Hvordan lage såpe hjemme?
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hvordan lage såpe hjemme?

Hvordan lage såpe hjemme?

Ved første øyekast virker temaet å lage hjemmelaget såpe irrelevant. I vår tid er butikkene fulle av en rekke hygieneprodukter med tillegg av kosmetiske og medisinske komponenter. Men hvor mye hyggeligere er det ikke å lage en eksklusiv såpestang med egne hender! Det kan være en flott gave eller glede eieren med din favorittaroma og estetiske originalitet. Å lage såpe er slett ikke vanskelig, og vi vil snakke om dette i dagens artikkel..

Hva du trenger for å jobbe

Såpe kan tilberedes på forskjellige måter ved hjelp av ferdige såpebaser, som er tilgjengelige i spesialforretninger, eller enkel babysåpe uten tilsetningsstoffer. Den kjøpte basen kan være farget eller gjennomsiktig, ha olje i pakker i pakken.

Verktøy

For å lage såpe hjemme må du få varmebestandige beholdere som kan varmes opp uten frykt i mikrobølgeovnen eller i et vannbad, samt silikonformer. Før du fyller formene med en løsning, må de behandles med alkohol. Ikke glem et termometer for væsker og et målebeger..

Hvordan lage såpe hjemme - Verktøy

Tilsett helbredende olje

Såpeolje kan velges ut fra personlige preferanser, fordi hver av dem har sin egen aroma og har en annen effekt på huden. For eksempel mykner, fukter aprikosolje, gir elastisitet, metter huden med vitamin A, B, C, E. Ricinusolje bleker perfekt, gjenoppretter hudens fethet. Kokos glatter huden, gjør den mer øm, salvie bekjemper rynker, eliminerer hudproblemer, inkludert akne. Mandel forbedrer arbeidet i talgkjertlene, metter kroppen med vitamin E og F..

For ikke å forårsake en allergisk reaksjon fra en overdose olje, må den introduseres i små mengder – en halv teskje per 100 g såpebase er nok.

Hvordan lage såpe hjemme - Tilsett medisinsk olje

Hva som trengs for å farge såpen din

For å legge til farge på såpen, kan du bruke vannbestandige matfarger eller kommersielt tilgjengelige væske- og pigmentfargestoffer. Oppbevar såper med naturlige fargestoffer på et mørkt sted, ettersom fargen forsvinner raskt. Så for eksempel, ved hjelp av rødbetsjuice, kan du gi såpen en rosa fargetone, en kamilleløsning vil gjøre den mer gul, dill eller persille – grønn og kakaopulver – sjokolade.

Hvis du vil gi såpen din en lys, rik farge eller gjøre den flerfarget, er det bedre å kjøpe kunstig væske eller tørt fargestoff. I det andre tilfellet må pulveret først blandes med glyserin eller olje, og deretter tilsettes til den totale blandingen..

Det er en annen type fargestoff – mineral. Det er produsert i form av et pulver, og dets tilstedeværelse understreker lettelsen av produktet, skaper en vakker glans og glans..

Hvordan lage såpe hjemme - hva du trenger for å gi såpefargen din

Ekstra tilsetningsstoffer

Hjemmelaget såpe kan berikes med ekstra egenskaper, om ønskelig, ved å inkludere spesielle ingredienser. For eksempel, hvis du vil at såpen din skal rense huden din som en skrubbe, tilsett malt kaffe eller havregryn i blandingen. Honning og krem ​​vil virke fuktighetsgivende og forfriskende. Ulike urteinfusjoner vil hjelpe problemhud, vil ha en helbredende effekt.

Hvordan lage såpe hjemme - flere tilsetningsstoffer

Såpeteknologi fra en såpebunn

Å lage din egen såpe er enkelt nok. Først pakker vi ut den ervervede såpebunnen, skjærer den i små terninger. Vi legger alt i en tidligere forberedt beholder og sender det til et vannbad. Under konstant omrøring med spisepinner måler vi periodisk temperaturen på basen som skal smeltes – den bør ikke overstige 60 grader, ellers blir såpen fylt med unødvendige bobler, og kvaliteten reduseres betydelig.

Når massen er helt smeltet, tilsett tilberedte oljer, fargestoffer og andre tilsetningsstoffer til den etter ønske, bland godt. Nå kan den ferdige sammensetningen helles i former forberedt på forhånd og behandlet med alkohol. Vi sender de utfylte skjemaene til et kaldt sted i et par timer. Vær oppmerksom på at det absolutt ikke anbefales å sette dem i fryseren..

Hvis du vil lage en flerfarget såpe, før du heller det neste fargede laget i formen, må du drysse det forrige med alkohol og skrape litt – dette vil sikre bedre vedheft av materialene..

Når såpen er helt herdet, må den fjernes forsiktig fra formen, dyppes i varmt vann i et par minutter og deretter legges ut på pergament for å tørke. Det anbefales å lagre hjemmelaget såpe i papiremballasje, og hvis det er naturlige fargestoffer i det, er det bedre å holde det mørkt.

Hvordan lage såpe hjemme - Såpe -teknologi fra en såpebase Slik lager du såpe hjemme - Såpe -teknologi fra en såpebase Hvordan lage såpe hjemme - Såpe -teknologi fra en såpebase

Hvordan lage nærende babysåpe

Hjemmelaget såpe laget på følgende måte hjelper til med å fukte, regenerere og forynge huden ved regelmessig bruk. For arbeid trenger du følgende ingredienser: babysåpe (100 g), melk (100 g), 1 ss honning og olivenolje, essensielle sammensetninger (valgfritt). Hvis du vil lage flere stykker samtidig, er det bare å øke proporsjonene..

Riv såpen, tilsett honning og send den til en kjele i et vannbad. Rør hele tiden, bring til en halvsmeltet tilstand, og innfør deretter de resterende komponentene gradvis, bland godt. Vi legger den resulterende massen i former for størkning..

Hvordan brygge såpe hjemme - Slik brygger du næringsrik babysåpe Hvordan brygge såpe hjemme - Slik brygger du næringsrik babysåpe Hvordan brygge såpe hjemme - Slik brygger du næringsrik babysåpe Hvordan brygge såpe hjemme - Slik brygger du næringsrik babysåpe

Matlaging “romantisk” såpe

Hjemmelaget såpe kan ikke bare være nyttig, men også vakker. Vurder en måte å lage en såpe med hjerter med egne hender, noe som kan være en flott gave til din kjære.

For arbeid må du forberede små hjerteformede former og større rektangulære former for å danne en fullverdig såpestang. I dette tilfellet kan du kjøpe to typer såpebunn – gjennomsiktig og hvit. Basen må kuttes og smeltes i mikrobølgeovnen. Hvis du bruker babysåpe, må den varmes opp i et vannbad, etter å ha tilsatt litt vann, honning eller sukker..

Når massen blir halvflytende, tilsett rødt fargestoff. Her er det verdt å vurdere en nyanse – hvis massen er tilberedt fra en hvit såpebase eller babysåpe, vil fargestoffet bare gi en rosa fargetone. For å oppnå en rik rød farge er det bedre å bruke en gjennomsiktig sammensetning..

Hell den ferdige skarlagensmassen i hjerteformede former behandlet med alkohol og la den stivne. På dette tidspunktet varmer vi basen for dannelse av en såpebrikett. Ha de avkjølte hjerter i en rektangulær form og fyll den igjen, men med en gjennomsiktig eller hvit bunn. Når produktene er helt stivnet, fjernes, skylles under varmt vann og legges til tørk. En flott gave er klar!

Hvordan lage såpe hjemme - Matlaging Hvordan lage såpe hjemme - Matlaging Hvordan lage såpe hjemme - Matlaging

Såpe “appelsinskiver”

Det krever ingen overnaturlige ferdigheter å lage en så sjarmerende såpeskive med oransje. Til tross for mønsterets tilsynelatende kompleksitet, er alt mye enklere enn du tror. For arbeid trenger du to typer såpemasse – gjennomsiktig og hvit. Du må også kjøpe to plastkopper i forskjellige størrelser..

Først av alt, smelt den transparente basen (100 g), tilsett basisoljen (20 g) til den. Når blandingen når en halvsmeltet tilstand, tilsett en teskje havtorn og noen dråper appelsinolje. Hell den resulterende oransje sammensetningen i en mindre plastkopp.

Mens vår form størkner, smelt den hvite såpebunnen, tilsett noen dråper kokosolje til den. Vi fjerner den avkjølte formen og skjærer den i skiver (kantene på hver av dem må ripes litt med en tannpirker), så legger vi den på bunnen av det større glasset slik at det oppstår små hull mellom elementene. Tilsett en halvflytende hvit såpeløsning til denne sammensetningen og la den stivne igjen..

Vi fjerner den ferdige såpeskiven fra glasset. Hvis det er defekter eller flekker på overflaten, kan du kutte et kutt forsiktig med en kniv. Som et resultat vil du få en fin, sunn såpestav som ikke bare vil glede deg, men også barna..

Hvordan lage såpe hjemme - Orange Slices såpe Hvordan lage såpe hjemme - Orange Slices såpe

Såpeskrubbe med kaffe og ingefær

Dette er en annen flott hjemmelaget såpe som hjelper til med å rense huden, gi den næring med de nødvendige ingrediensene, fukte den og gi den en lett behagelig aroma. For tilberedning, i tillegg til såpebunnen eller babysåpen, trenger du malt kaffe, ingefærpulver og litt mandel- eller kanelekstrakt etter eget skjønn.

Først og fremst smelter vi såpemassen i et dampbad. La den avkjøles litt, slik at malt kaffe ikke bare oppløses i den varme såpevæsken og ikke mister sine eksfolierende egenskaper. Når bunnen har avkjølt seg litt, tilsett alle de ekstra ingrediensene: kaffe, ingefær og mandler. Vi sprer massen i former og lar den stivne. På scenen med å tenne såpebunnen, kan du tilsette litt revet sjokolade til den, noe som gir en flott nyanse. Hvis du forbereder den på en gave, kan du plukke opp en vakker form og dekorere toppen med hele kaffebønner..

Hvordan lage såpe hjemme - Skrubb såpe med kaffe og ingefær Hvordan lage såpe hjemme - Skrubb såpe med kaffe og ingefær

DIY hjemmelaget såpe – foto

Avslutningsvis foreslår vi at du sørger for hvor vakker såpe laget hjemme kan være ved å besøke vårt fotogalleri. Gledelig visning!

Hvordan lage såpe hjemme - foto Hvordan lage såpe hjemme - foto Hvordan lage såpe hjemme - foto Hvordan lage såpe hjemme - foto Hvordan lage såpe hjemme - foto Hvordan lage såpe hjemme - foto Hvordan lage såpe hjemme - foto Hvordan lage såpe hjemme - foto Hvordan lage såpe hjemme - foto Hvordan lage såpe hjemme - foto Hvordan lage såpe hjemme - foto Hvordan lage såpe hjemme - foto Hvordan lage såpe hjemme - foto Hvordan lage såpe hjemme - foto Hvordan lage såpe hjemme - foto Hvordan lage såpe hjemme - foto Hvordan lage såpe hjemme - foto Hvordan lage såpe hjemme - foto Hvordan lage såpe hjemme - foto Hvordan lage såpe hjemme - foto

Previous Post
DIY κρύα πορσελάνη: 90 φωτογραφίες και ιδέες
Next Post
Filamentgardiner (65 bilder): typer og funksjoner, ideer