Lamper for planter (70 bilder): typer, hvordan velge
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lamper for planter (70 bilder): typer, hvordan velge

Lamper for planter (70 bilder): typer, hvordan velge

Selv et blikk på en vakker blomst kan positivt påvirke den psykologiske tilstanden til en person, noe som gjør stemningen mer rolig og optimistisk. Dette er kjent for skjønnhetskjennere som har valgt den vanskelige, men edle veien for uavhengig opprettelse av flora. For at dyrking av drivhus eller innendørs planter skal være riktig, må du ta vare på utvalget av gode lamper. Det er kompetent tilførsel av lys som er et av de viktigste kriteriene for vellykket dyrking. I vår artikkel vil vi gjøre deg kjent med de nåværende lampetypene, samt de nødvendige tipsene for å velge dem..

Typer plantelamper

Typer lysforsyning for flora hjemme kan deles inn i separate grupper av lamper som ikke mister sin relevans på lang tid. Vi vil vurdere de mest populære:

Glødelamper

Dette bakgrunnsbelysningsalternativet er ganske budsjettmessig og enkelt å bruke. Men det kan betraktes som et godt valg bare når det gjelder kresne bladløse planter som ikke krever for mye lys. Faktum er at selv halogen- og neodymium-arter (hvis kolber er laget av neodymiumfarget glass) ikke samsvarer med lyshastigheten som de fleste langbladede planter trenger..

Den ideelle løsningen er ofte å kombinere en enkel glødelampe med en lysrør. Kombinasjoner av kaldere og varmere lys er mer optimale. Det er viktig å huske at du ikke bør plassere slike lysobjekter nær blomster slik at plantene ikke blir brent (på grunn av sterk oppvarming).

Plantlamper - Glødelamper Plantlamper - Glødelamper

LED fytolamper

Denne typen belysning for planter regnes som en av de beste, selv til tross for at et slikt produkt er ganske vanskelig å finne i masseproduksjon (men det er lett å gjøre det selv). Viktige positive egenskaper inkluderer jevn oppvarming, lav effekt, reduksjon i fuktighetsfordampning (og dette forlenger intervallene mellom vanning), en harmonisk kombinasjon av forskjellige fargefiltre (på grunn av hvilke det er mulig å overlappe fytoaktive områder), samt et lakonisk utseende.

Plantelamper - LED -fytolamper Plantelamper - LED -fytolamper

Lysrør

Hovedtrekk er mangel på oppvarming. Dette vil være et stort pluss for dyrking av planter som ikke er tilpasset endringer i lufttemperatur. De mest populære typer lysrør er produkter med blå stråler. De har en positiv effekt på hele fotosynteseprosessen. Stor utholdenhet vil også være en viktig faktor for mange. Disse armaturene er i stand til kontinuerlig drift i tjue timer..

Plantlamper - Lysrør

Energisparende lamper

Utformingen av det valgte produktet avhenger av typen glød. Det kan være kaldt (en positiv egenskap for en akselerert vekst av frøplanter), dagtid og varm (en viktig faktor for den første fasen av planteblomstring). Strukturen til energibesparende lamper er ganske enkel. Den består av en enkel choke. Lyspæren er skrudd i stikkontakten og anses å være klar til å utføre sine funksjoner..

Plantlamper - Energisparende lamper Plantelamper - Energisparende lamper

Natrium lamper

Oftest kan de sees ved foten av drivhusbelysning eller på et senere tidspunkt i planteveksten. Natriumlamper har en positiv effekt på dannelsen av blader og blomster. Unge planter (ved hjelp av denne teknikken) vil kunne dannes mye raskere, men vil ha et litt spredt utseende..

Plantelamper - Natriumlamper Plantelamper - Natriumlamper

UV lamper

Noen tror feilaktig at alle UV -belysningsprodukter er like gode for å dyrke planter. Dette er feil. Det skal bemerkes at bakteriedrepende lamper (spredning av langt ultrafiolett lys) ikke anses egnet for floravekst av høy kvalitet. De brukes bare når det gjelder urter som persille og dill. Ultrafiolette lamper med røde, blå og fiolette farger anses å ha en positiv effekt på planteveksten. Det er disse nyanser som stimulerer celledeling.

Plantelamper - UV -lamper Plantelamper - UV -lamper

Akvariumlamper

De er egnet for å lage et slags florarium. I dag er det to hovedtyper av akvarielamper. Dette er fullspektrumprodukter og lamper med en blå del av kontrasten. Førstnevnte kjennetegnes ved et fullt spekter av belysning – lyset deres ligner vanlig dagslys. Sistnevnte gir blått lys. De anbefales å brukes til store akvarier (på grunn av maksimal penetrasjon gjennom vanndypet).

Plantelamper - Akvarielamper Plantelamper - Akvarielamper

Metallhalogenlamper

Denne lyskilden regnes som en av de mest effektive for plantevekst, fordi den er så nært som mulig (80–95%) til dagslys. I tillegg kan slike enheter endre lysstrømmen og nyansen, noe som gjør dem allsidige for å dyrke alle typer planter..

Plantlamper - Metallhalogenlamper Plantelamper - Metallhalogenlamper

Hvordan velge riktig lampe

Les de enkle tipsene fra eksperter før du installerer belysningsarmaturer for plantene dine. Dette vil hjelpe til med vellykket dyrking av vakre og sunne planter. Hovedpunktene å ta hensyn til er følgende:

1. Høyde på lamper og blader av planter. Minste tillatte avstand mellom dem er 15–17 cm (for blomster som liker lys) og 50 cm (for skyggeelskende planter). Derfor er det verdt å ta hensyn til størrelsen på belysningsenheten og muligheten for justering..

2. Lys. Den skal være ensartet. Hvis lampen bare fungerer i en retning, vil noen deler av plantene ikke se veldig attraktive ut..

3. I mangel av en lyspære som passer dine individuelle kriterier, kan du prøve å lage en kombinert belysning ved hjelp av dagslys og fytolamper..

4. Før du kjøper et lysarmatur, må du lese om de individuelle egenskapene til plantene dine. Noen trives bedre med blått filter og noen trives godt med rødt UV.

5. Vær oppmerksom på nedkjøling av lampen. Dette er en forutsetning som vil beskytte blomster mot brannskader..

6. For å dyrke planter på vinduet er det ikke nødvendig å bruke store typer lamper. Kompakte fytolamper eller energibesparende produkter vil være nok.

Hvordan velge riktig plantelampe Hvordan velge riktig plantelampe Hvordan velge riktig plantelampe

Plantelamper – foto

En ytterligere bildesamling viser forskjellige typer plantelamper. Her kan du lære mye mer om hvordan du bruker dem i hjemmet og drivhusforholdene. Det er også vist eksempler på en plante for dyrking av frøplanter og belysning av vakre plantevegger. Gledelig visning!

Plantelamper - foto Plantelamper - foto Plantelamper - foto Plantelamper - foto Plantelamper - foto Plantelamper - foto Plantelamper - foto Plantelamper - foto Plantelamper - foto Plantelamper - foto Plantelamper - foto Plantelamper - foto Plantelamper - foto Plantelamper - foto Plantelamper - foto Plantelamper - foto Plantelamper - foto Plantelamper - foto Plantelamper - foto Plantelamper - foto Plantelamper - foto Plantelamper - foto Plantelamper - foto Plantelamper - foto Plantelamper - foto Plantelamper - foto Plantelamper - foto Plantelamper - foto Plantelamper - foto Plantelamper - foto Plantelamper - foto Plantelamper - foto Plantelamper - foto

Previous Post
Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας: 75 ιδέες φωτογραφιών
Next Post
Enkeltseng (70 bilder): typer, hvordan velge
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector