Kjøkken med en øy: 70 fotoideer
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Kjøkken med en øy: 70 fotoideer

Kjøkken med en øy: 70 fotoideer

Organiseringen av kjøkkenrommet er en av de grunnleggende oppgavene når du velger design for dette rommet. Spesielt må man legge stor vekt på oppsettet. Praktisk plassering av møbler og hvitevarer gir komfortable forhold for matlaging, spising og bare å tilbringe tid hjemme. Sett fra ergonomisk synspunkt er det beste alternativet for romslige rom et kjøkken med en øy, det vil si en høy benkeplate, som oftest er installert i midten og kan utføre mange funksjoner. En slik ordning er allestedsnærværende i landsteder, elitestudioer, restauranter, men hvis ønskelig kan den tilpasses og brukes selv i vanlige små leiligheter..

Øya fungerer på kjøkkenet

Avhengig av designet kan en øy på kjøkkenet tjene mange formål. Noen ganger skiller den seg ut som en av hjørnene i den såkalte “arbeidstrekanten”, som inkluderer komfyr, vask og kjøleskap. Imidlertid krever installasjonen av disse elementene i midten av rommet en spesiell kommunikasjonstilkobling, noe som ikke alltid er mulig, spesielt i bygninger med flere etasjer..

Som regel brukes øya som bordplate – på grunn av høyden bak er den lett å jobbe mens du står. I tillegg kan den helt eller delvis erstatte spisestuen. For at stoler skal passe ved siden av, må skapet være uten sidepaneler. Ofte er øyens indre detalj designet i form av en bardisk, som lar deg spare så mye som mulig kvadratmeter på kjøkkenet og visuelt avgrense plassen.

Mange husmødre bruker ledig plass under øybordet til oppbevaring av fat, små husholdningsapparater og mat. Om nødvendig kan en ovn, oppvaskmaskin, fryser bygges inn i skapet.

Øyfunksjoner på kjøkkenet - Kjøkkendesign med øy

Fordeler og ulemper med kjøkkenoppsett på øya

Et høyt bord i den sentrale delen av kjøkkenet er utvilsomt veldig praktisk. Denne oppsettet er ideelt for felles matlaging, siden arbeidsflaten er tilgjengelig fra alle sider. Under utførelsen av prosessene kan vertinnen kommunisere med familiemedlemmer eller gjester uten å snu ryggen til dem. I tillegg, i sammenligning med andre typer layout, blir bevegelsesbanen betydelig redusert, noe som igjen reduserer de fysiske energiforbruket til matlaging..

Tilstedeværelsen av øya lar deg fylle området til et stort kjøkken, men det kan være vanskelig å få plass til dette møbelet i små rom. Uansett bør minst en meter stå igjen rundt et eget pullert på hver side for å gjøre det behagelig å bevege seg rundt. For et kompakt matlagingsområde, i stedet for monumentale bord, er det bedre å velge smale mobile eller sammenleggbare strukturer.

Kjøkken med en øy - Fordeler og ulemper Kjøkken med en øy - Fordeler og ulemper

Varianter av kjøkkenoppsett med en øy

Når de nevner øya, forestiller de fleste seg tunge og klumpete skap midt i et luksuriøst 20-meters kjøkken i et privat hjem. Selvfølgelig er dette et klassisk alternativ for hytter, men moderne design gir andre typer lignende møbler. Så øybordet trenger ikke å være rektangulært eller firkantet i det hele tatt – ovale, halvcirkelformede, jevnt buede, sikksakk, trekantede former er fullt mulig.

For tiden, på høyden av mote, strukturer på flere nivåer, som også kalles øygrupper. Ulike høyder på bordplatene tillater på den ene siden å fungere komfortabelt mens du står, på den andre – å spise frokost eller middag, sitte på de vanlige stolene. Noen ganger kan den lave delen av skjærgården tilpasses en vask eller kokeplate, og i dette tilfellet brukes den høye delen som kjøkkenbord eller bardisk..

En annen type øyoppsett er halvøya. Et slikt bord skiller seg ut ved at en av sidene grenser til headsettet, veggen eller vinduskarmen. Dette er en god måte å spare plass på et lite kjøkken, der den utstående delen forblir en harmonisk del av hele ensemblet uten å miste funksjonaliteten..

Varianter av kjøkkenoppsett med en øy Varianter av kjøkkenoppsett med en øy Varianter av kjøkkenoppsett med en øy Varianter av kjøkkenoppsett med en øy

Interiør stilistisk løsning

I de fleste tilfeller prøver de å matche øya med headsettet og utformingen av kjøkkenet som helhet. De repeterende fargene, materialene og innredningen ser gjennomtenkt og passende ut, noe som er spesielt viktig for små mellomrom. Hvis kokeplassen er romslig, kan dette møbelet fremheves av en lysere farge eller original tekstur. På en eller annen måte må øyeskapet, som en av de mest merkbare detaljene i kjøkkenets indre, svare til den valgte designretningen..

Klassisk kjøkken med øy

Vellykkede eksempler på øykjøkken i klassisk stil finnes i samlingene av italienske møbler. Som regel er dette utsøkte kombinasjoner av polert tre av dyre arter og lys elfenbenemalje med dekorativ forgylning, paneler, søyler, utskårne barokkdekorasjoner. Svart og hvit, svart og grå, oliven, rosa versjoner med sølvbeslag er også mulig.

Øyens benkeplate i klassisk stil kan være av tre eller marmor, med et edelt blank mønster. Kantstein er utelukkende egnet for stasjonær, stor og stabil, rektangulær form med symmetrisk avrundede hjørner. Over den kan du henge enten en avtrekkshette (for platetoppen) eller en vakker krystalllysekrone.

Klassisk stil kjøkken med øy - interiørdesign Klassisk stil kjøkken med øy - interiørdesign

Kjøkken med en øy i moderne stil

Særtrekkene ved kjøkkenet fra det 21. århundre er lakonisme, funksjonalitet og høyteknologi designet for å fremskynde tilberedningsprosessen så mye som mulig. Øya i et slikt interiør er en integrert del av headsettet, og gjentar nesten helt designet..

Glatt, vanlig bordplate er laget av slitesterkt komposittmateriale – kunststein, herdet tonet glass, rustfritt stål. En induksjonskomfyr, en vask kan monteres i den, og skaphuset tas bort for husholdningsapparater eller romslige lagringssystemer.

Moderne kjøkken med øy - interiørdesign Moderne kjøkken med øy - interiørdesign

Kjøkken i Provence -stil med en øy

I et kjøkken i Provence -stil ser øya best mulig ut. Tradisjonelt er det en enkel trekonstruksjon malt i pastellfarger. Paletten domineres av melkehvit, mynte, turkis, grå, blå, lavendel. Kroppen er uten unødvendige dikkedarer og dekor, men funksjonaliteten leveres av et stort antall skap, skuffer, hyller, kurvkurver.

Siden sørøst i Frankrike er en vinproduserende region, har den lokale kjøkkenøya ofte diagonale honningkakehyller for lagring av flasker vin i horisontal posisjon. Benkeplate i Provence -stil er lett stein, marmor eller kunstige kolleger i en hvit eller gråaktig nyanse, men den skal ikke være for blank.

Kjøkken i Provence -stil med øy - Interiørdesign Kjøkken i Provence -stil med øy - Interiørdesign

Landlig kjøkken med øy

Den rustikke stilen handler først og fremst om naturlige materialer og naturlige toner. Et stabilt, litt grovt skap av massivt tre, med store fasader av skap og skuffer for oppbevaring av fat, vil passe godt inn i et slikt miljø. Ideelt sett bør materialet være uten belegg, bortsett fra kanskje et beskyttende lag med lakk eller bivoks. Nye møbler kan bli kunstig eldret for å gi dem et middelaldersk utseende.

Smidde beslag bør brukes, fordi det er hun som fungerer som hoveddekorasjonen og den viktigste stilistiske enheten i landets interiør. Når det gjelder benkeplaten, kan den være av samme tre, upolert stein, eller flislagt med matte keramiske fliser (porselenstein) i terrakotta nyanser..

Country Style Kitchen Island - Interiørdesign Country Style Kitchen Island - Interiørdesign

Loftstil kjøkken med øy

Den bevisste enkelheten i et industrielt interiør tolererer ikke pretensiøsitet i detaljer. I et åpent kjøkken i denne stilen spiller øya, i tillegg til sine vanlige funksjoner, ofte rollen som den eneste skilleveggen mellom kokeplassen og loftets boareal..

Sammenlignet med andre designretninger, ser et eget bord den mest upretensiøse måten ut her. I stedet for en kantstein kan en grov planke, stål eller stein benkeplate til og med sitte på murverk eller sveisede ben laget av gamle metallrør. Over en slik improvisert øy – åpen kommunikasjon med spotter eller “fabrikk” lamper i svarte stikkontakter.

Loftstil kjøkken med øy - interiørdesign Loftstil kjøkken med øy - interiørdesign

Lite kjøkken med en øy: interiørdesign

Det ser ut til at du på et lite kjøkken ikke engang trenger å drømme om en komfortabel øy. Men denne vanlige misforståelsen gjelder bare for omfangsrike klassiske sokkler. Moderne designere har utviklet et stort antall modeller i miniformat, slik at du kan bruke kvadratmeter økonomisk og effektivt..

I tillegg til de stasjonære bordene med redusert størrelse, er det en rekke bevegelige strukturer. Så en smal kjøkkenøye (halvøy) kan trekkes ut helt eller delvis fra headsettet; festes til veggen og, om nødvendig, foldes ut; gjemme seg i en veggnisje eller under vinduskarmen. For periodisk bruk er det fornuftig å se nærmere på mobile produkter på hjul som fritt kan flyttes rundt i leiligheten..

I smale kjøkken med åpen planløsning er øya ofte representert som en bardisk som fungerer som et bord og en skillevegg. Samtidig, fra siden av stua, er den utstyrt med høye stoler, og i matlagingsområdet kan strukturen suppleres med en sammenleggbar bordplate på et lavere nivå for praktisk arbeid med mat.

Lite kjøkken med øy - Interiørdesign Lite kjøkken med øy - Interiørdesign Lite kjøkken med øy - Interiørdesign Lite kjøkken med øy - Interiørdesign

Kjøkken med øy – foto

Den beste måten å finne et akseptabelt designalternativ er å se på et bilde av hvordan et kjøkken med en øy kan se ut i forskjellige typer lokaler. For å gjøre dette foreslår vi å studere fotogalleriet på nettstedet vårt, som inneholder en stor samling eksempler på utformingen av kokesonen. Blant løsningene som presenteres, er det sikkert gode ideer som passer både for romslige private hus og for leiligheter med små eller mellomstore kjøkken i forskjellige stilistiske retninger..

Kjøkkeninnredning med øy - foto Kjøkkeninnredning med øy - foto Kjøkkeninnredning med øy - foto Kjøkkeninnredning med øy - foto Kjøkkeninnredning med øy - foto Kjøkkeninnredning med øy - foto Kjøkkeninnredning med øy - foto Kjøkkeninnredning med øy - foto Kjøkkeninnredning med øy - foto Kjøkkeninnredning med øy - foto Kjøkkeninnredning med øy - foto Kjøkkeninnredning med øy - foto Kjøkkeninnredning med øy - foto Kjøkkeninnredning med øy - foto Kjøkkeninnredning med øy - foto Kjøkkeninnredning med øy - foto Kjøkkeninnredning med øy - foto Kjøkkeninnredning med øy - foto Kjøkkeninnredning med øy - foto Kjøkkeninnredning med øy - foto Kjøkkeninnredning med øy - foto Kjøkkeninnredning med øy - foto Kjøkkeninnredning med øy - foto Kjøkkeninnredning med øy - foto Kjøkkeninnredning med øy - foto Kjøkkeninnredning med øy - foto Kjøkkeninnredning med øy - foto Kjøkkeninnredning med øy - foto Kjøkkeninnredning med øy - foto Kjøkkeninnredning med øy - foto

Video: Kjøkken med en øy – Interiørideer

Previous Post
Κρεβάτι με μαλακό κεφαλάρι (60+ φωτογραφίες)
Next Post
Kjøkkendesign 9 kvm. (80 bilder)