Smal baddesign (75 bilder)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Smal baddesign (75 bilder)

Smal baddesign (75 bilder)

Et langstrakt bad er ikke et unntak, men snarere en regel for små leiligheter, loft og bygninger, der det opprinnelig ikke var et rom for vannprosedyrer. Men selv en beskjeden opptak er ganske nok hvis du tenker over det fremtidige resultatet til minste detalj selv før du starter reparasjonen. Hvordan ordne et smalt bad slik at det er så praktisk å bruke det som mulig? Regler for plassering av møbler og rørleggerarbeid, etterbehandlingsmuligheter, uvanlige metoder for utvidelse av plass – du finner alt dette i denne artikkelen..

De viktigste feilene i utformingen av et smalt bad

På grunn av deres ikke-standardiserte dimensjoner ligner avlange rom noen ganger korridorer eller boder. Hovedårsaken til denne oppfatningen er det smakløse interiøret, som ikke tar hensyn til planleggingsfunksjonene. Når du designer designet på et smalt bad, er det nødvendig å bli ledet av klare geometriske og kunstneriske lover. Å opprettholde harmonien mellom proporsjoner, linjer, farger og materialer spiller en stor rolle i innstillingen av et trangt rom, og feil i et komprimert rektangulært rom er veldig merkbare.

Blant de ofte oppdagede designfeilene, er det verdt å fremheve overdreven lysstyrke og kontrast i paletten, bruk av for mørke og matte maling som mørkner interiøret. Merkbare kombinasjoner kan imidlertid være nyttige hvis de brukes klokt..

Det andre problemet er mangelen på vertikal og horisontal balanse. Langstrakte fliser, kantstein, brede speil og et stort rektangulært badekar vil gjøre interiøret uskarpt. En dusjkabinett med høye glassvegger, samt søyler, avsatser, vertikale mønstre vil bidra til å rette opp situasjonen..

Overbelastning med detaljer er en ulempe med nesten alle små rom, inkludert smale bad. Dette kan være for variert dekorasjon, mangel på fullverdige lagringssystemer, et stort antall unødvendige gjenstander som er synlige. Derfor er det så viktig å fylle det vertikale rommet med skap og hyller, og velge et stilig sett med dispensere for de nødvendige hygieneproduktene..

Smal baderomsdesign - store feil Smal baderomsdesign - store feil

Etterbehandlinger og materialer

Det særegne ved å fullføre et smalt bad er den økte oppmerksomheten på linjer og former, ved hjelp av hvilken du visuelt kan flytte veggene bort og gi rommet et pent utseende. Vanligvis brukes fuktresistente materialer i dette rommet – keramiske fliser, glass, glatt kunstig og naturstein, plast.

Gulv

På grunn av det lille fotavtrykket har gulvet på badet en betydelig innvirkning på det generelle utseendet på interiøret. Lyse fliser, gjennomskinnelig selvutjevnende gulv, monokromatisk glans ser ut til å belyse badet nedenfra, og gir volum til det.

For å unngå “korridor” -effekten kan et smalt rom deles inn i soner: ved siden av toalettet og / eller vasken, legg en liten mosaikk og langs badekaret – større elementer i lignende farger, eller omvendt. Det er bedre å velge en flis, 6- eller 8-kvadrat.

For å utvide plassen anbefales det å legge seg diagonalt i romber. Store tegninger og merkbare kontraster er svært uønskede (med mindre de utfører funksjonen til differensiering). Gulvfliser bør være større enn veggfliser i størrelse..

Smal baddesign - gulvfinish

Vegger

I utformingen av veggene på et smalt bad, bør du følge en rolig skala og glatte halvtoner. Jo trangere rommet, desto mindre vil flisene være nødvendige for kledning. Visuelt “åpne opp” smale vegger vil hjelpe en lys blank overflate, horisontale kanter, store speil. Et for langt bad kan soneres med forskjellige overflater – forskjellige farger, former, materialer.

I tillegg til glassert keramikk, er havstein, plastpaneler, vinyltapeter (flott hvis det er perspektiv eller panoramautsikt), murstein, dekorativ stein egnet som veggbelegg. Det er ønskelig at disse materialene ser naturlige ut og ikke tiltrekker seg for mye oppmerksomhet..

Smal baderomsdesign - Veggdekorasjoner Smal baderomsdesign - Veggdekorasjoner

Tak

Fra et praktisk og estetisk synspunkt er en av de beste måtene å dekorere et bad i taket en PVC -strekkfilm. Den kan være blank, med en lys perle eller silkeglans, lett matt tekstur, og hvis begrensning av resten av interiøret tillater det, så med fotoutskrift. For eksempel kan et realistisk bilde av grønne grener, solstråler mot himmelen eller en nattscene med stjernebilder, i nærvær av intern belysning, godt etterligne et ekte vindu i taket.

Smal baddesign - takfinish Smal baddesign - takfinish

Rørleggerarbeid for et smalt bad

Den snøhvite glansen på badet, vasken og andre rørleggerarmaturer passer perfekt inn i designet til ethvert vannbehandlingsrom. Men i et trangt rom er dimensjonene til produktene viktige, så vel som plassen de opptar..

Gitt det lille området, er det verdt å foretrekke kompakte modeller med en klar rektangulær eller asymmetrisk-trekantet form. Hvis bredden tillater det, kan du sette et badekar i en nisje nær den korte veggen (parallelt med denne veggen), hvis ikke, utstyre en dusjkabinett eller sette en toalettskål. Noen ganger er dette området delt inn i to soner – den ene delen er opptatt av et badekar, plassert langs en lang vegg, det andre er et skap vendt mot det, og deretter en vask.

En hengende servant vil frigjøre plass til et lite skap eller vaskemaskin, en toalettskål med en sistern gjemt i veggen vil se pen og upåfallende ut, og det flate sidepanelet på badekaret kan suppleres med en praktisk sammenleggbar hylle.

Smal baderomsdesign - VVS Smal baderomsdesign - VVS Smal baderomsdesign - VVS Smal baderomsdesign - VVS

Lagringssystemer

Hvis opptakene på badet lar deg plassere et gulvskap, kommode eller hyller, er dette bare flott, og det bør ikke være noen problemer med plasseringen. Når plassen er kritisk liten, må du effektivt bruke plassen på veggene og i hjørnene. Alle slags hengende strukturer, uttrekkbare og sammenleggbare hyller, roterende hyller blir en praktisk oppbevaring for badeprodukter og hygieneprodukter.

Et komplett baderom i hjørnet eller langs en av veggene vil se veldig stilig ut. Med en liten romstørrelse er det bedre å bestille et lignende sett med sokkler, hyller og skuffer i et privat verksted, men det anbefales å umiddelbart bestemme ønsket dybde på hyllene, slik at møblene til slutt ikke opptar halvparten av rommet.

Strukturmaterialet må være vanntett, motstandsdyktig mot deformasjon med hyppige endringer i fuktighetsnivåer og endrede temperaturer. Basert på disse kriteriene er laminerte MDF -paneler, plast, herdet glass og dets akrylmotstykker egnet..

Smal baddesign - lagringssystemer Smal baddesign - lagringssystemer Smal baddesign - lagringssystemer

Belysning og belysning

For at badet ikke skal se ut som en lang, smal korridor, er det ekstremt viktig å organisere lys belysning av alle områder. Den eneste lampen i taket vil ikke takle dette, så skumringen vil fremdeles herske i hjørnene. Spotlights rundt omkretsen (eller i en rad i midten) av taket vil bidra til å fylle badet med en tilstrekkelig mengde lumen; langstrakte sconces på begge sider av speilet eller flere hengslede minispots over det; et par vegglamper over badet.

Illusjonen om et skyhøye tak og høye vegger på badet vil bli skapt av en LED -stripe gjemt bak gesimsen på det suspenderte lerretet (film). Du kan også markere en egen figur eller område, og dermed markere flere funksjonelle områder (dusj, toalett) og dele et langt rom i flere logiske firkanter.

I noen tilfeller vil ikke ekstra belysning på gulvet skade – det kan være en spesiell fluorescerende flis, en LED -stripe plassert under badefasaden, et neonrør rundt omkretsen, glødende figurer inne i et gjennomsiktig bulk- eller glassgulv.

Det viktigste i dette tilfellet er å gi maksimal vanntetting slik at vann ikke kommer i kontakt med verken ledninger eller elektriske apparater. Det anbefales å forlate veldig varme glødelamper på badet til fordel for lysdioder (LED)..

Smal baderomsdesign - belysning og belysning Smal baderomsdesign - belysning og belysning Smal baderomsdesign - belysning og belysning

Smal bad interiørdesign – foto

Eksempler på hvor stilig og pent et smalt baderomsdesign kan presenteres i vårt fotogalleri. Uavhengig av området, bør badet være komfortabelt, og for dette er det nok bare å velge og ordne elementene riktig. Når det gjelder design, er det i dette tilfellet verdt å fokusere på enkelhet og eleganse..

Som du kan se på bildet, ser delikate pastellfarger, rette linjer, speiloverflater og en overflod av sterkt lys det mest fordelaktige på lange bad. Å ta vannbehandlinger i et vakkert miljø er en dobbel glede, noe som betyr at det er på tide å begynne å transformere interiøret og nyte endringene til det bedre..

Smal bad interiørdesign - foto Smal bad interiørdesign - foto Smal bad interiørdesign - foto Smal bad interiørdesign - foto Smal bad interiørdesign - foto Smal bad interiørdesign - foto Smal bad interiørdesign - foto Smal bad interiørdesign - foto Smal bad interiørdesign - foto Smal bad interiørdesign - foto Smal bad interiørdesign - foto Smal bad interiørdesign - foto Smal bad interiørdesign - foto Smal bad interiørdesign - foto Smal bad interiørdesign - foto Smal bad interiørdesign - foto Smal bad interiørdesign - foto Smal bad interiørdesign - foto Smal bad interiørdesign - foto Smal bad interiørdesign - foto Smal bad interiørdesign - foto Smal bad interiørdesign - foto Smal bad interiørdesign - foto Smal bad interiørdesign - foto Smal bad interiørdesign - foto Smal bad interiørdesign - foto Smal bad interiørdesign - foto Smal bad interiørdesign - foto Smal bad interiørdesign - foto

Previous Post
Σοφίτα: 85 σχεδιαστικές ιδέες
Next Post
DIY kaldt porselen: 90 bilder og ideer