisolering.

Treoverflater vil skape en atmosfære for hele rommet, bruk dem i en moderne skandinavisk landstil. Holdbarhet og styrke vil gi en pålitelig investering av økonomiske ressurser, selv om slike paneler kanskje ikke er veldig budsjettmessige (for eksempel eik eller sedertre).

Plastbelegg er allsidige, produsenter tilbyr et bredt spekter av forskjellige nyanser og teksturer. Samtidig er produktene enkle å installere og praktiske å bruke. Mange tror at plastpaneler er billige og materialer av lav kvalitet, men noen modeller ser veldig imponerende ut. Si hvite overflater kan skape en vakker kontrast til grovt murverk..

Glasspaneler er ikke til den laveste kostnaden, men de trenger ikke å brukes på alle kjøkkenflater. Det er nok å utstyre et kjøkkenforkle med deres hjelp. Noen varianter av slike paneler ser ikke veldig estetisk og stilige ut – fargerike blomster, frukt, en nattby, men du kan hente veldig attraktive modeller – monokrome, matte, bølgepapp eller bare med et fint diskret mønster. Riktig valgt glass vil gi lyshet og luftighet til rommet.

Noen interiører vil harmonisk passe paneler laget av ikke-standardiserte materialer: naturstein, metall, gips, skinn. Dette er ikke den mest praktiske løsningen for kjøkkenet, men hvis du ikke ofte bruker tid på å lage mat, har dette alternativet en eksistensrett. Samtidig er noen steintyper veldig praktiske og krever ikke komplekst vedlikehold, men de gir notater av behersket elegant til standardkjøkkenet. Et ikke-trivielt bilde av rommet kan opprettes ved hjelp av gipsplater med en tredimensjonal effekt.

Veggpaneler på kjøkken - materialer Veggpaneler på kjøkken - materialer Veggpaneler på kjøkken - materialer Veggpaneler på kjøkken - materialer

Fargeløsninger

Det bredeste fargespekteret tilbys av paneler av plast og glass, og noen overflater bør ikke fratas sin naturlige farge..

Hvite veggpaneler til kjøkkenet

Hvite nyanser er allsidige og passer inn i ethvert interiør. Som du vet, utvider slike toner plassen, og passer også godt til alle fargekombinasjoner. Overflater laget av ethvert materiale kan være hvite. De vil skape en atmosfære av friskhet og renslighet. Det er verdt å bekymre seg for regelmessig rengjøring av flyene, men dette vil ikke være et stort problem for deg, fordi moderne rengjøringsprodukter lett kan takle denne oppgaven..

Hvite veggpaneler til kjøkkenet Hvite veggpaneler til kjøkkenet

Mørke veggpaneler til kjøkkenet

Svarte, mørkegrå og mørkebrune overflater ser veldig stilige og diskrete ut. De vil ikke se kjedelige og monotone ut hvis du for eksempel velger et kjøkkensett i en hvit kontrast, og du kan redusere den kald-dystre effekten med tremotiver eller andre varme toner. Videre, hvis du vil lage et mørkt, svart kjøkken, men størrelsen på rommet ikke tillater deg å gjøre dette, kan du begrense deg til en lys base som bakgrunn, og dekorere en vegg eller forkle med ønsket mørk.

Mørke veggpaneler til kjøkkenet Mørke veggpaneler til kjøkkenet

Blå veggpaneler til kjøkkenet

Blå, blå toner gjengir i minnet de fantastiske avslapningsøyeblikkene ved sjøen eller innsjøen, de dupliserer også nyanser av en klar himmel, og fremkaller derfor ro og sjelefred. Dette er kalde nyanser, og derfor bør bruken av dem begrenses i rom der vinduene vender mot solsiden, eller fortynnet med varme farger. Legg for eksempel til beige, melkeaktig, krem, krem, sand og tre – disse kombinasjonene er mest fordelaktige for alle varianter av blått..

Blå veggpaneler til kjøkkenet Blå veggpaneler til kjøkkenet

Gule veggpaneler til kjøkken

En munter palett er veldig relevant for områder med lange vintre – den nøytraliserer mangel på sollys. På samme tid er utvalget av gult mangfoldig – velg sitron, sennep, kanari, vanilje, banan, løvetann tone, basert på din egen smak, parametere og stil i rommet.

Gule veggpaneler til kjøkken Gule veggpaneler til kjøkken

Veggpaneler til kjøkkenet i treaktige nyanser

Treet er spesielt populært og elsket av dekoratører. Innredningen med tredetaljer ser koselig og frisk ut, og er også egnet for alle moderne stiler. Prøv å beholde og understreke den naturlige fargen, sammen med lyse toner, vil den bringe notater av naturlighet og naturlig attraktivitet.

Veggpaneler til kjøkkenet i treaktige nyanser Veggpaneler til kjøkkenet i treaktige nyanser

Montering av veggpaneler

Det er flere grunnleggende måter å installere paneler på. Skinali er lettest å fikse med flytende negler. Men før selve prosessen er det nødvendig å jevne ut basen, og også sørge for at den er ren og tørr. Metallprofiler vil hjelpe til med installasjon på et ujevnt underlag. Først monteres metallprofilen, og deretter festes panelene direkte på den. Et annet alternativ er å installere dreiebenken og feste panelene til den ved hjelp av en stiftemaskin eller stifter..

Du kan også bruke en trekasse – fest de rektangulære treklossene med skruer slik at de er parallelle. Nivået vil bidra til å gjøre dette arbeidet effektivt, nøyaktig og jevnt..

Som nevnt ovenfor gjelder den enkleste installasjonen for MDF -produkter. Lag markeringer for riktig plassering av lektene. Sett sammen en ramme fra dem, og beregne lengden og tallet. Skjær plankene med en baufil og skru dem fast på veggoverflaten med en stansemaskin. For en flat innramming, trekk og skru på hopperne.

På den siste fasen, slir du inn rammen med paneler og skruer dem til lamellene. Sørg for å sikre den ferdige overflaten rundt omkretsen med gulvlister.

Kjøkken Veggpaneler - Installasjon Kjøkken Veggpaneler - Installasjon

Veggpaneler til kjøkkenet – foto

Du finner enda flere interessante ideer for å dekorere kjøkkenoverflater med veggpaneler i vårt fotogalleri. Vi ønsker deg inspirasjon og hyggelig se!

Veggpaneler til kjøkkenet - foto Veggpaneler til kjøkkenet - foto Veggpaneler til kjøkkenet - foto Veggpaneler til kjøkkenet - foto Veggpaneler til kjøkkenet - foto Veggpaneler til kjøkkenet - foto Veggpaneler til kjøkkenet - foto Veggpaneler til kjøkkenet - foto Veggpaneler til kjøkkenet - foto Veggpaneler til kjøkkenet - foto Veggpaneler til kjøkkenet - foto Veggpaneler til kjøkkenet - foto Veggpaneler til kjøkkenet - foto Veggpaneler til kjøkkenet - foto Veggpaneler til kjøkkenet - foto Veggpaneler til kjøkkenet - foto Veggpaneler til kjøkkenet - foto Veggpaneler til kjøkkenet - foto Veggpaneler til kjøkkenet - foto Veggpaneler til kjøkkenet - foto Veggpaneler til kjøkkenet - foto Veggpaneler til kjøkkenet - foto Veggpaneler til kjøkkenet - foto Veggpaneler til kjøkkenet - foto Veggpaneler til kjøkkenet - foto Veggpaneler til kjøkkenet - foto Veggpaneler til kjøkkenet - foto

Previous Post
Κρεβάτι με ουρανό (60 φωτογραφίες): τύποι και μοντέλα
Next Post
Kjøkken i orientalsk stil: 75 fotoideer