Italiensk stil i det indre av kjøkkenet (+25 bilder)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Italiensk stil i det indre av kjøkkenet (+25 bilder)

Italiensk stil i det indre av kjøkkenet (+25 bilder)

Eldgammel historie, godmodig emosjonalitet hos lokalbefolkningen, varmt klima, så vel som den mest delikate maten i verden – alt dette trekker årlig mange turister til Italia og forblir for alltid i deres minne et symbol på paradis på jorden. Hvis du ønsker det, kan du lage et stykke av den avslappede atmosfæren i Middelhavet hjemme! Det er nok å dekorere interiøret på kjøkkenet ditt i italiensk stil, og deretter samles der med familie og venner i en koselig atmosfære så ofte som mulig..

Funksjoner i italiensk stil

Som andre landsstiler stammer den italienske stilen ikke fra de luksuriøse palassene til aristokrater, men i de mest vanlige landsbyhusene..

De mest særegne omgivelsene lå i den sentrale delen av landet – solfylte Toscana. Takket være den gunstige geografiske beliggenheten mellom Apenninefjellene og sjøkysten, hadde innbyggerne i dette området tilgang til en stor mengde naturlige materialer. Forresten, det var der som siden Romerrikets tid ble de mest verdifulle marmorene utvunnet – den snøhvite Carrara og båndet cipolin. Dermed dannet naturstein og tre grunnlaget for det toskanske interiøret..

Når det gjelder formene, blandes klassisk symmetri og grov enkelhet i dem. Dette er ikke overraskende, siden de fleste husholdningsartiklene ble laget for hånd ved hjelp av enkle verktøy. Med hver generasjon har håndverkere forbedret sine ferdigheter, og nå er italienske møbler kjent over hele verden som de mest pålitelige, vakre og holdbare.

Kjøkkeninnredning i italiensk stil Kjøkkeninnredning i italiensk stil

Materialer og overflater på kjøkkenet i italiensk stil

Et tradisjonelt toskansk hus er lett gjenkjennelig for overflod av flisete steiner, keramikk, leire og tre. Det skal ikke være plast, glass, forkrommet stål, metallisert maling i det. Når du velger materialer, bør du foretrekke naturlig, med en gammel effekt..

Egnet for gulv er beiset tre, matt stein, porselen steintøy eller terrakottafliser med en ujevn farge fra de gotiske samlingene. Naturlig tekstur er stilens høydepunkt, så det er bedre å nekte maling og lakkbelegg og glasur. Oljeimpregnering vil bidra til å beskytte parketten mot fuktighet, og selve den avfyrte keramikken er motstandsdyktig mot slag..

Vegger kan pusses og males med lys maling med en varm undertone, eller dekoreres med preget dekorativ stein (sandstein, skifer).

Forkleet er vanligvis dekket med fliser laget av rød eller hvit leire, ofte med lyse håndmalte eller små mosaikker.

For å opprettholde stilen, anbefales det å bytte ut inngangsdøren til kjøkkenet med en bred, jevn, buet åpning med murstein langs kanten. I dette tilfellet bør portens øvre bue være lav, som halvparten av en ellipse som er sterkt forlenget horisontalt..

Når det gjelder vinduene, er de i italienske hus vanligvis av tre uten maling, rektangulære eller avrundede på toppen, med tynne overligger og lukkende skodder. Men dette betyr ikke at det er nødvendig å forlate metall -plastrammen – det er nok bare å laminere med en standard hvit film som etterligner et tre.

Takene i et slikt interiør er også spesielle – de er ofte foret med murverk i form av en hvelvet bue, som ikke stiger med en kuppel, men snarere ligner en tunnel. Det beste alternativet til et slitsomt alternativ kan være et tak med strukturert gips og falske bjelker. Selvfølgelig ser massive trestammer eller massive bjelker mer solide ut, men dette er berettiget bare i hus på landet, hvor de samtidig bærer en funksjonell belastning..

Kjøkkeninteriør i italiensk stil, materialer og overflater

Farger til kjøkkenet

Den italienske interiøret er preget av en myk palett av høsten – tiden da høsten høstes og solens lys blir koselig og dempet..

De lyseste tonene i dette området er melkehvite, sandete, gule, lyse fersken og beige. Disse fargene brukes hovedsakelig i veggdekorasjon, men noen ganger finnes det også hvite fargesett. Lyse nyanser av leire – oker, terrakotta, murstein, brent rødt, finner med rette sted uansett hvor keramikk brukes – det være seg gulv, vegger, tak eller servise.

Kjøkkenet kan ikke “i italiensk stil” uten naturlig tre – fra rødlig furu til edel rødbrun eik. Som regel har overflaten en varm undertone..

Fargene i naturen rundt – blå himmel, blå havbølger, litt visnet gress, oliven, druer vil også se harmonisk ut mot den generelle bakgrunnen. Mettede, men litt falmet under lyse stråler, de er flotte for forskjellige dekor, fliser og headset.

Kjøkkeninteriør i italiensk stil, fargeløsninger

Kjøkkenmøbler i italiensk stil

Ved første øyekast tiltrekker kjøkkenmøbler i italiensk stil seg med sitt monumentale utseende, soliditet og gode kvalitet. Det er umiddelbart klart at disse tingene er i århundrer, i ånden til antikviteter som har tjent mer enn en generasjon..

Det mest passende materialet for slike holdbare produkter er massivt tre, behandlet enkelt, men med sjel. Fasadene er dekorert med paneler, noen ganger med utskåret dekor eller åpent innlegg. Overflaten er dekket med en gjennomsiktig eller tonet lakk, men slik at teksturen på det gamle treet forblir uttalt. Smidde beslag av fargen messing, kobber, bronse er mest egnet for det..

Møblene er symmetriske i form, de mest komfortable fra ergonomisk synspunkt. Romslige skap og skap med store hyller, skuffer, kroker, kurvkurver lar deg lagre mange forskjellige redskaper og produkter. Noen hyller i stedet for fasader lukkes med tekstilgardiner – lyse, i et tofarget lite bur eller med stilleben.

Benkeplaten er vanligvis laget av stein – naturlig eller kunstig, hovedsakelig marmor.

Bordet er absolutt stort, massivt, med en glatt treoverflate og pregede kanter. I form er det et kryss mellom et rektangel og en oval. Robuste benker og brede stoler med avrundede rygger brukes slik at en stor familie får plass fritt til måltidet..

Et stilig tillegg – en vinavdeling i tre, der flaskene er plassert horisontalt – kan dekorere plassen over spisestuen.

Kjøkkeninteriør i italiensk stil, møbler Kjøkkeninteriør i italiensk stil, møbler

Kjøkkeninnredning i italiensk stil

Det er interessant å dekorere interiøret i italiensk stil med ting fra bondelivet: kurvkurver, fletter av løk og hvitløk, haug med tørkede urter, urter i leirgryter (for eksempel basilikum, rosmarin, oregano).

Uglasert fajanse, en brødbrikke i tre, en stekepanne i messing og kobberpotter er passende..

På veggene kan du henge bilder med herlige italienske landskap eller høststilleben, håndmalte, fresker eller mosaikker.

Likevel bør hoveddekorasjonen på et slikt kjøkken være mat – for eksempel epler og druer, forskjellige oster, oliven, bakverk..

Kjøkkeninteriør i italiensk stil, innredning Interiør i et lite kjøkken i italiensk stil, innredning

Riktig belysning på kjøkkenet

Italia er et sørland, så det er alltid mye naturlig dagslys i husene der. Når du gjenskaper et lignende interiør i et hardere klima, er det nødvendig å ta vare på et kunstig alternativ til solens stråler..

LED -pærer med et varmt hvitt eller gulaktig spekter er ideelle for dette formålet. De kan monteres punktvis i bjelkene og hyllene på headsettet.

Det er best å velge en lysekrone smidd, i en antikk eller til og med middelaldersk design. Den skal plasseres i midten av kjøkkenet, eller i midten av spisestuen over bordet..

Kjøkkeninteriør i italiensk stil, belysning

Kjøkkeninteriør i italiensk stil – foto

Du finner enda flere ideer for å dekorere et kjøkken i italiensk stil i vårt fotoutvalg. Her er samlet vakre alternativer for etterbehandling, møbler og innredning, som du tydelig kan se hvordan interiøret vil se ut etter renovering. Bli inspirert!

Kjøkkeninteriør i italiensk stil - foto Kjøkkeninteriør i italiensk stil - foto Kjøkkeninteriør i italiensk stil - foto Kjøkkeninteriør i italiensk stil - foto Kjøkkeninteriør i italiensk stil - foto Kjøkkeninteriør i italiensk stil - foto Kjøkkeninteriør i italiensk stil - foto Kjøkkeninteriør i italiensk stil - foto Kjøkkeninteriør i italiensk stil - foto Kjøkkeninteriør i italiensk stil - foto Kjøkkeninteriør i italiensk stil - foto Kjøkkeninteriør i italiensk stil - foto Kjøkkeninteriør i italiensk stil - foto Kjøkkeninteriør i italiensk stil - foto Lite kjøkkeninnredning i italiensk stil - foto

Video: Italiensk kjøkken – interiørdesign

Previous Post
Susευδοροφές (+80 φωτογραφίες)
Next Post
Moderne kjøkkendesign: 50 bilder og ideer